VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPomoc za pocetnika :)
LEGACY

Pomoc za pocetnika :)

58 odgovora3,231 pregleda

avg 2010.

Pozdrav svim clanovima foruma i amninistraciji. Sve pohvale za sajt. Ovako,ovo mi je prvi put da sam se odlucio za neki manji uzgoj i prvi put da sam posijao nesto.Dakle na linku su dve slicice kako izgledaju moje biljke nakon 30 dana.Nalaze se u stanu buduci da zivim sam.Sto se tice rasvjete izmjenjujem plavu neonku,jacu stednu sijalicu i rijetko suncevu svijetlost na balkonu.Mene zanima vase misljenje kako vam se cine biljke,i ono najvaznije,kako najprije do cvjetova u ovoj mojoj situaciji? Inace,sjemenke su od jako opasne vutrice :) Hvala unaprijed,linkovi: http://img148.imageshack.us/img148/6582/dsc00003jp.jpg http://img69.imageshack.us/img69/2909/dsc00004td.jpg

avg 2010.

polako imas do cvetanja dosta...inace ne izgledaju lose mogao bi vec polako da pocnes da ih hranis ali posto sam i ja nov u ovome i nisam indoor sacekaj neki dr komentar sve najbolje samo guraj
SekachAMBASADOR

avg 2010.

Nekako su se previse izduzile u visinu...priblizi im te lampe na najmanju mogucu udaljenost od vrhova...da se razvijaju vise u sirinu jer tu se dobiva kolicina... Isto tako ako ocekujes nesto kvalitetno, morati ces malo vise uloziti u rasvjetu jer je ovo ipak jako malo...

avg 2010.

Svijetlo je loae,gotovo kao da ga nema.Ne treba njoj svijetlo da "vidi" ispred sebe ko mi...ljudi.Treba joj LUMENA,to joj je hrana za rast i joa va~nije-vrhove! S ovakvim tvojim trenutnim sistemom mo~e~ se cimati pola godine i da dobijea mizernih par grama koje spalia u 5 dana.Svijetlo treba biti pribli~eno,kad su atedne u pitanju ili neonke na ne dalje od 15cm recimo.Neonka poma~e dok ne nikne pa do recimo 20-30cm,kasnije ne koristi jer ima svoj pravac i oblik a nemo~ea je savijati okolo biljke,tako da i ono malo lumena ata daje do biljke se izgubi.`tedne rasporeujea blizu vrhova kad krenu.Ali ni to nije to. HPS je jedina kulturna rasvjeta za biljku koja postoji trenutno,koliko znam,i najjeftinija i najbolja kad gledaa ulo~eno/dobiveno.`tedne lako dostignu cijenu HPS lampe,a ne svijetle TJ, ne raste ni upola dobro,nema ni upola hedova koliko s HPS. Na forumu imaa opairnije o rasvjeti,tipovi i vrste koje se koriste,imaa dnevnike ata su sve lanovi koristili i ata koriste pa vidi ata ti odgovara. Nema smisla sve pisati,i ovo je mnogo puta napisano,daj sebi vremena bar 5 dana i samo itaj,sve je po kategorijama,pregledno je i najbitnije teme su prve.Moraa se odluiti takoer jeli to biljka za u kui ili za vani.nemo~ea kombinirati kako uhvatia vremena,treba joj to no odreen broj sati svjetla,tako i mraka kad je u pitanju unutarnji uzgoj,vegetacija 18 svjetla i 6 mraka,a kad ho ea da po ne cvijetati re~im joj se promjeni na 12 svijetla 12 mraka.Vani se vremenski ciklusi mjenjaju tako da priroda odradi svoje,posadia recimo u " etvrtom" a uberea u "desetom". Da ne po nem spominjati kontrolu vode i mjerenje PH vrijednosti,temperatura okoline koja se preporu a,pa gnjojivo,kad i u kojim omjerima,pa kvalitetna zemlja...nikad kraja. Sretno!

avg 2010.

Hvala drugari,vec sutra idem po tu HPS sijalicu.Bice jos slika,nadam se da ce ovo ispasti na dobro :)

avg 2010.

Samo bih jos hteo pitati,dali hedovi rastu zajedno sa liscem,ili tek nakon nekog vremena niknu na listu ? Hvala :)

avg 2010.

itaj brate, itaj! Poz

avg 2010.

Hedovi po nu rast nakon ato biljkama skratia "dan"na 12h . Tj 12h svjetlo 12h mrak ...i za par tjedana evo hedova !
Z&NZMAJ

avg 2010.

:angry015: :ludaci_lol:
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

avg 2010.

bravo Zlo, najrae biti dao rep+ za ovo....u biti, evo ga...

avg 2010.

Nego...rekao si da "sutra" idea po HPS sijalicu,jesi je nabavio?Nema je baa na svakom kantunu( oaku ku e)hehe,pa javi jeli zapelo,kakvi su planovi,znaa li ato da tra~ia:)
D A XISTRAŽIVAČ

avg 2010.

ako sam dobro naucio sa vutre zar nije bolja sijalica Philips Master Green Pover od obicnog HPS za cvetanje naravno???

avg 2010.

Slovi kao najbolja,ali i sylvania grolux je i viae nego dobra,i neato jeftinija.Mislim da je sve stvar nov anika,i do onog na ata naiea.
D A XISTRAŽIVAČ

avg 2010.

slazem se s tobom jedino sto je kod nas skoro duplo skuplja,uskoro otvaram i ja svoj dnevnik pa cemo jednom za svagda da razbijemo nedoumice izmedju razlike u rasveti,gnojivu,tehnikama uzgoja...

sep 2010.

Drugari evo me. Znaci ovako stoje stvari. Sto se tice rasvjete otisao sam i nasao Philips HPS 400W (jedva ),presadio biljke i nastavio.Ubrane su skoro,vrhovi nisu nimalo losi,susenje sam perfektno uradio i sad uzivamo.Iskreno ovo je bio prvi put da se upustam u nesto slicno i nimalo lose nije ispalo,naprotiv jako sam iznenadjen.Mnogo sam provalio stvari,tako da sledeci uzgoj prosirujem,napravicu box obezbjediti rasvjetu,a sjemena naruciti u Alianu (mislio sam Big Bud Skunk) ako neko ima iskustva s tim,kakav je urod i kako radi neka mi napise.Hvala svima dosta ste mi pomogli i naucio sam svasta za dalji rad.
AndrijaJAMBASADOR

sep 2010.

moze neka slicica, mozda ?
DataAMBASADOR

sep 2010.

Mogu samo primjetiti da si nabavio neki super HPS:thumb:, dakle 3.8. im je bilo 30 dana a danas (recimo mjesec i pol poslje) su ve suhe i dime se:icon_surprised:,stvarno su brzo ocvjetale:icon_rolleyes:
PuricaPOZNAVALAC

sep 2010.

Hi hi u lazi su kratke noge :) , u tih 5 tjedana od zadnjeg tvog javljanja na forumu ne stignu odcvjetat niti ove AF sorte sta su jedne od najbrzis a kamoli neka klosarska domaja i jos je cak stignes posusit i popusit haha

sep 2010.

Hehe,stvarno nemam namjeru ni povod lagati.Naravno da nisu procvjetale do kraja,jako malo vrhova sam dobio ali dovoljno za neko vrijeme(skratio sam dan itd,sluzio se metodama o kojim pisete ) .Za prvi put bio sam nestrpljiv pa sam to morao susiti da vidim kako mi izgleda i zadovoljan sam.Buduci da sam bas s losim materijalom i sredstvima krenuo,nije mi se dalo ulagati u te dve biljkice vise,a i vrijeme me nije posluziloi(s tim mislim da sam zakasnio sa sijanjem) .Hvatam sledeci pocetak ljeta i krecem ponovo,puno spremniji:) .Dakle , ko mi moze reci nesto o Big Bud skunku sa Aliena? :))
AndrijaJAMBASADOR

sep 2010.

Pa zaato cekati pocetak ljeta sad kad imas HPS zaruljicu ?

sep 2010.

Pa zaato cekati pocetak ljeta sad kad imas HPS zaruljicu ?[/QUOT Ljeti sam slobodan i mogu se posvetiti tome, od 1 oktobra do 1 februara radim
PuricaPOZNAVALAC

sep 2010.

Ja osobno dnevno potrosim manje od 5 min na svoje biljoze , malo bacim oko nadolijem vode za vlagu , i svako 3-4 dana zalijem i tu izgubim mozda 15 min max , sta tjedno ispadne cca 1 sat vremena sta je po meni zanemarivo.

sep 2010.

A Big Bud skunk? Bilo sta,isplati li se da uzimam preko Aliena,kako radi biljkica ?Bilo sta..
MoxENTUZIJASTA

sep 2010.

BIG BUD ne znai da ea dobit pol kile po biljci(ako ne odradia sve kak treba-strpljen spaaen kak bi rekli) Ak ve naru ujea sjeme, valjda znaa koje popratne pojave ~elia kod vutre.... zaat si zapeo za big bud?

sep 2010.

Prvenstveno zbog kilaze,opisa, a i nije medju jeftinijim sjemenkama sto uliva nadu da je vjerovatno dobra vutra
PuricaPOZNAVALAC

sep 2010.

Sta god da narucis ne moze bit lose pogotovo kad usporedjujes sa ovim smecem sa ulice , a na tebi je da odlucis sta preferiras stoned,high,okus,miris,koli ina i na posljetku sama visina biljke , tehnika uzgoja itd.

sep 2010.

Bas tako,pun ***** mi je smeca sa ulice zato sam se i odlucio za ovo :DD
DataAMBASADOR

sep 2010.

....... eo vidi ovdje je najjeftiniji http://www.growshopalien.com/onlineshop/contents/en-uk/d164_greenhouse-seeds.html 5kom 16 EUR
MoxENTUZIJASTA

sep 2010.

pa...nemoj se dr~at specifikacija o urodu ko pijan plota, pogledaj si ata koja vutrica radi, nekad je bolje i na kvalitetu nego na kvantitetu, no ak radia vlastiti grow(po defaultu), i doma ica mo~e biti WOW...sretno!!

sep 2010.

Big Bang je 16 EUR ,ne big bud :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se