VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojpitanjw vezano za grow box
LEGACY

pitanjw vezano za grow box

59 odgovora3,146 pregleda

okt 2010.

pozz dobio sam 2 biljke white russian skunka i par sjemenki istog pa sam krenu radit boxpa me zanimalo dva Pitanja : 1.koliko white russian skunka mogu posadit u boxu visine 1.20m sirine 1.20 i dubine 1 m 2. koliko dugo traje od klijanja do pocetka cvjetanja kod white russian skunka:watchplant:
zlariAMBASADOR

okt 2010.

2. zavisi od tebe kak ces odredit rezim svjetla, 24/0 i 18/6 (dan/noc) su ti za vegetaciju, a 12/12 ti je za cvjetanje biljke.
PunxerENTUZIJASTA

okt 2010.

Upravo to. Ti ju mozes drzati u vegetaciji i vise godina, nece ti procvjetat dok ne prebacis na 12/12, tako da si lako prilagodis biljku velicini boxa

okt 2010.

hvala vam puno
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

okt 2010.

aj' da ti to probam objasnit...krenimo do genetike...ako je skunk, nebi trebao rasti preko 120 cm....sad ajmo sa visinom box-a...120 cm, ka~ea...lampa e ti zauzeti nekih 15 cm, pitar nekih 20-ak, ako napravia dobru ventilaciju, biljke ea moi dr~ati na 25-30 cm od lampe...dakle, za biljke ti ostaje cca. 60 cm( 30 cm u vegetaciji i onda prebacivanje na 12/12)... e, sad kad smo rjeaili ove dvije stvari, mo~emo razmialjat o broju biljaka na povraini 100cmX120cm...na 100X100 je optimalno 4-6 biljki, a ti bi mogao dr~ati nekih 8 komada kada nebi bio ograni en visinom...poato je takva situacija, najvjerovatnije je da ea raditi LST na njima, ato ti zauzima prostor, tako da bi se ja opet vratio na nekih 6 komada sa LST-om i mislim da e ti box biti lijepo popunjen...kreni sa 12 biljki, pa kad odstrania muake, trebalo bi ostati 5,6,7, mo~da 8 ~enskih, pa ea nakon prvog grow-a vidit i sam koliko ih mo~ea uzgajat...sretno...
SvetilistPOZNAVALAC

okt 2010.

e nebi se slo~io stari moj, to je jednogodianja biljka negdi sam ito ako biljka ima 18 h svjetla a mraka 6, tj odnosi se na sative a za ostale sorte neam pojma, onda bi trebale procvjetaju nakon cca 4mjeseca to sam joa davno ito i pokuaavam na al nikako, ako naem posta u vam link pa vidite :)
PunxerENTUZIJASTA

okt 2010.

Imas pravo odnosi se i na indice, ali jednogodisnja biljka je u normalnim uvjetima, indoor je stvarno mozes drzati 18/6 par godina i nece procvjetat, bilo je par slucajeva kad ju je frajer drzo u veg 3 godine u plasteniku sa osvjetljenjem il tako nesto nez dugo je bilo otkad sam to citao al mislim da je na rollitupu(sry ak reklamiram forume). Naso bi sad to al sam na netu prek moba jbg

okt 2010.

radim boks 75x55x85(vxdxa) koliko i kakvu rasvijetu da stavim unutra???

okt 2010.

za te dimenzije trebaa oko 16 000 do 18 000 lumena, hps 150W bi ti bio najidealniji, a ako ne to 10-ak CFL-ki 23W (mo~e i koja manje, ali ovo je po lumenima najoptimalnije).

okt 2010.

Tema ti je premjeatena u temu koju si ve otvorio,nemaa potrebe otvarati drugu i spamati,da ne skupljaa negativne poene. - 2.0m x 2.0m - 1000w HPS - 1.5m x 1.5m - 600w HPS - 1.0m x 1.0m - 400w HPS - 0.8m x 0.8m - 250w HPS - 0.5m x 0.5m - 150w HPS - 0.3m x 0.3m - 70w HPS Sve ti ovisi o veli ine boxa,visine...

okt 2010.

nasao sam stedne zarulje od 85w daylight 6400k 5000lumena koliko takvih bi mi bilo dosta za box i jesuli te zarulje ok za cvijetanje?
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

okt 2010.

Daj se odlu i koliki box radia, non-stop mjenjaa te dimenzije....4 takve ~arulje bi trebale biti OK...i daj malo itaj po forumu pa ea nau iti da ti za vegetaciju trebaju ~arulje sa plavim spektrom tj. 5500 i viae lumena, a za cvijetanje sa crvenim spektrom tj. 2000-3000 lumena, iako cijeli grow mo~ea odradit sa sa HPS-om, za tvoje dimenzije, HPS 250w..

okt 2010.

znaci hps 250 bi dobro bio uutra dali bi on u tom boxu previse grio tako da znam oce li mi trebati cooltube i definitivno ce bit 75x55x85(vxdxa)...
slobodanAMBASADOR

okt 2010.

pozdrav weedetix cooltube u manjim boxovima sa hps rasvetom, je uvek pozeljan, a i prednosti su mu ne zanemarljive...

okt 2010.

jer mogu unutra stavit zlatnu foliju za da reflektira svijetlo ?
NoTrippinAMBASADOR

okt 2010.

Stavi rae dijamantnu foliju ili ako naea neku platinastu ;) Pa kakve su to ideje,stavlja se ili specijalizirane folije za refleksiju tipa mylar ili sve u bjelo,na tebi je kako ea to izvest. Al sam siguran da bi box od zlata straano dobro izgleda, jebea refleksiju:icon_mrgreen:

okt 2010.

ma brijem da i zlatna je bolja od aluminiske i da golden grow box bi bio jeben...
Scoot420ENTUZIJASTA

jun 2015.

jesu li ovo okej dimenzije za hps 70w? 29,36,55 ra unam si i nikako mi ne paae ta visina,uzmem 20cm kj je posuda,lampa neka bude 5 cm i udaljenost od biljke 5cm to je 25cm visine samo za biljku,jel bi se to moglo odradit?,ata predla~ete,da radim novi box,stavljam manju posudu il??
Scoot420ENTUZIJASTA

jun 2015.

Treba mi pomo znai ovakav sam boksi napravio,ato mi predla~ete da joa dodam,mislio sam joa jedan ventilator unutar boxa al neznam na koje mjesto da ga stavim...
StipeZMAJ

jun 2015.

Dodaj jos koji ispuh vent pored onog gore, unutra jedan pc vent da puse po biclji i dole pri dnu boxa izbusi rupu/e za pasivan upuh. To je to.
changadmtLEGENDA

jun 2015.

da li u box 60 x 60 x 160 mogu da stanu 4 biljke pod 250 w hps\mh? da li broj biljaka ima veze sa tim da li je u pitaju indica ili sativa?

jun 2015.

Stanu 4 biljke u teoriji. U praksi to zna i manji prinos od jedne poatene i debele, a i viae posla, za k*rac na kraju.
t@maraZMAJ

jun 2015.

Nemoj gurati 4 biljke unutra nikako. Taj je prostor i rasvjeta idealno za 1 biljku. Sa dvije bi se napatio,a sa 4......:zvezda:: Odradi jednu ali kvalitetno ;)

jul 2015.

60x60-250w dva autosa ili jedna foto sa 5 tjedana vegetacije i treningom ;)

jul 2015.

Pa ne znam za hps ali ja furam nekad dvije u takvom boxu a nekad jednu. Ugalavnom dvije biljke za takav box su max,bez obrzira na rasvjetu. Mozes pogledati moje dnevnike
TexPOZNAVALAC

jul 2015.

Moj box je 55X55 i malo je i za jednu biljku
TexPOZNAVALAC

jul 2015.

Moj box je 55X55 i malo je i za jednu biljku
Scoot420ENTUZIJASTA

jul 2015.

Ljudi imam mali problem,nemogu odaarafit hpsicu iz grla,nebi ju htio pokidat,jel ona mo~da ima kontranavoj il ata?,trebam zqakucat grlo za box a nebih htio s njom zakucavat da ne pukne il tak neato...I da pitam jel dobro ofarbat boks u bijelu sjajnu farbu,na forumu sam pro ito mat da treba al kad sam vidio sjajna zacaklile mi se o i i uzo sam nju.

jul 2015.

Mat je dobra sjajna valjda ne :) Neces ju pokidati nije ona bas tako slaba i lomljiva i nema kontra navoj.
Scoot420ENTUZIJASTA

jul 2015.

s im da ju uhvatim krpom?,ma joj ponaaam se prema njoj ko prema bebi ahahha,prvi put da ju imam pa nebi ju htio uniatit,a vidim sam na jutubu kak oprezno barataju s njima

jul 2015.

Njezni su zbog onoga unutra a ne zbog stakla :) Jedino ako kod tebe nije neka izvanredna situacija pa se nekeko nesta dogodilo.Sumljam, slobodno ju copi i zavrni haha ali budi pazljiv kao na you tube :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se