LEGACY
Problem sa niskim THC-om (Dutch Passion strainovi)
26 odgovora2,752 pregleda
Bulletin
AMBASADOR2.966 REP42%
→ Legenda
BulletinAMBASADOR
okt 2022.
okt 2022.#1
Ekipa, nakon dugo vremena, pozdrav svima!
Imam jedan problem koji me mu
i ve dulje vrijeme. Zadnjih nekoliko godina sam preaao sa HPS 600w (dual spectrum) na Black Dog LED. `ator je veli
ine 1,20 x 1,20m, ventilacija je i viae nego dovoljna (min. 280 m3/h, max 800m3/h). Rije
je autoflowerima (Dutch Passion cijelo vrijeme). Medij za uzgoj je
isti coco coir, lonci su Airpotovi 25l (4 komada po turi), a gnojiva su Advanced Nutrients PH perfect (coco verzija). Trening na biljkama je LST (nema topanja ni fimmanja), i rezanje fan listova koji prekrivaju druge vrhove (i ne mogu se svinuti). Na samom po
etku cvjetanja, kada se biljke razvuku, po
istim doljnji dio iznad "zemlje" od sitnih listova i gran
ica za koje vidim da nee doi do gore i loviti svjetlo.
Dakle, 4 biljke u aatoru i 4 Black Dog lampe od 200w, svaka za jednu biljku. Po kalkulatoru na njihovoj stranici ispada da je snaga svjetla po biljci (PPFD) oko 700 umola/m2/s. Snaga svjetla prera
unata u DLI (daily light integral) varirala je tijekom godina od 46 mola na dan do 51 mol na dan (ovisno o tome jesu li svjetla radila 18 ili 20 sati). Biljke uvijek izgledaju prekrasno, nema znakova stresa, nema gljivica niti drugih problema. Budovi su na oko isto tako prekrasni, puni i tvrdi. Nakon berbe, budovi stoje u mraku u ventiliranom aatoru u papirnatim vreicama (po
iaeni) oko 5 dana i nakon toga idu na curing.
To su bili uvjeti (ako sam neato izostavio, samo pitajte ato vas zanima), a sad na problem. Koji god strain uzgajao, obi
no dobijem komentare tipa "a dobra je, al mi je malo slaba" i sl. I sam sam shvatio da ponekad zapalim joint i ono, ok je, ali bi moglo puno bolje. Biljke mi rijetko budu obasipane kristalima koje vidim po drugim dnevnicima na forumima. Vidi se da kristala ima, i ruke mi se lijepe dok trimam budove, ali mi se
ini da sam u proalim uzgojima dok sam koristio 600w HPS dual spectrum imao vizualno puno viae trikoma, ato je paradoks, jer Black Dog bi po svemu trebao biti meu top (ako ne i prvi) po kvaliteti lampi. Dakle, biljke super izgledaju, izrastu velike i popune prostor sa velikim budovima, koji su na kraju osrednji za zapalit. Help, jer u se bacit kroz prozor!
Pikacu
AMBASADOR3.718 REP63%
→ Legenda
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
okt 2022.
okt 2022.#3
Ne bi trebalo da je do svetla, mislim da juria problem na pogreanoj strani... 'em logika (pun spektar VS crveni spektar) 'em i studija pokazuje da pod LED-om zapravo doe i do poja
ane proizvodnje THC
(viae npr ovde)
hZiAzcYdDsM
454427
Po tekstu bih rekao da znaa ata radia, da pazia na parametre (temp, vlaga itd) - jedino mo~da ako ih skidaa prerano/prekasno - ali opet, deluje mi kao da pazia na takve stvari ...
U svakom slu
aju,
isto sumnjam da je do panela, drugo neato tebe mu
i
ironymous
LEGENDA10.931 REP59%
→ Zmaj
ironymousLEGENDA
okt 2022.
okt 2022.#4
Na kojoj udaljenosti drzis lampe?
Led pali trihome i samim time thc pa bi pred kraj bilo pozeljno podici lampe malo vislje.
h0nda
ZMAJ67.897 REP
h0ndaZMAJ
okt 2022.
okt 2022.#5
Mozda nije do uzoja,mozda su ti jednostavno receptori naviknuti. Mislim da tu pomaze samo stat dimit na neko vr.
Bulletin
AMBASADOR2.966 REP42%
→ Legenda
BulletinAMBASADOR
okt 2022.
okt 2022.#6
@Seva Bilo je i klasi
nih foto biljki, ispale su jako dobro, ali jbg, traje puno dulje...
---
@Wendigo To
no, ove LED-ice imaju i UV spektar, pa bi bila logika da pred kraj sve pobijeli od trikoma, al eto. Skidam kad su trikomi mlije
no bijeli, prije nego krenu u naran
astu fazu.
---
@ironymous Bilo je verzija od 39 cm do 45cm. Na 39 cm PPFD je 705 umola, DLI je 46 mola na dan (18 sati svjetlo, 6 sati mrak). Na 45 cm PPFD je 530 umola, DLI je 38 mola na dan (tu su radile 20 sati i 4 sata mraka, s tim da je onda footprint svake lampe 75x75 cm, zna
i preklapaju se meusobno u aatoru od 120x120). Nisam probao na samom kraju dizati svjetla, mo~e biti i da je to u igri.
---
@h0nda Hahaha, svi smo imali taj problem! Probao sam i to, al nije stvar samo do mene, odem kod frenda koji zapali jednom u 2-3 dana, i ni on nije bio baa oduaevljen. Pukne, al nije to to!
Stiglo i obrazlo~enje od ekipe iz Black Dog-a.
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
okt 2022.
okt 2022.#7
Imaa foto strainova koje mo~ea bez problema zavraiti za 3 meseca. Mislim da je to dovoljno u paru sa autosima. Vredi sa
ekati par nedelja viae za neato ja
e.
Ćyro
ZMAJ67.043 REP
stardust
AMBASADOR2.095 REP17%
→ Legenda
stardustAMBASADOR
nov 2022.
nov 2022.#9
Nakon berbe probaj ostaviti budove na granama na zraku da se normalno posuae,
bez papirnatih vreica sa minimalnom ventilacijom,ciljaj vlagu 50%,temp 25C
Nogud
AMBASADOR3.710 REP63%
→ Legenda
NogudAMBASADOR
nov 2022.
nov 2022.#10
Ostavi vutru da cveta 90 dana pa ce pucati da neces moci na nogama da stojis :thumb:
0Marac0
ZMAJ74.634 REP
0Marac0ZMAJ
nov 2022.
nov 2022.#11
Koji Black dog imaa?
On je komercijalno svijetlo i ako ga dr~ia prenisko,spigat
e biljke samo tako.....
Sad
itam,da imaa model od 200w,ali zaato 4 komada?
I ovdje gubia miris(terpene),koji imaju isto utjecaj na ja
inu dima!
Suai ih ,da vise 7+ dana i onda trimaj suhe,razlika je nevjerojatna!
Ako mo~ea oslikaj svjetlo,jer Black dog je u samam vrhu. S time,da Dutch passion ima puno bolje foto biljke. Automate uzimaj od fast buds i sl.breedera koji su specijalizirani za njih!
ultras1990
ISTRAŽIVAČ111 REP41%
→ Entuzijasta
ultras1990ISTRAŽIVAČ
jan 2023.
jan 2023.#12
Sadim samo dutch passion vec neko vrijeme, imao sam 5 growova, 4 razli
ita, straina i nek te to ne cudi, dosta su slabiji strainovi bez obzira kaj tam piae i bez obzira na lampu, RQS ima puno jace strainove ali naravno puno manji prinos,to je samo moje mialjenje iz mog iskustva
Bulletin
AMBASADOR2.966 REP42%
→ Legenda
BulletinAMBASADOR
feb 2023.
feb 2023.#13
Hvala vam svima na smjernicama i savjetima! Sorry, nisam dosta dugo bio na forumu pa tek sad vidim nove postove.
@Jolly Joker - Istina, to je sada i plan. Vidim da ovi Dutch Passion autosi previae variraju i po fenotipu (svaki njihov strain ih jednostavno ima previae, i po strukturi, i po vremenu cvjetanja, po izgledu, a i po tome kolko pucaju na kraju), a nije baa ni istina to ato navode po THC sastavu (mo~da i je, ali u nekim tvorni
ki savraenim uvjetima). Povratak na normalne foto strainove nakon gro godina!
@stardust - Ma tokom svih ovih godina sam probao sve sisteme suaenja (cijele biljke trimmane/bez trima, samo grane, samo headovi, odrezani headovi u vreicama...), i po mom iskustvu, najbolji okus i miris su imale kada su suaene kako si napisao, uz suhi trim kasnije. Samo ne ispadnu tolko lijepe :))))
@Nogud - Ma ostavljao sam te autose i dulje ponekad :DDD Al na kraju nikad nisu pucali kao klasi
ni fotoperiodi...
@0Marac0 - Imam Phytomax 2 od 200W, 4 komada. 4 komada jer po njihovim tablicama, jedna od 200w je taman da ful pokrije prostor od 60x60cm u cvatu (kod foto perioda, na 12//12). Vidia gore i u slici ato su napisali iz Black Dog-a u mailu. Istina, stvarno su jake i sa njima je bolje uvijek ii na to da ih dignea mrvicu viae od preporu
enog, jer unato
dobrim uvjetima, ipak nije sve savraeno i biljke znaju "zaatopat", sporije rastu i do~ivljavaju aokove ako je lampa objeaena po tablicama koje Black Dog prilo~i uz svaku lampu (tablice su i na njihovim web stranicama). Na njihovom YouTube kanalu ima mali milion videa, ali ono ato ka~u u samo nekoliko je to da su aatori u kojima oni snimaju grow smjeateni u apsolutno savraenim uvjetima (automatsko naatimanje vlage, temperature + uzgajaju uz CO2, tako da biljke trpe puno viae svjetla nego u nekom normalnom, domaem uzgoju. Hvala i za prijedloge za strainove, joa sam na vagi dal dati joa jednu aansu autosima, pa mijenjati breedera, ili se sada prebaciti na klasi
ni fotoperiod, ko nekad davno. Ako imaa neku top preporuku za stvarno dobar autos, svaki savjet je dobrodoaao!
@ultras1990 - Na~alost ispada da je to ~iva istina... Marketing
uda radi! Vidim da je i Mephisto specijaliziran samo za autose, i da imaju dobrih strainova, ali nisam imao iskustva sa drugim autosima osim Dutch Passiona. Kako sam i gore napisao, svaki prijedlog za dobar strain je dobrodoaao!
@Cyric - Ma ne znam viae, viae sam lud, izgleda da je uz neke druge probleme bilo i previae svjetla pa su biljke bile aokirane i nisu dale puni potencijal, ali isto tako i Dutch Passion auto strainovi nisu baa tip-top po mom iskustvu. Ne mogu rei da su loai, ali bi mogli biti i bolji!
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
okt 2022.
1 / 14
okt 2022.
feb 2023.