VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojIndoor koji dihta??
LEGACY

Indoor koji dihta??

14 odgovora1,589 pregleda

jan 2020.

Pozdrav prijatelji, iznjet cu pitanje u nadi da se konzultiramo, iskustvo je iskustvo... Sadio sam svaata vani i taj dio oko rasta biljke u prirodnim uvijetima hendlam, ali se kanim okuaat u indooru, tu kumca ne znam, iam neku sliku popracenu logikom, al nemam iskustvo. O istio sam podkrovnu sobicu, dakle strop je pod kosinom, najvisa tocka je 2 metra i 20, najni~a je 1.5m, duga ka 2.2m i airoka 1.2m ima PVC krovni prozor, u toj buksi sam suaio berbu tako da sam prozor pokrio tepihom i crnom vreom za smetje, sljakalo je, svijetlo nije upadalo dok nebi otvorio prozor da sitno dihta ono ato me zanima je sljedece: postoji li mogunost da prozor izoliram da svijetlost od lampe ne curi, a da zrak i dalje dihta pa da ga usmjeravam fino s dva ventilatora i stvorim kvalitetan "vjetar", ima li netko ideju kako iskoristit prozor? Dalje... u planu je uzet komplet lampu od 600w ispod koje bi bila 4 automatika, 2 ventilatora namjestena da manipuliram zrak, mozda neka grijalica s termostatom po potrebi ako lampa ne grije dovoljno, tajmer za svijetlo, nekak regulirat vlagu (to jos razmatram, soba ce ako prozor bude zatvorem bit extra suha, gledam sta treba biljkama vani, pa to preslikat nutra na najjednostavniji nacin, Recite iskusnjare sta sam previdio? sta mi fali? potencijali problemi? svaki komentar cjenim, onaj ko zna duzan je educirat neukog na svim poljima znanja, jer sta imas da si mudar a oko tebe budale dakle ako sam ja budala reci mi, pa da ne budem, hvala
GreenScreamPOZNAVALAC

jan 2020.

Pozdrav i dobrodosao na forum :vutra: zasto jednostavno ne improviziras neki grow box 100x100x200 i ubacis ga u sobicu, posto imas prozor i nalazi se u podkrovlju tako da neces ni imat problema s mirisima. u box ubacis ventilaciju i termo-hygro metar i miran si :D
Z&NZMAJ

jan 2020.

Baa steta ato joa od davne 2004. nema neki sajt,gdje bi bili razni vodii kako uzgojiti kanabis u zatvorenom prostoru... Dakle...taj prozor zatamniti da svjetlost ne izlazi van,ali niti ne ulazi unutra. Mo~e poslu~iti za ispuh,ako je izvedivo. 600W na 4 automata u indooru? Ili promjeni stav prema biljkama,ili prema lampi. Na ta 4 automata ti je dosta i 250W...al ja nebi na tvom mjestu sadio automatike...bacanje struje za mali prinos. `to se ventilacije tie,treba ti dobar ventilator za ispuh (turbina-pregledaj malo dnevnike uzgoja) i treba ti ventilator za "vjetar". Treba ti i pH metar,jer bez toga teako ide indoor. Eto,to je od mene za poetak,vjerojatno sam neato zaboravio,ali ne brini. Ima na ovom sajtu puno informacija,samo malo treba sjesti i pro itati.

jan 2020.

hvala stari, ako ne nadjem korisnu primjenu prozora slozit cu neki kostur i oblozit materijalom

jan 2020.

ciljo sam na najvece moguce automate, nortern iskustveno posteno radja, tek sam poceo citat o lampama i settingu, sta bi mogo stavit ispod HPS 600w? radje bi manje jacih biljaka nego more ficfirica, trazim po dnevnicima informacije

jan 2020.

Pusti automate, njih sibni u out... Pod 600w hps mozes napraviti nesto ovakvo recimo kao dr. Barba https://www.vutra.org/threads/one-plant-show-u-epizodi-prakti%C4%8Dna-jednostavnost-uzgajanja.19672/ Znaci ili jednog dzina od foto biljke ili isto tako opusteno 2 komada foto 600w ili mozes i 4 foto pod 600w, od volje ti znaci, hoces li jednu ogromnu ili cetiri kao ta jedna, svejedno a. Razmisli, pusti automate.

jan 2020.

Bolje su fotoperiodne, ali ako ve imaa Northern L. autose onda po meni mo~ea slobodno jer 4 kom. N.L. e ti popuniti skoro itav taj box a i prinosi su od N.L. auto odli ni. Zna i te biljke su ogromne. Imao sam ja nedavno pa znam iz iskustva ;) Pogledaj link... https://www.vutra.org/threads/ako-imate-problem-ovdje-mo%C5%BEete-pitati-iskusnije-%C4%8Dlanove-za-pomo%C4%87.11083/post-662519

jan 2020.

Bezobrazno se razbacala... kolko si ubro s nje? automatici su lanac probijanac, smatram da ce bolje podnjet okolnosti, dakle plejs koji cu slozit treba testirat, vrtlara treba testirat, brijem da ce autosi vise praatat, kasnije kad se uigram bit ce svega ako Otac dopusti

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se