LEGACY
Kako destilirati vodu ?
20 odgovora16,818 pregleda
Pocetnik_cro
ENTUZIJASTA307 REP27%
→ Poznavalac
Pocetnik_croENTUZIJASTA
jan 2012.
jan 2012.#1
Prvo par stvari o destilaciji vode da budemo na cisto :
Destilacija vode ne garantira uklanjanje svih kemikalija iz vode, jer i kemikalije isparavaju i ponovno kondenziraju zajedno s vodom. Takvim na
inom pro
iaavanja iz vode se eliminiraju otopljeni minerali. ista destilirana voda vrlo je agresivna i nepogodna za dugu primjenu, osim ako se ponovno u odreenoj mjeri ne mineralizira.
"Kucna" destilacija vode:
Potrebne stvari :
veliki lonac od nehrdajuceg celika (min 3 l)
poklopac za veliki lonac
staklena posuda (manja od velikog lonca)
Po
nite s pripremom destiliranja vode tako da napunite veliki lonac s vodom. Postavite okruglu, staklenu posudu da pluta po povraini, ali da ne dodiruje dno. Ako u posudi ima dovoljno vode ona e jednostavno plutati po povraini vode.
Zatim, okrenite poklopac posude i napunite je ledom. Voda koja isparava e kondenzirati pri dodiru s hladnim poklopcem koji stoji kako prepreka.
Uklju
ite plamenik i zagrijte vodu do vrenja. Dok voda vrije, po
et e se isparavati i skupljati na poklopcu i opet e se vratiti u tekue stanje i nakapat e natrag u posudu s vodom. Sklonite posudu s plemenika i maknite poklopac. Destilirana voda koja je kapala s poklopca bit e u staklenoj posudi. Ohladite destiliranu vodu prije nego ato je premjestite u boce.
dr.manijak
AMBASADOR2.536 REP30%
→ Legenda
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#3
I ne piaea nepotrebno jer je za razliku od veine novih tema danas, ova barem informativna :P
petarpan135
ENTUZIJASTA491 REP73%
→ Poznavalac
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
jan 2012.
jan 2012.#5
destilovana voda ne moze biti destilovana ako je u dodiru sa metalom tako da nista od ovoga ,, destilovana voda se pravi u staklenim posudama pa cak do samog otvaranja nema kontakt sa vazduhom..
ovako si mozda samo odvojio od kamenca ali nisi namestio ph na 7.
mogao bi prvoeriti koliki je ph ovom metodom pa javiti...
dr.manijak
AMBASADOR2.536 REP30%
→ Legenda
dr.manijakAMBASADOR
jan 2012.
jan 2012.#6
E ako je ovo edukativno i prakticno....
Ovom metodom ti treba cirka 2 sata da izvuces jedva pola litre "destilovane vode"
A za tih 2 sata drzanja upaljenog sporeta potrosis 3 puta vise struje nego da jednostavno kupis u prodavnici vodu u 6 puta vecoj kolicini.
Zasto ne bi napravili temu kako da stavimo drvece i lisce da istrune negde, cekamo par godina i dobijemo savrsenu zemlju za gajenje?
Nidje veze.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#7
Prvo skoi pa ka~i hop!
Napisao sam informativno, a to ato si ti nesposoban uo
iti razliku izmeu dvije rijei je za iskreno ~aljenje...ali ne s moje strane. :vb_wave:
(da ne bude zabune, nije dobio ban za gornji post)
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#9
Valja, spominje se na puno mjesta, samo treba ponekad i pro
itat neato...
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
jan 2012.
jan 2012.#10
procitao sab mnogo,a slabo sam video puno se lome oko vode
navatat kisnicu i resen problem.
kakav je ph kod kisnice trebao bi da je najbolje za biljke uvek ok
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#11
Po meni je kianica nesigurna jer mo~e sadr~avati razne ne
istoe. Probao sam ju koristiti u indooru i neu tvrditi da je 100% radi toga, ali biljke nisu dobro odreagirale. Nakon ato sam ponovo po
eo zaljevati vodom iz bunara (tada sam joa imao pristup bunaru), sve se normaliziralo.
Ovo je debelo otialo off..klju
am!
🔒 Ova tema je zaključana
jan 2012.
1 / 11
jan 2012.
jan 2012.