VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojgrow box first grow
LEGACY

grow box first grow

24 odgovora2,464 pregleda
zol4anISTRAŽIVAČ

nov 2012.

evo napravio sam growbox od stare kutije od zvucnika 3x cfl 20w 6500 k 12 v 120 mm ventilator koji ispuhuje na vrhu 2x 12 v 80 mm ventilatore koji upuhuju sad me zanima jel to dovoljno svjetlosti za jednu biljku planiram napraviti scrog dimenzije boxa: visina 50cm airina 28 cm dubina 20 cm

nov 2012.

oblozi i ovu stranu sa folijom, nadam se da si stavio mat stranu a ne onu sjajnu, ako nema druge kreni sa tim lampama, ako nadjes jace (23~25w) zameni kada prebacis na 2600K i krenes sa cvetanjem, sretno

nov 2012.

stavi ti druze jos jednu zarulju,lakse ces spavat ;)
BoRaiChoAMBASADOR

nov 2012.

I gledaj da ti ispuh bude veci od upuha....Upuh probaj stavit pasivan pa vidi temp....Ili stavi upuh na manju voltazu da dobijes manji broj okretaja
zol4anISTRAŽIVAČ

nov 2012.

mislim da mi je ispuh veci od upuha ova 2 mala venta sam spojio serijski i na njih paralelno ispuh,mislim da se ispusni vent vrti 10 puta brze od upuha tako da mislim da je to oke i ventovi za upuh su iz starih napajanja nemaju oni veliki broj okretaja
zol4anISTRAŽIVAČ

nov 2012.

jel bi mi bilo bolje da za cvatnju stavim 4xcfl 20w 2700 k ili jednu hps 70 w??
loopAMBASADOR

nov 2012.

ja bi uvek pre isao na HID lampe nego na CFL-ali to je vise stvar izbora,nego sto ti neko moze sa sigurnoscu reci...
CreativeLEGENDA

nov 2012.

mali je prostor mozda ipak bolje cfl ...mucit ce se sa toplinom...ali slazem se u potpunosti s tobom :)
zol4anISTRAŽIVAČ

nov 2012.

pa ata daje bolje rezultate ,ako je bolje hps staviti onda cu improvizirati neki cool tube i dobro

nov 2012.

naravno da je bolje hps staviti
CreativeLEGENDA

nov 2012.

ja bih sad ostao na cfl pa sto bude... a onda nagodinu ako imas volje mozes probati sa hps com... https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/ prelistaj si ovo prvo malo... imas sve o svim lampama pa vidi sto to ti se cini najbolje za tebe :)
zol4anISTRAŽIVAČ

nov 2012.

ma ne ja sam planirao sa hps 70 w to odraditi sada nemam para,pa mi je stara dala 3 cfl te sto sad imam i ostalo sam sve sklepao nekako,pa sam sad dobio neke pare od baba,djedova tako da si mogu uzeti neki hps postenu lampu.
Nixa86LEGENDA

nov 2012.

prvo si sredi box "veci" onda razmisljaj o POSTENIM lampama ,ovdje nema smisla turati 70w HPS ,nemoj se ljutit ali govorim ti iz iskustva !! sad si kupi 250w HPS ako si pri lovi i kad opet budes bio pri lovi bolju ventilaciju i naravno veci box sa dobrim reflektorom,o zemlji da ne govorim ..Mogao si bar fem sjeme staviti da znash sa cime se patis ovako je fakat MUCENJE ,sretno dalje !

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se