VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPrvi Grow...Trazim Savjete
LEGACY

Prvi Grow...Trazim Savjete

124 odgovora6,387 pregleda
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Kao prvo zelim da pozdravim svakoga ko upravo cita ovo jer je odvojio malo vremena kako bi me saslusao i eventualno dao sevjet. Ovo ce da bude mo prvi grow,stvarno sam mnogo stvari procitao i pogledao ali ipak treba cuti sta kazu iskusni igraci. Imam: 20 sjemenki..domace,ne bas stare Prostorija od 9 m2 20 saksija od 1l i isto toliko od 6l 2 ogromna ventilatora Citava prostorija je svjeze bjelo okrecena Hygro/Thermometar Podloga,gnojivo itd. Osvjetljenje su mi stedne - recito vase misljenje koliko bi mi trebali komada Pitanja: Opiste najbolji nacin da sijeme proklije Dali je saksija od 6l dovoljna za vegetaciju? I kada sumirate ovo sve sto imam,dali ce biti nekih velikih problema (ne mislim na bolesi itd. nego iskljucivo na probleme tipa: Sjeme Mali prostor Malo ventilacije itd. Hvala Unaprjed.
FrulaENTUZIJASTA

maj 2009.

kakve stedne lampe imas? a majke ti... 9 m2 sta ces s tolikim prostorom? sklepaj si boxic mali imas na forumu sve napisano 50 000 puta.
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Necu boxic. Dakle imam 9 m2 citoga prostora...dakle samo voda i strujna instalacija...i imam tih 20 sijemenki..zelim to sve da poadim (ne zato sto sam pohlepan nego zato sto znam da ih nece 1/3 uspijeti kako treba jer mi je prvi grow...) i sad se pitas zasto ne posadim jednu u neki BoxiC i malo EKSPERIMENTISEM....jednostavno nemam vremena za tako male projekte....pomozi ako mozes i hoces... Stedne sijalice 25w A za klijanje pitam jer sam vec probao sistem morke salvete ...i posle 11 dana nista.......
FukmondoAMBASADOR

maj 2009.

@Odin aj potrudi se pa ba i neku foTku majke ti:icon_lol:
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Ma brate nisam siguran da ce to ici bas tako lako.... Posebno me brine recimo...tamo pise saksija minimalno 10l za vegetaciju....a ja vamo citam neke tipose sade cak u 4....ko je pravu? ili recimo oce li ovo ici sa stednim sijalicama....i jos me neke stvari brinu...recimo temparatura u mome gradu u 7 mjesecu moze da dostigne cak 40 stepeni xD....kako to rashladiti na 21-22?? Ili to 21-22 bas i ne treba tako....kakvu vi temp furate???
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

auuu rodak bome ces ti se puno stednih nakupovati za tako velik prostor ako ne zelis praviti boks......a sta se tice tegli sto vece to bolje ti odluci...stavis sjemenke u vlaznu maramicu i stavis na tanjur i onda stavis u vrecicu da nemaju zraka i stavis ih na neko toplije mjesto...eto tak ja radim :) a rashladis temperaturu tako sto napravis propuh jedno 30min ili stavis obicni kucni vemntilator da stalno puse...i nemos znati oce biti problema dok se ne vidi koliko ces se truditi oko toga :)
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

ma ofarbao sam kompletnu prostoriju u bijelo ....imam 2 ventilatora...ali brate,znas ti sta je 40 stepeni,kakav propuh covece? Koja je kod tebe temp.? i sta mislis kolikimi broj stednih treba xD
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

ma skuzio sam da si ofarbo krivo sam procito gore ispravio sam bio prije al nisi vidio :D a sta ja znam ako pucas na nesta tako dobro uzmi si sto vise to bolje pa kako biljka napreduje vidis po njoj jel joj treba jos ili je ok ovaj broj za trenutno stanje :) kod mene je solidna temperatura sad trenutno se nemoras bojati temperatura :D pa propuh napravis da se oladi malo prostorija,brijem da ti nebi trebao biti pre velik problem temperatura a ak bude i nemos to kako rijesiti a brijem da se moze napravi si cool tube i mirna bosna :D...
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

ja mislim da je definitivno problem mali prostor i zbog toga ces imati zute pege na liscu :bis:
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

to ti mene zajeb ili sta....ma nemoze biti mali prostor...mozda moze biti PREVElik.....9 m2...20 biljaka...pa mogu 2 hrasta posadit...hehe xD
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

covece ne moze to tako.... trebalo bi ti min 20 stednih to je mnogo para i to ti resava samo prve dve nedenje veg moras da kupis HPS pomiri se sa tim.
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

bome da zasto nebi uzeo hps i par stednih ili par neonki uz hps jer pre pre velik ti je prostor...
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

20 stednih x 2.5 eur. Hmm.... to ga dodje hao 250w HpS.... A neonke...sta kazes na to '
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

ja ti predlazem pc-box za pocetak pa kad zavolis ali stvarno zavolis tu malu biljcicu mozda se i desi nesto
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

hps 250w je za 0.7 m2
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

A ja bas ne kontam te neke stvari....jbt 400w jeste 400w bez obzira na broj biljaka....al prostor....uff....I hate this game....nista od plantaze...neam love za par HPS-ova...bas sam gledao...lik je na 5.2 m2stavio 7x400w omg..... xD Sve su prilike da cu se morati baciti na izradu boxa....
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

pa napravi skroman boksic za pocetak s par stednih i onda drugu turu kada si pristedis novaca i iskustva napravi ono sta si oduvjek htio (koliko vidim) plantazu :)
BlekFogPOZNAVALAC

maj 2009.

Jebate a sta bi ti...imas prostor od 9 m2, a< stavlja bi stedne zarulje, dok na 1 m2 groweri stavljaju po 1 hps od 400w...znaci za tvoj grow bi trebalo negdje oko 9 hps-ova, dok ti stednih nebi trebalo 20 ak. ka sta je netko napisa nego negdje izmedu 150-200 cfl zARULJA...mani se corava posla, i citaj malo po forumu a ne se zalecivati ka noob u prazno:bis:
mali.medoPOZNAVALAC

maj 2009.

odine mani se orava posla...!!! ako ti onih 10 semenki nije proklijalo veruj da ne e ni ostatak jer su za kujac!!! tako da kume prvo nabavi pravo seme a onda se igraj botani ara... ...ZDRAVO!!!
ZOKIAMBASADOR

maj 2009.

treba ti 1000 stednih za taj prostor a ne 20 cujte ljudi nemo od ovog nista mozemo se samo sprdati :) svako od nas zna kako ce ovo da zavrsi .. izvini odine ako neklepas box niko te nece ozbiljno shvatiti .. a i meni ije ovo smesno...
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Ocigledno ne shvatate...imam vec ogromno iskustvo u botanici...ali sve sto mas radio,od vocaka do Ginko Gilobe bilo je outdoor.....a za ovo je sve spremo osim tih glupih sijalica....cak sam nabavio extra Austrijsko gnojivo, p-10 k-6 n8...riblja emulzija i root hormon...sve na Ebay kupio...pa ona extra ventilatori...dao sam 50 eura da bih ofarbao prostoriju u bijeli...digitalni higro/hidrometar...a sijeme je ok 1000%...i nisam reko da mi nije proklijalo 10 nego jedna koju sam isprobao....ali eto sada kada sve imam fali mi SAMO 500 eur. za HPs....jbt tu sam se preracuno...jel ima neka alternativa neonke,itd? stvarno posle svega sto sam nabavio i zbog prostora koji sam uradio ne zelim da odustanem od ovoga a kesa se nema...sta sad?
ZOKIAMBASADOR

maj 2009.

aj nek ti je pa javi kako napreduje :)
GerilacISTRAŽIVAČ

maj 2009.

`ta?! toliki prostor imaa na raspolaganju?!?!! U jbt! ok, za po etak prestani sluaati ove zavidne buda... pardon, ljude. A Sve ato te dalje zanima o takvom uzgoju mo~ea na i u filmi ima od Mr. Green-a. Imaa ih na youtube-u... Sretno i obavezno radi update, jer me silno zanima kako e to napredovati, jer bi ja najrae isto, ali nisam u prilici...:ohno:

maj 2009.

A šta če mu filmič kad nema adekvatnu rasvjetu:ohno: Na štedne zaboravi,na neonke također=jednostavno nedovoljno! Pregradi prostor na 2x2=4m2.Unutra naguraš bez problema 15-20 šta ti je i previše za tvoje potrebe.Na 4m2 stavi najmanje 1000w hps ili 2x400/600.To bi bilo dovoljno. Dok me narastu do bar 20cm drži ih u manjim kantama pod jednom lampom.Kad se primu sve koje se mislu primiti upogoni ostalo.Pobrini se da skupiš 250-300€ i možeš dalje,ili se snađi drukčije:icon_lol: Nemoj ako imaš toliki prostor misliti da ga pod svaku cijenu moraš iskoristiti ciloga. Nebudi pohlepan,idi na sigurno.Radije pričekaj.Radije od te sobe napravi jednu stealth sobu.Biče ti lakše,manje troška,jeftinije do opreme(lampe) koju stvarno trebaš. Ja bi ovako na tvom mistu ali to sam ja! Gerilac-malo je tu zavidnih budala,svak bi tija više ali zašto toliko riskirati? Meni je dovoljno 4m2 za moje potrebe,i to za dvogodišnje potrebe!Ali još to nemam...bar ne po visini.:sun2:
TarkiPOZNAVALAC

maj 2009.

Ne moras iskoristit cijeli taj prostor.. za to bi ti trebalo 9kw lampi a ti si mozes uzet 400-600w hps za pocetak i radit sa time... i ne trebas nuzno box... mozes to radit nasred prostorije ako te volja, malo ces izgubit svjetla al nije bed kad vec imas takav mrak prostor, onda radi to kak spada s hpsom a ne neonkicama jer da bi dobio kolko tolko pristojnu kolicinu bi trebo imat pu qrac tih neonki dakle nabavi hps, 400 ili 600w.. to ce ti biti dosta, i za pocetak a i za ubuduce vjerojatno
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Hmm...ima tu razlicitih solucija....ja nisam ni mislio praviti box unutar prostorije...prostorija je vec box....dakle 100% bijela prostorija koja ima samo cesmu i 3uticnice za struju....eXtra izolacija....e sada prob. mi je ta rasvijeta za koju nemam novaca....mislim da cu napraviti mali boxic za pocetak....a ne trebaju bas neke velike kolicine za moje potrebe tako da cu od viska da pokusam da nabavim adekvatnu rasvijetu za kompletan prostor...onako kako to treba a ne onako kako sam ja mislio (stednim sijalicama) ,al jbg kada sam se preracunao p vecinu novca potrosio na neke gluposti kao sto su digitalni higrometar i jos neke stvarcice koje sam mogao i jeftinije uzeti...e jbg sad jebi kozu 3 mjeseca dok ne zaradis... xD P.S. Mislim da cu raditi dnevnik ovoga maloga boxa pa pogledajte kako to botanicari rade....a tamo kasnije naravno pogledajte prvu "plantazicu" na ovome forumu (ili me neko preduhitrio?)
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

imaju ljudi pravo...zasto ne ogradis s nekim zidicem po sredini pa iskoristis sam jednu stranu za pocetak pa ostali drugi dio kada skupis love... nisu ni hps toliko skupe ko nekad imas ih cak i po 500-600kn -400W nisam siguran davno sam ja to kupovo,a ak nemas love jebiga skidaj s ulicne rasvjetle hps lampe :D
gloss_zelenkyAMBASADOR

maj 2009.

sretno ti bilo botaniaru :dunce:

maj 2009.

-Pojasni mi ovo molim te... Radije neke stvari zadr~i za sebe...
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Razumem .... a bas sam maloprije razmisljao o tome...kome ja pisem uopste? Znam dobro da murija sve ovo prati....kad na glupom facebooku imaju ljude po citav dan onda mozes misliti kako nas ovdje gledaju....al pazite...imam ortaka koji se bavi informatikom (tacnije informatickim dizajnom)i znajte da vam se lako moze otkriti identitet putem samo jedne poruke!! Ovako: Vas provajder moze da "tracka" sve sajtove na koje je vasa IP adresa "svrljala" e sad je samo pitanje ko je vas provajder ako je to recimo neka strana,privatna,ili mala firma onda ste manje vise sigurni...ali ako imate net od nekoga jakoga...recimo kao sto je kod nas Telekom Srbije daje oko 80% net ovoj drzavi onda ta drzavna firma ima veze sa drugim drzavnim institucijama jer su oni zajedno drzava,jel,prosto...dakle recimo da postigne se tajni dogovor izmedju najvecega hrvatkoga net providera i policije da taj provider tracka svakoga svoga korisnika koji posjeti sajt vutra.org...to je za njih pre jednostavno...onda ako zabiljezi da vas aIP adesa luta po vutra.org onda vide ko ste vi....vasa ip adresa je stalna i vezana je za vas prikljucak a vas prikljucak za vas racun a vas racun za vasu kucnu adresu... xD Mozda sam vas samo zbudnio ali vjerujte tako je ...mi smo zvali telekom Srbije i pitali dali je to moguce da trackaju...oni rekli da....i moj ortak se izlajo na njih kako je to uvreda privatnosti i jeb* im sve do 9 koljena.... P.S.Mene nemogu trackati jer se IP vasega sajta nalazi u HR a ja sam iz SR....tako da...Bosanci,Srbi.Slovenci itd. vi ste sigurni a vi u hrvatskoj pazite sta pisete :))) :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

maj 2009.

Ne radi se o tome.A sad ve kad piaem da ti napomenem da su komercijalna pitanja na ovom forumu Zabranjena! Pro itaj moj "Quote" i vidi ata neko mo~e zalju iti iz toga.Pogledaj pravilnik. Nego radije napravi box za po etak od 1-2m2,lako naea jednu hps od 250-400w,pa vidi kako e i i. Ima savjeta za boxove koliko o ea na forumu,i lakae ti neko pomogne kad zapnea a na forumu ionako ima svega,a kad to odradia za idu i put znaa sam. Hehe,Flegy me nasmija...:sun2: EDIT-nisi ni ti 100% siguran,sve se mo~e kad se ho e:rofl:
OdinISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Nisu ni bila komercijalna pitanja....al ok....by the way..ne mogu meni brate nista....ja kradem ineternet od komsije...ko ga je tjero da stavlja antenu na vrh zgrade..... xD
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

hehe koliko ja znam od t-coma ruter stalno mjenja ip kad god se resetira... evo sta ti pise gore.... Vutra forum je smjeaten na kriptografskom sistemu zvanom SSL (secure sockets layer). Sve poruke izmeu vas i servera su enkriptovane (kodirane). :) @Greenpower1 nebi da se otkrivam al tak sam ja mislio nabaviti hps :D

maj 2009.

Pazi da bude priko dana kad je isklju eno...:ludaci_lol:
GerilacISTRAŽIVAČ

maj 2009.

A krivo si me shvatio... Mr. green ima dobar filmić koji se zove "I grow chronic", chronic kao žargon za travu. Ima sličnu situaciju, gaji u nekakvom podrumu, i podjeli prostor, baš zato što mu ne treba cijeli... cool riješenja za takve slučajeve...

maj 2009.

Evo joa jedno novo lice u kui slavne brae... Pomozite mi drugovi jer sam u panici.Ovo je moj prvi grow i proe aesti dan od klijanja i ve problemi... da pojasnim... box 1,6x1,6x2,8...grolux 600w,ventilacija neloaa,box oblo~en alu folijom...posaeno 5 biljaka lemmon skunka u 13-litarske posude,neposredno nakon klijanja u substratu sa omjerom koje preporu uje ovaj site. Nakon aestog dana biljke su narasle jedva 5 cm i pustile su tek prve re~njie drugog para ro~natih listova.Da li je to premalo ili je to ok?Meutim biljke mi rastu ukoso...jel to problem?nisam siguran koliko ih moram zalijevati esto jer je u loncu napravljena dobra drena~a pa mi se ini da voda pada na dno posude a korijen ostaje suv jer je mo~da tek na dubini od 5-6 centimetara...da li zbog toga moram zalijevati eae dok korijenski sustav ne doe do dna posude....ne znam ato da radim...koliko esto moram uklju ivati ventilator dok su biljke ovako male...pomozite mi dobri ljudi i dajte mi korisne savjete...bit u vam jako zahvalan...pozdrav svima:sun2:

maj 2009.

Evo joa jedno novo lice u kui slavne brae... Pomozite mi drugovi jer sam u panici.Ovo je moj prvi grow i proe aesti dan od klijanja i ve problemi... da pojasnim... box 1,6x1,6x2,8...grolux 600w,ventilacija neloaa,box oblo~en alu folijom...posaeno 5 biljaka lemmon skunka u 13-litarske posude,neposredno nakon klijanja u substratu sa omjerom koje preporu uje ovaj site. Nakon aestog dana biljke su narasle jedva 5 cm i pustile su tek prve re~njie drugog para ro~natih listova.Da li je to premalo ili je to ok?Meutim biljke mi rastu ukoso...jel to problem?nisam siguran koliko ih moram zalijevati esto jer je u loncu napravljena dobra drena~a pa mi se ini da voda pada na dno posude a korijen ostaje suv jer je mo~da tek na dubini od 5-6 centimetara...da li zbog toga moram zalijevati eae dok korijenski sustav ne doe do dna posude....ne znam ato da radim...koliko esto moram uklju ivati ventilator dok su biljke ovako male...pomozite mi dobri ljudi i dajte mi korisne savjete...bit u vam jako zahvalan...pozdrav svima:sun2:
mali.medoPOZNAVALAC

maj 2009.

sve je to u redu kume samo zaato u tako velike tegle? (slabo rastu u vis zato ao su se posvetile korenu jer imaju mesta ,kapia;) zato je bolje prvo u male pa lagano presaivanje al sad ga jebi..!! vent. neka radi a oko zaljevanja si dobro provalio;) E` E!!! i oka i neku sliku da se to vidi da ne seremo bezveze...!!! ...POZDRAFFF...:vb_whip:

maj 2009.

e jebiga roo...prvi grow i sa njima i prve greake...ata u sad...ako stalno imam uklju en ventilator drasti no mi pada vlaga u boxu...ispod 40%...reci mi koliko udaljena mora biti lampa od biljki...mo~da sam i tu falio...sad su negdje na 80 cm od lampe.

maj 2009.

a stii e ubrzo i nekakva sli ica...bez brige...pozdrav i hvala unaprijed.:sick:

maj 2009.

Dovoljno je na 80cm ako temperatura nije velika,do 27-30 stupnjeva.Mislim da bi se korijen triba brzo popuniti i onda e kreniti pravo rasti,trebalo bi.Moje su bile na 1m od lampe,,takoer 600w,ali je temperatura iala do 34!Sad je malo zahladilo pa je 28 max u boxu.Zajeb ata temperatura uvelike ovisi o temperaturi vanka. Samo naprid!

maj 2009.

hvala greenpower-u...ma mo~da bih se ja triba ipak malo strpiti...npr. tjedan dana,pa vidit ato e biti...najgore je visiti u boxu 60 puta dnevno i o ekivati da e rasti pred mojim o ima i da se to vidi...ali svakako treba paziti na neke stvari da se ne dogaaju greake ( a bit e ih ),...imam joa jedno pitanje za sve koji mi hoe odgovoriti (plizzzzzzzzzz),... s obzirom da nemam usisni vent. u boxu, da li treba obi ni vent. koji je u boxu biti non stop ukop an i ako je box malo odakrinut da li je to dovoljno za izmjenu zraka i da li uope treba non stop raditi?

maj 2009.

Pa potreban je usisni vent najviae radi cirkulacije friakog zraka,ka ata ima na forumu,najbolje nekako da je usis u dnu boxa a ispuh na vrhu,usput ti dio temperature odma izlazi gori di je lampa,manja je temperatura,svje~iji i malo vla~niji zrak ulazi u box,pa mo~da i povisia malo vlagu... Ventilacija puno zna i!

maj 2009.

jbga...nisam u mogu nosti izvesti ventilaciju na takav na in jer je box zapravo zatvoreni balkon i ( loica)potpuno zaakuren i jedini mu je izlaz u moju spavau sobu a djele nas zaakurena iznutra, balkonska vrata. E sad...u boksu mi je obi ni stolni ventilator na visini od oko 1,5 m...jedini friaki zrak koji mo~e ui u box je onaj iz moje spavae sobe...tako da kad uklju im ventilator u boxu,odakrinem malo vrata i sav zrak iz boxa ulazi u moju spavau sobu....da li bih onda triba kada ~elim da mi friaki zrak ue u box isklju iti ventilator i airom otvoriti vrata na par minuta i da li je to dovoljno...jer bi po logici stvari to morao ponavljati desetak i viae puta dnevno...a i kad su vrata otvorena svjetlo se nepotrebno rasipa...dobro...ako su samo malo odakrinuta onda nije greda...samo mi reci da e to aljakati i neu te za danas viae pilati...pozzz....

maj 2009.

Neznan ata da ti ka~em osim da mo~ea to srediti ako baa o ea i ako se potrudia(apica,maca,hiltica) :) Ne ea mo i stalno de~urati i svako malo otvarati vrata,kako po danu tako i po noi,a im zatvoria zrak je brzo ustajao... Ja bi to iskemija nekako,i ja san se naatema pola sata samo za ispuh,neznam,pokuaaj. Ne zna i da ea imati problema kako ti je trenutno stanje ali bolje se osigurati i "automatizirati". Mo~da neko bolje tu zna mo~e li biti problema i kako ga rijeaiti.
halucinogenISTRAŽIVAČ

maj 2009.

ma za pocetak pocni sa malom prostoru 2x2 pa radi sta ces da uradis a znam sta ces pokupi lova i onda celi prostor i ostvarenje ideja samo tako inace sve je dzabe ako nemas lova
bruno93ENTUZIJASTA

maj 2009.

mislim da bi najbolje prosao sto se tice te prostorije i uzgoja u njoj da nabavis HPS od 400-600 W i kupia plo u bijelog lesonita (jeftino je i lako se reze) s kojim improvizirano u jednom kutu napravia 2 strenice da ti se ne gubi svjetlost okolo po prostoriji i onda u tome mozes uzgojit oko 3-4 dobre bilj ice :D

jun 2009.

dragi odine,procitao sam prvu stranicu ove teme i mogu ti samo pomoci tako da ti kazem kako bih ja iskoristio tvoju priliku... ja bih postavio 2 bijele sperploce ili knauf(kao pregradni zid) u kut sobe nasuprot vrata(tako da dobijes box)... nakon toga bez problema mozes izbusit rupe gdje oces po knaufu za ulazne ventove i izlazne pri vrhu... rekao si da imas 2 ventilatora(one koji se okrecu pretpostavljam).e pa ja bih stavio 1 u kut boxa,a box bih napravio 1.2X1.5 metara. tako si kupis HPS 400 ili 600 w(ili ako mozes 1000 al smanji ostalu potrosnju struje za 500tinjak w)

jun 2009.

HPSicu stavis u samu sredinu boxa(lancima obavezno privezi) i bez problema ti stane 9-10 biljaka u 10-15 litarske posude sto ce ti biti dovoljno za cijeli grow(naravno ako moze,stavi jos vece) prvo stavis biljke u 6 litrene posude i poslazes ih sto vise u box,kada narastu taman da se pocnu natjecat jedna s drugom,uzmi 10ak najboljih i presadi u vece posude(sa najboljom zemljom koju mozes kupiti,to ce te rijesiti problema i potreba za dodatnim i skupim gnojivima)

jun 2009.

i to je to,ventilator uvijek puse,imat ces visok racun al mozes dobit dosta ganje,te onda ovo sto pusis,pusi za sebe(ne prodavati,fuj to) a pare sto bi inace dao za travu dilerima stavi sa strane i za par mjeseci si kupis ako mozes jos jednu hps(ili jos bolje Metal Halide) i par plavih stednih za bolju kvalitetu vrhova.. i tad si napravis jos jedan box,cirkulacioni vent vec imas onaj drugi koj ti skuplja prasinu,samo kupis jos koji extracioni vent i povezes obje prostorije na njega(jer je stvarno jak)&

jun 2009.

I onda bez problema cijelo vrijeme growas u oba boxa,imas recimo 400 w MH i par crvenih stednih za vegetaciju,i 600w i HPS i par plavih stednih za cvjetanje& i tako svaka dva mjeseca skidas svjeze,dobre vrhove : ) jedini bed ti je za struju,a za temperature se ne brini ako napravis dobru cirkulaciju zraka&. peace and overgrow the goverment ; )
caoooENTUZIJASTA

jun 2009.

minimalno osvetljenje (za dobar uzgoj) po m2 je svakako 400W HID sa pristojnim reflektorom, a ako mogu ohladit koriste ljudi i do 1000w po m2 pa ti vidi gde je tvoja ideja sa shtednim... shtedne sijalice su prevashodno za vegetaciju, ni sa ogromnim brojem shtednih necesh pristojno izvuchi cvetanje, em zbog jachine em zbog spektra... biljeke u cvetanju mogu da iskoriste do 130 000 lux (lux = lumen / m2) vrhunski 400W HPS ide do 60 000 lumena shto znachi da sa vrhunskim reflektorom u potpuno reflektivnom 1m2 prostoru mozhesh uzgojiti bilje do 1/2 njegovog potencijala... 9m2 je veliki grow op... ne smem da zamislim koliko che mirisati 9m2 bilja u cvetanju... trebache ti dobar vent + filter da ne zavrshish u chorci... temp preko 30C u grow roomu che ti oterati biljke na hermafrodite, ako zhelish gajiti na spoljnoj temp 40C pod HID sijalicama ne gine ti klima...
ZOKIAMBASADOR

jun 2009.

a gde nam je odin? verovatno sprema subu :) ja rekao da od ovaog nema nista .. i da izgleda da nismo mi ljubomorni:)
OdinISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Odin je tu,kao i uvek...s obzirom da ona od 9 m2 nece biti uradjena zbog nedostatka osvjetljenja odlucio sam poceti sam 5 biljcica....evo sada im je 4 dana kako sam ih stavio da proklijaju.i......i....i eto 4 vire iz zemlje.... trazim dobar digi od frienda da slikam boxic i ove biljcice i da vam pokazem.....a sto se tice onoga 9m2...o tom po tom....kad kupim 500-600 eura za rasvijetu,a sve ostalo imam....

jun 2009.

:clap:Napokon si donija pravu odluku za po etak i pojednostavnija! Bi e ti lakae,viruj mi:bis: Nego ata si smislija s rasvjetom za tih par komada? Nadam se da si se pobrinija za hps,jesi li?Ako nisi po~uri,znaa di ima sve:icon_lol: Mo~ea prvih 10-20 dana pod neonkama ili atednima ali kasnije obavezno hps.Zna i imaa fore neato dana. Nego nije da te nagovaram sad na viae ali treba bi biti siguran da ea imati 5 ~enki a posadija si 5 biljki,ako nisu fem. sjemenke bija bi sretnik! :sun2:
OdinISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Nista....nisam ukebao HPS....imam stedne 25w i imam par neonki ....a sto se tice prosirivanja....mislim da necu imati vremena bas ovih dana da klepam novi box ili da prosirujem ovaj....mislim da cu istjerati ovih 5 bilja na vrh,uzivati u plodovima svoga rada :)) ....i usput nabaviti sve potrebno za onaj projekt "9 m2"..by the way....one neonke sto s koriste za provijeru novca...one ljubicaste znate....mogu li mi posluziti i za sta...nasao sam par komada u skladistu pa ako bi se mogle nekako iskoristiti...ima li veze to sa plavim spektrom???

jun 2009.

Kani se tih ultraljubi astih neonki,nije to za to.Imaa u temi za unutarnji uzgoj koje lampe idu. Jesi siguran da ea imati sve ~enke od tih 5?Odma ra unaj na prosjek i mo~da dobijea 2-3 ~enke,onda joj mogu i problemi,pa ovo,pa ono... Neko re e u zadnjih par dana da je posadija 6 koliko me pamet slu~i i svih 6 muake=za sme e!E sad neznam jesu bile fem. ili regularne,nadam se regularne.
OdinISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Ma nemogu to nikako odraditi....znaci sad bi trebo praviti novi box ili onaj razvaliti jedan dio kako bi ga prosirio ...imam neko putovanje za vikend tako da mi se to neda....a i nije mi bas bitno kakve ce biti...vazno mi je da odradim prvi indoor i naucim nesto,to mi dodje kao razonoda dokle ne sredim citav prostor....a mislio sam kupiti fem. sjeme,online,samo nisam bas siguran kko ce to ici...nisam nigdje nasao kako,murija,posta itd....?

jun 2009.

Ima na forumu o naru ivanju.Ti si iz hr? A za ovo drugo,izvje~baj se pa ako se posre i joa bolje :)
mjesecarLEGENDA

jun 2009.

pozz ja sam novi i imam pitanje u vezi femiznog sjemenaa

jun 2009.

Pa ata nepitaa nego piaea to:pat: Odo na posal...
FlegyPOZNAVALAC

jun 2009.

pa to ti tak ide kod novih ljudi da ugrabe koji post dobrodislice vise da mogu tebe iskusnog spamera stici :costumed-smiley-027 hehe .... :costumed-smiley-027 :icon_lol:

jun 2009.

Sla~em se:vb_kez:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se