http://www.cannavision420.com/how-to-split-your-cannabis-plant/
Pozz vutrasi,evo jedna od tehnika kako dobit vece hedove i vise potencije sad koliko je tocna ne znam ali nisam to vidio ovdje na forumu pa da podjelim sa vama.
Vjerovatno cu mozda ja experimentiart sa tim ovaj grow ali malo mi brutalno to sve skupa izgleda.
Ja sam cuo za tu tehniku ima vec par godina ali to je vec velika kontroverza koliko sam ja skonto netko hvali a netkom ne odgovara tako kasapit biljke.
Sve znanje ove tehnike je da se zadnja 2 tjedna uzme biljka i skroz dolje pred kraj se zavece spaga i neki 20 cm iznad tog vezivanja se jos jedna zaveze oko stabljike.Onda se uzme noz i po duzini se zareze stabljika od jedne spage do druge,a spage sluza da se stabljika dalje ne rastvori,iznedu stabljike koja je rastvorena stave se cackalice ili bilo sta drugo sto ce drzat stabljiku otvorenom.
E sad ide ono zasto se to radi i kako to djeluje.
Prvobitno se radi zbog stresa,jer svima nam je poznato da cannabis ima vecu produkciju THCea pod stresom,netko koristi UV lampe koje se nadam sutra dobit XD,netko stavlja biljke u frizider da poljubicaste,doslovno ima more toga kako stresirat biljku.
A druga fora je da se hedovi udebljaju,a to djeluje na nacin kad se splita stabljika da sporije ide voda u biljku dok 80% vode sacinjava biljku njoj je to puno stresa jer jako malo dolazi vode do cvjetova i lisca,samo onoliko koliko joj treba da prezivi,i na taj nacin ona baca vise THCea samo nisam skuzio zasto hedovi se debljhaju ako je to uopce tocno.Evo sad sam gledao na par stranica o tome i svi kazu isto,debljanje heda i jacanje potencije.
Eto tko voli nek izvoli,malo bi se to trebalo jos proucit da se zna kako se ispravno to radi i sta se dogada tocno sa biljkom tokom takvog treninga pa slobodno popunjujte temu ako ima zainteresirani,ja cu i sam o tom malo jos ucit i vjerovatno to sam pokusuat.
E hbga nisam pronasao,pa de ako si koristi jel mozes reci da je djelotvorno,ako si koristio jesi recimo uzeo jedan brend pa neke ostavio a na nekima to napravio da si primjetio razliku.Ako je to tako kao sto kazu onda cu i ja to pokusat.
Pa neznam ustvari mozda i nisam to bas najbolje odradio ali nisam primjetio nista posebno....bar ne u kolicini "smole"
Vec je Hezeseeker o tome pisao...ima ta shema sa UV lampom..navodno biljka nevoli UV pa se brani i na taj nacin ju mozemo potaknuti na proizvodnju thc-a ono sto je genetski predodredjeno to ionako nemozemo promjenitiali ali se mozda na taj nacin moze postici njen genetski maximum
Evo sutra bi trebo dobit UV vec ga je moj kolega koristio 6min svaki dan je palio i djeluje.Da vidis kad samo UV radi bez HPSa cjeli THCe na biljkama svjetluca svijetlo plavo i nista se vise ne vidi hehe prehebeno izgleda.
tu temu imash negdje na vutri...100%...jer...chini mi se da sam prevodila neke txt-ove o tome...pa ih ukomponirala u jedan kratki uvodnik..i stavila ovdje negdje...
tako da...postoji chak i pojashnjenje shto i kako..( ako se dobro sjecham..jer..ima vishe od godinu i kusur...a.meni memorija radi samo 2-3mj. i za ono pred 15 i vishe god..sklerotichna )
eee onda ovom sklerotichna dodajem i ...slabovidna + nepazhljiva
= za mirovinu zrela koooo ..dunja rana u Novembru ( Studenom )
splliting sam probala na cca 3biljke...i..nekako mi se chini da su bile neshto maaalo..ali bash jedva zamjetno..vishe "frosty" na oko..a kako ne duvam u tolikojmjeri da bi mogla procijeniti snagu..teshko je rech sa 100% sigurnoshchu.
btw.ja sam to radila kojih ..hmm...paa..cca 7-10dana pred berbu ..u sluchaju da krene nesht loshe..da ne bude shteta velika..ako ih budem trebala odmah pobrat..
ali eto..nekako mi se chini da je bilo nekog malog uchinka na kolichinu trihoma