LEGACY
Grijanje prostorije sa toplim zrakom iz boksa
22 odgovora1,580 pregleda
Long balls Larry
LEGENDA9.867 REP49%
→ Zmaj
Long balls LarryLEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#1
Bok ljudi,
evo pomalo ce temperature prema dole pa vec neko vrijeme razmisljam o tom da fleksibilnu cijev za ispuh iz boksa prebacim u prostoriju u kojoj boravimo. Trazio malo po googlu i ljudi to rade. Nisam nasao neke velike minuse osim tog da bi mogla zarulja grunut i jasno svo to staklo i vjerojatno plinove i sta vec izbacit u taj prostor. Taj dio bi bar djelomicno rijesio stavljanjem nekog filtera na kraj te cijevi, recimo neka najlonka dok ne nadem nesto bolje.
Malo sam i istrazivao o idealnoj razini vlage u prostoru di se boravi i vidim da se savjetuje izmedu 30-60, a negdje kazu da je oko 45 idealno. Meni je u boksu trenutno oko 60, ali kako grow napreduje vlaga u boksu bi trebala padat, a i nije uzeto u obzir da je to vlaga u boksu, a ne vlaga koja je prosla kroz hood gdje gori zarulja od 400w. ona je sigurno dobar dio te vlage "osusila". To bi izmjerio kad skinem cijev pa cu bit siguran koja je razlika imedu razine u boksu i one na ispuhu..
Jeli ima nekih drugih problema koje bi trebalo uzet u obzir? Kakva su vasa iskustva ili misljenja o ovom?
Štaćukadjevolim
LEGENDA10.296 REP53%
→ Zmaj
ŠtaćukadjevolimLEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#2
Pa ono drugo nije loaa ideja da se iskoristi box i u tu svrhu.
Npr ko ima cooltube izvede cijev i stavi aktivni ugalj da se vutra ne osjeti uz to kroz aktivni ugalj prolazi topli zrak, ili ko nema cooltube izveden cijev i ventilator vu
e topli zrak, a kroz cijev ide van box i spaja se na aktivni ugalj i izlazi topli zrak bez mirisa vutre u prostoriju.
Tako sam ja skontao.:joint:
Long balls Larry
LEGENDA9.867 REP49%
→ Zmaj
Long balls LarryLEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#3
ja imam filter-turbina-hood-flex izolirana cijev. razmisljam posto taj zrak ide kroz filter, kvaliteta tog zraka bi morala bit u redu. miris jasno se nebi trebao osjetit. mislim da cu napravit ovo :D
Štaćukadjevolim
LEGENDA10.296 REP53%
→ Zmaj
ŠtaćukadjevolimLEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#4
Trebalo bi da aljaka, a i da se uatedi. Isprobaj pa javi drugar:thumb:
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
okt 2017.
okt 2017.#5
prvi grow sam imao takav setup gdje mi je grijalo sobu. posljedica je bila plijesan po zidovima, vlazna roba i dignuti parket od kondenzacije sa prozora i balkonskih vrata. ja sam npr zaljevao sa 20L svaka 3 dana i tih 20L ti ode u prostor. vlaga na max.
ak neki jaki odvlazivac moze to hendlat, onda ok. al ces potrosit gro struje na odvlazivac.
a mozda i ne trosis tolko vode imas veci prostor pa mozda i ne bude tolko drasticno...al da. samo o vlazi razmisljaj, to ti je veca briga od eksplozija :)
Long balls Larry
LEGENDA9.867 REP49%
→ Zmaj
Long balls LarryLEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#6
Okimao si isto neki cool tube ili hood? Nekako si mislim da bi se ta vlaga u tom zraku iz boxa morala osusit prolaskom kroz tube/hood ali nagadam. Budem probao nakon sljedeceg zalijevanja stavit higrometar na kraj cijevi da vidim koja je razlika naspram boxa
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
okt 2017.
okt 2017.#7
skoncentriraj se :D a di ce nestat voda, osim u paru koja mora negdje otic. ne moze nestat.
nisam imao ni ct ni hood, 600w sa otvorenim reflektorom.
mr.Smooke_Allot
ZMAJ45.658 REP
mr.Smooke_AllotZMAJ
okt 2017.
okt 2017.#8
ja sam trenutno prisiljen tako radit i ne pokazuje se bas dobro..... bude fino toplo ali i sto @Stipe kaze pljesan se hvata po zidu...Ulazna vrata ,sreca sto nisu drvena jer bi se odavno "napuhnula" koliko se cijedi po njima. isto je i s prozorima... zato je kroz dan sve otvoreno da se ta vlaga razilazi. al eto snalazim se kako mogu ;):D
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
okt 2017.
okt 2017.#9
montiraj dodatnu turbinu na prozor koja ce ti cijelu sobu/stan ventilirati. funkcionira i ta varijanta...jedino sto moras vise grijat :D
ja sam probio rupu kroz zid i turbina mi direkt vuce iz boxa van. super rjesenje...al velim, malo skuplje grijanje preko zime
mr.Smooke_Allot
ZMAJ45.658 REP
mr.Smooke_AllotZMAJ
okt 2017.
okt 2017.#10
mislim da cu probat sa jos dodatnih 7 m cjevi dovest do dimnjaka tako da sve iz boxa ide direkt vani...
btw
jel postoji mozda cijev koja je zvucno izolirana? jel se moze kupit u hr?
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
okt 2017.
okt 2017.#11
imas u igrowu ili narucis iz hempatije, mislim da je jeftinije
https://www.hempatia.si/aluflex-cijevi#p=3
Long balls Larry
LEGENDA9.867 REP49%
→ Zmaj
Long balls LarryLEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#12
Kvarite mi plan maksimalno :D nista onda odustajem osim ako ne skuzim kako rijesit tu vlagu :razvaljen::
okt 2017.
1 / 12
okt 2017.
okt 2017.