VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojNOV clan! Dosta pitanja...
LEGACY

NOV clan! Dosta pitanja...

38 odgovora1,855 pregleda

jul 2012.

E ovako, za pocetak da se izvinim ako sam pogresio mesto gde otvaram temu i sto je uopste otvaram ali nov sam u celoj prici i imam dosta pitanja... Pratim vas vec neko vreme i citam po forumu ali prvi put pisem, dosta sam stvari nasao koje me zanimaju ali nikad dosta znanja... Za sada nista ne gajim ali mozda u buducnosti ako se dovoljno naouruzam znanjem jer ne zelim da kupujem na ulici a da ne znam ni sam sta... :ludak Interesuje me i indoor i outdoor... Imam drvenu kutiju bele boje, dimenzija 50/55/45 visina/sirina/dubina. Zanima me da li moram unutra da stavljam bilo kakvu foliju zbog postojece boje i koju ako moram? Koliko bi stednih sijalica bilo dovoljno za toliki prostor? Ne znam koliko ventilatora treba da postavim, da li je dovoljan samo jedan i da li on treba da ubacuje ili izbacuje vazduh? Kada se mesa zemlja koja ide u saksiju primetio sam da dosta vas stavlja stiropor, ali me zanima koliko i zasto/ i ako se nekim slucajem dodaje jos nesto? I na kraju koje seme i koliko bi mi preporucili za toliki prostor, da se ne oseca jak miris pri cvetanju, da ima sto vise cvetova, cena skoro pa nebitna? Pokusao sam sam da izaberem ali nema sanse a pritom ne znam ni sta znaci ono sto pise u opisu njenog rada pa ako mozete pomozite... Nadam se da me razumete i da se ne ljutite zbog gomile mozda glupih pitanja ali nisam znao gde da ih postavim...:ovca
not smokeLEGENDA

jul 2012.

neocekuj da ti na ta pitanja neko odgovara. pitas komplet uzgoj ,a to je veliki pojam ti neznas nista koristi search i citaj nema ti druge sve ovde imas sretno

jul 2012.

Ja se nadam da ce neko imati toliko volje da odgovori bar na neka od njih... Pokusacu da nadjem neke odgovore sam, ali se nadam da hoce neko da pomogne... Za sva ova pitanja nekome ko stvarno zna nesto o ovome ne treba ni 3-4min da odgovori... A nadam se da ima takvih... Hvala...
Pablo EscobarENTUZIJASTA

jul 2012.

Osobno ti ne mogu odgovorit ni ja jedno pitanje jer nemam puno iskustva i trebo si prije nego napravia temu pro itat druge teme i istra~it ono ato te otprilike zanima i onda jedino postavit pitanja na koje nisi nasao odgovor,ovako ce ti rijetko tko odgovorit na ta pitanja. Ulo~i truda i sretno nadam se da ces uspjet
BladeZMAJ

jul 2012.

Radoznali pokuaat cu ti odgovoriti na neka pitanja ali doista moraa uciti citajuci forum... 1 folija,najbolje onu za auto stakla ili ofarbaj sve u bijelo 2 ako idea na stedne sijalice,pa onako preporucio bi ti bar 10 3 ventovi po potrebi..da treba i da ubacuje i da izbacuje zrak...mjerenjem temp cea znati kad je dosta ventova 4 zemlja sto kvalitetnija teramagma ili composana pomjeaana sa manje kvalitetnom zemljom (ja volim dvije vrste skupa pomjesati) kod mjeaanja sa stiroporom ja stavljam na 1 lit stiropor sa 9 lit zemlje npr... 5 sto se sjemena tice preporucio bih ti sensi seds pa izaberi neato od njih....kolicina prelevativan pojam da bi ti to pisao..strejn isto tako..na taj prostor ja bi stavio 2 biljke..3 max

jul 2012.

Pablo, potrudicu se hvala... Blade 1.Vec je belo; 2.Ok; 3.Ok; 4.Manje kvalitetna zemlja kupljena ili? 5. Ok... Hvala na trudu...
macedoniaENTUZIJASTA

jul 2012.

mozes napraviti i koristiti filter od aktiven jaglen pa da tako nemas mirisa najbolje pogledaj neke dnevnike i prouci ih kako oni rade i sta imaju

jul 2012.

To sam negde procitao... Hvala... A ako bi se odlucio za HPS koliko i koje snage bi mi trebao? Nek mi neko kaze ako ima ta tema da pogledam ili ako sam zna, kako se odluciti za buzz type jer ne razumem po nazivima koja je razlika? Ako razumete sta hocu da kazem...
DJFlyHighLEGENDA

jul 2012.

ja bih ti preporucio 150hps, trebala bi jako ljepo odradit posao uz optimalnu ventilaciju :) a to znaci 3-4 80 ili 100 ili 120mm venta najbolje :D

jul 2012.

Ja sam mislio dva 120mm recimo i jedan unutra... :)

avg 2012.

pozdrav raja , mene interesuje posto sam noob u ovome , dali ce mi biti dovolkno 2 sijalice MH 150w u kominaciji sa cfl sijalcama prstor je oko 1m*1m
not smokeLEGENDA

avg 2012.

uzmes 250w ili 400 i resio si sve ,a ne gomila malih zapalices se u zicama
DJFlyHighLEGENDA

avg 2012.

mozes i tako :) pa poslje jos iskombiniras jedan-dva ako te bude zezala temperatura, a ako ne, picis dalje :) peace out !

avg 2012.

aha hvala na odgovorima , a sad sam se odlucio napravit 06m*06m pa po vasem bi mi za to bila dovoljno jedna HPS od 75w jel tako , i interesujeme dali sa njom picim i vegetaciju i cvitanje ili se moraju kombinovat sijalice
Z&NZMAJ

avg 2012.

Jbte, ko papagaj se osjeam ve...jel ja u im growat ili vi!? Pa dajte si naite sami ata vas zanima...

avg 2012.

sta je 06m... mislis na 0.6m, jel kako si ti napisao ispadne da pravis sest x sest meteri, vodi racuna o decimalama? moze i vege i cvetanje sa hps ali je slabo to 75w (gde si uopste nasao hps od 75w)... i lepo pise na gomili mesta, za pola sa pola metra ide 150w
InfidelISTRAŽIVAČ

avg 2012.

@radoznali Dobra tema, za ljude koji tek pocinju sa growom Moje pitanje.. Biljka je dosegla velicinu 1,2 metra bez ikakvih sijalica, dodataka, prskanja, posebne zemlje, vec samo zalijevanje vodom i prirodna sunceva svijetlost. Primjeti si formiranje ploda. Da li moze od ovakve biljke ocekivati rezultat, i kakav bi taj rezultat bio? Sjemenka koja je posadjena dobijena od ulicnog dilera, tako da mi je nejasno kako je uspjela i ovoliko narasti
Z&NZMAJ

avg 2012.

Loaa tema... ponavljaju se pitanja koja su se ponavljala i prije u temama za sva pitanja koje su obrisane jer su ometale pretragu foruma. Vidia, postoji i druga strana :) I da ti odgovorim. Biljke ne trebaju umjetnu rasvjetu i da, imat ea urod na biljci koja raste pod suncem, koje iz nekog bizarnog razloga niti jedna ~arulja ne mo~e nadmaaiti...mislim, svarno nevjerojatno, al jbga, eto tako je :icon_lol:
InfidelISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Obradovao si me.. Da li bi sada bilo pametno pred zavrsetak ciklusa dodati neke minerale ili mozda promjeniti zemlju? Ne mogu da puno investiram novca, ali eto mozda je biljci najpotrebnija ugodna atmosfera u kojoj se nalazi pa je zato uspjela :D I oprosti mi zbog te druge strane

avg 2012.

pred zavrsetak kakvog ciklusa, ako je pocela cvetati ima jos bar dva meseca pred sobom, nabavi neko tecno djubrivo za cvetanje i povremeno zalivaj time, po uputstvu

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se