VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojUlje - grow pod cfl-om
LEGACY

Ulje - grow pod cfl-om

83 odgovora5,174 pregleda
antonio80AMBASADOR

nov 2014.

Treba mi pomoc !!!! Jel ovo zenska biljka ?? Na rezimu svjetla 16-8 , 4cfl 2700 k 1500l i 2cfl 6500 k 2000l 15 dana na svjetlu i mjesec dana su stale na prozoeu i nisu rasle sad su buknile . Trebaju nam dvije za ljek pa je pomoc dobro dosla.

nov 2014.

to jeste zenska biljka, al nije trebala tema za ovakvo pitanje
antonio80AMBASADOR

nov 2014.

Hvala ,a nije na cvjetanju , jer to radi ovih 2700?
t@maraZMAJ

nov 2014.

Je cura je,mo~ea je i cijelu slikati da vidimo kako izgleda,i joa koji info pa ea joa koji savjet moi dobiti :) Ups..Power imaa br~e prste :)

nov 2014.

pa mora se videti preflower na biljkama starim mesec i po. imas jos dovoljno vremena do branja, taman da citas malo forum i teme o unutrasnjem uzgajanju. tema za yard
StipeZMAJ

nov 2014.

.
antonio80AMBASADOR

nov 2014.

Ovo je na pocetku ,trebat ce nam jos savjeta pa svaki je savjet dobar Imamo za sad 4 cure ,neka domaja ima bit da je indica sta nam i treba. Sad su u dva pitara po 10 litara u malom boksu 70cm ×30cm×80cm . U subotu idu u novi boks 65×80×120 cm visine . Lova je problem jer ja sve financiram za baku koja nema novca u njenom stanu gdje sam jednom tjedno. Ona zaljeva i spusta kako rastu. To nam je za ulje jer je bolesna.dobit ce trea magmu u 4pitara po 10 litara .moze se provjetravat tako da nemamo ventilatore s temperaturaje oko 25-30 i ljepe su ,zdrave. Koliko clf zarulja u novi box? Slike veceras trebam ih smanjiti Evo jedna slikica Nemoj pistai post za postom, koristi EDIT, upoznaj se malo s forumom
PraterAMBASADOR

nov 2014.

Za po etak si trebao, ili ako ea presaivati... zemlju do vrha posude da korjenje ima viae mjesta i u dubinu, na taj na in e ti i prinos biljki biti vei. Za novi box tih veli ina bi ti trebalo 250W HPS, a kad bi nastavio sa CFL ~aruljama bi ih sigurno svakih malo trebao dizati. Ako imaa mogunost negdje nabaviti HPS 250W bi ti super doalo za taj box, ne grije puno pa ti i ne treba neka jaka ventilacija, pasivni ulaz i izlaz ili nastavia provjetravati kao do sad. Vidim da ti je i para problem i gledaa da ato manje potroaia, za 250W bi mjese no na 12/12 trebao izdvojiti kojih 60-70kn za struju. Ukoliko se ipak odlu ia za CFL, ja bi sigurno uzeo joa 4 komada, previae svjetla im nee biti od CFL-ki a premalo ve mo~e bit... Sretno sa growom i oporavkom.
Z&NZMAJ

nov 2014.

Zaboravi na atedne, to se mo~ea igrati kad za puaenje sebi uzgajaa. Za medicinsku upotrebu HPS (high pressure sodium/visokotla na natrijeva ~arulja), po meni minimalno 400W, jer i sam sam uzgajao za ulje i 400W je bilo dovoljno u mojem slu aju. 250W ato Prater ka~e, je dobra lampa i mo~e biti dostatna...jedva. Za tvoj box ko stvorena! Za 400 bi morao pove at ipak. Btw, bake su maheri za bilje. Kontam da e ona tebe u it kako i ata, a ne ti nju ;)
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Ma nije to moja baka vec bivsa susjeda . Nju je strah da se to ne zapali a stedne ne griju i mogu ih poslije upotrebiti doma. Ona nema love a draga je tako da sam joj odlucio pomoci s uljem. Sve moram sam kupiti tako da mi nije bas lako sad dat 100 eur-a za lampu i ostalo .natrpat cu 15000 lumena cfl-a i spustat ih . Foliju imam za pet (neka izolacijska) .
Z&NZMAJ

dec 2014.

Jesi li ti svjestan da ea potroait viae love na atedne nego na hps, a dobit slabije rezultate? Al dobro, tvoja stvar. Neu se viae mjeaati.
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Koliko Koliko kosta hps nemam pojma
StipeZMAJ

dec 2014.

250w set. prigusnica, lampa, reflektor. 600-700kn u trgovini. al tu ti se na forumu stalno prodaje za sitne nofce. pa vidi jel ima sada sta 250 ili 400w....
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Pogledat cu .hvala.
Z&NZMAJ

dec 2014.

Ma kakvih crnih 700kn? Ispod 500kn garantirano (sad sam guglo "250w grolux paket"-prvi rezultat je bli~e 400 nego 500), a reflektor sam napravia za nula kuna ;)
StipeZMAJ

dec 2014.

ma ja sam iso gledat komplet na i-G. cisto da covijek dobije dojam.
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Mislim da cu ipak morat ostat na cfl-u jebiga nije moj stan . Nasao sam cfl 6400 k 35 w 2010 l pa cu ih stavit deset sta je 350 w a hps 250 al jebiga . Jos sam nasao lika sta mi moze nabavit besplatno jer odrzava javnu rasvjetu bar onu prigusnicu potpaljivac i sve sta ide i to spojit pa bi ja kupija zarulju . sta je tu je . Inace rastu ko lude i do sad na cfl i to 6 komada a dvi su 6400 a 4 na 2 700 nisam znao prvi put pa uzeo krive. Sad sam kupio 8 komada 6400 k , pitare , zemlju i idu u novi box u nedilju. A ako uspijem doma nagurat box za sebe za ulje bi isao s hps al bi isao i dnevnik . Za sad vezi konja di gazda kaze. Problem joj je jer ce grijat a onda treba ventilator koji puse pa turbina pa filter . Evo koga zanima puhalo za hlaenje kabine u autu je mocno ilako nabavljivo na otpadu na 12 v a puse ko ludo nije veliko . To bi ako bude previse mirisalo i cijev od usisivaca provuka vani.mislim da od golfa odgovara.
StipeZMAJ

dec 2014.

Ja nis ne kuzim kaj ti radis. Ipak ces kupit 10x cfl, a frend ti moze nabavit prigusnicu i propaljivac besplatno??? Zasto onda ic na cfl i davat 300-400kn ako mos sve beplatno dobit, tj kupit zarulju samo za 150kn ? Sad pak vidim da se kupio 8 cflki. Mislis da 350w cfl grije manje nego 250w hps ??? Ne treba ti nikakva turbina za 250w. Kakav mrtvi ventilator od Golfa i cijev od usisavaca..... kaj ces i akumulator imat u boxu? radije stavi vent od kilera od FAP-a. bolje radi ;) :D kompliciras bespotrebno. ako vec mos dobit pol toga besplatno, onda uzmi hps...sta se patis sa cfl.kama. 2 kupaonska venta ce ti ohladit 250w. ne kazem da 10 cflki nece obavit poso, ali ce te kostat puno vise od hps-a i jos uvijek vjerujem da ce hps obavit bolji poso....pogotovo jer radis ulje.
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Zivciram se , isao sam pomoci zeni u problemu i sad jedem govna . sebi cu rjesit hps a ona kako oce . Sta se tice ventilatora to smo ugraivali u rulete za ispuh loptice u rulet . Puse ka ludo na mali trafo 220-12v . Dobro je za filter .
StipeZMAJ

dec 2014.

Meni je to smijesno imat vent od Golfa u boxu....i taj trafo nemre bit mali nikak, dosta ampera ide kroz taj vent. Druga stvar to su motori sa cetkicama i ne vole bas radit 18 sati dnevno svaki dan. U to sam siguran....a ti kak oces. Puno je jednostavnije dat 150kn za 350m3/s vent ili 350kn za turbinu. Neznam vise kaj ti sebi a kaj zeni slazes...al ako mozes odi na hps. Mislim da je 250w hps minimum minimuma za ic radit ulje i ja nebi ni pomisljao o cfl-u. Matematika ti nejde u prilog sa cfl.om :)
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Neznam dali si razumio to je turbina za hlaenje kabine auta a ne hladnjaka .haha di cu stavit kiler u box haha
StipeZMAJ

dec 2014.

Ma znam ja kaj si ti mislio.... oba trose struje ko ruski tenk :D Zafrkavam te za kiler...makar bi bilo super imat vent od FAPA ili TAMia u boxu :D ajd necemo vise spamat. ...sredi box, otvori dnevnik, stavi slike pa da pratimo ;)
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Nemogu kad sam samo nediljom tamo . Slikat cu u nedilju novi i stari box.pozz
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Evo nakon stanke da se javim ,zemlja je ispala super sve raste ko ludo ,cvjetati ce na hpsu u drugom boksu jer sad su dva puna . Svi klonovi su se primili u toj zemlji bez iceg . Sad nebi stavljao na cvjetanje a jedna nije pokazala dlacice ,veca je i mirise jace od drugih ,tamniji list . Jel to mudonja ??

dec 2014.

tesko da ces dobiti odgovor na to pitanje bez fotografije
antonio80AMBASADOR

dec 2014.

Nemogu sad slikati , uglavnom raste ko ludo al moram ipak sloziti pravi box jer imam sad 12 cfl po 36 w sta je previse (u dva boxa ) sad cemo podjeliti visak i istjerati dvije sa hps 2x125 ventilator i ostalo . Cfl je super jer ne grije al ni ne susi vlagu pa je i to problem . Prvi grov je prvi imoras sam naucit kako i sta . Jos da to cvjetanje prezivimo ,pa ulje i zdravlje
antonio80AMBASADOR

feb 2015.

Evo da javim ,raste cvjeta lijepo se bijeli ,bez dodataka . Znaci samo cfl 8kom 2000 lumena .mozda je moglo bit vise ili brze al za prvi put mi sretni. Nismo stavljali hps jer onda treba hladit ,vlazit ,pazit. Cisto ako koga zanima raste to dobro i s cfl zaruljama . Manje je zajebancije a vjerovatno manje ploda al bit ce nam dosta za ulje . Klonovi samo otkinuti i stavljeni u zemlji kad smo topirali i svi se primili ;-) a stavili smo ih pa ako prode prode. Kad brati ? Kad posmee one dlacice ? Treba li susit ako je za ulje ? Ako ko zna ..hvala
SmellsZMAJ

feb 2015.

Nitko normalan ne ide na CFL kada cilja na ulje,tako da ova pri a s bakicom...pa bakica nee HPS itd...svaata:lol: Neznam ega vas je strah,ljudi pa recite ekipo radim si za puait al ~ivim s starcima i ne mogu na HPS...veina slu ajeva je takva...i ja sam bio u toj situaciji. Mo~da grijeaim ali sumnjam,pri e su tako neuvjerljive da je to straano:) Ali to nije ni bitno...bitno je da ti daa slike ako ~elia da ti ljudi pomognu...mozes bacit koju sliku i bakice...:D
antonio80AMBASADOR

feb 2015.

Evo da te razuvjerim . JA NE PUSIM ,nekad jesam i to puno od ujutro do navecer al mi sad ne cini dobro ,nekako mi udara na paranoju pa ne pusim vec 10 godina. Nismo stavili hps jer mi to nije sad zgodno , sad cu uslikat pa pokazat . Nemogu rjesit ventilaciju jer ona spava u toj sobi a prozori su krovni pa bi se vidilo da nesto spajamo . Ebo sad ce jos koja ,kad ovo brati ,oce se ovo jos popuniti ,i dali treba susiti kad je za ulje. Mali box

feb 2015.

Antonio..polako kuda zuris.Ljepis post za postom,citiras sam sebe :mad: Koristi opciju " urediti "
antonio80AMBASADOR

feb 2015.

Ma mob me jebe nemam opce komp jel sam stalno u pokretu pa mi je sve na mobu A nisam bas lik od foruma i tih stvari pa mi je to sve zajebano
SmellsZMAJ

feb 2015.

Mora se to zdebljat joa...kakva je situacija s gnojivom? hranis necim? ph? Za ulje najbolje suho,najkvalitetnije ulje...
antonio80AMBASADOR

feb 2015.

Nismo nista gnjojili ,zemlja je jos valjda ok . S cim gnjojit da je prirodno i da ne smrdi jer se spava kraj dva boxa . Ph nisam nikad mjerio al ovo sve mi izgleda ok . S cim pravit ulje (neki alhohol ) di kupiti i koliko . Mozda dodat jos koju od 2700 k ? E i koliko jos otprilike dana do branja jer mirise cili stan apa niko nemoze doci * * * nemoj pisati post za postom, ima opcija Urediti (Edit) dole levo u svakom postu pwrsd
SmellsZMAJ

feb 2015.

search ini uda ulje https://vutra.org/threads/kako-napraviti-ulje.7716/ https://vutra.org/threads/ulje-od-konoplje-potra~nja-nabava-izrada.6946/ gnojiva https://vutra.org/threads/koja-gnojiva-koristite.5200/page-34#post-331426 P.S.svjetla nikad previse
antonio80AMBASADOR

feb 2015.

Hvala ,nestignem .radin stalno ,ovako si mi pomoga.
antonio80AMBASADOR

mar 2015.

Evo gotovo je ,moglo je jos al jbg morali smo rezat. Sad se suai pa cemo vidit koliko ce bit ulja. koliko u postotku bude manje suhe tvari ,otprilike ?????da znam radi otapala ..
TarzanZMAJ

mar 2015.

kad otrimas i izvazes hedove otp 70 % manje bude kad se osuse, stavi i fotke da vidimo kako je ispalo, poz

mar 2015.

za ulje ne mora biti skroz suhi materijal, ak je bolje da bude malo vla~an jer ti ina e "popije" dio alkohola.
antonio80AMBASADOR

mar 2015.

Sta je naj jednostavnije i naj jeftinije uzet za otapalo ,mogu li i lisce isto zakuhat i koliko otapala za po kila mokrog cvijeta . Hvala
TarzanZMAJ

mar 2015.

hehe zakuhat lisce :D evo procitaj malo ovdje pa ce ti biti jasnije oko ulja, poz https://vutra.org/threads/ulje-od-konoplje-potra%C5%BEnja-nabava-izrada.6946/ https://vutra.org/threads/konopljino-ulje-400g-jack-la-mota.10820/ https://vutra.org/threads/kako-napraviti-ulje.7716/
zevalicaaaLEGENDA

mar 2015.

A i reci nam na kraju,koliko ti ispalo grama-tj.ulja? I da bude baki,na zdravlje...
antonio80AMBASADOR

mar 2015.

Jos nismo nista poduzimali , kad napravimo ulje javit cu se i objaviti rezultat.
antonio80AMBASADOR

mar 2015.

Evo da javim da je ulje gotovo . Bilo je malo panike al smo uspili. 15 mililitara stvarno gustog ulja a bilo je 200 grama cvjeta al nije skroz osusen .akohol ima u chipoteci 99,8 % ili u boje i lakovi 96 % prvi 63 kn a drugi 30 kn /litra . Rado cu savjeto. Pomoci ako vam treba.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se