LEGACY
30 dana veg, da li moze na cvetanje?
98 odgovora6,190 pregleda
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#1
30 dana veg. jedna ima oko 34cm druga oko 17cm zadjubrene su jednom pre 5 dana npk 8-4-4,box je 30x45x60 - 5cfl 7500 lum, da li mogu da ih pustim na 12-12 da vidim pol, i zadnja dva dana su se spustili donji listovi ne znam u cemu je prob?
"]
"]
listovi se obesili skroz??
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#2
30 dana veg. jedna ima oko 34cm druga oko 17cm zadjubrene su jednom pre 5 dana npk 8-4-4,box je 30x45x60 - 5cfl 7500 lum, da li mogu da ih pustim na 12-12 da vidim pol, i zadnja dva dana su se spustili donji listovi ne znam u cemu je prob?
"]
"]
listovi se obesili skroz??
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
apr 2010.
apr 2010.#7
Malo svjetla,biljka raste a svjetlo polako postaje nedovoljno,mo~e biti ni~a temperatura zbog malo i slabih lampi,zbog ni~e temperature zemlja mo~e dugo biti vla~na i blatnjava i smori se biljka od toga.
Imaa li tzermometar,znaa li koji je ph zemlje,koliko su lampe udaljene...?
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
apr 2010.
apr 2010.#8
Malo svjetla,biljka raste a svjetlo polako postaje nedovoljno,mo~e biti ni~a temperatura zbog malo i slabih lampi,zbog ni~e temperature zemlja mo~e dugo biti vla~na i blatnjava i smori se biljka od toga.
Imaa li tzermometar,znaa li koji je ph zemlje,koliko su lampe udaljene...?
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#9
znam da je malo svetla jbg gurnuo bi mu hps 250w da imam mesta al nemam uslova imam mesta za jos jednu cfl koju stavljam danas, ph zemlje je verovatno koliko i vode a voda mi je 6,5 izmerena tester-om,sijalice udaljene 5,7 cm,vent 12x12 pirka u njih termometar nemam ali verujem da je ok, zemlja nije blatnjava cak jedva da je i vlazna do 2,3 cm izpod vrha, isle su dobro do pre 2,3 dana kad su se smorili donji listovi i stale su sa rastom ne znam dal da ih presadjujem ili sta da im radim ako mi sad propadnu smoricu se najgore..
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#10
znam da je malo svetla jbg gurnuo bi mu hps 250w da imam mesta al nemam uslova imam mesta za jos jednu cfl koju stavljam danas, ph zemlje je verovatno koliko i vode a voda mi je 6,5 izmerena tester-om,sijalice udaljene 5,7 cm,vent 12x12 pirka u njih termometar nemam ali verujem da je ok, zemlja nije blatnjava cak jedva da je i vlazna do 2,3 cm izpod vrha, isle su dobro do pre 2,3 dana kad su se smorili donji listovi i stale su sa rastom ne znam dal da ih presadjujem ili sta da im radim ako mi sad propadnu smoricu se najgore..
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
apr 2010.
apr 2010.#13
Dobro je Belgrade,nije niata straano.
Nije ni idealno ali jake su to biljke,izdr~e svaate!Samo ti njih mazi i pazi i probaj skontat ato im malo smeta.Ina
e bilj
ica ljepo izgledaju!Samo guraj i sve
e biti u redu!
Pozdrav!
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
apr 2010.
apr 2010.#14
Dobro je Belgrade,nije niata straano.
Nije ni idealno ali jake su to biljke,izdr~e svaate!Samo ti njih mazi i pazi i probaj skontat ato im malo smeta.Ina
e bilj
ica ljepo izgledaju!Samo guraj i sve
e biti u redu!
Pozdrav!
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#17
posle drugog djubrenja preporodile se ma malo sam ih i zalivao izgleda,sad su odlicne digli se listovi i dobile onu pravu zelenu boju,e sad posle koliko pocinju da pokazuju pol kad se prebace na 12-12? bilo bi lepo da bude bar jedna bitcharka od ove tri
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#18
posle drugog djubrenja preporodile se ma malo sam ih i zalivao izgleda,sad su odlicne digli se listovi i dobile onu pravu zelenu boju,e sad posle koliko pocinju da pokazuju pol kad se prebace na 12-12? bilo bi lepo da bude bar jedna bitcharka od ove tri
exceeder845
ISTRAŽIVAČ51 REP1%
→ Entuzijasta
exceeder845ISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#19
belgrade ajd update-uj stanje posto sam i ja stavio svoje na cvetanje posle 35 dana i to sa cfl-kama pa me zanima kako ce tvoje da se ponasaju sa takvim svetlom.ja imam malo veci box pa sam stavio 5x 827 i 5x865...jbg kad se vec nema za hps valjda ce i ovo biti dovoljno :)
exceeder845
ISTRAŽIVAČ51 REP1%
→ Entuzijasta
exceeder845ISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#20
belgrade ajd update-uj stanje posto sam i ja stavio svoje na cvetanje posle 35 dana i to sa cfl-kama pa me zanima kako ce tvoje da se ponasaju sa takvim svetlom.ja imam malo veci box pa sam stavio 5x 827 i 5x865...jbg kad se vec nema za hps valjda ce i ovo biti dovoljno :)
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#21
dobre su sad izgledaju sveze ovo im je 4. dan na 12-12 porasle su dosta najveca sad ima 46cm cm a ove dve oko 30 cm,planiram da im ubacim jednu cfl od 125w ili 200w i da stavim dve cfl 23w sa strane da zahvataju i donje listove i onda bi imale oko 11000lum sa 125w+2 23w ili 15000lum sa 200w +2 23, kad smem da ih zadjubrim sa 1/3 propisanog 10-10-40 za cvetanje,djubrene su pre 4 dana sa 1/3 8-4-4 npk i da li smem da skidam klonove cim puste prve pistile?
http://yfrog.com/jp58370143j
http://yfrog.com/6w10189602j
http://yfrog.com/5x98359323j
http://yfrog.com/jc32199609j
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
apr 2010.
apr 2010.#27
pa da kad pokaze pol onda skini klonove...
a za kloniranje se moras samo potruditi jel ja radim na jedan nacin koji mi je najlaksi skinam par klonova napunim casu vodom i stavim klonove u vodu ,dam malo nekog klonexa i cekam da pusti koren kad pusti koren onda ih presadjunem ,, malo i lisce odstranis..
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#30
maler treca trandza!!! ljudi sta da radim sa njom na vrhu biljoze **** a donji deo i veci deo biljke pistile da li bi mogao da joj odstranim **** ili sta vec a da mi ostanu zenski cvetovi ili se baca komplet cela?? najveca mi je i najbujnija aj bacite neki coment sto pre.. pozz
blkarw
AMBASADOR2.493 REP28%
→ Legenda
blkarwAMBASADOR
maj 2010.
maj 2010.#33
..eno je ziva i zdrava....cveta sve vise i vise za jedno 2-3 nedelje....kraj!!!!! Tu gde su bila jajca sad su neki mali ne razvijeni head-ovi, a ostalo je full, kao da je oduvek zensko. To ti je sigurno od stresa izbacila malo jaja, inace je u biti vise zena....pozz i srecno
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#36
gura trandza jedva da izbaci 2,3 jajca na 2,3 dana na vrhovima su samo pistile a sprat ispod izbaci po neko jajce ali slabo poskidam mu odmah sve evo slika..
trandza 1
trandza 2
"]
devojcica.. presadjena je u 8l pre 5,6 dana pa se oporavila lagano..
blkarw
AMBASADOR2.493 REP28%
→ Legenda
blkarwAMBASADOR
maj 2010.
maj 2010.#43
.ja imam 2 biljke i stavio 2 flase po 2l, po 40g kvasca+2 velike kasike secera........tako izdrzi da radi po 5-6 dana, pa ponovo sve kvasac, secer............znam da radi po mirisu kad udjem u box, jako se oseca, kad se potrosi, znaces....... a peroxid od 0,3% sipam 50 ml na 1l pa svakoj po toliko pred svako drugo zalivanje....i to je to, kod mene radi, sigurno da moze bolje, al to je neki moj recept........vidi malo dnevnike sta profesori rade...pa kombinuj....pozzzz
mjesecar
LEGENDA5.752 REP8%
→ Zmaj
mjesecarLEGENDA
maj 2010.
maj 2010.#44
da bi ste produzili proces fermentacije u flasu sa kvascem dodajte voce povrce hljeb i tako to tako vam flasa za co2 moze biti mjesec dana u boxu o proizvoditi co2,kada stavljas peroxid nemoj ubacivati u vodu djubriva,znaci jednom zalijes peroxidom jednom djubrivom pa onda obicnom vodom,normalno podesis ph da bi bijlka mogla unositi hranljive sastojke ako ph nevalja stijenke u stabljici ce blokirati i ona se nece moci hraniti a to znaci samo jedno,ako nemas mjerac za ph kupi lakmus papir bar priblizno izmjeri ph nije skup i onda spusti ph limunom ili octom,eto ukratko...sretno
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#45
video sam blkarw kako si ti skrpio co2 tako nesto i ja imam u planu znaci svrha toga je da cevcice idu po sred biljke a ne dole pri zemlji ili.. i jel co2 treba da radi 0-24 ili ima veze kad je svetlo ili mrak? a taj ph moze tako lepo da zajebe biljcice dok nisam imao ph merac u pocetku i zalivao obicnom vodom sa cesme koja je oko 8 ph i nije im bilo dobro zuteli listovi dobijale one boginje po listovima itd sad zalivam obicnom vodom a spustam limunom do 6.2-6.5 kao sto rece mesecar , i na kraju sta peroxid znaci za biljku a sta co2 pozz
blkarw
AMBASADOR2.493 REP28%
→ Legenda
blkarwAMBASADOR
maj 2010.
maj 2010.#46
.co2 biljkama treba samo danju, al mozes pustiti da radi i nocu, iako im tad ne treba, nije lose obogacivati box sa co2 i u toku noci...a cevcice izbusi najpre sa strana po nekoliko rupica pa ih stavi blizu vrhova biljki, jer co2 je malo tezi od vazduha pa tezi da pada.......co2 joj je potreban u fazi cvetanja, a peroksid je h2o2 i kad se izmesa sa vodom dobija se neko ne stabilno jedinjenje koje kad dodje u dodir sa bakterijama i mikroorganizmima(zemlja) oslobadja 1 atom kiseonika, koji je potreban korenu, i ostaje voda h2o, takodje potrebna, samo pazi da jednom ide peroxid, pa par dana, pa voda pa par dana, pa djubrenje, pa par dana..............nemoj bas da ti umre od viska hrane.....kod biljki je to moguce........ma rokaj samo....i citaj profesorske dnevnike....kod njih je to razradjeno do detalja.....
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#47
evo malo slika dajte kom.
hermic 1
hermic 2
"]
hermic 3
"]
hermic 4
"]
devojcica 1
"]
devojcica 2
radjen je LST na obe biljke pa su donje grane izrasle do visine gornjih. blkarw meni je svetlo upaljeno preko noci znaci da mu co2 ukljucujem tih 12 sati preko noci kad su pod svetlom i gde si nabavio te cevcice i jel te mere 40g itd ide na jednu flasu od 2 l? i gde si peroxid nabavio? i ubaci najnovije slike u tvoj dnevnik da vidim kakve su sad,vidim da im nisi radio lst
blkarw
AMBASADOR2.493 REP28%
→ Legenda
blkarwAMBASADOR
maj 2010.
maj 2010.#48
.ma pusti co2 neka ide non stop, sa par vlasa ne mozes preterati. Mere su za jednu vlasu+pored secera i kvasca dodaj i ovo sto kaze mesecar, stari hleb, voce.......peroxid u svakoj apoteci 0,3%, cevcice sam imao nemam pojma odakle, fi 5-6mm....a na mojim biljkama je LST, samo nisi video.......al stizu slike sad.....
belgrade
ISTRAŽIVAČ78 REP19%
→ Entuzijasta
belgradeISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#49
u pravu si za lst nisam primetio, sad jesam, tvoje bi trebalo da su sad na kraju negde?? koristimo isto djubrivo grogreen 10-10-40 i imamo isto trandzu i jednu devojcicu, meni se pre neki dan pojavile i bananice na njemu a jaja se vise i ne pojavljuju,ti si negde metar dana ispred mene pa cekam da vidim kako ce tvoje da zavrse valjda kako treba ;) dobro ti je islo do sad pratim te.. pozz
apr 2010.
1 / 50
apr 2010.
maj 2010.