LEGACY
Pomoc
40 odgovora2,425 pregleda
TATARIN
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
TATARINISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#1
Pre svega pozdrav svima. Da naglasim da sam potpuno nov u svemu ovome (i u uzgajanju i u pisanju po forumima pa stoga izvinite ak nesto zeznem :banana_rasta:)
Treba mi pomoc oko uzgoja. Naime posadio sam 5 biljki eksperimentalno, cito da isprobam sta je bolje za rast, kvalitet i tako to. I sinoc sam stavio sve biljke u belu kantu i iznad toga najobicniju sijalicu od 100w. Al sam jutros zatekao kako mi pored mojih biljki raste jos biljki. Npr. pored jedne su pocele da izbijaju jos 3 male. Pa vas pitam jel to normalno? Jer ja to nisam posadio, a biljke rastu tek 5 dana tako da nije moglo doci do samorasadjivanja. Unapred hvala:icon_lol:
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
mar 2011.
mar 2011.#2
Pozdrav!
Za poetak slike,a zatim vrsta zemlje,temperatura,vlaga...osnovni podatci.
Zatim,100W obina sijalica!? Zaato se nisi bolje informirao? To ti,da oprostia na izrazu,nije za qrac...Kupi atedne barem...
https://forums.vutra.org/content/192-Svetlo-i-ventilacija
https://forums.vutra.org/content/190-Amaterski-box-za-uzgajanje-marihuane
https://forums.vutra.org/content/191-Profi-box-za-uzgajanje-marihuane
https://forums.vutra.org/content/208-Priprema-Zemlje
Evo,dosta ti je za poetak,a kasnije malo dnevnike uzgoja prolistaj...
Punxer
ENTUZIJASTA574 REP94%
→ Poznavalac
PunxerENTUZIJASTA
mar 2011.
mar 2011.#3
Koju zemlju koristis? Ako je neka iz vrta il nes, to sto ti raste uz biljke mozda je vec bilo u zemlji
Riblji specijalitet
AMBASADOR2.051 REP16%
→ Legenda
Riblji specijalitetAMBASADOR
mar 2011.
mar 2011.#4
Bie gan~e a i neato povra pride, koji krumpir, paprika... Neka, kriza je a povre je skupo.
Zlo ti je napisao sve a ja se ne mogu suzdr~ati od malo ironije.
Moj savjet ti je da osiguraa minimum potrebnog i krenea iz po
etka a ove mo~ea probati negdje van presaditi pa ato im bog da.
Prozor i dnevno svjetlo e u
initi viae koristi tim biljkama od te 100w ~arulje a
itanje foruma tebi.
TATARIN
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
TATARINISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#5
HAHAHA. Sto se tice zemlje kupljena je u cvecari. Sijalica od 100w je samo proba. A sto se tice biljcica sa strane, nije povrce vec isto marihuana. Ne znam da li da secem ili da ostavim jer koliko sam skontao one rastu iz istog korena sa ovom velikom biljkom. I jel normalno sto su porasle 12cm za 5 dana??? I veoma hvala svima na pomoci :)
Riblji specijalitet
AMBASADOR2.051 REP16%
→ Legenda
mar 2011.
mar 2011.#6
Normalno je (kako se uzme) izdu~uju se jer tra~e svjetla, gladne su svjetla. Zna
i nenormalno je. Ako biljka tako nastavi bie duga
ka i rijetka, lakae e se lomiti jer e stabljika biti krhka.
Jesu ubrao ata po postovima, spremaa box, kupujea li HPS ili...??? Nemaa baa puno vremena, ako budea odugovla
io moraea sa klijanjem iz po
etka jer e ove biti ve za krc.
Zna
i prvo box i svjetlo, onda dodaj ventilaciju, vremenom usavraia to sve, osim prostora i svjetla ato ti je nu~no za start sve mo~ea rjeaiti u hodu, u prvim tjednima.
itaj, sve piae i sretno.
Ps. razdvoji sve te biljoze u odvojene posude, kasnije kad se saplete korjen mo~ea se je...
peace_pipe
AMBASADOR1.834 REP10%
→ Legenda
peace_pipeAMBASADOR
mar 2011.
mar 2011.#7
Bie gan~e a i neato povra pride, koji krumpir, paprika... Neka, kriza je a povre je skupo.
hahah koji car, al ima nesto u tome, jbg kila paprike je 25 kn ;) hehe
stoney
ENTUZIJASTA279 REP20%
→ Poznavalac
stoneyENTUZIJASTA
mar 2011.
mar 2011.#8
daj okini neke slike..od sijalice NIKAKVE pomoci... radije na prozor..jos bolje, odmah kupiti cfl-ke..(ili hps)
TATARIN
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
TATARINISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#9
http://img31.imageshack.us/i/dscn0924o.jpg/
http://img268.imageshack.us/i/dscn0923ck.jpg/
Ovo sam jednu slikao. Ostale su iste. Recite mi ima li sta od ovoga il da sadim novo. Rastu vec 5-6 dana. Jel kasno da se ubace u box??? A sto se tice onih malih biljcica bile su obicna TRAVA (skontao sam kad sam otvorio kesu sa zemljom i video da je proklijalo 100 travki :>). Sad sam ih presadio u drugu zemlju...
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
mar 2011.
mar 2011.#10
vec su malo izduzene moras ih staviti na prozor gde imaju sunca ako neces kupovati sijalice.. pod obicnom sijalicom nemoze nikako, nemoj se ni zaletati ne znas ni sam koliko ne znas kad si stavio pod obicnu sijalicu jer sad svi misle da ih zezas postona forumu imas sve i niko nece odgovarati na glupa pitanja (izvini) ..
ovako case moras obmotati u nesto npr alufoliju da na koren ne dopada svetlo (isto piso o ovomm na forumu procitaj zasto ).
ja ti predlazem iznesibiljke napolje i zaboravi ove godine na box nego skupi informacije i malo iskustva sa vanjskim uzgajanjem, a isto tako citaj i o unutrasnjem uzgoju pa preko zime sklepaj sa svojim znanjem box..
i kzem ti nemoras pitati za svaku sitnicu kad bi uzeo neki grow kojii je imao bar nekih problema video bi sam i naucio bi svasta al procitaj od pocetka do kraja nekoliko unutrasnjih i vanskih uzgoja .. procitaj malo i pravila foruma ma samo citaj za 10 dana ces skontati koliko je bitno citati pozdrav..
nadam se da se nisi uvredio posto kad bi svi tako dosli i pitali odmach po registraciji mislim da bi ljudi na forumu oguglali...
Sekach
AMBASADOR2.134 REP18%
→ Legenda
SekachAMBASADOR
mar 2011.
mar 2011.#11
Naravno da se mogu spasiti...bubni ih u neki box sa par stednih zarulja za pocetak... Presadi u vece posude i zatrpaj im tu stabljiku da nije tako izduzena... Zarulje priblizi sto blize mozes tako da se ne izduzuju... Slijedeci korak ce ti biti srediti ventilaciju...
Nije kasno, samo im malo ljubavi i paznje treba...sretno... =)
TATARIN
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
Riblji specijalitet
AMBASADOR2.051 REP16%
→ Legenda
mar 2011.
mar 2011.#13
Planiraj odmah malo unaprijed, koliko bi ih imao, sad imaa dvije a drugi put
ea htjeti recimo 4 a za to ti treba box od oko 60x60 i hps od 250w. To je i ujedino prva stvar koju trebaa nabaviti, ventilaciju mo~ea napraviti jeftino od komp ventilatora sa napajanja, one vee od 12 cm. Za prvu ruku dovoljno.
Zna
i
-Komplet za svjetlo
-Ventilatori
-Tajmer
Produ~ne i adaptere imaa valjda ve.
Nakon toga reflektor, obavijanje boksa nekom reflektirajuom folijom... sve to rjeaia u hodu.
TATARIN
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
TATARINISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#14
Evo boxa - http://img849.imageshack.us/i/dscn0925.jpg/
Ventilator je ispred cele konstrukcije al ga nisam uhvatio na slici. Zarulju trenutno imam samo 1 od 1200 lumena. Sutra cu ubaciti jos 2. Mislim da je to dovoljno za pocetak. I samo da pitam koliko dugo treba da bude svetlo a koliko mrak????
Riblji specijalitet
AMBASADOR2.051 REP16%
→ Legenda
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
Punxer
ENTUZIJASTA574 REP94%
→ Poznavalac
PunxerENTUZIJASTA
mar 2011.
mar 2011.#18
ak i ne izgledaju loae za toliko malo svjetlosti koliko imaju.. Samo pazi da ti se ne izdu~e pribli~i ~arulju biljkama, ali nemoj ih spalit(kao ja svoje prvi put npr -.-)
A za
aae isto oprezno, korjen ti nesmje biti izlo~en svjetlosti
Svijetlo
18/6 vegetacija
12/12 cvjetanje ....... nemoa jednostavnije :)
TATARIN
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
TATARINISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#19
Ljudi, nasao sam neke zarulje od 150w, 7400 lumena. Al mi prodavac kaze da odaju mnogo toplote. Pa me interesuje jel valjaju i koji je najbolji sistem hladjenja. Ja sam razmisljao da razvalim frizider i uzmem onaj deo koji ledi XDDD
hardbluesman
ENTUZIJASTA300 REP25%
→ Poznavalac
hardbluesmanENTUZIJASTA
mar 2011.
mar 2011.#20
ako već izimaš 150w onda ti se isplati uzet hps,jer ti daje 15ak tisuća lumena,znaći duplo,a što više svijetla to više cvijetova pa ti vidi,a za 150w se da sklepat ventilacija bez previše problema!Hlađenje,KUGO I KOLERO,kakav frižider?! pa staviš ventove da ti izbacuju zrak i ubacuju to je to,temp ti tak i onak nemora bit 12° nego oko 26-27,a za hlađenje lampe imaš nešto što se zove cool-tube,al mislim da ti za 150w ne treba,dobra ventilacija sa par ispušnih ventova i to je to,trebalo bi bit ok. uostalom,imaš gotove dnevnike i malo proući tamo!!
sretno!
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
mar 2011.
mar 2011.#21
Uf...Mislim stvarno,jel netko joa
ita
lanke na home stranici? Nije sve u snazi i lumenima,bitna je i temperatura boje,a joa bitniji je spektar.Nije svaka ~arulja za grow,a u
lanku o svjetlu i ventilaciji ima info ato se koristi.Okani se "nekih" ~arulja i kupi neato od preporu
enog...HPS je i dalje prvi izbor,zbog cijene-iskoristivosti!
mar 2011.
1 / 21
mar 2011.
mar 2011.