VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojLST (jedna od verzija)
LEGACY

LST (jedna od verzija)

24 odgovora4,479 pregleda
TriptankLEGENDA

mar 2016.

Ovaj LST tutorijal sam pronaaao u jednoj knjizi pa sam si dao malo truda i preveo tekst, mo~da nekom poslu~i :) Trening po inje kad biljka naraste do 4-5 noda. U ovoj verziji LST-a biljku prvo treba topirati ili FIM-ati, smisao je potaknuti grananje. Liae s jedne strane biljke treba odstraniti da ne smeta tokom treninga. Na drugoj slici je primjenjen LST. Prvi korak je vezivanje biljke pri dnu stabljike, zato ato bismo biljku mogli ia upati iz zemlje prilikom natezanja gornjeg dijela prema dolje. Preporu ljivo je natezati kad je biljka ~edna, jer je tada mekaa i lakae se savija. Ako savijate biljku koja je svje~e zalivena, stabljika mo~e lako puknuti, jer je nakon zalijevanja stabljika vrsta i slabo savitljiva. Na ovoj slici je prikazano kako se spuataju fan listovi zatezanjem, da bi svjetlost bolje dopirala do ni~ih grana Na etvrtoj slici je prikazano kako ni~e grane rastu prema gore i kako biljka prilagoava svoj rast. Na petoj slici je prikazano kako se grane mogu savijati u svrhu dobivanja izjedna ene visine svih vrhova. I to bi bilo to. :)

mar 2016.

Teorija ne drzi vodu..
TriptankLEGENDA

mar 2016.

Ne znam, tako piae. Knjiga se zove Growing elite marijuana. Nisam lst baa prakticirao tako da mi mo~ea slobodno objasnit zaato ne dr~i vodu. :)
TexPOZNAVALAC

mar 2016.

Zato sto je stabljika mnogo elasticnija kada je puna vode,ako se savija suva t.j. zedna moze lako da pukne
klada1115POZNAVALAC

mar 2016.

Izgleda da dobro kaze

mar 2016.

Po mojem ovaj dio sa zednom ili ne zednom biljkom nema veze....ako natezes ko divljak svaka ce puknut Zato njezno i razumno i sve ide po planu
FarmerLEGENDA

mar 2016.

Neznam za teoriju, al moja praksa je pokazala da kad je biljka full zedna cijele stabljike su se objesile ko vrbe, ne samo lisce... :whato:: Tzv. turgorski tlak i je odgovoran za ovu pojavu, uslijed manjka tekucine tlak u "stanicnom zidu" opada, one se smanjuju i tkivo omlohavi i gubi rigidnost... tako da mi ima smisla sto je Triptank napisao.
BladerZMAJ

mar 2016.

Samo usporedi penis i odnos koli ine krvi i savitljivosti :D
Rope73ZMAJ

mar 2016.

Ja sam slican LST radio prosli grow, samo nisam rezao listove nikakve i ispalo je super.

mar 2016.

Proalogodianji out, lijepo je bila krenula ali na~alost nije stigla do kraja.Zatezo sam je od malena i tako vodio do grmia sve do :grob:
W8 For ItPOZNAVALAC

mar 2016.

svaka cast care na postu :clap:::clap:::clap::.. dao si mi ideju za iduci grow jer obozavam lst i ovu tehniku cu definitivno isprobat :bocni:: ... da se nadovezem na temu oko teorije, pa kolko ja znam do sad iz osobnog iskustva da je biljka sama po sebi u doba vegetacije mekana i elasticna jer se razvija , teorija ima smisla zato sto kad je u vegi i kad je suha zemlja biljka je opustena i zilice crpe zadnju vlagu iz lisca tako da ju je lakse savijat, te kad se zalije onda se korijem natopi i siba kroz biljku vlagu i nutriente te su zilice napete i u punoj finkciji sto dolazi do toga da je biljka napetija ikrutija :djede: ... al tehnika je dobra ali me samo brine oko fan listova dali da se skinu i hoce li to biti stres za biljku...ja sam do sad biljku probavo vezat u krug tegle... ovako nekako izgleda moj lst... be awesome:rasta:
TriptankLEGENDA

mar 2016.

Uklanjanje listova je sigurno stres za biljku, zato bi trebalo odabrat neku izdr~ljivu sortu sa stabilnom genetikom, pa su manje aanse da neato poe po zlu. smatram da je ova metoda lst-a dobra za ljude koji se vole igrat i eksperimentirat bez straha da izgube biljku, evo gore je rancero naveo da nije uspio izgurat biljku do kraja na sli an na in.

mar 2016.

Po ovome ispada da je nisam doveo do kraja radi koristenja Lst-a.Ne ne ne,napravio sam joj N-lock i uginula je,na~alost.Drugu sam isto natezo i zatezo i zavraila je bez ve ih problema.Evo pogledaj: https://www.vutra.org/threads/lst-outdoor.2034/page-3

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se