LEGACY
UV(B) rasvjeta
24 odgovora2,533 pregleda
WaderLord
ISTRAŽIVAČ151 REP67%
→ Entuzijasta
WaderLordISTRAŽIVAČ
feb 2017.
feb 2017.#1
To je onaj spektar svjetla kojeg ima viae na veim nadmorskim visinama, a znamo da najbolje ganja raste na velikim nadmorskim visinama pa se nekako doalo do zaklju
ka da dodavanjem UV spektra u grow prostor mo~e da se povea THC produkcija do nekih 5%.
Zanima ako je netko eksperimentirao i koristio te ~arulje i kakvi su bili rezultati?
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
feb 2017.
feb 2017.#2
Jesam jednom davno prije stavljao u box uvb lampe za reptile nista znacajno se nije promjenilo tokom grova cak je i bio isti strain u pitanju u grovu prije bez i growu poslje sa uvb...
WaderLord
ISTRAŽIVAČ151 REP67%
→ Entuzijasta
WaderLordISTRAŽIVAČ
feb 2017.
feb 2017.#3
da a? sad kad nekako razmialjam o tom, mislim da bi prvo svi drugi uvjeti trebali biti idealni i na 100% da bi to radilo.....
Ja bi probao, da znam da su te ~arulje jeftine, samo ata isto tako taj UV spektar ima neki dio koji je ustvari skroz opasan za biljke i kojeg skroz eliminira ozonski omota
, a ovako se ~arulja mora mazat nekom emulzijom da baa taj dio UV spektra ukloni...
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
feb 2017.
feb 2017.#4
Skodit nemoze ali nemislis li da u ovoj nasoj znanosti sadnje vec neko u svjetu nebi doso do toga nakon tolikih igranja sa svetlom i uzgojem da to radi bitnu razliku svako bi ju u boks stavljao prvo ovi profi groweri
WaderLord
ISTRAŽIVAČ151 REP67%
→ Entuzijasta
WaderLordISTRAŽIVAČ
feb 2017.
feb 2017.#5
Profi groweri mislim da druge trikove koriste, kao prvo, uvjeti su im stvarno 100% idealni, bar ja mislim da bi trebali biti, vjerovatno i CO2 tu ide, a sve to koata previae za nas, a ova fora sa UV svjetlom koliko sam sku~io je jedan jeftin i dostupan na
in da se poboljaa grow. Ili bar tako ka~u/piau.
Jedna stvar zbog koje mo~da koriatenje UV rasvjete nije toliko raaireno je to ato je taj spektar svjetla nevidljiv ali je izuzetno atetan za nas ljude, buljenje u LED lampu je mala beba prema tome, i ako bi i koristio UV se preporu
a da gasia ta svjetla kad pristupaa grow roomu, isto tako, po nekim
lancima na koje sam naiaao, ako biljke nisu od po
etka bile pod UV-om prvo ih treba navikavati i onda pomalo pribli~avati svjetlo ata bli~e...
A sve to ka~e prijatelj google, nije da izmialjam, samo ukucaj(te) u trea~ilicu THC UV grow....
LED i Grad
ENTUZIJASTA453 REP63%
→ Poznavalac
LED i GradENTUZIJASTA
feb 2017.
feb 2017.#6
Uv-b se koristi u growu,
Sa combinacijom sa uv-a.
Cak postoje paneli sa uv zaruljom!
Navodno podize razinu THC, CBD i drugi kanabinoida tj. kvalitetu biljke ali ne i kolicinu!
Kolicina se navodno zapravo i smanji jer se dobije manje g/W kada se sve zbroji.
To pase ljudima koji vole kvalitetu vise od kvantitete, ali sve je to navodno :D
trubabuba
LEGENDA7.982 REP30%
→ Zmaj
trubabubaLEGENDA
feb 2017.
feb 2017.#7
ima po webu dosta o tome.
ja imam uvb cijev, no nisam jos probo.
najbitnije kod svega toga je gasit to kad se ulazi u box i obavezno ocale sa zastitom nosit...
QRAU0ziyDpo
vaXNY2zwq7I
waynejohn
AMBASADOR4.293 REP80%
→ Legenda
waynejohnAMBASADOR
feb 2017.
feb 2017.#8
Bilo je i na forumu, bar jednog grow-a se sjeam da sam
itao al ne mogu na...
Uglavnom koristio je LED i UVB reptilku, nekakva je pri
a bila da se treba vidit koji spektar prevladava, uglavnom u ovim pet shop reptilkama je to UVA a ova naaa za razliku od krokodila viae voli UVB
Samo oprezno s tim on je imao nekakav re~im da im je davao max 1 sat dnevno i to 2x30 a mislim u vegi
ak 2x15 min, kao sve iznad toga je previae stresa bilo za biljozu
Rezultat je bio tu(bar tako ka~e)...sad koliko je to do svega ostalog bilo a koliko do UVBa ne bih znao...ako je ve imaa eksperimentiraj malo s njom samo po male doze pa vidi ima li
ega i tome
Rina1990
ISTRAŽIVAČ84 REP23%
→ Entuzijasta
Rina1990ISTRAŽIVAČ
jun 2017.
jun 2017.#9
Cao drustvo nova sam ba vutri. Vec sam pitala ba drugom mijestu za misljenje ali mi se cini kao da vi to rasturate a ja pojma nemam....Dakle imam stari solarij rastavila sam ga u dva je dijela svaki dio ima po 10lampi okacum vam sliku.... Ok pisali ste o UVB jel po vasem misljenju valjaju lampe od solarija
trubabuba
LEGENDA7.982 REP30%
→ Zmaj
trubabubaLEGENDA
jul 2018.
jul 2018.#10
dobar link:
http://www.solacure.com/cannabis.html
https://smartgrow.systems/list-of-uv-b-radiation-effects-on-cannabinoids-thc-studies/
420Florist
ZMAJ34.960 REP
Juraigor
ISTRAŽIVAČ111 REP41%
→ Entuzijasta
JuraigorISTRAŽIVAČ
jan 2020.
jan 2020.#12
pozdrav ljudi. zanima me dali tko koristi LED rasvjetu. Neznam koliko ste zadovoljni sa LEDicama i koje po vama bi bile najbolje kvalitete. Gledam da bi naruio si ove Mars hydro reflector od 600w ili neke druge marke. Tipa VIPARSPECTRA 600W ili neka druga preporuka. Svaki savjet dobro doaao
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
feb 2017.
1 / 14
feb 2017.
jul 2023.