LEGACY
Temperatura Helppp
51 odgovora4,252 pregleda
11 REP22%
→ Istraživač
jan 2012.
jan 2012.#1
Poz svima Ja sam nov ovde i nisam bas nesto iskusan po pitanju gajenja biljaka ovo mi je drug put kako gajim :3 e sad posto sam prvi put gaijo na polju i mesto mi je palo obro neko sve resio sam da gaim u kuci! to jest na tavanu :D e sad napravio sam grow box ima sve samo mu jedno fali ne mogu temperaturu da zadrzim grow box je isti kao iz prodavnice posto sam sve kupio kao sto je njihovo i sad meni dok su svetla upaljena temperatura dodje i do 29 30 ali zato kad ugasim drasicno pada, pa jer bi mogli da mi pobognete bilo kakv savet bi mi dobro dosao da nesto ubacim da mi greje biljeke ali da ne rosi mnogo struje :) hvala poz svima
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#2
... dok su svetla upaljena temperatura dodje i do 29 30 ali zato kad ugasim drasicno pada, pa jer bi mogli da mi pobognete bilo kakv savet bi mi dobro dosao da nesto ubacim da mi greje biljeke ali da ne rosi mnogo struje :) hvala poz svima
11 REP22%
→ Istraživač
Big L
LEGENDA10.622 REP56%
→ Zmaj
Big LLEGENDA
jan 2012.
jan 2012.#4
Uzmes obicnu zarulju i pofarbaa ju sa crnim sprejom.... Probaj onda....
The
POZNAVALAC1.052 REP50%
→ Ambasador
ThePOZNAVALAC
jan 2012.
jan 2012.#6
Nisam znao za tu foru, i to moze u box tako? ,..
jeste da mi je sad kasno, al da se i ja zahvalim za ideju :)
Rijamu Duva
AMBASADOR4.490 REP85%
→ Legenda
Rijamu DuvaAMBASADOR
jan 2012.
jan 2012.#7
Bolje i sijalicu od 100w nego kao sto sam vidio neke ljude ovdje da stavljaju peglu da im grije... ono pegla vu
e 2-3 kw najmanje, tako da je to apsurdno!
Najbolja opcija bi bila kad bi nasao neku ULJNU grijalicu, tj mali radijator do 1kw koji koristi sinteticko ulje kao izolator, te namjestis na termostatu da ne ide ispod 20 stepeni i ona nece raditi stalno u tih 12 ili 6 sati mraka.
Trebao si temperature testirati prije nego sto si ubacio ista zivo u box ali zelim ti srece i da ga zavrsis.
H2O888
LEGENDA13.298 REP83%
→ Zmaj
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#9
to bas nije preterano efikasno, ti grejaci su namenjeni za grejanje jednog dela terarijuma a ne celog, + growbox obicno nije velicine terarijuma i + ovde se radi o growbox-u koji nije u prostoriji koja se greje (tavan)
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#10
Sve re
eno, osim jednog detalja, pa evo, da se nadove~em :) Izolacija samog boxa uz pomo stiropora ili kamene vune e pomoi u zadr~avanju topline.
matia
AMBASADOR3.973 REP71%
→ Legenda
matiaAMBASADOR
jan 2012.
jan 2012.#11
U pet shopovima ima za kupit kerami
ki grija
, mislim za iguane, a spaja se kao obi
na sijalica
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.fdd6c23129054f3f806aa40bbd1ec6c5.exo-terra-terarijski-grijac-keramicka-zarulja-60-w.aspx
ili
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.6605aa16a6824d1cb800d52816ce4cb3.exo-terra-terarijska-zarulja-night-glo-moonlight.aspx
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.6605aa16a6824d1cb800d52816ce4cb3.exo-terra-terarijska-zarulja-night-glo-moonlight.aspx
Sorry, sad sam vidio post gore :sick:
:vb_wave:
DEDE
POZNAVALAC1.005 REP45%
→ Ambasador
DEDEPOZNAVALAC
jan 2012.
jan 2012.#12
pozz
Kada ti je svetlo upaljeno u box-u ?
Najbolje bi bilo da ti svetlo radi ( u box ) kada je napolju noc. Recimo kao kod mene pali se u 21,00 i gasi u zavisnosti dali je u cvetanju ( 12 h ) ili u rastu ( 18 h ).
Izolacija box-a sa nekim izolacionim materijalom i obicna sijalica prefarbana u crno ili mali uljani radijator.
Nisi kazao koliki je box-s "kao onaj iz prodavnice"???
Cisto sumnjam da ti taj kamen za akvarijume, terarijume moze pomoci.
ZeleniSaPetListova
ISTRAŽIVAČ84 REP23%
→ Entuzijasta
ZeleniSaPetListovaISTRAŽIVAČ
jan 2012.
jan 2012.#13
Dakle treba mi savet neki. Posto cu box premestiti na mesto gde se ne greje i gde je hladnije nego ovde gde je sada.
Kako bi mogao da ugrejem box za tih 6 sati kada su ugasena svetla ? Dok svetla rade nije problem temp ce biti okey. Ali sta kada su 6 sati ugasena ?
Na netu sam nasao da pricaju o zelenim sijalica koje ne uticu na biljku kada su svetla ugasena. Znaci kao da nema te zelene sijalice.
Da li bi mogao da koristim zelene sijalice da mi greju box u toku tih 6 sati dok su mi ugaseni HPS i MH... ?
Potrazio sam po forumu ovako nesto po forumu, cini mi se da nema nista.
Pa Vas molim za savet!
Srdacan pozdrav!
spojeno
12 REP24%
→ Istraživač
jan 2012.
jan 2012.#14
Uzmi stiropor min 8 cm i oblo~i box, a unutra ubaci uljnu grijalicu sa termostatom, ja koristim za box 1x2 el grijalicu sa ventilatorom a usmjerena je u nakvaaenu spu~vu zbog vlage i vzualno je odjeljena od biljaka poato ima ~arne niti.,pali se u toku 6h nekoliko puta po 1-2 min.
hazeboy
ENTUZIJASTA281 REP20%
→ Poznavalac
hazeboyENTUZIJASTA
jan 2012.
jan 2012.#15
ima raznih nacina da zagrijes sve ovisi kolko si watti mozes odvojit za grijanje.ja npr imam kalorifer koji upalim na pola grijanja znaci 1kw i stoji u boxu.ne puse u biljke i skroz je dolje.moj savjet ti je(posto je razlika velika) da uzmes grijalicu na puhanje jer ona najbrze i jace zagrije.jedina mana je sta isusuje jako zrak.imam i termostat za inkubatore pa on pali gasi grijalicu.tak da mi je to spas.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#16
Kao prvo, ne otvaraj teme bezveze. Forum slu~i za raspravu, a ne za postavljanje pitanja kako kome pada na pamet. Ako si toliko lijen
itati, ima tema u kojoj je dopuateno lupati pitanja, pa izvoli, ali nemoj se ~alit kad te isprdaju.
Drugo, zeleno svjetlo se spominje i da si barem malo
itao po forumu, shvatio bi da s tim neea ugrijat box. To se koristi za rad u boxu po mraku. Osobno to smatram totalno nepotrebnim. Zeleno pofarbane sijalice ne emitiraju zeleno svjetlo. Fluo ili led dolazi u obzir. Posebna tema za raspravu o tome nije potrebna.
Tree, ovdje imaa odgovore kako zagrijati box.
I da, sad prolazia gratis, al slijedei put u ti uzeti privilegiju otvaranja tema dok se ne nauia
itati.
Srdaan pozdrav i tebi.
ZeleniSaPetListova
ISTRAŽIVAČ84 REP23%
→ Entuzijasta
ZeleniSaPetListovaISTRAŽIVAČ
jan 2012.
jan 2012.#17
Znam ja da se koristi zeleno svetlo za rad u mraku jer ga biljke ''ne vide'' Ali takodje se sijalice greje. Pa ako se greje mozda bi je prikljucio za tajmer i da se pali povremeno da dogreje.
Hvala..
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#18
a koliki to box planiras da dogrejes sa tom sijalicom? i od koliko je vati, 40 ili 60? slabo je to za dogrevanje prostora, emitovace nesto toplote na 10~15ak cm i to je plafon, nije neka solucija
hazeboy
ENTUZIJASTA281 REP20%
→ Poznavalac
hazeboyENTUZIJASTA
jan 2012.
jan 2012.#19
kako ti je pover rekao.ak ti je box pc kuciste zagrijat ce.ako je spajza nece.mozda kad bi rekao dimenzije bi ti ljudi konkretnije rekli.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2012.
jan 2012.#20
Ako lampa ima samo zeleni dio spektra, znai da ne grije. Ako sam u krivu, neka me neko ispravi, ali ovo je logino.
Ponavljam, zeleno pofarbane ne emitiraju zeleni spektar. To slu~i samo za dekoraciju. Znam samo za LED i FLUO koje emitiraju zeleno svjetlo, a LED i FLUO i ovako ne griju baa.
Pogledaj nekoliko postova iznad. Ako ti je box manji, onaj kerami
ki grija
bi ti mogao poslu~iti. 30+ eura nije malo, ali barem ne svijetli, a grije sigurno. Imao sam slinih problema sa temperaturom i shebo sam si biljku jer sam eksperimentirao, pa ti sad izvoli ako ti se da sve iznova...sve ato svijetli van iz boxa u periodu mraka.
tinitus
ENTUZIJASTA445 REP61%
→ Poznavalac
tinitusENTUZIJASTA
jan 2012.
jan 2012.#21
kako je gore vec napisano,
zarulja bi svojom toplinom mogla eventualno zagrijat pc box
ako imas grow sator u hladnoj prostoriji
a ventilacija radi i vuce zrak iz te prostorije
onda logicno da moras grijat tu prostoriju,
razmisli o grijalici, nadji neku koja manje trosi
i neka radi na timer dok je biljkama mrak,
ali kontaj potrosnju jer ako ti grijalica od 1 - 2 kw radi npr 12 sati dnevno,
x tri, tri i po mjeseca growa,
matematiku odradi sam..
0 REP0%
→ Istraživač
feb 2012.
feb 2012.#22
Jednostavno ubaci par cfl-ki koje troae niata struje i pribli~i biljke svijetlu te zatvori prostor i stavi venti pc ili sli
no da puae u lampe..
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
feb 2012.
feb 2012.#23
pitanje je bilo kako da zagreje box na tavanu kad lampe ne rade, jesi ti procitao postove, kakve cfl...
0 REP0%
→ Istraživač
petarpan135
ENTUZIJASTA491 REP73%
→ Poznavalac
petarpan135ENTUZIJASTA
feb 2012.
feb 2012.#25
Ja grejem fenom koji se koristi za skidanje farbe sa drveta ili metala,on mnogo greje,mada zbog potrosnje struje je bolje da se koristi obican za susenje kose,prikaci se na termostat da se pali kada temperatura u box-u padne ispod 17 stepeni.Ija sam imao taj problem sa zagrevanjem,tako sam resio.Ma procice i ova zima.
3 REP6%
→ Istraživač
jul 2015.
jul 2015.#27
bog ekipa,evo ja san novi pa cu razmjenit nesto svama vezano za temperaturu...
uzmimo u obzir da je sada lito a ja san namistija satoric 120*240*200 u sobu od 20mkvadratnih,uz jedan onako solidni prozor..promaje ima samo kad otvorin vrata ali nisan ih u mogucnosti drzati otvorena,temperatura je od 28 do cak 34.....biljke su taman nikle 5 cm.u satoru ih ima 15 komada sve su automati.bavin se lampama od 600w i za sada mi radi samo jedna jer mi ove druge na drugoj polovici satora jos nisu nikle pa kad niknu san mislija upalit i drugu sestoticu..zmam nisan bija u mogucnosti namistit sistem da mi hladi zarulje ali sta je tu je...namistija san upuhe i to njih je 5 da mi ubacuju svjezi zrak ali to sad i nije toliko bitno..danas san cak spoija onaj veliki od klime za miris al to san mislija za poslin kad pocmu cvitat,njega za sada palin samo po mraku i trenutno san ga okrenija da mi izbacuje topli zrak iz boxa .uza sve to san namistija u boksu 2 jedan viseci i jedan na podu kucni ventilatori.ali to mi bas i ne pomaze nesto jer temp... doseze do 33 cak sritan san kad mi kad sator drzin otvoren po danu temp bude 28,29 da neprican od 25 26temp.znan da ne raspolazen sa velikon prostorijom vec 20,25 kvadrata.....sta ce tek bit sada kad upalin jos jednu hps 600w temperatura ce mi skocit u nebesa..nije mi ovo prvi grow.samo se sada brinen da ih naravno nebi skuva ka blitvu,jer iman sve uvjete ali mi fali zraka koi je najbitniji .neznan da stavin jedan da mi ispuhuje topli zrak a jedan isto takav od klime da mi upuhuje izvani svijezi zrak...posto je ta prostorija mala s jednin prozoron.i jos kad budu vec velike za 2 do 3 tjedna.ili cu morati cupati...skuzajte jer jos nisan otvorija dnevnik,gleda san odi ali neznan kako ha napraviti,isprike zbog ovog na zidu i hvala...
jan 2012.
1 / 27
jan 2012.
jul 2015.