feb 2013.#1
}elimo da nastavimo sa uzgojem strain-a koji posedujemo a biljka nam je ve u kasnom cvetanju.
Ponekad,zbog nekih razloga ne uzimamo klonove.
Uzimanje klonova je mnogo bolji na
in produ~etka vrste nego revegetiranje biljke jer iziskuje mnogo manje vremena ali sada pri
amo o revegetaciji.
Za po
etak,prvo oberemo biljku,oberite sve glavne bud-ove ali ostavite nekoliko donjih "popcorn" bud-ova i dobru koli
inu zdravog liaa koje e slu~iti za obavljanje fotosinteze.
Posle berbe ~elite da ponovo posadite biljku. Ona je dosad zavraila ceo ciklus vegetacije i cvetanja i ima veliku koli
inu korena koja je sada nepotrebna. Izvadite biljku iz saksije i isecite dve treine korena da biste podstakli nov rast.
Slika pre se
enja:
Posle se
enja:
Kada ste isekli dve treine korena vreme je za presaivanje. Stavite presaenu biljku pod vegetativni re~im svetla 18/6,20/4 ili koji ve ~elite.
Odmah nakon presaivanja zalijte vaau biljku rastvorom vode i pola preporu
ene doze vaaeg gnojiva za vegetaciju,samo gledajte da bude
bogato azotom ( N ) jer je biljka ve potroaila sve rezerve azota koji joj je neophodan da bi nastavila vegetativni rast.
Posle desetak dana vaaa biljka bi trebala da izgleda otprilike ovako:
Posle dvadesetak dana:
Posle tridesetak dana:
NAPOMENA: Prvi vegegtativan rast e po
eti da raste iz popcorn bud-ova koje ste ostavili i ti novi listovi mogu biti deformisani(okrugli ili neke druga deformacija) ali e se posle nedelju-dve dana sve unormaliti i biljka e nastaviti normalan rast i razvoj.
feb 2013.#4
Moze ovo da se zahefta ako se slazu moderatori? :)
feb 2013.#6
Misli da se zakaci tako da kad otvoris pod forum uvek je na vrhu strane. Kao sto su tutorijali i FAQ.
feb 2013.#7
Lepo slo~eno i propraeno slikama.
Joa davno sam o tome
itala u dnevnicima. Imam naviku da sve korisne informacije na koje naiem sla~em u word doc, a onda nije teako ponovo ih iskopati, pa evo da dignem iz mrtvih i neke stare teme.
https://www.vutra.org/topic/4229-moj-1st-growbox/?view=findpost&p=99513
https://www.vutra.org/topic/4229-moj-1st-growbox/?view=findpost&p=99593
feb 2013.#9
Dobar fazon oberes biljku , posle toga ja ubacis u vegetaciju pa opet cvetanja pa beres i tako u krug :D
feb 2013.#10
evo, cim prvi naredni dnevnik vidimo sa ovom tehnikom kacim u zaheftane
feb 2013.#11
koliko puta ovo moze da se radi? koliko krugova moze da izdrzi biljka?
feb 2013.#12
I mene interesuje, a kad bolje pogledam, na linku bubamare sve lijepo piae.
Hvala.
mar 2013.#13
sve je ljepae s joa malo slikica:
mar 2013.#14
koji je brale ovo period, od revegetacije do ovih zadnjih slika?
mar 2013.#15
Pregledaj revege dnevnik od mr Vinjau, on se trenutno time bavi https://www.vutra.org/topic/10159-re-vege-domaja-169w-cfl-by-mrvinjau/#entry228434
feb 2015.#16
Pokuaao sam pronai linkove na ove dnevnike. Jednostavno ih nema. Mogue da su nestali u prebacivanjima ili da su obrisani?
mar 2017.#17
dali se ovo moze radit sa automaticima ili samo obicno sjeme..
apr 2017.#18
ne vidim logiku da mozes revegetirati biljku kojoj ne mozes kontrolisati vegetaciju, al nisam probao
apr 2017.#19
Zato i pitam. Jer mislim da nije moguce. Al opet nisam siguran jer nisam probao. Mozda je neko proba.
apr 2017.#20
Ja u pokuaati s auto ww kojoj treba joa 4tjedna max cvjetanja pa javim rezultate. Ionako smo tu da u
imo i zabavljamo. Mislim da ne
e bit uspjeha al treba probat.Vremena i uvjete imam, nije mi tlaka,a ni ne gubim niata ako pokuaam:vutra:
apr 2017.#21
Koji postupak mislis napravit da bi automatika vratio u vegetiranje?
apr 2017.#22
Nemoj dzaba struju troaiti, neizvodljivo je. :) a i promisli malo :)
apr 2017.#23
jedino ako planira cekat citavu godinu ili mozda da simulira zimu par tjedana sa uvjetima pa da vrati na ljeto mozda to natjera biljku na rast....
apr 2017.#24
ja planiram svoja 4 kalaaa revegat..kad ih poberem na svakom
e mi ostati po 8-12 grana, i na svakoj grani jako mali par hedova....
cure su topane pa nakon toga podaiaane od ispod, iako sam skiuo sve, opet su isjerale dole neke male zakr~ljale hedie, njih mislim iskoristiti...
koliko sam gledao groweri te hedove, oni ostavljaju deblje i vee nego ato su moji, nakon uspjeanog prebacivanja u vegu skidaju, no ja neu biti u prilici jer odem u sezonu....ima li neka negativa u tome ato neu moi skinuti stare hedie nakon reveganja?:spliff:
ovo mi je prvo reveganje, no svia mi se
injenica da
u bez treninga sa svake vjerovatno dobiti duplo viae topova nego ato u sad sa njih skinuti...
poato ih planiram prebaciti van nekoliko dana prije nego krenem na jug, ne
u ni moi znati dali je uspjelo ato, pa
e iznenaenje biti vjerovatno kad se vratim...:gled:
najviae me zanima ho
e mi se ova bubana bogica koja je pofrkana i izgleda ko na dopu oporaviti...zamislite da u jesen doem a ono od ru~nog pa
eta u 2. sezoni da me do
eka princeza, jaka, ljepa, bogata, zdrava:ajnstajn:
sep 2017.#25
@huana.meri ... heh bilo bi to lepo bacit semenke u njivu i vratis se posle nekoliko meseci samo da oberes...
sep 2017.#26
Ako je zemlja na njivi "bogata" i kvalitetna cak je i moguce, stovise tako su nekad i radili ljudi, i uspjevalo im je, tako da moze ocekivati i sve i nista, ovisno o zemlji, ucestalosti kise i sunca, temperaturi, vlazi...
sep 2017.#27
@Walter O'Brien, jeste to sve stoji, ali uvek ima neka pametna stetocia koja je unisti, koliko puta mi se desilo, possadim biljcicu, mazim pazim, i onako sprema se za cvetanje, kad ono sledece jutro pola je nema, pojede je nesto, sada mora da se ogradjuje, alli kada se ogradi, previse paznje privlaci ;P, i nije mesto da se o tome prica ovde.. menjamo temu..
sep 2017.#28
Cuj nametnika i zivotinja uvijek ima...
Npr.. prije 3 g. mi je pas pojeo biljku, mislim si wtf i sta sad, ajmo dalje, bit ce bolje...
sep 2017.#29
Mislim da je bezkorisno rizikovati, i trosit vrijeme na revegetiranje automatica, ili kako se seedbanke drze onog "mozes ju brati 2 puta", da mozes, ali pobrat ces 95% manje, pa cak i nista..
Msm, barem po mom misljenju, je glupost automatice revegetirati.. ako to vec radis, onda samo sa photoperiodnim sortama..
Ako grijesim, naucite me boljem :) (edit: mozda bi se dalo sa super automatima i jakom genetikom reveg uradit.. )
HTp7mlzR2NI
maj 2018.#30
Jel mogue vratit slike s po
etka ovog vodi
a?
ili ako mo~e neki link na novi vodi
?
ili neki video od onog servantesa ili sl?
maj 2018.#31
ne znam sta je prethodno bilo stavljeno al evo nekih
155448713
6pYTEpLmG5c
hX18i9bD7Ls
ima i na sensijevom sajtu blog How to regenerate cannabis plants, a i na sajtu growweedeasy pod nazivom Re-Vegging Cannabis (Monstercropping) + udrite po googlu dok neko od clanova ne ubaci svoj prilog :)
avg 2018.#32
Citato sam nesto od DJ Shorta o revegetaciji. Po njemu je ona indikator za neke kvalitete biljke. Ona koja brze revegetira je vise fotoreceptivna i ako postoji dvojba koju biljku ostaviti za motherplant treba nju ostaviti. Da se od nje klonovi lakae primaju, a i da brze udju u cvjetanje nakon promjene rezima svjetla. Valjda bi i u outu to nesto znacilo.
Ustvari savjetuje da se sa biljki u vegetaciji uzmu klonovi, i biljke na kraju revegetirati kao test
mar 2019.#33
Istina ziva. Znam da je tako iz licnog iskustva. Jacky White(Paradise) je upravo takva sorta. Lako sam je Revegetirao,u odnosu na Critical+2.0 klonirala se duplo brze i fantasticno vegetira i cveta.
mar 2019.#34
sta?
ispravi ovo.
uf, ne mora, prosirili ste temu na klonove od reveg biljke.
avg 2024.#35
Pozdrav, Goat lato-auto, RQS & Tyson.
Nakon berbe u boxu stavio sam biljku u mali plastenik na balkonu. Voarskim voskom sam namazao gdje sam rezao biljku, korijen nisam dirao, mislio sam da e se korijen spaliti u plasteniku zbog vruine al joa se dr~i :).
514132514133514136514134
okt 2024.#36
Pozdrav, bilo je pola teglice 518032 518033, sada se moram vratiti godinu dana unatrag, imao sam muaku biljku u plasteniku 518034 , skupio sam polen u jednu teglicu i spremio ali mi je cijeli plastenik bio pun polena, ne znam jel do vruine, stresa ili se opraaila al dobio sam na jednom vrhu 10-tak sjemenki 518035. jednog dana u posaditi pa budem vidio ato e biti.
okt 2024.#37
E, taj slijedeci se
eka :rasta: