VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojKoliko biljaka u growbox?
LEGACY

Koliko biljaka u growbox?

16 odgovora1,977 pregleda

okt 2009.

Pozdrav svim clanovima foruma!!! Posto se vec izvesno vreme uspesno bavim spoljasnjim gajenjem,resio sam da predjem indoor... Opremu sam nabavio,samo me interesuje koliko maximalno biljaka moze stati u GrowBox? GrowBox mi je dimenzija 90x60 i visine 160 (small growbox hidroponika Bg).Planiram da uzmem cream caramel x3 i snowwhite x3,pa nisam siguran koliko bi moglo stati u ovaj box. Hvala unapred na pomoci...

okt 2009.

Pogledaj na netu koliko narastu pa ra unaj,po veli ini boxa mislim da je to za 2 dobre biljke,ako ne narastu velike 4 pa sad,vidi ti,sve zavisi kako ea ih pdr~avati. Koliko san skonta imaa 6 sjemena,stavi sve na klijanje pa kreni,mo~da se koja ne primi,pa ako je gusto eliminiraj najslabije...stanu i svih 6 ako ea se malo pozabaviti s njima,opcijama nema kraja :) :signs046:
#34POZNAVALAC

okt 2009.

A kakva ti je rasvjeta?

nov 2009.

Hvala greenpower1,a sto se rasvete tice,imam 400w HPS i 400w MH,air cooled reflektor sa upaljacem i prigusnicom,i crvenu i plavu CFL sijalicu od 200w kao dopunsko osvetljenje.
Teglica_UnkaAMBASADOR

nov 2009.

u pa nisi morao bas da bacas pare na MH kad imas CFL....u svakom slucaju super osvetljenje za tu prostoriju :bis:
TarkiPOZNAVALAC

nov 2009.

Da, 600w vegetacije je loaije od 400... (sarkazam) :D napravi si s tom 200 cflkom clonebox il tak neat.. na snai ea se ve i sam a u taj box bi ja stavio sve te sjemenke na 12/12 od starta

nov 2009.

dobra ideja za taj clonebox,ali o tom-po tom...za sada cu ih sve gurati do kraja,pa cemo da vidimo sta dalje. Imam u planu jos jedan ovakav box da nabavim do nove godine,ali sa T5H fluoroscentnim neonkama za fazu vegetacije (mnogo manje trose od MH,a daju 10000 lumena!)...U svakom slucaju videcu,po prvi put radim indoor.

nov 2009.

e da,jos jedno pitanje za iskusnije... Uzimam i medusa kapljac sa 6 izlaza koji ima protok od 1l/h na svakom izlazu,to cu privezati na pumpicu za vodu,pa me interesuje koji rezim da stavim za zalevanje(tri puta dnevno po 3h ili dva put po 4h,ili nekako drugacije). Vani sam biljku polevao sa 2-3 l vode dnevno,ali za ovaj hidroponski sistem nisam bas siguran,jer su biljke u supstratu od kokosovih vlakana,te vise piju vode...
TarkiPOZNAVALAC

nov 2009.

Uzmea onaj tajmer ato se pali gasi na 15 minuta (doe isto novaca ko i svi drugi) onda si odokativnom iskustvenom metodom napravia kap po kap i nemaa brinea ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se