LEGACY
prazni cvetovi
60 odgovora4,450 pregleda
13 REP26%
→ Istraživač
mar 2011.
mar 2011.#1
dragi travuljari trebam pomoc
grow box 2x2, hps 600w, 4 ventilatora (2 usisna,2 izduvna)
kaljevi 50x50x50cm, 16 biljcica (10 ultra haze femini greenhouse,6 obicnih iz sopstvene kolekcije) temp dnevna 28/30c noc 18/20c
vlaznost idealna zemlja vrhunskog kvaliteta
biljke visine 1.5/2m
cvetovi ogromni a prazni i mekani a uskoro ce kraj
a na vrhovima raste gomila listova obicnih kako bih rekao jednolisti
ko da je precvetala ili tako nesto
inace moj prvi grow
hoce li se napuniti ti cvetovi ili ne
sta da radim
hvala
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
mar 2011.
mar 2011.#7
`ta svi u zadnje vrjeme imate neke svoje fore za fotoperiod????
`ta izmialjate toplu vodu kad je odavno ve
sve izmialjeno!!!Da si pro
ito neato tu na forumu znao bi da se ne igra previae sa svjetlom.24/0 mo~ea d~at tjedan dana nad klonovima ili sjemenkom dok ne nikne.Vegetacija 18/6 u korist dana a cvatnja 12/12.I nema se ata tu izmialjat!!!emu postepeno smanjivanja sati?Mo~da da simuliraa prirodu?Onda nisi ni tu dobro prou
io fotoperiode u prirodi.Jer da jesi znao bi da kad sadia vani fotoperiod je cca 14/10 u korist dana i pove
ava se dan sve do kraja 6 mjeseca kad je cca 18 ili 19 sati dan.Neznam sad to
no!Zna
i igraa se sa bitnim stvarima prije nego si se informirao!
Drugo kako mislia da ti se pomogne sa tih par smjernica.Nedovoljno!!!Bar sliku neku da se vidi u
emu se radi.
Sad ata se ti
e boxa!2x2m na 600w je niata!Lampa od 600w pokriva 1.2x1.2m tako da mislim da ti je nedovoljno svjetla.Pogotovo ata ka~ea da su ti pitari od 50x50x50cm.Veliki nema ata,dobro za biljku al ne za indor.Zauzimaju previae mjesta a i ne
ea valjda da unutra gajia bilje od 3m.16 biljki je i ovako previae za 600W lampu a kamoli raatrkane na 4m2.Zato su ti se i izdu~ile pa imaa bilje od 1,5 i 2m.
Iskreno moje mialjenje je 600W za pravih 5 biljaka.Neko
e da nagura i 9,isto ok.Al sve viae od toga nevalja.
Ajmo rezime!Lampa od 600w pokriva povrainu od 1,2x1,2m.Zna
i ti mo~ea stavit ispod nje 4 biljke u tim tvojim pitarima 50x50.Ja osobno koristim pitare od 11l ata je sasvim dovoljno za indor i da dobjem biljke oko metra.One su mjera 22,5x22,5x25cm.E sa tim mjerama bia naguro 16 komada u 1,2x1,2m.al vjeruj mi bila bi jebena gu~va i patile bi se.
Ukratko za tvoj prostor treba ti 4x600W svjetla i da se ne igraa fotoperiodom.Jer ne
ea niata pametno napravit!
Tarki
POZNAVALAC1.040 REP49%
→ Ambasador
TarkiPOZNAVALAC
mar 2011.
mar 2011.#14
Vraaju se u vegetaciju... provjeri tajmer.. ili si zeznuo s gnojivom, (ka~u) da i to mo~e inducirati povratak u vegu.
Ne znam ato da ti savjetujem... 13 tjedana cvata je puno da bi se vraalo na po
etak, al opet...
I probaj za idui put uzeti neki ne-haze jer ti hejzovi cvjetaju 3 gladne godine.
SKT
AMBASADOR1.613 REP3%
→ Legenda
SKTAMBASADOR
mar 2011.
mar 2011.#15
ovo cak moze da bude i da im ulazi svetlo u fazi mraka pa im remeti foto period. da li ti je box nepropusan za svetlo 100% ? i koji tajmer koristis? ako ti se desava da ti nestaje struje mehanicki tajmer se poremeti, tj on vrti program samo dok je pod naponom, bez struje staje i kada se vrati struja on nastavlja gde je stao. daj malo vise info i slika sto vise pa ce iskusniji groweri moci da ti pomognu, ovo je moje skromno misljenje
13 REP26%
→ Istraživač
mar 2011.
mar 2011.#17
cvetovi su rasli normalno i narasli otprilike do pola i onda stali, neko vreme mirovali a onda iz njih pocele nove grancice sa novim cveticima(kao na slici 2)
tj. na cvetu cvet, i sad reko bih da cu imati 2 branja, kad ovi stari zavrse pa onda pustiti nove da guraju do kraja
i da box mi nepropusta svetlo unutra provereno
prihranu radim iskljucivo po uputstvu (advanced nutrients schedule)
a i hazovi se ko vracaju u normalu
6 REP12%
→ Istraživač
MrLaki
AMBASADOR1.870 REP11%
→ Legenda
MrLakiAMBASADOR
dec 2011.
dec 2011.#19
Ja mislim da imam isti problem pa da se nadovezem i postavim pitanje : Ako se vracaju u vege a u fazi cvetanje su sta se onda desava???Jel moze da zavrsi cvetanje? Primera radi ako su 45 dana u cvetanju i desi im se to,za koliko ce da zavrsi ciklus(domaju)??
6 REP12%
→ Istraživač
dec 2011.
dec 2011.#23
jesi li 100% siguran da cvetanje nece zavrsiti???jer i ja imam taj problem :/
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
dec 2011.
dec 2011.#25
Ne bih rekao niata da nije ve milion puta napisano, ali je. Zaato ne
itate osnovne vodie sa home page-a i zavraene dnevnike uzgoja?
Foto period se ne smije ometati. Kad je dan, onda je dan. Svjetlo je upaljeno i nema gaaenja. Kad je no, ne smije niata svjetla dopirati do biljaka. NI`TA.
To znai da svi vi koji nemate pojma kako to da vam se biljke vra
aju u vegetaciju, morate provjeriti dali vam negdje ulazi svjetlo za vrijeme perioda mraka u box i nai na
ina da to sprije
ite, ako je u tome problem. Ako nije to problem, onda mora biti tajmer za svjetlo, jer ako je re~im svjetlo/mrak 12/12 stalno, nema razloga da se vrate u vegetaciju. I to provjerite.
Ajmo :lock: jer ova rasprava viae nema smisla :icon_lol:
ludi skorpion
ISTRAŽIVAČ82 REP21%
→ Entuzijasta
ludi skorpionISTRAŽIVAČ
dec 2011.
dec 2011.#27
ZLO samo da te pitam nesto posto je sada zimski period i desava se da nestane struje na 10-15 min.Znaci zeznu mi bilke za medalju .Kako to da saniram nebitno dali je vege ili cvetajuci period.Pozdrav i hvala
7 REP14%
→ Istraživač
dec 2011.
dec 2011.#28
Nebih se htio pravit pametan, obzirom da nemam previae iskustva; ali
ini mi se da ti treba nekakav mehani
ki tajmer, kojeg ne jebe ato je nestalo struje, pa se ciklus nastavlja kao da se niata nije dogodilo. To ato nisu dobile svjetla na 15 minuta valjda i nije tako straano, ako se ne dogaa baa svakih sat vremena, pretpostavljam.
Druga solucija, negdje na internetu sam naletio na growbox, sa cfl-kama, gdje je tip uklju
io nekakav ureaj koji se koristi kao power back-up za servere, pa ako nestaje struje, ureaj (kao neka baterija valjda) spasi stvar na pola sata ili koliko ve energije stane u njega da pogoni svjetla i ventilatore dok se struja ne vrati.
Eto materijala za guglanje, sad je ostatak na tebi! =)
tinitus
ENTUZIJASTA445 REP61%
→ Poznavalac
tinitusENTUZIJASTA
dec 2011.
dec 2011.#29
bas obratno - treba mu digitalni tajmer koji ima svoju bateriju :icon_lol:
a ne mehanicki koji vrti dok ima struje.
al djaba je to jer pomaknit tajmer sat dva naprijed
je sitnica s obzirom na problem prekinutog dana/noci, pogotovo u cvjetanju.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
dec 2011.
dec 2011.#30
@ludi skorpion
Kako mislia deaava se? To
esto!? Nije dobro ako je
esto.
Inae, ako je nestalo jednom-dva puta, nije toliko straano. Ako ti je svjetlo na mehani
kom tajmeru, namjesti ga ponovo i to je to.
@zlnzrn
To se zove U.P.S. ureaj, a slu~i tome da neprakidno napaja ra
unala, kako nebi doalo do gubitka va~nih datoteka uslijed nestanka struje. Ne znam dali bi ventilaciju odr~ao, ali nekoliko cfl-ki bi mogao gurat neko vrijeme. Treba malo prou
iti to detaljnije, ali radi cjene, teako da e se puno ljudi s time uope pozabaviti. U svakom sluaju, nije loaa ideja.
🔒 Ova tema je zaključana
mar 2011.
1 / 31
mar 2011.
dec 2011.