LEGACY
Kako Presaditi Biljku Slikovnica
12 odgovora5,283 pregleda
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
avg 2007.
avg 2007.#1
Kako Presaditi Biljku Slikovnica
Ovako poato nigdje na forumu nisam pronaaao da je netko napravio baa mini
lanak o presaivanju pa u ja ;)
Ovako da krenemo sa onime ato nam treba za po
etak :
Stiropor kuglice (radi teksture zemlje i dobre drena~e)
Kvalitetan Substrat (koristim Comosanu za mlade biljke sa perlitom i agro pjeskom)
Tegla
Vermikulit,Perlit ili Stiropor
Prvo dole naspite stiropora na donji dio tegle tada napravite svoj soilmix ili kupite supstrat kao ja te ju napunite je skoro do kraja.
Kada ste gotovi sa tim djelom posla rezgrnite zemlju i napravite mjesta za biljku i njezinu kompletnu prijaanju zemlju .Ostavite dovoljno veliku rupu jer prijaanji substrat mora biti u razini novog.
Kuglice mo~ete staviti na vrh ako imate problema sa vlagom i prebrzim isuaivanjem supstrata ...
Kada ste gotovi sa pripremom novog doma vaae ljubimice jednostavno uzmetebiljku izmeu prstiju kao cigaretu i pa~ljivo okrenete naglava
ke naravno iznad budue tegle tako da vam ne poispada zemlja koja se ne dr~i za ostatak i drugom rukom izvraite pritisak na donju plohu tegle i biljka e samo kliznuti van iz stare tegle sa supstratom u kojem je bila .
Na ovoj biljci se vidi da je prerasla svoju teglu i da je bilo krajnje vrijeme da dobije novi dom. Zna
i
im vidite da vam korjen ide kroz drena~ne rupice vrijeme je za vei dom :)
Nje~no ju umeete u prijaanje izraenu rupu koju otprilike odmjerite prije a mjera neka vam bude tegla u kojoj je bila.
Kad ste ju umetnuli u rupicu :icon_lol: okolo nasipajte zemlju i popunite prostor koji je ostao prazan i poravnajte sve u ravninu. Supstrat u kojem je biljka ostala mora biti u ravnini sa novim supstratom. Kad ste i to napravili obilno ju zalijete sa obi
nom vodom izbalansiranom na ~eljeni ph ako je mogue
I ljudi to je to nema ata ostalo je na vama , samo praksa i to je to ;)
Pozz svim aktivnim korisnicima Vutre :sun2:
38 REP76%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#2
Svaka
ast majstore dobar posao...jednostavnije od toga nemo~e bit, neku~im kako ljudi mogu sje..t biljke na tako jednostavnoj stvari al jeb..a kako si sam reko samo praksa!
gens
AMBASADOR3.148 REP47%
→ Legenda
gensAMBASADOR
avg 2007.
avg 2007.#3
Svaka
ast na trudu, siguran sam da e slikovnica nekima pomoi.
keep on good work... kak bi rekli stari ameri ;)
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
avg 2007.
avg 2007.#4
Ima negde amaterski vodic koji smo sastavljali i skoro sastavili. Tamo je gloss objasnio presadjivanje ali sa double potingom... moze i ovo tamo da se doda. fino je objasnjeno.
mercijana
POZNAVALAC603 REP0%
→ Ambasador
mercijanaPOZNAVALAC
okt 2014.
okt 2014.#6
dali se mora asebno zaiijevati ili ne zalijevati u doba presadivanja ja sam sad dvije presadio i neznam ako bi im skodilo ili ne kad i ih zalio onako malo vise
?
5 REP10%
→ Istraživač
maj 2019.
maj 2019.#7
Imam jedno pitanje da li raditi toping pre presadjivanja u vece saksije ili posle? (hitno)
🔒 Ova tema je zaključana
avg 2007.
1 / 8
avg 2007.
maj 2019.