VUTRA
LEGACY

H2O2

192 odgovora31,931 pregleda
GrowimirPOZNAVALAC

avg 2006.

era kaze: Koren biljki treba kisik.Zato probamo i raditi sto zracniju zemlju... Sto se tice vodikovog peroksida-H2O2 Koristi se 3%-medicnski kojega mozeze kupiti u svim apotekama i opste nije skup.Sluzi za ispiranje,dezinfekciju... Napisacemo topic posebno o H2O2 ali u glavnom nastaje kemijska reakcija gde se sproscaju molekule kisika koje se vezu na koren!!! Sa tim koren dobiva neophodan kisik,tako mozemo zastiti biljku od prevelike vlage-vode,dezinficirat cemo i zemlju-sto je dobro i protiv razvijanja plesni.....,i kod ispiranja u zadnjoj fazi takodje ja osobno stavljam... Napisat cemo obsirniji topic NA 1l VODE IDE OKO 3-4ml H2O2 Nevidim topic pa da malo ubrzam posto sam ga nabavio ,apotekarka kaze da je to to ali nevjerujem joj :) na bocici pise SOL. HIDROGENI 3% koliko cesto ga treba koristiti i jeli uopce to to?
SLO-EraLEGENDA

avg 2006.

to je to :) koristis od 2-4ml na litar vode.Možes ga koristiti prilikom zalivanja vodom,ispiranja biljke... jedino ga ne mesam sa gnojivima.. a ovih nekoliko dana cu posvetiti vise vodicu za uzgoj a manje na vase odogovore i bit ce polako nesto.Èak sam resijo puzu od duvanja da pravim Ako Cro istanbura Italijane u nogometu-onda cu veceras poceti :D

avg 2006.

to bi bilo odlicno :banana_skakutje:
GrowimirPOZNAVALAC

avg 2006.

pocmi :bravo: :lol: da italija.. Zna se ko je prvak svijeta tri puta smo ih dobili od 4 utakmie 1 nerjeseno
5ARPOZNAVALAC

avg 2006.

a u kojoj fazi zaljevate s tim? :?:
GrowimirPOZNAVALAC

avg 2006.

Preporucujem vam da ovo koristite.Nisam mogao vjerovati frend mi ima jednu biljku koja je bila zasadena u obicnoj kupovnoj zemlji bez drenaze,stiropora i ostalih preparata stalno se mucila nismo znali sto joj je .Otkad sam je zalio s ovim preporodila se u dva dana cvijetovi su se duplirali i sad blista ona i on :)
5ARPOZNAVALAC

avg 2006.

znaèi može i u fazi cvjetanja.ode ja u apoteku :banana_jahach:
VanzemaljacAMBASADOR

avg 2006.

Juèe sam i ja probao na svoje dve biljke,èini se da im stvarno prija :)
doomerLEGENDA

avg 2006.

Poceo sam im davat H2O2, zanima me dali im to treba davat svaki put kad ih zaljevam ili kako cesto ?
doomerLEGENDA

avg 2006.

Zar nitko nezna ?
gensAMBASADOR

avg 2006.

Da, i ja èekam odgovor... baš sam juèer nabavio boèicu od 20ml. Danas planiram prvi puta tako zaliti... a onda èekam savjet. Kako je kod ostalih? Da li ste svi primjetili neke razlike tako brzo kao GrowNoob?
gruchoENTUZIJASTA

avg 2006.

Evo kako ja radim: Zalivam biljke svaki drugi dan (ovo je malo promenljivo posto ako primetim da treba chesce onda svaki dan a ako je zemlja dovoljno vlazna onda redje),Mesam 0,5 ml h2o2 od 35% na 1 litar vode-ukoliko mesam h2o2 od 3% onda 4-5 ml na 1 l vode,sa ovim zalijem biljku jedan dan a kroz 2 dana u vodu dodam samo gnojivo.Znachi jednom h2o2 jednom gnojivo.Chak i kod klijanja koristim ovaj rastvor sa peroxydom.H2O2 dodatno obezbedjuje kiseonik korenu biljke posto ako koren nema dovoljno kiseonika (najchesce zbog preteranog zalivanja ili TVRDE zemlje)pojavice se problemi kao sto su fungus,truljenje korena...smrt biljke :( Koristim H2O2 od klijanja do pred berbu kada 2 nedelje zalivam samo vodom ... Ukoliko imate dobru zemlju koja dobro propusta kako vodu tako i vazduh ,nema potrebe za h2o2 mada ne moze da skodi ali ukoliko preterujete sa zalivanjem ili imate zemlju loseg kvaliteta koja se brzo stvrdne onda vam preporuchujem h2o2 i strogo se pridrzavajte prepisane doze posto previse moze da sprzi koren.Vodonik peroxyd od 3% nije opasan za kozu ruku ali ako koristite neki jachi ,6-12-35% pazite na ruke! :wink:
SLO-EraLEGENDA

avg 2006.

nisu svi zagovornici ali ja stavrno nisam imao problema sa njegovom upotrebom a mnogo koristi. Nema sta akoditi uz zdravu upotrebu
Bezze_SaAMBASADOR

avg 2006.

Eh, upravo to htjedoh reci... Vidim da "buja" biljka od tog, ali meni je to hidrogen (ili se varam?...)mislim te sve hemijske cestice cemo MI u pluca udisati... :( Zbog toga (ima i ostalih slicnih razloga) se 2-3 nedelje prije "skidanja" ispira cistom vodom..... Ali opet...mislim ako je sebi gajim, nema potrebe za zurbom... Dobro rece Era "uz zdravu upotrebu" :)
gruchoENTUZIJASTA

avg 2006.

Hidrogen nece niko udisati ,bar ne ako zaliva biljku rastvorom koji je vec opisan a ne na neki drugi nachin!?Vodonik-peroxyd,hidrogen,h2o2 ili kako god se vec naziva,ima jedan atom kiseonika vise od obichne vode i kada ga umesamo u vodu i sa tim zalijemo biljku taj atom kiseonika se oslobadja i ostaje u zemlji i na korenu biljke tako pomazuci "disanje korena",ovim se direktno ne ubrzava rast biljke niti se na neki drugi nachin remeti razvoj ,jedino se sprechava "gusenje korena" koje je posledica preterane vlaznosti zemljista ili losa zemlja koja ne propusta vazduh.Nije ovo ni komplikovano niti ima tu nekog velikog filozofiranja,jednostavno ako imate dobru zemlju i iskustvo dovoljno da ne preterujete sa zalivanjem nema potrebe da koristite h2o2 ,a ukoliko niste sigurni ili zelite chisto preventivno da ga koristite,nema nikakve opasnosti ,naravno ukoliko ga koristite pravilno!
Bezze_SaAMBASADOR

avg 2006.

Ok, nisam hemicar nikakav da sad pricam o tim zajebancijama, ali samo koliko (pitaj Boga...) smo ispusili vuve koja je prskana ko zna cime sve...
SLO-EraLEGENDA

avg 2006.

i ako bi popili tu vodu ništa vam se nebi desilo.Valjda :oops: PROBATI NE TREBA!!! naime taj 3% H2O2 se koristi u medicini i za ispiranje grla/razblažen,èišèenje rana..
Bezze_SaAMBASADOR

avg 2006.

hehehhe ok koristiti ga u malim kolicinama, vjerovatno nema nikakvog loseg ucinka po nasa pluca...ali govorim opcenito, mislim koliko se prskaju inace biljke koje kakvim sranjima....
EddieENTUZIJASTA

mar 2007.

Hidrogen sluzi za dezinfekciju vode i sprecavanje razvoja mikroorganizama u zemljistu koji menjaju njegova svojstva i stetno uticu na koren. H2O2 se moze naci u koncentraciji 3,6, 12 i 30%. Preporucuje se 30% zato sto nema u sebi aditive koji ga drze stabilnim i sprecavaju da se razgradi na kiseonik i vodu. Takav koncentrovani rastvor se dodaje u kolicini od 0.3 do 0.6 mililitara na litru vode. Znaci deset puta slabiji 3% rastvor bi isao u kolicini 3-6 mililitara. Kupite spric sa bazdarenim oznakama da bi mogli precizno odrediti kolicinu. Posle uzimanja odredjene kolicine napunite spric do kraja sa destilovanom vodom pa tek onda pomesajte sa vodom za zalivanje. Pazite da vam ne pada na ruke ili druge delove tela jer je vrlo agresivan u toj koncentraciji. Inace u propisanoj dozi nikakvih stetnih efekata nema i u tome je njegova prednost za razliku od drugih hemijskih dezifekcionih sredstava. Da dodam jos nesto sto ce biti zanimljivo korisnicima Opera browsera. Widget dodatak za preracunavanje mera - konverziju iz bilo cega u bilo sta (oz, tablespoon, galons pints i ostale cudne mere koje se mogu naci u uputstvima na netu) http://widgets.opera.com/widget/5171/download/
gruchoENTUZIJASTA

mar 2007.

Tema je malo stara ali vrlo korisna i stoga bih posle ovog predhodnog posta od strane Eddie-a hteo jos jednom da naglasim da razlog zbog kojeg koristimo h2o2 NIJE dezinfekcija vec obezbedjivanje kiseonika korenu ! Kolichina h2o2 koju stavljamo u vodu je mala za tako nesto i vec je i Era napisao da se takva voda mozda chak moze i piti ...NIKAKO NEMOJTE POKUSAVAT PITI !!!...ovo samo tako kazemo da bi naznachili koliko taj rastvor nije stetan. Znachi koristimo radi sprechavanja problema koji mogu nastati kod preobilnog zalivanja i gusenja korena !!!
EddieENTUZIJASTA

mar 2007.

Siguran sam da je kolicina mala da bi se koren nadisao a dovoljna za ubijanje stetnih mikroorganizama ali ne bih voleo da se ovo pretvori u polemiku. Ono sto je jasno je da biljkama prija i to u koncentraciji oko koje smo se svi slozili i nema potrebe da nagadjamo kakvi se procesi odvijaju u zemlji.

feb 2008.

Vjerovatno jedan od razloga zbog chega sadish biljku, da znash shta duvash:bis:
SLO-EraLEGENDA

feb 2008.

3%H2O2 se koristi u medicini za ispiranje rana,razbla~en sa vodom i za ispiranje ustne votline...sto ne zna i,da ga treba piti!

feb 2008.

Ja hocu da znam chime da poprskam vec ubranu vutru da joj poboljsham rad? Posto sam nabavio vecu kolicinu a ne bi da je bacim a da se vari skoro da ne vredi! pishi te mi ko zna: [email protected]
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

feb 2008.

Fuj te bilo! OVAJ FORUM NE PODR}AVA KOMERCIJALISTE I TROVA E!!! :spcartmanmad:
elephant0rAMBASADOR

feb 2008.

Nevjerovatno koliko jos ima ovakvih ljudi.. Ugrozavati tudje zdravlje radi prodaje mizerne kolicine vutre.. stvarno dno dna.. adio
terribleISTRAŽIVAČ

feb 2008.

zna li netko u kojoj mjeri H2O2 utje e na ph vode? teoretski govorei, koliko se mijenja pH litre vode od 7,0 kad dodamo 3-4 ml 3% H2O2?
TarkiPOZNAVALAC

mar 2008.

Poz, imam problem sa prezalivenom biljkom, a aplicirao bih peroksid. Posto je biljka zalivena prije dva dana jel bi bilo pametno da sutra kupim peroksid i tim ju zalijem (zajedno s vodom ofkors). Il da cekam jos metar dana dok suhoca zemlje bude taman za novo zaljevanje pa ju onda speroksidiram.
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

pricekaj :D
NishikenISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Jednostavno uvijek stavi peroksid u vodu i amen. Omjere znas, biljke ce ti biti zahvalne sto uvijek dobiju extra kisika i ujedno smanjujes mogucnost pojave trulezi.
UNDERCOVERPOZNAVALAC

mar 2008.

I koji je sad na karaju po vama najidealniji % hidrogena(H2O2)?
SLO-EraLEGENDA

mar 2008.

Pametno pitanje! H2O2 od 3% če kod temp otprilike 25˙celzija sa demineraliziranom vodom imati PH potreban nasim biljkam vezano na koncentrisanost H202-koristite onaj 3% i to ne vise od2-max3,5ml na litar vode..
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

pametno pitanje i ne znam zasto je takav odgovor posto hidrogen spusti ph vode ! sada ako ima slucaja da svi hidrogeni ne djeluju isto na ph , a cisto sumnjem jer hidrogen je hidrogen ili sam u krivu ? ? ja koristim vodu ph je ravno 7.0 . nakon dodanih 3.5 mL h2o2 u litru vode ph te vode iznosio je 6.7-6.8 . edit : jedina razlika koliko postotni hidrogen je u pitanju , ali to bi trebalo znaciti da ce vise postotni hidrogen vise utjecati na ph , naravno ovisno o omjerima njega i vode .
terribleISTRAŽIVAČ

mar 2008.

ja koristim 6%, 2 ml na litru vode. poato mjerim lakmus papirom ( ekam da mi doe digitalni) imam dojam kao da ga smanjuje i isto tu negdje za 0,2 pH. al to je samo papir i vjerojatno moja psiha utje e jer na ovim papiriima je ista srea preciznije pogodit pH:icon_biggrin: ali koliko se ja sjeam kemije poveanje koncentracije OH- poveava i pH... al to su neka moja naklapanja. zato i pitam jer ako M_wEeDmAn_88 ima pravo to je onda skroz zgodno za pogodit idealan pH:ridinghorse:
hempmanISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Sta si ti weedmane sad hteo da kazes.Kakve veze ima nitrogen sa hidrogenom
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

a bio sam stoniran , pa sam u prve dve recenice sjebao :P thanks . uglavnom : ja koristim 3 % tni hidrogen i dig ph metar . uredaj javlja da ga smanjuje . ja tome vjerujem :)
SLO-EraLEGENDA

mar 2008.

ja sam se slabo izrazijo!!! moja greska-popraviču zavisi od koncentrisanosti-ako imamo demineraliziranu vodu na 25˙C H2O2 % 0 - 10 - 20 - 30 - 80 - 100 PH @25˙C 7,0 - 5,3 - 4,9 - 4,7 - 4,6 - 6,2 Inače je H2O2 stabilniji na nižem PH sam vrednost industrijskog H2O2 varira 3-10% je negde od 4-5 35-70% je negde od 1-4 jeste li sad otprilike shvatili?

mar 2008.

ja sam koristio 35% jedno vrijeme isparanoisala me jedna hemi arka kako se u manje procente dodaje natrium-benzoat i razni stabilizatori (kasnije shvatio u extremno malim koli inama) tako da sam poslije dok sam gajio koristio 3% 35% sam prvo morao da razbla~im ina e 35% h2o2 je vrlo zaeban za rad imam iskustva iz hemiske sekcije pa mi nije bila tolika frka :icon_lol: al zaebana je to hemija vjerujte,3% je mama:cow_yellow:
gargamelPOZNAVALAC

mar 2008.

@terrible ne sjecam se kemije pa se nemoj ljutit ak sam nes krivo skonto ali di je u h2o2 OH?
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

OH- je molekula hidroksena , sastoji se od atoma kisika i atoma hydrogena , koliko ja znam to je zaprao ion .

mar 2008.

ako dozvoljavate! Hidrogen peroksid H2O2 je jedinjenje slichno vodi samo sa jednim atomom kiseonika vishe.Sada moram da spomenem da je obichna demineralizovana voda H2O sa aspekta hemije kiselina zbog spoja elementa H sa josh jednim nemetalom.Hidrogen peroksid (H2O2) sa dodatnim atomom kiseonika (O) naravno povetjava kisele osobine,stoga ukoliko u vodu koja ima 7 ph vrednost,dodate 3% hidrogen peroksida,ph vrednost tje proporcionalno pasti u odnosu na ono kolika je procenat u dodatom rastvoru,i koliki je u samoj smeshi. Peace
UNDERCOVERPOZNAVALAC

apr 2008.

i gdje se taj hidrogenov peroksid (H2O2) mo~e nabavit. u temi piae u apoteci e sad kojoj?.. poljoprivrednoj ili ljekarnoj? jer je re eno u temi da se koristi za ia enje rana! a mi ga koristimo za zalijevanje!! pozz
NoTrippinAMBASADOR

apr 2008.

U ljekarni prijatelju u ljekarni...

jun 2008.

Samo jedna stvar, ako kazemo da H2O2 nema slobodnih jona, a nema, reakcija H2O2 sa H2O bi trebala da bude relativno burna, ali pri istoj se samo oslobadja O, promena u pH vrednosti bi trebala da bude kratkotrajna, mozda nekoliko sati. Ja nemam pH metar, ali sam imao super ocene iz hemije. H2O2 i sam, spontano oksidira tj razlaze se na ( 2H2O2 -> 2H2O + O2 ) E sad - zanimljiv eksperiment za one koji imaju uslove - tj pH metar: 1) a)Izmeriti pH vode po dodavanju recimo 33ml X 0.03 H2O2 u 1l destil. H2O, znachi 1%H2O2 99%H2O b)Izmeriti pH nakon 6 sati reakcije, a moze i par puta u medjuvremenu, cisto da se isprati trend Pretpostavljam da ce pH biti niza dokle god izlaze mehurici, znachi ok, moze da se sipa peroksid u vodu i da se odmah zalije i ta voda ce sstvarno imati nizi pH, ali nece uticati na pH zemlje / medijuma . 2) Ovaj drugi deo nije toliko zanimljiv, ali je korisniji za nas uzgajivache: Izmeriti promenu u pH kod obicne vode iz cesme, ovde je vec nemoguce predvideti sta se desava srednjoskolskom hemijom jer u ovoj vodi nema sta nema, ipak ne bi trebalo da ima bitne razlike Ako neko zeli da doprinese, super, ako ne, samo mi verujte na rec, ne racunajte na promenu pH.

sep 2008.

da osvjezimo ovu temu.... Gdje se moze kupit kapaljka ili nesto da ja mogu izmjerit tih 3-4 ml h2o2???? ili ima neki prostiji nacin da odredim 3-4ml?

sep 2008.

jedna stamplica za zestu je 0,4 jel to to?
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Ja sam chitao na stranim forumima da hidrogen kako daje vazduh korenu, tako i ubija "korisne" bakterije. Da li neko ima saznanje o tome i koliko su te korisne bakterije stvarno korisne. Tj shta pre zrtvovati, jadne male bakterije ili dodatni vazduh korenu :)

maj 2010.

Dodati vazduh korjenu,iako ja ne stavljam tu. `to nisi tamo otiaao dalje sa itanjem da dobijea odgovor,kladim se da 90% ljudi nije tu ulo da ima neke veze sa bakterijama,napravi ea uostalom samo pomutnju. A biljke dovoljno fino i zdravo rastu bez toga,ukoliko je ostalo ispravno pripremljeno. Uvijek se raspitivaa o dlaki iz jajeta:icon_lol:
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Mikro organizmi uvopshte nisu naivna stvar i daleko su od "dlake u jajetu" (oke mozda ne u ovom sluchaju), inache radi se o forumu chitao sam topic-e do kraja. Ali niko ne pishe konkretno koje su to bakterije i da li blablabla. . . E bre mr Green nemoj toliko da me potcenjujesh, bem mu dlaku u jajetu ;p p.s. Shta ne stavljash "tu", nisam skontao. . .

maj 2010.

Ma ne podcijenjujem baa,hehe, ak mi drago,ali pod uslovom da nakon informacija sve iskoristia u praksi a ne da ostane slovo na papiru:) Ma shvati i mene ponekad,100 ljudi 100 udi jbga:)) -ne stavljam to je trebalo pisati.

maj 2010.

iStina , hydrogen zna ubit i atetne a i korisne mikroorganizme koji su neophodni za zdrav i neometan razvoj korjena , ali opet ponekad treba ovje~it kulturu u zemlji ... Zato ja rjetko zaljevam sa otopinom h202 , jednom ili dva puta tokom cjelog ~ivota biljke ---
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Znachi ipak ne stavljam :) @green nisam ovde iz dosade, tako da sve shto pishem/pitam je sa debelim razlogom uvek ;)
cooinaISTRAŽIVAČ

feb 2011.

Da li H2O2 dodajete neposredno pred zalivanje?Znaci ako sipam u 1l oko 3ml,da li moram za npr 2 dana(sledece zalivanje) u isti litar vode da dodajem ponovo ili ne?

feb 2011.

ne , samo par puta tokom cjelog growa

feb 2011.

A i nije dobro uvat gotov i izmjeaanu teku inu za zaljevanje. Sve ata trebaa da dodaa u vodu dodajea neposredno pred zaljevanje.I pazia na Ph da bude u odreenim granicama.
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

dobro je dodati zemlji H2O2 kada je u vegetaciji taman kada biljka malo poraste da zemlja dobije kisika i da se korijen razvije..i pred cvjetanje isto tako..iako sam ja tijekom svog growa stavljao svaka 2 tjedna skoro H2O2 iliti ga vodikov peroksid i nije mi nista nastetilo biljci..jos joj je i pomoglo :)

feb 2011.

Osim ato si svaki puta kada si zalio sa h202 izvraio genocid na svim benificijalnim bakterijama u zemlji ....
numero unoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

dali je onda u redu pognojiti pa poslije 3 4 dana samo voda i h2o2 i tako onda ponovo gnojivo...??? haze koliko sam citao 4herbs je rekao da ne skodi biljci i da je ok zalijevati svaki put ako se nevaram..!?
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

ovo sto je haze rekao je tocno..jer to je i meni jasno,netrebas svaki put zalijevati nece ti to pomoci sigurno.zalij nekoliko puta tjekom growa i bit ce sasvim ok.. ako sam dobro shvatio kazes da ces svaka 3-4 dana gnojiti,to nije potrebno,cak nije dobro za biljke jer lako mozes sprziti korjen. Biljka ako je u kvalitetnoj zemlji ce izgurati cijeli grow bez da je i jednom pognojis..ali dobro je koji puta ipak :) u svakom slucaju s nicim ne treba pretjerivati ;)
numero unoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

ne nego gnojis svakih 8 9 dana a svaka 4 samo voda ih 2o2
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

gdje si to cuo?! kao prvo kod uzgajanja ne postoje striktne mjere kada tocno sto napraviti po odredenom redosljedu.. biljka ti sama pokaze sto joj je potrebno,a kod kolicine uvijek trebas paziti da joj ne stavis previse. ako se mislis svadati,ja nemam tu namjeru ;) pozz i uzivaj
NumBdoTENTUZIJASTA

feb 2011.

sad ste me izbedirali,ok svato sam ja da h202 ubija bakterije dobre kolko i lose,al kak se to ocituje,posto kus ja koristim od prvog dana h202 pri svakom zaljevanju 4ml na 2.5 litre vode sto mislim da nije puno,al sad me interesuje kak se ocituje manjak bakterija? i kao secerni sirup obnavlja i promoviranja njihov razvitak,jebt me da nisam pre ljen ga otic kupit bedaree xD
numero unoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

niko se ne svada samo sam ti rekao kako ja radim jer koliko sam vidio krivo si shvatio samo moj post gore nista drugo nemam namjeru se svada nego me zanima pa sam pitao dali je ispravno ili ne neznam zasto si pomislio da se zelim svadati!!?
slobodanAMBASADOR

feb 2011.

dobro je korititi h2o2 nekoliko puta u toku growa kako bi osvezili kulturu zemlje,isto kao i med... a sto se gnojenja tice, sve zavisi o kojem gnojivu se govori... ja ga koristim sa svakim zalivanjem... a moze kako je i zuzi rekao da ne gnojis ali bi ti u tom slucaju trebale dosta vece posude,jer u zavisnosti od vrste koju uzgajas trebalo bi ti oko 6l kvalitetne zemlje po jednom mesecu rasta biljke... conia ti zalivas sve normalno jedino kad treba dodajes h2o2 ili ti vec gnojivo pred zalivanje kao sto su ti rekli... i to ako su ti biljke u cvetanju namestis tako da to bude zalivanje na svaka dva dana
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

onda sam te krivo razumio nisam shvatio iz tvog posta da si govorio onako kako si ti radio..sorry :) ma sve zavisi od growera do growera ali sigurno je da ne treba u nicemu pretjerati ni u H2O2 kao ni s gnojenjem..ali isto tako nije lose koji bud osvjeziti/obogatiti zemlju,ali po mom ako je zemlja kvalitetna nema ni potrebe
numero unoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

ok sve 5!!terra magma je ali uvijek kontam nesta novo probat pa da vidim sta ce dati najbolje rezultate i uvijek sam spreman svasta isprobati a ovo mi je prvi put da sam h2o2 uzeo jel sam vidio od 4herbsa posta sto je pisao med h2o2 u nekom dnevniku i nakon ovog svega tu sta sam procitao pogubio sam se nekontam vise jel dobro ili ne mada mojim biljcicama ne smeta ni malo.tako da cu na jednoj gurati kako sam krenio na drugoj povremeno na trecoj nista pa cemo vidjeti.
cooinaISTRAŽIVAČ

feb 2011.

Hvala svima, ja sam pre aeraciju vode radio sa akvarijumskom vazdusnom pumpom, ali rekoh hajde da probam i sa H2O2(manje buke) i ipak se vracam pumpi (: jer mislim da ako je zemlja pechena nema potrebe za tim ...sada eksperimentisem sa nekim divljim semenom(loshe osvetljenje,kupovna zemlja za kaktuse(koju sam prepekao)uzasni uslovi....dok ne napravim neki mini grow box,i narucim neko seme),cisto da vidim kakva je to biljka (: (posto od biljaka nikada nisam nju gajio,samo kaktuse:) inace je zalivam kisnicom,kada nemam kisnice,a cesmovacu nisam pripremio onda destilovana...dam primetiti da joj od djubriva prija cvetal za sukulente ili mi se to samo chini...veoma izdrzljiva i strpljiva biljka je to...

jul 2012.

Jucer kupio 100ml 3% hidro-peroksid u ljekarni. Cijena 8kn. Cisto informativno.
weedoyeLEGENDA

jul 2012.

ja sam u kuci pronasao h2o2 al sa 9%, to moja keva koristi kad se farba pa me zanima jel moze da se koristi ili je to prejako, naravno manje bi stavio nego obicno?
milutinAMBASADOR

jul 2012.

Ja bi radije prosetao 100 metara do apoteke
CIBOISTRAŽIVAČ

jul 2012.

Evo ako niste znali npr poslje operacija sve rane se ciste hidrogenom zato sta ubija sve bakterije, a ne sa alkoholom koji siri zile i upija se preko koze i tako povecava mogucnost od krvarenja. Ako budete ikad isli na hitnu na sivanje ili tako nesto zalit ce vam to hidrogenom odma na pocetku, a prepoznat cete ga po tome sta ce se zapjenit. Sve manje rane (znaci da nema masivnog krvarenja) koje vam se dogode mozete zalit sa hidrogenom i kad odjeluje jedno minutu-dvije isperite ranu sa fizioloskom otopinom (NaCl otopina) ili jednostavno osusite necim sterilnim. Znam da nema bas puno veze sa ovim forumom ali moglo bi vam biti korisno.:dada
pecurkoPOZNAVALAC

jul 2012.

Taj za farbanje je u obliku krema, naj eae nije te ni...

jul 2012.

aaaa glupo pitanje ,dali ga ko koristi s gnojivom zamijesano ili se strikno mora s obicnom vodom? '

jul 2012.

Mozes ga mijesat s gnojem, nece eksplodirat :))) Samo pazi na pH.

jul 2012.

ma znam da nece explodirat,nego mislio posto dezinfekcira i ubija bakterije da ce ponistit tu hranu koju unosimo gnojenjem,a mene zanima prvenstveno radi outdora s losijom zemljom i nemogucnosti redovnog zalijevanja, znaci zalijevanje svaka 2tjedna i racunam gnojit svaki puta to jest svako zalijevanje voda plus gnojjj...

jul 2012.

Pa dobro, iskreno da ti kazem, ja to ne bi radio bas zbog toga sto si naveo ali dode ti na isto, ako pognojis jedan dan a za 3 dana stavis h2o2 rezultat je slican. Jedino da napravis razmak od tjedan dana. Taman da biljke upiju gnoj za daljnji razvoj. Najbolje ti prvo h2o2 pa kasnije opet gnoj, ne isplati se riskirat. No ovisi o gnojivu. Mineralna gnojiva nemaju bakterije nego imaju samo NPK i mikroelemente a mislim da ih h2o2 ne ubija. Jedino ako koristis bio gnoj, onda bi trebalo smetat.

jul 2012.

e to me brinulo,jer planiram bio canu za cvijetanje i plagron alga grow za vegu znaci bio ,jer kao da sam tu procitao negdje da je neko mjesao gnojiva i peroxid ali nemam pojma gdje i kako se pokazalo na kraju ni koja gnojiva koristio.. mozda najbolje isprovat na jednoj pa kud puklo da puklo:read:
weedoyeLEGENDA

jul 2012.

nemoj da mesas peroksid sa gnojivom, to sam procito i ovde a i na stranim forumima. zalij gnojivom pa za sledece zalivanje dodaj peroksid.

jul 2012.

Pozdrav svima. Malo sam istra~ivao primjenu peroksida kod uzimanja reznica (cuttings) i naiaao sam na ovo: ... pa reko, mo~da nekom takoer mo~e biti korisno. FYI, pokuaao sam sa dodavanjem par kapi peroksida u vodu koja pliva u malom humidity dome-u, pa u javit jel uspilo, mo~da i stavim koju fotkicu. Uglavnom u~ivajte u vikednu, ljetu i suncu... ugledajte se na biljke i proizvodite vitamine skupa s njima, vi D one THC! :sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2: Pozdrav svim growerima i onima koji e to tek postati...:respect:
weedoyeLEGENDA

jul 2012.

naravno da je korisno, evo ja sam npr, odustao od koriscenja 9% peroksida posto je "weed killer", kako kaze tekst :)

jul 2012.

nisam previse citao sta ste pisali ali ja koristim vec treci grow h2o2 pa cak i u omjerima vecim od 2-4 ml na litru uglavnom nikad nije nastetilo biljci cak sam imo i razdoblja u kojima sam znao zaljevat po pol litre vode pomjesane sa h202 i nikakvih problema nije bilo tako da eto mislim da nije preopasno naravno nisam nikad mjeso pola pola jer je to ravno samoubojstvu ali mislim da vam nisu potrebne neke detaljne analize oko toga kad i s kolko toga zaljevat ako sam ja kao pocetnik uspio nac sredinu s kojom sam zadovoljan i vi cete po meni praksa praksa i praksa cini cuda
ghost123123ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

da li je neko probao, h2o2 dodati sa organskim djubrivom ( procitao sam da to ne treba raditi ) al me zanima sta moze da bude

okt 2014.

Nesmije se mijesati sa organskim....peroksid djeluje na mikroorganizme i to je glavni razlog ;)
ghost123123ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

jel postoji neki drugi nacin da se obezbedi kiseonik korenu, naravno uz bio djubriva :)
Z&NZMAJ

okt 2014.

Jesi vidio kad akvarij za ribice? Znaa ono kad mjehurii idu iz neke tamo cjev ice. E to ti je pumpa za zrak na drugom kraju te cjev ice, a to inae slu~i za obogaivanje vode kisikom, jer ribice, jel, iz vode kisik uzimaju, pa je logino da im treba malo dodat kisika u vodu. Dakle,u neki pet shop pumpicu za akvarij kupit.

okt 2014.

Probao,vidio da znam,presto,,,,,aalim se,je da biljka malo ~ivne pogotovo se to vidi u flavoru,to su moji dojmovi a ato se tie omjera iaao sam to raditi max od 3% manje su aanse da zeznete.Ima razlike od peroksida mislim na %!znao bi to ponoviti joa koji puta,mada mislim da nije nu~no pogotovo ako niste informirani,ko voli nek izvoli,ali prije malo :read: .Rjeaava problem tresetni muaica dosta dobro,pozz!
ghost123123ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

uz pomoc tih mehurica se voda oslobadja i hlora ( malo brze, predpostavljam )

nov 2018.

Proslo je desetak godina od otvaranja ove teme i nadam se da ima vas koji ste apsolvrali koriscenje hidrogena. Imam sve moguce probleme u startu,losa zemlja,zbivena,muve,sporo napreduju (biljke) . Koliko da sipam hidrogena na litru vode? Jel moze 4ml ili manje,danas im je 12. dan.

nov 2018.

ja bih to presadio u kvalitetnu zemlju i zaboravio na hidrogen, al ako bas hoces da probas, evo ti citat sa ove strane :) nije mi bas najjasnije zato postavljati pitanja ako postoji odgovor u temi, a ovaj sto sam citirao sigurno nije jedini na ovih 5 str. :) e sad, ako vec probas javi rezultate da drugi znaju da li pomaze ili ne, ae srecno

nov 2018.

Iako im nije trebalo zalivanje,dobile su po 30ak ml rastvora H2O2(3%) 2,5ml na 1/2l (H2O) tj 5ml na 1l i od jutos nista ne leti,a biljke su toliko zadovoljne,da vec vidim treci i cetvrti par listova kako krece. Iskreno se nadam da su nas napale vinske muve. Bice presadjene cim se dogovorim sam sa sobom dal da guram obe u dva manja pota,jer je regular seme,il jednu u 6,5l. Imam taman vremena dok se zemlja prosusi pa ce ona jaca,veca i lepsa da dobije bolje uslove za zivot,ali prvo cu da dezinfikujem sve ponovo asepsolom.

nov 2018.

jel drzis na 12/12

nov 2018.

Jos uvek hvatam zalet na 18/6. Da bih bilo sta nastavio,moram da promenim zemlju. Do kraja meseca vegetiramo...

nov 2018.

Sa hidrogenom ubijas korisne mikroorganizme i bakterije u zemlji bez kojih koren ne mo~e savraeno da funkcioniae. Detaljna dezinfekcija boksa i opreme, presaivanje u proveren supstrat, to sve treba svakako uraditi.

nov 2018.

7kG2s5wDOrQ

nov 2018.

Vise im smetaju nametnici,a dobre mikroorganizme ponovo naspem,kad hidrogen odradi svoje,barem ja tako mislim?

nov 2018.

Mo~ea i tako naravno, samo je komplikovanije i treba vremena da se uspostavi neki dobar balans u zemlji. Mislim, nije to baa instant, sipaa i ne mislia, ako se razumemo :)

mar 2020.

Naaao sam ovaj Genox agro za dezinfekciju svega i sva ega. Odli na stvar! Nisam naaao na forumu pa reko da podjelim...:wave:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se