VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojDjubrenje u fazi cvetanja
LEGACY

Djubrenje u fazi cvetanja

84 odgovora24,939 pregleda
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

Jel ima neko da podeli sa nama licno iskustvo u djubrenju biljke u fazi cvetanja kako,koliko,kolko cesto itd.Malo detaljnije objasnjenje ako moze. hvala
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

polako,bilo je napisano dosta toga o hranjenju za vreme cvcetanja,ako se je bas sve izbrisalo napisat cu popodne
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

jel moze sta da se vrati i imam jedno pitanje dali je OK ako biljku do kraja cvetanja djubrim sa 12/53/12 ili da kupim 12/12/36 neko mi rece da kad biljka skroz procveta i stvori budove da kupim ovo 12/12/36 kaze puno Kalijuma pomaze cvetovima da budu veci, a neko mi rece da dosta phosphora pomaze cvetovima da narastu veci. Sad ako ima neko da mi pojasni ovo malo detaljnije.Znam da je N u fazi vegetacije najpotrebniji ali,sta je vise potrebnije u fazi cvetanja P ili K??? evo neki text Nitrogen (N) * Nitrogen is a part of all living cells and is a necessary part of all proteins, enzymes and metabolic processes involved in the synthesis and transfer of energy. * Nitrogen is a part of chlorophyll, the green pigment of the plant that is responsible for photosynthesis. * Helps plants with rapid growth, increasing seed and fruit production and improving the quality of leaf and forage crops. * Nitrogen often comes from fertilizer application and from the air (legumes get their N from the atmosphere, water or rainfall contributes very little nitrogen) Phosphorus (P) * Like nitrogen, phosphorus (P) is an essential part of the process of photosynthesis. * Involved in the formation of all oils, sugars, starches, etc. * Helps with the transformation of solar energy into chemical energy; proper plant maturation; withstanding stress. * Effects rapid growth. * Encourages blooming and root growth. * Phosphorus often comes from fertilizer, bone meal, and superphosphate. Potassium (K) * Potassium is absorbed by plants in larger amounts than any other mineral element except nitrogen and, in some cases, calcium. * Helps in the building of protein, photosynthesis, fruit quality and reduction of diseases. * Potassium is supplied to plants by soil minerals, organic materials, and fertilizer. Calcium (Ca) * Calcium, an essential part of plant cell wall structure, provides for normal transport and retention of other elements as well as strength in the plant. It is also thought to counteract the effect of alkali salts and organic acids within a plant. * Sources of calcium are dolomitic lime, gypsum, and superphosphate. Magnesium (Mg) * Magnesium is part of the chlorophyll in all green plants and essential for photosynthesis. It also helps activate many plant enzymes needed for growth. * Soil minerals, organic material, fertilizers, and dolomitic limestone are sources of magnesium for plants. Sulfur (S) * Essential plant food for production of protein. * Promotes activity and development of enzymes and vitamins. * Helps in chlorophyll formation. * Improves root growth and seed production. * Helps with vigorous plant growth and resistance to cold. * Sulfur may be supplied to the soil from rainwater. It is also added in some fertilizers as an impurity, especially the lower grade fertilizers. The use of gypsum also increases soil sulfur levels.
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

weed bong, ti bas i nisi novi clan, ako me pamcenje ne vara.....sta si onda citao dok se nije forum srusijo-sve je to bilo vec napisano :wink: salim se malo :) Ako biljka ikad treba dohranjivanje/hranjenje, onda je to svakako u fazi cvetanja.Osobno biljku za vreme cvetanja zalivam vodom svaki dan, ali po malo!!!! nikad toliko, da istece iz saksije....Hranim svakih desetak dana. Sto se tice P-K kao elementa kalij K je neophodan za rad encima,transport snovi po zilnem sistemu(ksilemu i floemu). kalij je vazan i kod nastanka i punjenja uroda.. fosfor P je neophodan za razvoj koreninskog sistema i cvetnog nastavka i dozorevanja.... -taj 12/53/12 je dobar za razvoj koreninskog sistema i razvoj cvetnog nastavka -12/12/36 to je dobro za razvoj ploda - e sad kad bi nasao jos mono kalijev fosfat 0/52/34..ili nesto slicno tako bi imao za sve faze cvetanja optimalan odabir... napisacemo ponovo obsirniji topic o hranjenju... i onda na kraju poslednjih 15-20dana ispiranja vodom radi ukusa....... sretno
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

Ma ko ce da zapamti sve a zaboravio da sacuvam text zato od sad cuvam svaki text,nego moje biljke su 16-17 dana cvetanje i trenutno ih djubrim sa 10/52/10 a ne ko sto sam gore naveo djubrim ih pri svakom zaljevanju tj svakodnevno ali vrlo mala doza jedna mala kasika od kafe na 3.5 litara vode svaki dan biljke zalijem sa 350ml takvog rastvora i isto toliko vode naravno prije djubrenja, biljke mi izgledaju STRAVA 100 vrhova na sve strane sve budovi inace ako nisi pratio moj grow ostale su mi 3 zenke dve zajedno i jedna posebno vrhovi bili rezani na ove dve 3-4 puta pa su malo nize od ove sto je ostala sama jer sam nju rezo samo jednom zato sam joj vrhove nakrivio na dole i vezao ih zicom kako bi ove dve biljke dostigle njenu visinu pa sad vrh raste u obliku slova S kad otvorim box unutra SUMA BRATEEEEEE DZUNGLA HEHEHE moram da uzmem kameru da ih slikam ovih dana. Znaci biljke cu uzgajati jos nekih 40 dana a preostalo mi je svega jos 15cm visine u boxu biljke su sad visoke nekih 80-85cm sta da radim ovako planiram da im vrhove iskrivim jos jednom ali tako cu sacuvati svega 10 cm sto mi daje 25cm dali je to dovoljno mislite li da ce biljke presisati tih 25cm za 40 dana????Vrhovi porastu za 1 cm dnevno, nego dali ce biljke prestati rasti ovom brzinom kad budovi postanu jos veci???
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

nemoj to djubriti svaki dan
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

Imam novo djubrivo za Paradajz i nesto mi je cudno jer je crvene boje strah me da zalijem biljke sa njim da ih ne zajebem djubrivo sadrzi 18-18-21 ali N je 14% Urea nitrogen 2.6% nitrate nitrogen i 1.4% Amonical nitrogen tako pise na kutiji i kaze da djubrivo pomaze paradajzu da dostigne maximalnu mogucu velicinu i djubrivo je samo za plod ne za vegetativnu fazu,djubrivo jos sadrzi 0.05% magnesium 0.10% u vodi rastopljivog IRONA 0.05% manganese i 0.05% zinc na pakovanju kaze da izmesam jednu malu kasiku djubriva na 4 litre vode i da zalivam svakih 7 do 14 dana. Kliknite na l;ink za vise informacija o djubrivu: http://www.scotts.com/media/media/00042.pdf ja sam naime napravio mix jedna mala kasika 18-18-21 i jedna 10-52-10 na 3.5L vode i sa tim planiram da ih djubrim jednom nedeljno dali je ok mesati djubriva razlicitog proizvodjaca ili ne???? Jel su stvarno svi na ovom forumu postali lenji pa ne odgovaraju na tudje postove vise ili ja postavljam glupa pitanja??? Ma odo ja na weedfarmer tamo mi bar ljudi odgovore kad pitam nesto ovde svi ste postali pizde obicne
hsrtISTRAŽIVAČ

jun 2006.

brate cemu takva prozivka foruma?? jer vidis da forum jos nije u 100%-tnoj funkciji :?
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

ja nisam mesao na taj nacin djubriva nikad.Sto se tice boje djubriva ima jih svakakvih.Pudi oprezan pa barem stavi pola predpisane doze djubriva, da ne bi izgorijo biljku...prati nakon nahranis nekoliko dana kako ce reagovati biljka. Pa vecinom se zadnjih nekoliko sedmica rast biljke malo umiri ali neke sative i dalje rastu kao lude
GreenManAMBASADOR

jun 2006.

A koliko vec cekas na odgovor?Skoro ceo dan?!Slusaj ovako ovde niko nije placen,niti ima obavezu da odgovori bilo kome.Mozda ljudi ne znaju,mozda nemaju vremena,mozda nisu bili na forumu.A mozda i postavljas glupa pitanja.To u krajnjem slucaju nije ni bitno.Shvati da postoje i druge stvari u zivotu i budi malo strpljiviji.Znas kako kaze izreka "strpljen,spasen".Uopste nije kulturno ovakvo ponasanje.Toliko da znas.Ovo ti je opomena pred iskljucenje. :!:
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

pa iskljuci me evo ti moj IP ako vec toliko smetam slobodno me iskljuci... A jel bi se ti strpio da ne znas kako da djubris biljke a ostalo ti je svega 35 dana do kraja cvetanja i budovi nisu ni u pola razvijeni kako bi trebali da budu razvijeni. A sto ti moderatoru nisi bas prijateljski raspolozen sa mnom od kad sam ja stupio na ovaj forum zasto to???? Hvala ti slo-era ti si stvarno jedini od moderatora koji se stvarno trudi da pomogne ljudima sa savetima i sa stecenim iskustvom HVALA :!:
GreenManAMBASADOR

jun 2006.

Kao sto si i sam primetio odgovor si dobio. A sad da ti pojasnim nekoliko stvari: 1.Koliko ja znam niko od moderatora nema nista protiv nikog.Ja nemam sigurno.Niti ima razloga za tako nesto niti zato postoje moderatori. 2.Ponavljam ti da niko ovde,ni moderatori ni clanovi nisu ni svemoguci niti imaju za obavezu da odgovore na svako postavljeno pitanje u roku za koji ti smatras za odgovarajuci.Pretpostavljam da svi imaju i neke druge obaveze sem da prate forum i odgovaraju na pitanja 24 casa dnevno. 3.Opomenuo sam te jer nemas pravo,ni ti ni bilo ko drugi,da ljude ovde nazivas pizdama.U najmanju ruku to nije kulturno. 4.Ponavljam da nije nista licno.Jednostavno takvo obracanje je neprihvatljivo.
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

ok i ja sam malo prenaglio ali jebiga razumi me brate.
SLO-EraLEGENDA

jun 2006.

samo polako :)
Weed-bongISTRAŽIVAČ

jun 2006.

hej slo-era zasto mi se budovi sporo razvijaju jel to normalno biljke su 20 dana u sistemu 12/12 pod 14 000 Lumena svetlo 2700 Kelvina sta bi moglo biti u pitanju budovi izgledaju maleni a biljke previsoke i nikako da prestanu rasti a listova previse na biljci mislim da biljka trosi previse energije u rast pa su zato cvetovi maleni. ove biljke su u trecoj nedelji cvetanja kao i moje al moje nisu ni blizu ovih ja sam mojima rezo vrhove i sad imam 100 vrhova sporednih grana ima na sve strane a budovi vrlo maleni jedva vidljivi i sporo se razvijaju.Sta da radim da im ubrzam rast?????

jul 2015.

Dali moze ljuspa od jaja i kako to uraditi ?
t@maraZMAJ

jul 2015.

Pa gdje nae pitati u temi iz 2006.g :upiii:

jul 2015.

kako uraditi sta. i kog ce ti ljuska od jajeta, zbog kalcijuma. imas tekuca gnojiva prilagodjena cvetanju pa nadji neko, sta ces se mlatiti sa ljuskama. moz nadrobiti eventualno po zemlji oko biljke, pa ako ima sta da ispusta nek ispusta kad polivas il pada kisa
cikinodetenceISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Mene isto zanima ako ima neko da odgovori kad prestaje period cvetanja i kad krene da puni koliko otprilike ostaje do kraja?

nov 2016.

pitanja su takva da mislim da je bolje da ostavim to za grow support :D
cikinodetenceISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Da stvar je u tome da je procvetala puno non stop samo cveta,od pocetka je na 12 12 a prvog treba da idem pa cu morati izgleda ranije da je maknem,moje pitanje je bilo kada ce da prestane da cveta da pusta nove cvetove i da pocne da puni i kada se to9 desi dakle da poocne da puni koliko najbrze moze da stigne. Iskreno da kazem malo sam surfovao po forumu i bez veze postavio pitanje,nisam ni ocekivao neku pomoc,uctivost i razumevanje nego samo ko po obicaju PROSERAVSANJE sta ocekivati od drugih clanova kad je lider seronja.Moz me brises baniras bolime tuki NIKAD vise necu da pisem nista ovde,eventualno ako nesto treba da pogledam i toliko...Sve strucnjaci jbt.Bavite se poljoprivredom naucnici

nov 2016.

Hahaha Jbg nisam se mogo suzdrzati haha
xcxAMBASADOR

nov 2016.

Cvijetati prestaje kad je uberea.Puni se cjelo vrijeme tokom cvjetanja, berea je kad si zadovoljan izgledom trihoma. Koliko je to vremena? Pogledaa ata breeder ka~e o duljini cvata(to je odokativno, u ve ini slu ajeva treba tjedan dva viae). Ljut si ata ti nitko ne odgovara? lan si od 2015 a postavljaa pitanja koja joa niti jedan padobranac postavio nije. Da si pro itao svega par tema i koji dnevnik, ovakva pitanja postavljao nebi...
hazeriZMAJ

nov 2016.

Kako ocekujes da te shvate ozbiljno kada imas tisuce sorti,lampi,gnojiva,uvijeta koji odreduju vrijeme cvijetanja i njegov kraj.A gdje jos da idem do toga da svatko voli drugacije jacine vutre pa tako i kontrolira duzinu cvijetanja i zivota biljke. Kako ocekujes tada od ovih sto se "proseravaju" da ti odgovore?!
GrunfaviaticarENTUZIJASTA

feb 2017.

Najbolje je gledati biljku-ke i kako one kazu-zahtevaju tako dodat gnojiva ili uopste ne dodat ako kazu da jim ne treba:razvaljen:: Mislim nesto na pamet radit more proc samo prvi grow aj ono da vidim kako to uopste izgleda posle radit po pameti a ne na pamet mislim svaka biljka je zivo bice za sebe i svakoj se triba prilagoavat jedino tako se dobijaju vrhunski rezultati-na zalost:razvaljen::
L0oDZMAJ

feb 2017.

frend,ja tebe nista ne kontam... gledam naziv teme,a gledam sta si ti napisao i meni nista nije jasno... a moguce i da sam lud... kako kazu(zahtevaju),samnom jos ni jedna nije pocela pricat biljka,nazalost... a tako bi rado voleo zdimit buxnu sa nekoom biljkom... al elem da se vratimo na temu ili ti sustinu djubrenja(prihrane) u fazi cvetanja... :razvaljen:: al mene sad zanima kako ti kazu ili ti zahtevaju da ih prihranis.... :bocni:::watch::popcorn::
GrunfaviaticarENTUZIJASTA

feb 2017.

:razvaljen::Lipo telepatski;) mislim pitanje je glupo ali odgovor na njega je tezak. Mislim vidi prijatelju biljke su ziva bica i kako god smesno zvucalo imaju svest sto je vec dokazano sa vise experimenata recimo jedan od njih pokazuje da biljke reagiraju (boje se onesveste se itd) ako ti ides prema njima sa nekom zlom namerom da ces im nesto nazao ucinit, recimo pamte i prepoznaju ubicu koji je pocinija ubojstvo u njihovom prisustvu itd itd sve su to prvoklasni naucnici sa specijalnim aparaturama nedvojbeno vec dokazali. Sta je svest??? vec ozbiljni dokazi postoje da svest nije u nama nego postoji kolektivna svest na koju smo prikopcana sva ziva bica i ljudi i zivotinje i biljke itd itd Mislim ka sta sam reka tema je stvarno prezahtevna da bi se tu sad dubinski upusta u nju zato ti prepurucujem da pogledas malo emisije NRZ-na rubu znanosti tamo ces nac odlicna objasnenja i na najlaksi nacin o tome, da te sad ne upucujem na neku strucnu literaturu ne virujem da ce ti se dat studirat-neda se ni meni, inace to je jedan odlican hrvatski serijal i bice ti mnogo stvari jasnije bar se nadam. E sad i ja nikad prije-do pocetka growanja-nisam bas obraca neku posebnu paznju na biljke mislim ja kao muskarcina genski stvoren za lov i borbu a ne za bilje smatra sam ih za brezsvestna stvorenja-zombije eto rastu i to je sve i uvek sam se cudija staroj kako ona to moze toliko volit i mazit cvice mislim ono aj zenske gluposti ali od kad sam poceja sa growanjem uvidija sam sasvim drugu realnost cak da i to cvice i moju mamu voli. Vec u prvom growu sam poceja primecivat da ruza pokusava telepatski samnom komunicirat pa sam mislija aj gluposti samo ti se pricinjava. U drugom growu sam svatija da one stvarno komuniciraju telepatski samnom i da mi se ne pricinjava. Sad nije mi jasno kako da ti jos nisi to svatija-primetija. U glavnom ljudi sad kad sam progleda sta su biljke ja se nebi usudija zatvorit biljku u neki mali PC jer znam da je time mucim mislim ja se izvinjavam ali ja rae nebi growa jer znam da jedno zivo bice sa svescu zbog mene pati. Zato sam se i odlucija nikakvi LST i ostale picke matrne nista samo uzgoj na sto prirodniji nacin visinu boxa imam, prostora dosta svetlo HPS je najslicnije suncu, svezeg vazduha non-stop kad se priblizavam boxu sve negativne energije van iz sebe mislim omogucit im sto udobniji i sto prirodniji ambijent cak razmisljam da bi nekako cvrkutanje ptica namontira u box. Ali vec i ovako kako je osecam da su zadovoljne a taj moj osecaj je manifestacija njihove telepatske komunikacije sa mnom na takav nacin to funkcionise nije sad to kao one meni pricaju aj borac da ti ispricam pricu o mojoj prapracukunbabi iz indije koja je zivela pre 10 000 ooo godina itd itd neide to tako, primam preko osecaja-intuicije njihove telepatske poruke i kad su nezadovoljne ali jos ucim o gnojenju, zalivanju itd itd mislim one meni kazu kad su gladne zedne al ne kazu koliko im triba to moram sam svatit one samo izraze nezadovoljstvo i zadovoljstvo, srecu,veselje i zalost znaci osnovne osecaje jer one se neznaju izrazit u litrama kilama sekundama cantimetrima itd itd sta je i logicki itd itd itd Ljudi sad mozete vi mene smatrat ludim il da mi se odkacilo i izbacit me van sa vutre al ja vam stvarno kazem i u to sam 1000% siguran ne zahebavajte se sa tim stvarima mi jos malo znamo o zivotu svesti inteligenciji nebi tija nikog plasit al ko vam garantuje da vam patnje koje uzrokujete bilo kojem zivom bicu nece se vratit u jednakoj patnji vama. Eto ja sam ovaj odgovor napisa vise zbog toga da izrazim opomenu i olaksam si dusu sta sam sta u obranu biljkama sa svesnim rizikom od izsmejavanja ali to vec neko vrime tisti u meni al nisam zna kako da tu temu nacnem eto pa se to bas lipo poklopilo sa tim glupim pitanjem. PS stvar sam proba izpricat u najkracem obliku pa je mozda malo nepregledno deset puta sam brisa post jer sam vidija da odlazim u presiroko i duboko al ako bi tija napisat u detalje moje misljene tribalo bi mi deset strana a toliko mi se neda pisat.
gica-prasicaAMBASADOR

feb 2017.

:eek: blago tebi frende sta natipka svaka ti cast :D
-BäR-ZMAJ

feb 2017.

Grunfaviaticar,komuniciranje s biljkama ne ide na toj razini,mislim samani su se morali godinama posvetiti izucavanju,usavrsavanju i cemu sve ne da dodju u to stanje svijesti u koje ti ulazis samim ulaskom u box :whato::... Neces raditi trening zbog "mucenja" znaci namjerno zakidas biljke da ne dobiju maximalno svijetlosti i vjerujem da po biljci imas bar 100l zemlje jer sve manje od toga je mucenje :) Al posto je tema gnojenje,ja svoje gnojim crvenom plantelom i folijarno plantelom vrt i obavezno dobrim vibracijama,naravno,samo kad me biljka pita :D

feb 2017.

Svi mi koji gajimo iz ljubavi, strasti, entiuzijazma, dokolice i igre, nesumnjivo imamo odnos i svojevrsnu komunikaciju sa bilkkama kroz intuiciju itd. Meutim, kad govoria o mu enju biljaka... hm... kao pod hps je manje mu enje nego pod cfl-om u PC boxu ili bez lst-a? I kakve to sli nosti Hps ima sa suncem? Skup pojava i sila koje ine prirodu, potpuno su neuporedive sa bilo im ato se mo~e napraviti u spavaoj sobi. Uzgajanje biljaka u veata kim uslovima je ni`ta manje stvarno i vredno i daleko je od mu enja obzirom da biljke mogu (u odnosu na veli inu prostora) da ostvare svoj pun potencijal, a samo srene biljke to mogu. Video sam jako srene biljke i u pc boxu, sa lst-om, cropane, topirane... Mu enje biljaka je neadekvatno koriaenje opreme i ubriva. :) :razvaljen::
L0oDZMAJ

feb 2017.

Ne postoje glupa pitanja,(pazi sa uvredama)postoje samo glupi odgovori... Ja te pita Tako da vrati se sustini pitanja i teme... znam ja kolko je svet lep...
Pitt bullISTRAŽIVAČ

avg 2018.

Cao drugari imam jedno pitanje biljka mi pocela cvetati i zanima me koje djubrivo hvalitetno da uzmem i kako vam izgleda biljka hvala...
Pitt bullISTRAŽIVAČ

avg 2018.

Pitt bullISTRAŽIVAČ

avg 2018.

avg 2018.

ato ste ga isklju ili ko e da vam govori istinu
sativusAMBASADOR

jun 2019.

Biljka mi je izbacila pistile kad da pocnem da je djubrim sa djubrivom za cvetanje

jun 2019.

Ne bi bilo lose bar jos jednu turu za vege pa voda pa onda za cvijetanje
sativusAMBASADOR

jun 2019.

Pa ona vec ima oko 1.8 do 2 metra vec mi je malo prevelika prekjuce sam joj dao jednu dozu 20-20-20 pre nego sto sam video pistile imam neko za cvece 4-6-8 dali bi to bilo dobro pise da je za muskatle floravit mislim

jun 2019.

Po visini bi reko da je biljka vanka, znaci ima jos da raste, pistili se znaju pojavit u ovo doba, ali cvijetanje jos nije pocelo.. Postavio si kratko pitanje bez fotke i bilo kakvog opisa, i dobio si kratak odgovor;) To za muskatle ne znam stvarno..
sativusAMBASADOR

jun 2019.

Evo fotke
sativusAMBASADOR

jun 2019.

Mozda bih mogao samo djubrivom od koprive koje vec imam napravljeno i ss njim je vec par puta djubreno

jun 2019.

Kopriva moze u vegetaciji, kad udje u fazu cvijetanja onda vise ne.
sativusAMBASADOR

jun 2019.

Hvala na odgovoru

sep 2021.

Ovaj je lud...znam da je stara tema....ali morao sam da napisem...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se