VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojUzgajanje biljke u manjem prostoru (boxu) potrebna pomoc
LEGACY

Uzgajanje biljke u manjem prostoru (boxu) potrebna pomoc

42 odgovora3,713 pregleda

nov 2011.

Za pocetak pozdrav svima na forumu, vec neko vreme me muci jedan problem.Pre par dana sam naleteo na ovaj forum i listao sam postove u nadi da cu naci resenje za svoj problem ali posto nisam nasao to sto sam trazio resih da se registrujem pa da pitam to sto mi treba.Vidite resio sam da zasadim biljku pre nekih mesec dana nabavio sam seme i sve sto mi je potrebno.Posto je sad napolju previse hladno da bi biljka uspela odlucio sam da je posadim u kuci, Ali problem je sto u kuci zivim sa sestrom i njenim 13-godisnjim sinom koji naravno neznaju nista o mojim "navikama".Tako da sam odlucio da posadim samo 1 manju biljku koju bi negde dobro zasteko ali neznam kako da je zastekam a istovremeno da je pruzim sve sto joj je potrebno.Pa bi voleo da znam dali postoji neko resenje da joj napravi neki manji box koji nebi bio previse veliki da moze negde da se zasteka a da ima dovoljno uslova da opstane.Ukoliko bi neko mogao da mi pomogne bio bi mu vecno zahvalan.

nov 2011.

Da si listao naao bi neato poput Pc boxa.Bar njih ovdje ima! Ima i malih ormari a i tome sli no.A ako ve nisi naao na naaem saitu ima na youtubu mikro groowova kolko volia. Samo treba vremena i volje za malo potra~it ata te interesira! Sreto!!
Che*LEGENDA

nov 2011.

pogledaj dnevnike uzgoja u mom potpisu , a poslije toga, u nabavu.. jer moguce je i samo ti je nebo granica.. nebo/murija/sestra/ mali klinjo od 13god koij ce ti krasti travu :P uglavnom, moguce je, dapace, ne treba ti puno za uloziti ali nusprodukt je smrad.. ako imas otvor u zidu ili dimnjaku za neku vrstu ventilacije, odlicno. Ako nemas, bojim se da ce se osjetiti i ukucani bi mogli posumnjati.. koliko god to bilo malo ...
GreenRyderLEGENDA

nov 2011.

....jesi pogledao mozda ovdje....... http://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/3501-cfl-pc-growbox.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4470-lowryder-2-pc-grow-cfl-6.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4058-clf-big-box-9.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/8671-pc-mini-grow-blueberry.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/8751-micro-grow-6x23w-cfl-afgan-kush-auto-ryder-che*.html ......neki od mojih najdrazih PC dnevnika......to ti je razlog da moze i ako ih sve redom procitas (ne samo slike gledat=) mozes naucit jako puno...... .....da to napravis treba puno citanja i citanja i citanja, muke, truda, nesto novaca i jako puno STRPLJENJA jer ni Bog nije stvorio svijet u jednom danu.......sretno:-) EDIT-Che me pretekao:-)

nov 2011.

Ja mislim da bi ti bilo najbolje da uzmes neki stari ormaric ili komodicu, koja ne sluzi nicemu (sigurno imas nesto za stare cipele, ili za odlaganje stare odece) Ps box ce mozda biti zanimljin klincu pa ce butati i pokazivati drugarima nesvesno, znam kakvi su sve ih interesuje. Srecno!!!!
tomISTRAŽIVAČ

nov 2011.

zdravo imam problem cvetovi su poceli da se formiraju ljepo ali sad sam primetio da im se suse male listove bas male sta formiraju cvet.

nov 2011.

manjak informacija za neki odgovor, kako mislis "listovi sta formiraju cvet", jedno je cvet a drugo list? u kakvim je uslovima, moze li fotka? za ovakva pitanja postoji posebna tema!
tomISTRAŽIVAČ

nov 2011.

u pc box je imam na jednu biljku 4 CLF ventilacija je dobra i sve je islo veoma ljepo sve dok pre neka dan kad sam zabelezio da mi se suse listove ova slika je starija ali belezeno gde se suse..hvala ti na odgovoru ali mislim da me vreme gazi nije mi jasno da nije od hladnoce ili sta sam stavio neko gjubre silitra ...u p.m ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

nov 2011.

ne moz biti od hladnoce u pc-boxu, ali ako si rokao neko tecno djubrivo moze da bude reakcija... ako se siri uzmi i isperi dobro biljku (flushing)
tomISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Hvata me strah da nije od hladnoce jer kad sam na posao gasim grejanje i sijalice u boxu a sinoc kad sam doso temp. je bila 12c a kad ukljucim sijalice i grejanje onda skace do 25c, drugo biljka je vec duze vreme u fazi cvetanja a desavalo mi se da sijalice zaboravim i vise od 12 sata mozda je i to razlog ali ne verujem mislim da si u pravu sta kazes da je od djubreta nisam trebo da stavim, praticu posle nove slike....jos jednom ti zahvaljujem

nov 2011.

sretno tom, isperi ako mozes za svaki slucaj, 12C nije tako kriticno niska temp. pogotovo u periodu mirovanja, a to sto ponekad ostane vise od 12h ne utice na pojavu zutih vrhova sigurno
GreenRyderLEGENDA

nov 2011.

......tome vidim da palis i gasis sijalice, kaj nije jednostavnije u nekom trgovackom centru kupit mehanicki tajmer za 20-tak kuna i rijesit se ploblema.......sa ovim ne redovitim paljenjem i gasenjem stvaras si povecu sansu za hermice.......
Mr GreenSkinAMBASADOR

nov 2011.

Pozdrav kolega...vidim da si napisao da imas sjeme i da si nabavio sve sto ti je potrebno za grow te da bi posadio samo jednu bilkju.ajde napisi sta imas od opreme(rasvjeta,ventilacija,zemlja,gnjojiva itd...) i koje je sjeme? pa ti pomognemo oko growa.ovako nemozemo nista jer si dao jako ature informacije. i kao sto je netko poviae napisao jako je zeznuto ato imas teenagera u kuci jer su jako znati~eljni i u takvoj su fazi da se vole hvaliti prijateljima pa da se ne uvalia u probleme a da nisi ni poceo kako treba...pozz
tomISTRAŽIVAČ

nov 2011.

ma znam to citao sam dosta na ovom forumu ali kod mene u mk. kvalitetne vutre kosta oko gram a za taj tajmer trebalo bi me oko 1000den. a to oko 20e za te pare bih nabavio 20g. a posledni grow u tom boksu sam izvadio 30g. tako da vise mi se isplati da palim i gasim.
GreenRyderLEGENDA

nov 2011.

.....neznam kako stari 20e meni bas neki dan riknuo i kupio novi u ducanu za 2e.....kaj su kod vas ti tajmeri pozlaceni......
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

20e=20g i onda kazu da hr nije u europi
tomISTRAŽIVAČ

nov 2011.

2 eura tajmer nema sanse da nadjes u MK ispod 10 15 e nema sanse da se nadje

nov 2011.

tome mojne se ljutit, al trpas postove gdje im nije mjesto. ne znam samo kak nitko od moderatora nie primjetio. i tajmer i sve te spravice uzmes ih hong konga ili tako nesto, svi znamo na kojem sajtu. (ne zelim reklamirat :P)
tomISTRAŽIVAČ

nov 2011.

isprao sam ih i danas vidim da izgledaju dosta dobro, nije mi jasno zasto se brze ne pune ovo je od pre neki dan kad sam radio flushing ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

nov 2011.

Da si u HR onda bi i preko oglasa nasao barem 5x jeftinije s dostavom.
TermokingENTUZIJASTA

nov 2011.

Ne znam kakve su ti finansiske mogucnosti, ai evo jedne ideje: Narucis kod stolara da ti uradi gagerober, komodu, sifonjer, sa duplim ledjima i skrivenim prostorom dubine nekih 20-25CM i u tom prostoru odradis neki bablponic ili airponic moze i na zemlji ali onda moras cesto sve to da otvaras i zatvaras. Ovo je prvo sto mi pada napamet iz podataka koje si dao. Mozda sve to moze da se odradi i sa plakarom koji vec imas ali onda moras Sestru i sestrica da posaljes kod strica u Baden Baden ili na kurs rukovanja rudarskim masinama na otvorenom kopu. Zezanje na stranu mozda ti je to jedina opcija smrad i zvuk bi trebalo da mozes da eliminises (pronadji po forumu kako)
SiDAMBASADOR

nov 2011.

evo kolega... https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/8276-micro-hps-grow-box.html https://forums.vutra.org/groups/autoflowering-microgrow-d13-dwarf-autoflowering-sorte.html samo opuateno i polako, sve se da srediti! pozdrav! i ako se radi o manjem prostoru za uzgoj, preporu io bih ti da si uzmea neke auto flowering sorte.. one rastu dosta male i ak 2 ti stanu u PC grow box.. nemoj se optereivati sa svemirskim setupovima za po etak.. u PC-u se jako lijepo mo~e doi do finih rezultata!.. :sun2:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se