LEGACY
mali crni crvi na korenu :(..help?
52 odgovora5,037 pregleda
40 REP80%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#1
Cao svima...prvi put mi se ovo deshava pa bi molio da mi neko da neki predlog shta ciniti...
imam hidro sistem (NFT) i desilo se da su se na korenu pojavili mali crni crvi...ima ih dosta i gmizu unutar cevi...gljljlj...:sick:
elem...ne znam da li su stetocine ili ne...moguce da samo ciste koren od svog onog sranja sto se nakuplja oko njega...ali bi valjalo da mi neko iznese misljenje pre nego sto bilo sta uradim...
potrudicu se da izbacim slike sutra...
(primetio sam i neke male mushice u boxu...moguce da su to crvi od tih muva...za sada biljke ne reaguju da ih nesto napada...ali ne bi voleo da se probudim jednog dana i sve da zateknem mrtvo...taman sam nabavio neko firmirano seme...) :ohno:
unapred hvala!
Monk
ENTUZIJASTA361 REP40%
→ Poznavalac
MonkENTUZIJASTA
okt 2011.
okt 2011.#2
Da samo ciste cisto sumnjam..ne zvuci to meni bas kao dobra stvar :ohno: , no vjerujem da ce doci netko iskusniji i pomoci :)
40 REP80%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#3
tnx anyway monk...
gledao sam negde na netu gde e u aquaponiji koriste bash ti crvi od muva kako bi cistili medijum(perlit ili shta vec)...povescu racuna ali molio bih bar neko ako ima neki predlog kako da potrujem shtetochine nek posta...
KneLLe
ENTUZIJASTA235 REP9%
→ Poznavalac
KneLLeENTUZIJASTA
okt 2011.
okt 2011.#4
Ja sam gledao isto kao ti crvi su tajna aquaponije... i radi tog to super napreduje... al ajd znaj :D Posalji mr.dr.shunk mislim da se zove lik. on se bavi sa hidro... ili idi na hidroponiku u srbiji na njihov link i pitaj njih tamo sta i kako putem e-maila, oni ce ti objasniti... :D
SiD
AMBASADOR4.379 REP82%
→ Legenda
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#6
Ajda vi meni objasnite kako
e neko znati o kojim je crvima rje
?
Ko prvo ako ih ti sam nisi stavio unutra nevjerujem da su dobro
inioci.Prije
e bit da su se stvorili u sistemu zbog ne
ia
enja samog sistema.Ko radi hidro trebo bi znati da se sistem s vremena na vrjeme treba pro
istiti i dezinfektirati.Ima za to predviena teku
ina koja se ulije u tank i pusti se da ide sistemom.
Tolko od mene!
40 REP80%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#7
ako "predvidjenom tekucinom" smatrash vodonik peroksid onda to i radim...mozda nedovoljno jak rastvor pravim...mada mislim da sam negde procitao da oko 2% treba da bude...
elem...juce ih nisam video na korenu...izgleda da ih je sistem isprao...posto sam nasao u tanku mrtve primerke...sve biljcice za sada izgledaju zdravo i izgleda da im nista ne fali...
kad budem menjao vodu u tanku opracu i koren....smanjio sam zalivanje na 4x dnevno posto sam procitao da im prija vlaga,slaba ventilacija, i mrak....
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#8
Ima teku
ina za to koja se dosta koristi u aquaristici isto tako.Al ima i baa za hidro sisteme koji ne ateti biljkama al o
isti sistem.
Po tvom opisu mislim da su ti nametnici uali u boks i to u lete
em obliku i negdje u boxu napravili leglo poato im je klima za deset unutar boxa.
40 REP80%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#9
ma znam...unutra im je raj na zemlji...danas sam video i veliku jedinku i crvice....muva je bash sitna i nekako zdepasta,debela sa shirokim krilima (u odnosu na svoju velicinu)...crvici su isto tako mali i crni...danas sam povadio sve iz box-a,ocistio koren koliko sam mogao (uzeo sprej pumpicu pa sa jakim mlazom ih odvojio od korena i posle kupao u kanti sa vodom)....cenim da sam bar 60-70% crvica izvadio iz sistema (naVarno ocistio sistem i zamenio vodu...)....ponovicu postupak u narednih nekoliko dana...mozda ih istrebim ovako...ono sto me brine je sto ne mogu te muve da pobijem...trebace neki otrov definitivno...dovoljno jedna da ostane pa moze da se opet namnozi (mada u cosku boxa sam ostavio pauka Ziku da ako ih nahvata u mrezu...hehe)....
biljcice ne pokazuju nikakvu reakciju...sve ok za sada...
hvala svima pa javljam shta se desava...mozda nekom nekad zatreba...
pozdrav
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
okt 2011.
okt 2011.#10
stari , ubaci vezicu cvijetova lavande u box, to bi trebalo pomoci, ako pomaze za moljce onda .... naravno ako neces kemiju koristiti.
40 REP80%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#11
yoy...gde to naci sad?ajde videcu da uzmem od drugara...mislim da ima on...hvala na savetu u svakom slucaju... :)...
danas opet kupam bebice...
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#12
Neu ti govoriti ato da radia,to je naprosto tvoja odluka,rei u ti ata bi ja napravio.
Kao prvo nikakvu kemiju nebih koristio za to.
Izvadio bih biljke iz tegli skupa sa zemljom,i stavio u banjicu punu vode,tako e voda otopiti zemlju oko korijenja a korijenje se nee pokidati-kupio bih novu zemlj i nove tegle i dezifekcirao cijeli box u meuvremenu.
Kad se zemlja otopila biljke bih nje~no posadio u novu zemlju u novim teglama.
Sretno!
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#14
Istina,moj bed,isprike svima.
he mo~da je vrijeme do odustane od hidro :-)
..:Flok:..
ISTRAŽIVAČ53 REP2%
→ Entuzijasta
..:Flok:..ISTRAŽIVAČ
okt 2011.
okt 2011.#15
Stari definitivno daj slike,ono sto ja znam,al nije bas dobro.. sol pomaze da crvi riknu,i pepel ih unistava (od cigara,joxa nebitno) al posto nisam skonto citavu pricu,neznam kako pomoc,.. kako je?
40 REP80%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#16
ljudi izvinjavam se svima na nedostatku fotki...telefon mi je riknuo pa sad koristim neki iz naftalina...sutra cu da postam sigurno pa cete videti o cemu pricam....
josh jednom hvala svima na pomoci i savetima...
@flok...stari plashim se da mi so ne sprzi koren...NaCl ... ima hlora u sebi a mislim da to ne bi bilo pametno...za pepeo sad cujem i ima smisla (da je srece da mogu napuniti teglu pepela od dzokavca za dan bi to uradio...zato i imam ove bebe...da smanjim sebi troshkove...ne mogu se vishe zajebavat sa dilerima)....videcu dal ce svakodnevno pranje neshto promeniti...ne bih mnogo da ih stresiram...taman su lepo pochele da rastu... :(
u zdravlje ljudi
ISTRAŽIVAČ53 REP2%
→ Entuzijasta
okt 2011.
okt 2011.#17
Pepel je do jaja.. A da sigurno przi korjen sol,al pepel je ok.. ma naromalno a i ljubav je kad pusis svoje.. Ja nikad na berbi nemogu vjerovat da pusim svoje :)) zato me dusa boli ako ikome ista prodam :D Ae sretno pa nabaci fotku :)
SimasZg
AMBASADOR4.090 REP74%
→ Legenda
SimasZgAMBASADOR
okt 2011.
okt 2011.#18
Daj Floki covjece..kakva sol i pepeo..okanite se corava posla ljudi...odi na google i napiai problem i procitaj sa stranih foruma nesto ako tu nemozes doci do odgovora...
Etajglecha
AMBASADOR2.042 REP15%
→ Legenda
EtajglechaAMBASADOR
okt 2011.
okt 2011.#19
izvinte sto malo skrecem sa teme...al kad se vec prica o crvima.....
jutros sam posle nedelju dana cekanja da niknu neke semenke, morao pazljivo da prokopam do semenke da vidim sta se desava. i naravno imam sta da vidim. Oko semenke se stvorili neki crvi. beli, mali, ma premali, poput pistila. ja pomisli mozda od korena, al rac. ono se pomera i gmize. ja puko. uzeo menke malo ih isprao od tih vnago, i nije ni bitno, dal ce preziveti ili ne, ne znam ali sta mu dodju ti crvi???? odakle se stvorili?? zemlja?? voda?? bakterije iz semenke??/ ma ne znam sta da mislim.
ako neko zna nek pokusa da mi malo EXPLAIN-ira :)))))) hvala.
zzzzzzz
ISTRAŽIVAČ53 REP2%
→ Entuzijasta
okt 2011.
okt 2011.#20
A dobro brate simas ti si najpametniji,pa bolje probat nesto nego guglat ko manijak i trazit problem,a usput covjek hidro gaji jbt! znam da je pepel do jaja,jer i sam mi je prolazio sto se toga tice!
GreenRyder
LEGENDA14.654 REP97%
→ Zmaj
GreenRyderLEGENDA
okt 2011.
okt 2011.#21
....pa da zasto guglat i trazit problema kad je lakse sa pepelom s*ebat biljku ili nekom slicnom gluposcu......daj molim te.........
ISTRAŽIVAČ53 REP2%
→ Entuzijasta
okt 2011.
okt 2011.#22
Ko kaze da ce sjebat biljku? ugl momak je ok kreno sto se tice pranja jer je to jedini nacin brijem,i neznam ko je spomeno neku tekucinu,posto ja za grow nedam nikad lipu,uvjek sve prirodno!
Tropico
LEGENDA12.891 REP79%
→ Zmaj
TropicoLEGENDA
okt 2011.
okt 2011.#23
Ne sluaaj ovog indijanca...
ovik pojma nema o cemu govori...da je pepel neutralan da mu je ph oko5-7 i da ima bilo kakvih svojstava za unistavanje crviju bija bi ok ali koristiti lu~natu stvar u hidro sistemu....jaooo FLOK....ipak j to momak koji tvrdi da se pomocu crviju dobija shit LOl...evo ti rep - !
ISTRAŽIVAČ53 REP2%
→ Entuzijasta
okt 2011.
okt 2011.#24
Ja nisam tvrdio nego sam zato i posto da pitam jel iko vidio ili radio to? jer mi je covjek isprico,ija sam sumnjo. a to sto pricas da sam tvrdio,nije istina... Za hidro neznam ali meni pepel jebeno pomaze sto se tice outdor stvari.. Ugl vjerujem da ce momak to sredit i napravit kako valja! aj hvala tropico!
SimasZg
AMBASADOR4.090 REP74%
→ Legenda
SimasZgAMBASADOR
okt 2011.
okt 2011.#25
Sinko...
Pepeo u outdooru ti mo~e pomo
i samo ako ga u radiusu metar oko biljke pospea lagano da ne prelaze pu~evi i ne papaju ti biljku...
Moj savjet,al nemoj se ljutiti...citaj i puno citaj..na ovom forumu ima stvarno puuuno informacija koje ti tek trebaa upit i razumjet..
Ne shvacam tvoju potrebu da dajea ljudima savjete i da im poma~ea kad ni sam najvjerojatnije nisi nikad uzgojio biljku (pretpostvaka)
Uglavnom...nebi vjerovao koliko je ovaj grow ustvari jednostavan hobby....nema tu puno mudrovanja..posadia biljku, pru~ia joj nekakve uvjete i ona raste...
Eto..ja sam dugo na forumu,a iza sebe imam tek jedan outdoor i pola indoora:), pa nisam stru
njak, ali kad me neato zanima, samo upiaem na search...it's simple as that :)
Problem nastaje kad ekipa koja nema blage veze o cemu prica, okaci 10 postova na svakoj temi, da dobije malo listova ispod imena, repova + - ..., ovaj forum ispadne jednostavno zatrovan sa glupostima...
I onda kad se novi pokusavaju snaci i pogledati nesto sto valja ovdje na forumu, jednostavno se izgube u kiai glupih bespotrebnih postova...
Moderatori, molim vas aibu u ruke :vb_devil:
Pis
ISTRAŽIVAČ53 REP2%
→ Entuzijasta
okt 2011.
okt 2011.#26
ovo mi je 3. outdoor,da na to sam mislio,sto se tice pepela.. i crvima smeta pepel.. Da to sigurno simas,ali realno ja neam pojma sto se tice indoor grow stvari,ali za vanjske znam ponesto,i nije jebeno tesko odgojit biljku! zitarica je ko kukuruz.. Eto izvini.. jebaji ga,iso sam s dobrom namjerom.. I ni neznam sta znace listici ispod nit me blago interesuje! bitno mi je kolko ovdje ima ljudi koji vole ovu jebenu vutru!
okt 2011.
1 / 27
okt 2011.
okt 2011.