VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojCvjetanje
LEGACY

Cvjetanje

105 odgovora25,243 pregleda

jun 2006.

ovo su slike cvijetova moje biljke. stavio sam je na cvjetanje prije 7 dana. zanima me koliko otprilike traje cvjetanje, kad æu moæi da je uberem? kako æu znat kad je vrijeme? možete li mi možda pomoæu ovih slika reæi koliko još ima vremena do žetve? http://img126.imageshack.us/img126/6756/p10100362ms.jpg http://img302.imageshack.us/img302/953/p10100426dd.jpg

jun 2006.

cvjetanje ti traje nekih 50-60 dana ovisno o vrsti a to ce biti kad ti one bjele niti skroz potamne tj. dobiju smedju boju,samo ti njih pazi i mazi vec ce ti one nekako uzvratiti,samo strpljivo i opusteno.!! :wink:
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

u pa ti tvoji budovi dobro izgledaju kakvo svjetlo koristis???Moje biljke su pocele izbacivati te dlacice tek pre 4-5 dana ima tih dlacica cvetova svukuda al ne u tolikom broju niti su tako zbijene ko te tvoje, kad su te biljke pocele da cvetaju mora da ima preko 10 dana a ne 7 ko sto ti napisa.
tipmeISTRAŽIVAČ

jun 2006.

wau, nice izgleda, moje su sad 20dana cvetanja, a ne izgledaju tako :(
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

jun 2006.

vrhici izgledaju dobro, al ovi listovi su se objesili ko tuzna vrba... jel je zaljevas dovoljno ?

jun 2006.

hvala na pohvalama za taj cvijet. hm... možda ima 10 dana da cvjeta, max. 2 tjedna jer je ona poèela izbacivat dlaèice i prije nego li sam ju stavio na 12/12. ne znam kako, ne pitajte me. zalijevam je kad je zemlje suha, svakih 2 do 3 dana. da zalijevam èešæe? inaèe, prije mjesec dana ta biljka je izgledala ovako: http://img415.imageshack.us/img415/7707/bolesnacustom8ib.jpg http://img362.imageshack.us/img362/1811/bolesnaucijelini4ac.jpg .....i mnogi su tu na siteu sumnjali da æe uopæe preživjet. to mi je prvi grow i imao sam razne probleme; problemi s Ph, prejako zalijevanje, preslabe lampe koje griju ko peènica... biljka je sad pod 3 HPS Phillips SON-T Plus Pia od 70W i 4400 lumena svaka. a griju jako, jako malo, ako ostavim vrata od ormara malo otvorena, ventilatore ni ne palim. jako dobre lampe!!! :P
doomerLEGENDA

jun 2006.

moja popije 0.5L dnevno :P
sallyISTRAŽIVAČ

jun 2006.

moja isto, cak i malo vise... herman, kako si rjesio drenazu?

jun 2006.

pomiješao sam sa zemljom one smeðe kuglice za drenažu. da, imate vi pravo, mogao bi ja to malo èešæe zalijevat. druga biljka (imam dvije) ima ljepše listove a jednako je zalijevam.
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

pa do kraja ce ispasti da ti je biljka pocela cvetati prije mesec dana nemoguce da dobijes tako velike budove za samo 2 nedelje cvetanja prosto nemoguce pod tvojom rasvetom ja imam preko 14 000 luxa svetlosti u boxu biljke cvetaju vec 7 dana i jos uvjek nemam ni jedan veliki bud. Inace dobro izgleda taj vrh
doomerLEGENDA

jun 2006.

uhh jedva cekam da upalim svojih 100 000 luxa :)
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

hahahaha pa sta to ti imas 3 hps lampe kolko sam upoznat svaka daje 32 000 Luxa pa ti ces imati biljke ko bozicna jelka od 5 metara visine
sallyISTRAŽIVAČ

jun 2006.

nisi jos dobro upoznat u tom slucaju :) moja od 400w npr, ima 56 000 lumena, a one od 600, ovisno o vrsti imaju i vise, do 90 000... svjetla nikad previse...

jun 2006.

pa moguæe da je mjesec dana jer sam zbog obveza bio odsutan 3 nedelje. za to vrijeme je moj preijatelj pazio na biljke. onda se javio jednom i rekao da moje tadašnje lampe griju toliko da je cijela soba toplija od ostatka stana. tad sam mu rekao da ih stavi u sobu, ispod prozora na dnevno svjetlo i da ja dolazim za 5 dana. kad sam došao, biljke su bile u sobi ispod prozora ali on krele nije dizao rolete jer se bojao da neko ne vidi biljke. izgleda da je tada zapravo zapoèelo cvjetanje. ako je tako, onda je èudo da je biljka živa jer sam je onda još presaðivao u veæu tepsiju i odrezao joj vrh. što je bilo, bilo je, sad je krasna s lijepim cvijetom i tatu èini sretnim i ponosnim! 8)
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

cekajte, da ne dodje do zabune :D :D :D Ne ide to, da stavimo 3x1000w pa smo sa tim resili sve...Svakako je svetlost jedan najvaznijih faktora..ja ne znam u ciframa ali biljku koji bih uzgojio ispod 250w, nebih bila nista losija od one ispod 400w....Jedino cu sa 400w pokriti vecu povrsinu.Radijo sam ja i sa 150w......A i sa vise od 600w :D 400w je optimum za osobnu potrebu i uzgoj u grow boxu-moje misljenje.Nije to jos veliki racun za struju sa jos 200w za ventilatore,transformatore.... To mozes nadoknaditi sa paznjom malo na struju-koristis stand-by.... na compu :D
sallyISTRAŽIVAČ

jun 2006.

evo opet malo o zdravki.. :) sad je u trecem tjednu cvjetanja i meni se cini da dosta dobro napreduje. jel u redu ovakvo stanje za ovu fazu? cak sam isla brojat headove, za sad ih je tridesetak. znam da to nis ne znaci, znam da ce se, kako budu rasli, spajati u jedan, ali nema veze, zvuci mi impresivno :)
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

ma cool je samo izteraj to do kraja pa onda gamma blesak :D
sallyISTRAŽIVAČ

jun 2006.

ako mi uspije prvi grow ovako kako izgleda da hoce, saljem svima po bud postom :bravo_biggreen: ....bit ce veselja na jadranu ovo ljeto :)
doomerLEGENDA

jun 2006.

Posadio sam i ja , samo sam ih naguro 1 cm u zemlju i zalio vodom, nadam se da ce proklijat :x
WhiteWidow86ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

e ovako moci :-) vijerovatno cu odma dobiti opomenu od admina radi ponavljanja i tako dalje ali neka se i on stavi malo u moju situaciju svi smo nekad POCINJALI, i nervirali se oko problema i tako dalje, gdje god sta procitam,gdje god nesto nadzem kod sviju procvjeta to jest pokaze pol maksimalmo od 5 do 7 dana kao kod HERMANA :-) 7 dana cvjetanja a but ko tresnja hahaa :-) ja ima 4 bilke u boxsu jedna je u cvjetanju 25 dana i jako dobro drzi a druge tri koje sam u bacio u box sa ovom starijom na rezim 12/12 prije 17 dana i jos nijedna nepokazuje pol kazu maloo strpljenja pa dokle da cekam nervira me to vise malo je nemoguce.. kako je pocelo nema berbe do janura hahaha :-))) sijalica 400w hps 2000k 56000 lux saksija 7l posadzene iz sjemena navodno se radi o ak47 sjeme sam dobio od prijatelja visoke su 50 60 cm i pravo fino guste ali ocigledno sluze kako ukras ahhah http://img823.images...3/8014/ozp6.jpg tako naprimjer izgleda jedna od njih slika je od prije 7 dana znaci jos je veca i ja za sedam dana a promjene nema. tu je imala malo problema sa viskom N dusika ali to je vec korigovano..
PiiAMBASADOR

okt 2013.

nisam nasao adekvatniju temu za moje pitanje tako da cu ga ovde postaviti. ovako PC box imam jednu biljcicu unutra vec 25 dana (s tim da je bila 5 dana na prozoru recimo peti , sesti , sedmi , osmi ,deveti , deseti dan) i jos nije pokazala pol, jel to normalno?

okt 2013.

Pa na kojem re~imu svijetla je dr~ia?
PiiAMBASADOR

okt 2013.

a da, 12/12 od pocetka , samo tih par dana sto je bila na prozoru jbg..

okt 2013.

Ma nee ti joa pokazati spol ako nije automatic sjeme, nemaa se ata brinuti ;)
juggernautISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Imam pitanje.... znaci ove god sam slucajno iz zajebancihe no biljka se pokazala da zeli opstanak pa sam joj pruzio optimalne uvjete ... i prenesena je izvana unutra i sad je u mojoj sobi pod 2x cfl 1x obicna zarulja 100w jer se vise grije radi topline jer u mojoj sobi nije pretjerano toplo... i jos 2 x cjevi 18w ..i sad razmisljam dodat jos jednu cfl ili obicnu i biljku drzim jos u rezimu 18/6 ..pocela je tjerat cvjetove iako je dista mala s obzirom da je sativa.... zanima me kad bi trebo pocet rezim 12/12 jer neki cvjetovi tj dlacice su vece neki manje ... a zbog slucajnog trganja listova i gluposti moje ispalo je fobro obrezivanje i tjeranje bocnih listova i malih cvjetova mozda 2mm cvjetova a na vrhu su vec 5mm te dlacice... kad bi onda trebo prelazit na rezim 12/12 kasnije stavim sliku da vidite jer sam na mobu...?

okt 2013.

fotka obavezna + koje cfl su u pitanju i koju jos planiras dodati + imas neki box, necim je ogradjena u sobi il samo stoji u sobi + na kojoj udaljenosti su lampe + ... umesto obicne od 100w bolje ubodi hps 100w, isto ce ti sluziti da greje ali i mnogo vise ;)
juggernautISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Fotka kroz sat dva ....hmm nezz koje su tocno ali znam ih po lumenima .. 1000 jedna druga 1200 ... a uzeo sam obicnu od 200 w jer daje 3000 lumena ... stoji u sredini sove pod svjetlom na nekih 15 cm od svih lampa vis na kablovima ... jer kao sto kazem nemam financija za investicije a biljka se odlicno drzi i stalno napreduje :)
PiiAMBASADOR

okt 2013.

pokazala ova moja pol pre tri dana, jeee, zensko
juggernautISTRAŽIVAČ

okt 2013.

evo slike koje sam obecao.... ovo je biljka : http://prntscr.com/1w1wgi http://prntscr.com/1w1wx8 http://prntscr.com/1w1xj3 i ovak bi to izgledalo cjelokupno ahahhaha http://prntscr.com/1w1yic
PiiAMBASADOR

okt 2013.

ova moja mala ima 33 dana od pocetka je na 12/12 i topirana je pocela je da cveta pre 4-5 dana (tj ja sam tad skontao da je zensko) e sad problem je sto ja imam u PCu jos maximum 5 CM, oce ona jos puno da raste? molio bi da mi neko odgovori sta misli o ovome, hvala

okt 2013.

mislim da ce izrasti sigurno vise od 5cm, zapravo, siguran sam ;)
PiiAMBASADOR

okt 2013.

koliko, i sta da radim?

okt 2013.

a moze da naraste 30% pa i vise tokom cvetanja, il drugi prostor il maksimalno zatezanje tj. savijanje
PiiAMBASADOR

okt 2013.

pa dobro 5 cm je 16,5% od koliko je sada, jos 5 cm sam odradio LST pa je valjda to to, inace kad si mi vec tako lepo odgovorio imam jos dva pitanja koja su malo offtopic ali ne znam dal postoji tema... dakle ova moja mala je lisnata u picku materinu ono , ima bas puno lisca, sad dok sam radio LST namestio sam tako da sto vise svetlosti ide na "vrhove"/ cvetove , kako god,a listove sam sklanjao dole, dal je to greska? i btw dal je moguce da sam video negde ovde na forumu da je neko odstranjivao te velike listove i ostavljao samo te vrhove i male listove na njima? posle gnojenja , posle koliko dana je potrebno ispiranje? (gnojio sam u pola doze) hvala druze

okt 2013.

ako mene licno pitas frend, postoji mesto za to https://www.vutra.org/topic/10863-mentor-powerseed/ a ovo je otvorena tema pa ce vec neko od clanova odgovoriti, opusteno samo ;)

dec 2015.

Ovo je moja biljka bez ikakvih lampi :D samo prirodna svijetlost.. Sta mislite
DegustatorLEGENDA

dec 2015.

ako se ne budes razbacivao,bice to ceo jedan navaren petak :)

dec 2015.

Pa dobro tek je pocela :D a dosta i petak, s obzirom da ima dvadesetak ovakvih :p
DegustatorLEGENDA

dec 2015.

Zdrava je... Tacno joj nedostaje samo svetla. Bice dobro ako ne pocne da joj se susi lisce! edit: joj,joj hahah:let:

jan 2016.

jan 2016.

Koje lampe koristia

jan 2016.

Trenutno 600

mar 2016.

ljudi moze li jedna mala konsultacija,imam u boxu sour disel na 250w hps,temp.27c,vlaga 35%,trenutno na 12/12 vec 16 dan.Problem je sto mi jos nije procvetala odnosno pistila ni P,ne kapiram sta se desava,za ovih 16 dana dva puta sam je samo hranio bloom complexom i boostom od hesija po pola doze samo,u vege. nisam prehranjivao inace.Nekapiram sta se desava sto nepokazuje znake cvetanja,jel moguce da od stresa jos nepokazuje znake cvetanja stim da sam je mozda malo iscimao sa stresom imao sam i neke domaje koje su bile muske pa dok sam to sve izbacio iz boha i nju namestio nA mrezu.Ona inece raste solidno zdrava je fenomenalno boju ima zelenu pije po 2l vode razvija se na 12/12 ko da je u vege. dobija zelenu masu neverovatno kad je pogledam nikad nebi rekao da je u fazi cvetanja.Nisam pametan sta se desava,dali da smanjujem vlagu ili da joj roknem ful doze hrane,vise neznam stvarno sta da radim ili sam se ja istripovao,inace malo je veca razlika noc i dana jer dok biozica spava preko noci temp. mi pada na 15c a kad se upali svetlo temp.je 26-27c.Ali imao sam i takve slucaje raniju dok sam growao razlike u temp ali opet je cvetanje krenulo.Ako bude trebalo postavicu i slike kasnije,svaka pomoc dobro dosla,pomagaj te ljudi idem padam polako u ocaj jer ide toplije vreme a disel ima period cvetanja od 9 do 10 nedelja pasce mi harvest u junu necu moci da regulisem temp u boxu.
Pablo erespabloISTRAŽIVAČ

maj 2016.

dobar dan imama mali problem pa me zanima dali ako biljku prebacis na 12/12 i dogodi se da u ranij fazi cvjetanja (jos nisu pokazale spol), dogodilo mi se to da su mi ostale duze na svjetlju vec 6 7 dana su na 12/12 i danas su imale svjetla 18 sat jer sam se zadro na poslu ( nabaljam tajmer jer mi je dosta zajebancije )dali moze to sta poremetiti njihiv rast i razvoj?

jul 2016.

Poz ljudi imam pitanje Kad znam da je pocelo cvijetanje . jer sam htio da prebacim na 12/12 i primjetio sam da su se pojavili neki bijeli kao pipci izmedju malih listova

jul 2016.

.

jul 2016.

Kad bude hrpa "bijelih pipaka" onda cvijeta. `ta spominjea "pipke" a slikaa biljke? Pa slikaj onda "pipke", kakve su to fore.

jul 2016.

kamera mi slaba i kad prinesem da uslikam izbliza pipke sve mutno Uglavnom sad ih ima ali ne bas neznam dal da prebacim na 12/12 ili kasnije

jul 2016.

Opuateno, to je preflower. Samo pi i dalje tako, imaa prostora, nek raste joa, pa e biti i viae hedova kad prebacia u cvat ;)
StormbringerISTRAŽIVAČ

avg 2016.

Pozdrav vutroljupci Izvinjavam se ako sam promaaio temu, ali nisam znao gdje ovo da objavim Da li mo~e pomo oko biljke ije sjeme je nepoznato "sa ceste". Biljka je stara 97 dana.. 25 dana vege , 72 cvjetanja. Pitanje je kratko.. Da li ovo da stavljam u mrak 48 sati i je li ovo iscvjetalo do kraja, volio bi uti vaae mialjenje? Du~e vremena ve sama sebe suai ato ete moi vidjeti i na prilo~enim fotografijama? Ne da sam nestrpljiv, ve me brinu budovi da ne poprime itavi tu boju koja se vidi na slikama "Suhi listovi" "Mikroskop" Da, imam ga , i tek sam nekoliko crvenih trihoma vidio, a poato slabije vidim nisam baa najbolje u mogunosti da razlikujem prozirno i mlije no.. naravno mislim na trihome
StipeZMAJ

avg 2016.

@Stormbringer Skidaj to jos jucer :) Fino se to napumpalo
BIG DEVILAMBASADOR

avg 2016.

Da, skidaj gotovo je to i odlican krajnji rezultat ;)
hazeriZMAJ

avg 2016.

Debelo,masno...gotovo:joint2:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se