VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPH vode-limun i snižavanje vrijednosti
LEGACY

PH vode-limun i snižavanje vrijednosti

106 odgovora10,937 pregleda
WaderLordISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Dakle, po mojoj nekoj procjeni pola limuna snizi PH vode za oko 1 stupanj da 7 na 6, dok sam probao sa malo starijim limunom (ono kad je kora skoro pa tvrda, suha) ta vrijednost se spustila skoro za 2 stupnja. Ne mogu to no rei koliko jer imam Ph mjera koji nije toliko precizan. Mene zanima ako taj limunov sok u vodi ima kave negativne posljedice ako se biljka s time zalijeva? pozdrav hvala

feb 2017.

Pa neces valjda s limonom da radis? Kupi limunsku kiselinu i s njom radi,ukucaj limunska kisela u trazilicu Edit https://www.vutra.org/threads/ph-metar-bez-ph-metra.13410/

feb 2017.

Ili kupi Hesi PH minus (grow ili flower, ovisno u kojoj su ti fazi biljke) i miran si.
WaderLordISTRAŽIVAČ

feb 2017.

evo ata se desi kad u tra~ilicu ukucam 'limunska kiselina'. u princiou mi je svejedno sni~avam li PH hesiem ili limunom, limunska kiselina mi je dostupnija pa cu probat s tim za po etak. A da, probao sam limun iscjedit jer nemam ata drugo u ovom trenutku pa zato i pitam ako ce mi niknut limuni slu ajno. :)

feb 2017.

Ma nece niknuti :D Nego sta ces kad budes zalijevo sa 10-15l vode? Ko ce toliko limuna iscjediti :D a i jeftinija ti je l.kiselina
WaderLordISTRAŽIVAČ

feb 2017.

feb 2017.

Vidio sam da ne radi,zato sam ti i stavio gore link :)
WaderLordISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Pa zato i pitam, na 5 litara vode mi ode pola kile limuna haha, a nije baa ni taj limun jeftin i svako 2 dana mi se ne ide po limun hahaha......
StipeZMAJ

feb 2017.

:D :D radije dodaj malo secera i napravi limunadu :P limunska kiselina ili ocat ce odradit ok posao.
WaderLordISTRAŽIVAČ

feb 2017.

nisam aeer dodavao ali jesam med, ka~u da godi bilj icama. eto, ja svojim curama fino napravim limunadu. :D
L0oDZMAJ

feb 2017.

mogo si im i malo nadrobit heljdovnog hleba,pa da usput i ruckaju kako treba :D :upiii::lol::lol::lol::lol::crazyd:

feb 2017.

sireta,ato ka~e Stipe i opleti ;) a limun u aj od kamilice
WaderLordISTRAŽIVAČ

feb 2017.

aj a? a mora baa kamilica da bude ili? :lol::lol:

feb 2017.

Limun je zakon, jednom probao sa limunskom kiselinom i vratio se na limun, samo ne ural ;) . Manja je mogunost da ea neat poebat ak stavia i koju kap viae. Ja kapam 15 kapi na 2 litre vode i to mi doe taman, pH metar zadnji put vidio prije 3 godine, samo posudio da izmjerim i izbalansiram i to je to. Sad se samo dr~im recepta.

feb 2017.

Pa nije valjda da radis u outu ph vode? :D

feb 2017.

@Himalaya Gold , jaata da radim, ali samo za onih prvih 2-3 tjedna dok su unutra u klija nici pod lampama, i kod ovih dvorianih ato budu u jupolkama ;). Out kao pravi out (drito u zemlji), hehe :D, ma to znaa i sam da uvjek velim da je nebitan faktor. Imam sad i neki indoor :p, tako da kapam redovno :thumb:.
IndicaLoverISTRAŽIVAČ

maj 2017.

Koji je recept? :D imam pH metar ali brijem da nije dobro izkalibriran, i onda tu dolazi do konfuzije. Koliko drzis vodu iz pipe u flasama prije zalijevanja? I da li svaki put dodajes limun?

maj 2017.

Pa napisao sam, 15 kapi na 2 litre. Ne dr~im vodu u bocama, uto im iz slavine, eventualno sa ekam 5 min da ispari klor, dodam 15 kapi limuna, promukam i odmah zalijem. Nema potrebe dr~ati dugo vodu flaairanu jer ve nakon jednog dana se ph ~eae poebe :confused:. Opet da bih pronaaao savraen recept trebao bih prvo izmjeriti tvrdou svoje vode, onda kapat po malo, brojati kapi i mjeriti. Jednom kad potrefia i savraeno izbalansiraa dr~ia se toga i nemaa brige. Nemogu ti to no rei da kapaa 15 kapi iz razloga ato tvrdoa vode varira od regije do regije. Ova metoda je funkcionalna uglavnom za isto ne dijelove zemlje.
StipeZMAJ

maj 2017.

Desavalo se to i meni sa vremena na vrijeme al nisam primjetio nesto lose. To bijelo je zrak u vodi, odn sitni mjehurici. Nakon par minuta nestane to. Meni je cak bilo fora zaljevat sa takvom vodom jer sam imao osjecaj da je "prozracena" :D Doslovno hahah. Djaba pustat da klor ispari kad nece isparit jer ga vjerojatno vise ni ne stavljaju. U novije vrijeme stavljaju kloramin koji ne moze samo tako isparit iz vode. Za obicni klor vele da mu je half life oko 24h, dok je kloraminu i 2 tjedna. Ono bitno je da niti jedan niti drugi ne stete biljkama, vec tvrde da ima benificije u micro svijetu, moze pomoci u uklanjanju bolesti/zaraza korijena itd.
StipeZMAJ

maj 2017.

Cudno je to malo da tako varira. Kolko ja znam voda se testira i na papiru bi trebao pisat ph i kolicina otopljenih tvari. ....al fakat se ne kuzim u to, iako razlika izmedju 5 i 8 ph je ogromna :D Smatram, ako vec netko ima fluktuacije u ph ili neke osjetljive sorte, da koristi u najmanju ruku kalibrirani kineski ph metar jer to kapanje je.... jbga. kapanje :D
Ja ph snizavam sa limunom. PH vode bude 7,3. Nakon 24h bude 7,5. Sa pola limuna na 15l vode, ph spustim na 6,6. Ph merac sam prestao da koristim

feb 2018.

Tih pola limuna mi zvu i malo puno, i ovisi opet o veli ini limuna. Ja sam preaao na limetu, manje kapi treba neg s limunom i realno dvije limete su mi dovoljne kroz cijeli grow.
kilo limuna i ima za 3 ture :D a prvih par meseci sam redovno merio ph i sa pola limuna na 15 litara uvek bude izmedju 6,4 i 6,7
h0ndaZMAJ

feb 2018.

Jednostavnije spustiti jabucnim octom nego se zezat limunom stalno!
dragan1985POZNAVALAC

mar 2018.

Imam pitanje oko ph vode! Zna i par dana me ne e biti doma imam pumpu na timer da mi na svaka 3 dana zalije! 2 puta e mi zalit.Voda e bit u kanisteru oko 10 litara. Mo~da zna ko iz iskustva kako je najbolje podesit ph? Ako naatimam ph recimo 6,2 koliko e pribli~no i i ph gore kroz tih 6-7 dana! Znam, da je najbolje da sam testiram al mo~da ko od vas zna! Pozdrav svima!!
StipeZMAJ

mar 2018.

Nije limun bas najstabilniji jer se dosta brzo raspada pa ce vremenom rast ph. Sa fosfornom kiselinom(ph down) je drugacije, jednom nastelas i trebalo bi bit ok.
dragan1985POZNAVALAC

mar 2018.

Super! To nisam znao! Gledao sam te ph down po netu in nigdje nije to navedeno, da jednom naatelaa ph i da takav ostane! Ak je tak onda je to zaista super rjeaenje! Gledam od naaeg sponzora! Dal je to to? Ili?
StipeZMAJ

mar 2018.

Nije bas da ce vjecno ostat identican ph posto voda mijenja ph kako se tvari u njoj raspadaju ili isparavaju i kako se co2 iz zraka otapa u vodi. Kako god, fosforna i dusicna kiselina (cesce fosforna) su puno stabilnija i zdravija rjesenja posto se radi o fosforu i dusiku koje biljka moze iskoristit za razliku od limunske i octene kiseline koje nisu bas korisne za nasu biljku. Ovako za prvu ruku, limun ili ocat su ok, al za tankove, hidro i kad mora dulje stajat..... skoro pa nemoguce odrzat ph. Bilo koji ph down ce radit posao. hesi, canna....

okt 2018.

koristio zadnjih nekoliko puta , obi nu limunsku kiselinu kuhinjsku, 1 ~li ica na 10 l vode , ph sa 7,5 padne na 5,8 -6,0, cure vrhunski prihvatile takvu vodu , za par kuna , mo~ete izbje skupe limun kick-ove

maj 2019.

Ne znam ato te mu i? To ato imaa na slici ti je ono ato tebi treba za skidanje ph vrijednoosti. LIjepo ti piae na deklaraciji za ato slu~i,samo deri....:thumb:

maj 2019.

Ako radia organik ato e ti ph down?
ledeni6AMBASADOR

maj 2019.

Dusicna kiselina, normalno da se 'pusi"odnosno isparava, ak te to plasi toliko, kupi si limunsku kiselinu, najobicniju, i ona ce odradit posao, ak te i ta limunska kiselina plasi, ti kupi 3 kg limuna pa stisci sok a ak te cak i to plasi onda nemoj snizavat uopce i opet ce biljka dati rezultat,ne onakav kakav bi zelio ali ce dati
StipeZMAJ

maj 2019.

po nekom pravilu, dusicna u fazi vegetacija i fosforna u fazi cvjetnja. iako je po meni najbolje odradit sve sa fosfornom jer je jaca i puno manje se trosi. vecina komercijalnih ph minusa i je fosforna. al to je opet prica vise za coco i hidro uzgoj. ako imas kvalitetnu zemlju, ne bi smjelo bit problema i da ne korigiras ph.

jan 2020.

Pozdrav! Koliki pH vode mora biti kada folijarno prskam biljke? Stare su 3 tjedna pa bi ih prije svijetla apricao poato ne mi malo niska vlaga u boxu. Voda je iz pipe odstajala 6 sati = pH 7.6 Za sni~avanje pH obi no koristim Plagron Lemon Kick pa reko dal mo~e sa tim i koji ph??? Hvala :)

jan 2020.

Isto kao i kad zalijevas. vlagu ce same dignuti kad se jos lisno razviju tako da se nebi trebo nesto posebno smarati oko toga,kolika ti je uopce vlaga? nemas ni ovo potrebe raditi al ako vec zelis onda ti je i pola sata dosta ;)

jan 2020.

Vlagu dignem jedva na 30-40% uz sve mogue mokre ru nike, minimum ventilacije..., a kad stavim ovla~iva zraka, digne do 50%, al mi smanji dosta temperaturu pa je ne mogu dignut iznad 24 nikako tako da niata pd ovla~iva a. Slabo di~e vlagu, a hladi dosta tako da e to biti dobro za ljetne dane Zna i pH isto ko i kod zalijevanja ato je u mom slu aju trenutno 6.0 Ok, hvala!!!

jan 2020.

Zasto bas ph6? Dok sam korigiro uvijek sam stimo da bude od 6.4 pa do 6.8

jan 2020.

Pa ata ja znam... uvijek uzgajam u zemlji Canna terra professional, a na njoj piae da se zalijeva sa pH6 otopinom. Obi no mi je 6 u vege, a kako kree cvijetanje di~em polako pH do 6,7 i uvijek bude ok.

jan 2020.

to je vec druga prica :thumb:

jan 2020.

Zna li neko oznaku baterije koju koristi onaj kineski ph metar ato ga svi imamo? Idu tri komada, ini mi se.

jan 2020.

Idu tri komada a moje su nosile koliko se sjecam AG13, mislim da su 1,4V, pa izvadi svoje stare pa provjeri, kao da je to prob Ili ponesi PH metar u neku kinesku radnju ili kod nekog sajdzije i on ti to promijeni za DZ

jan 2020.

Hvala puno. Nemam stare, u tome je problem, nov je mjera a nisu nikakve baterije doale uz njega.
panoramaAMBASADOR

jun 2020.

file:///C:/Users/udarenuglavu/Downloads/ghe-ph-tester-rocni%20(1).html,Viva drugovi,mo~e mi neko rei kako se radi sa ovim nikako ne mogu sku~it.. jbg,dru~e desi se
BadiZMAJ

jun 2020.

U prozirnu epruvetu nalijea malo tekuine (uzorak koji ispitujea). Zatim, uzmea bo icu GHE pH Test kit, nakapaa 2 kapi toga ako se dobro sjeam (piae ti na bo ici). Zatvoria, promukaa epruvetu, tekuina e promijeniti boju, dobivenu nijansu boje usporeujea sa skalom koju si dobio uz tester i o itaa navedenu vrijednost pod tom bojom. Npr; ako si dobio svjetlo zelenu tekuinu, pH je oko 6.5 :)
panoramaAMBASADOR

jun 2020.

glupa pitanja postavljam,dobia san boju ata sad ..,ph minusa zere toknit ..
BadiZMAJ

jun 2020.

Po boji izgleda da je pH trenutno oko 7, ako hoea malo spustit dodaa mrvicu pH- i ponovno provjeria boju.:)
panoramaAMBASADOR

jun 2020.

to,ljubim te

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se