VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgoj1 gram na 1 watt
LEGACY

1 gram na 1 watt

180 odgovora14,901 pregleda
EnolagayISTRAŽIVAČ

jan 2010.

evo neato sam avrljao okolo i naleteo na ovog lika koji ka~e da dobije po 1g na 1w u nekih 70 dana. ima tu neki njegov grow i dobio je oko pola kile u 75 dana sa 600w hps na manje od 1m kvadratni, nije baa 1g na 1w ali ipak dobar grow. nema baa neke posebne filozofije. on ka~e da stavi sjemenke direkt na 12/12 u zemlju i samo pokuaava uzrokovat ato manje stresova i dobije ata dobije. izgleda dobro. pogledajte pa recite ata mislite evo link: http://www.nomercy.nl/nl/framesets/fs-forum.html upute: prvo imate nizozemski, a onda ni~e imate engleski dio foruma. kliknite na grow reports i na prvi grow: from seed to harvest in no time .High speed growing on 12/12, autor atmosphere
euforijaAMBASADOR

jan 2010.

e link je na cijeli forum. potrudio sam se cak 2 min potrazit al neuspjesno..
TropicoLEGENDA

jan 2010.

Dobro je covi knapisa samo skrlaj prwma dolje dok ne dodes do english-grow report- i na taj prvi ili drugi i to je to...evo bas citam :D
He-ManLEGENDA

jan 2010.

Evo vam malo infoa o 12/12 od pocetka do kraja http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=51760

jan 2010.

Postate strane linkove , a niste se potrudili zaviriti u vlastito dvoriate: https://forums.vutra.org/threads/2444-12-12-iz-sjemena-eksperiment https://forums.vutra.org/threads/2212-Klonovi-12-12-eksperiment
TropicoLEGENDA

jan 2010.

mada sam te dnevnike davno vrtija, ali t u se ne radi o 1 gram po wattu

jan 2010.

Tema razgovora je malo skrenula ... Ne dr~im se naslova .
upitnik???LEGENDA

jan 2010.

Haze dobro si ti hehehe Ali vidi ovako ja kontam evo imam 6 biljki koje su pod 12/12 od starta i to je nebitno sabrat u na kraju koliko grama je dalo na 400W. Ali kako ti ili bilo ko mislia ovo 1w-1g. Nepitam ono da te zajebajem nego kontam za malo vremena berem 2 i 3 biljku koju imam u Box-u. Sve tri su posaene zajedno procvjetale u nekih 10 dana razlike mo~da i eto obrane u 15-20 dana razlike. Pa evo ako ja kontam da je to tema recimo da sam u pravom smjeru kad ove dvi zavrae uskoro bit e tu nekih 300ak grama. Jeli onda ra unate to po jednoj stabljici ili recimo kompletu biljki koji je uaao u box neznam. Imao sam prije isto 7 stabljika pod istom lampom 400w i par sijalica mo~da ukupno 70-90w kad sam to obrao skoro 750g. Pogledao sam ovaj link sa po etka teme i vidio sam da tip ima recimo nekih 7-10 biljki.
kiLDerPOZNAVALAC

jan 2010.

To se ondnosi na grow u kompletu. Gde bi nam bio kraj da se odnosi na biljku,eh...:rasta1:
upitnik???LEGENDA

jan 2010.

Pa ne jbg.. Mo~e se odnositi i na samo jednu biljku ato da ne. Mislim da si i ti kao i masa nas gledali kako tip u ormaru pod 400w ima Big B.. lampa 400w i ka~e na kraju dobio skoro 600g. Mrcina od biljke je bila visoka 2 metra i sva podvezana jer se lomla. Po tom ispada dosta ja e od ovog 1w-1g i kako sam ja napisao gore za predhodni box koji sam imao .
EnolagayISTRAŽIVAČ

jan 2010.

ja sam stvio ovaj naziv teme jer tamo di sam itao se pri alo kako lik dobiva oko 1g po watu u 70 dana. tako da je sad malo krivi naziv teme
kiLDerPOZNAVALAC

jan 2010.

Gledao sam to i svaka mu cast. Izvini,trebao sam biti odredjeniji. Posto ti imas vise biljaka u box-u,gledas ukupnu masu,imao jednu ili vise,gledas koliko si po vatu dobio. Ja sam se isto odlucio za varijantu vise biljaka jer sa jednom bi morao duze da cekam da naraste tolika. Ako si dobio 600g nisi nista manje uspesan od njega. Mada gledajuci onog dzina... Sve ima svoje prednosti i mane. Idealno tesko da cemo dosegnuti,ali tom idealu zato tezimo i trudimo se...
VujadinAMBASADOR

jan 2010.

shto se mene tiche ne mozesh dobiti 1g na 1W od jedne biljke ako je od pochetka na 12\12...pogledajte kod mene,pitanje je da li tju dobiti 30-ak grama(ako i toliko),biljka je na 12\12 odpochetka a non-stop je na 600W HPS...inache mogutje je 1g na 1W,video lichno,chak i vishe.. Chovek ima box 2mx2m HPS 600W i MH 250W,radio je scrog,vegetacija mu je bila oko 30 dana,sorta WW,7 biljki je imao,na kraju je dobio oko 860 grama...i duvka je razbijala!!!
SLO-EraLEGENDA

jan 2010.

kao prvo na netu mnogo trtomudenja,pa ti uhvati istinu....Ako growas jednu,dve lampe 1g na wat nije nikakva umetnost... za komercijalne growere vazi odprilike 0,9g na wat,ali sa 500,2000 komada-ne 4 biljke...pa prosek ne znam, sta je bit ovih linkova... kad govorite o 400w i 600w-kod ku e ako se potrudite-ne e biti velike razlike,jedino morate tiatati biljke dole,jer sa 400w ne mo~ete odraditi neku extra visoku biljku!!!...ina e 1g na 1w komot!!! kad steknete samopouzdanje i potroaite manje vremena na netu!!!

maj 2013.

Pozdrav svim prisutnima i onima koji to nisu ! Rado bih o~ivio ovu temu jer je u skladu sa mojim namjerama, pa da ne "trujem" forum sa novim otvaranjem teme. Smatram da je mogu e dobiti i viae prinosa po watt snage od naslovljenog jednog grama, ato u vremenom pokuaati sebi i dokazati. Naime, dobro prou ivai kompletan forum pokuaavam odraditi grow kako treba od samih po etaka. Po etak nije - popikati par koatica pa izlaskom prvih listi a "orgijati" po forumu "kaj sad" ??? Po etkom smatram planiranje. Prvo isplanirati potreban budget za ulaganja, zatim strain koji bi bio zadovoljavaju za uzgoj, prinos i ~eljenog efekta. Do sada je realizirano podosta od planiranog a za dalje je potrebno vrijeme. Box je sklepan, potovi spremni, lampa eka ... joa sjeme za koje nije bilo prostora u budgetu, zato sam iaao na soluciju da sam odradim ve u koli inu feminiziranog sjemena NL-a. Uspjeano sam dobio jednog NL hermi a koji u malom boxu "radi" sa joa tri cure NL-a, uspjeano opraaeno prije pet dana i to traje. ... dakle koatice, napravljene po uputama iz ovog foruma, su na putu. Slike trentno ne mogu ka iti jer nemam nikakav digitalac, dok moj mob nema usb opciju niti moj komp nema bluetooth opciju. Svakako da u se potrudit nabaviti digitalac kako bih ilustrirao svoj naum. Trenutno naumu prilazim sa matemati ke strane i zaklju ujem slijede e ... Box 1,7 x 1.7 met je 2,89 met kvadratnih. Prostor dovoljan za 600 W HPS koji daje zeru viae od 30 000 lm , ato je dovoljno za optimalan rad subtropskih indica kojima pripada i NL. ( svi podaci pronaeni na ovom forumu ) Vaze ! Naravno da stavka za vaze u planskom budgetu ne postoji, pa sam se ponio za uzre icom bivaeg dragog voe ... "snai se dru~e" i vaze napravio spajanjem dvolitarskih tetrapaka od mlijeka i dobio "vazu" zapremine 4,5 lit. Dimenzije takvog pota je 17 x 12 cm , vis 27 cm - jedan takav pot koata 25 kn i trebam ih preko 100 kom. 4,5 lit terramagme sa svim dodacima je dovoljno za biljku visine i oblika dvolitarske pive okrenute naopako, ato iz iskstva znam da je to viae od 20 gr suhe vage po komadu. U planirani box stane 130 potova koje sam gore opisao, i u kojima bi trebalo narasti bar 160 gr ~ive vage u svakoj. Da bih dobio toliko potrebno je gnojiva i ne puno eprkanja po njima... vegetacija bar 25 dana kako bi bile spolno odrasle + 15 dana da odrede spol + 60 dana cvijetanja. ... mislim da je to formula za dobiti biljku visine 50 cm i obujma 35 cm, ato rezultira suhom masom od 20 gr. Po takvoj matematici ispada da bi o ekivani prinos bio 2600 gr/ 600 W ato ispada viae od 4 gr/ W Budui da nisam nigdje vidio da je to uspio u initi ( max 1,6 g/ W ... negdje preko googla ) , Odlu ih se uvjeriti ZA`TO to joa nitko nije napravio. }elim pro itati i vaaa egzaktna razmialjanja te iskustva o ovoj temi i nadam se vaaoj prisutnosti kao i smislenim komentarima. Hvala i pozzz
CreativeLEGENDA

maj 2013.

prva stavka koja ce ti pokvariti racune. A za ovo bi mogao i ban .....stvarno si ga pretero brate.
loopAMBASADOR

maj 2013.

NEMA `ANSE iz viae razloga Osim problema na koji ti je kolega Creative ukazao,imaa i problem sa posudama naime standardno pravilo je galon(oko 3l) posude na stopu (oko30cm) rasta biljke-ato e rei imaea patuljke koji e dati do 20-30gr svaki.i to MAX. a sad,kad se to osuai podeli sa 3 :) i eto ti koli ine ako sredia svetlo,mo~da neato i uspea (toliko koliko si zamislio-aanse nema drug) ali ja do sad nisam video nikog da je zna ajno prebacio tu formulu "gram/watt" al' ok entuzijazam je bitan! ps. GDE si ti video tolike biljke u 4,5 litarskim saksijama? To je za automatike na ivici mogunosti,tebi sleduje jedan rootbound ve u drugom mesecu! i kako mislia da ih toliko zbijea jedne uz drugu ? spre iea im strujanje vazduha,osuaie ti se sa tih strana (i know, i've been there)

maj 2013.

Prva stavka koja bi mi mogla pokvariti ra une je preuzeti podatak sa tablice iz ove teme - https://www.vutra.org/topic/9121-svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet/ ... ako tablica ne atima onda uistinu ne atima cijela ideja. Da si bar obrazlo~io svoje mialjenje i potkrepio sa nekakvim suvislim dokazom tvrdnju o neuspjeanosti prve stavke. ... a ban ??? Pobogu zaato ??? Mogue se stvara dojam da sam komercijalista pa kao takvome mi nije mjesto ovdje ... jel to ? Ko ato ka~e onaj sa growroomom od 2,2 kW "... potrebe su velike " :) `alu na stranu ... Ja krenem sa idejom ruaenja mita o prinosu po snazi lampe ( koju imam ve du~e vrijeme) i potrazi za konstruktivnom raspravom jel uope mogue sruaiti mit o 1g/1W , a ti o bannu ... Nadam se da e tema krenuti malo smislenije, ako ne ... sam sebi dajem bann. @ loop hvala na pitanjima za koje trebam pronai odgovore. `to se ti e ventilacije ne brinem jer u boxu postoje 4 ventilatora od yuga modificirana da odozgor daju vjetar po ~elji , ostale informacije piaem skoro jer imam obaveza.
loopAMBASADOR

maj 2013.

ti pri aa kao da si obezbedio VRHUNSKE uslove biljkama (dakle temperatura,vlaga,CO2 nivo,strujanje vazduha,dobar mix zemlje,velike posude...) pa sad,kao,nemaa podraku... ove e... sam si rekao nisi nigde tako neato naaao... zar ne mislia da bi se neko ve setio toga DA MO}E? 600w je za metar kvadratni idealno,odnosno bolje ea rezultate dobiti nego na 1,5m kvadratnih (za ata je 600w standard)-poato je bolja luminacija.. i to nije MIT (1gr/1w) ve SVETI GRAAL,care....standard ti je 0,5gr / 1w pa ti vidi. al,k'o ato rekoh cenim entuzijazam,budemo videli..
cane corso winerENTUZIJASTA

maj 2013.

Bimba pozdrav! Pozdravljam tvoj entuzijazam i pokretanje teme ali imam utisak da bi dostigao tih famoznih 1w/1g treba prvo da prelistas dobro ''grow bibliju'' ovde na forumu a ona se sastoji od dva dela: -Teme-clanci ljudi koji su zaduzeni za sve ovo a uz to iskustva ko dve Rusije -Dnevnici koji su zavrseni i koji su u tokuu Ja u Holandiji znam mnogo ljudi koji rade sa 1 i sa 10 000 stabljika.Ovo je kolevka savremenog gajenja ove biljke i kao sto znas sva tehnologija,hemija i sve sto prati ovu materiju prvo se javlja i radi-preuzima ovde (Holandija). Kada sma pricao sa tim istim profi growerima i tim ciframa 0.5-1g misljenje je nepodeljeno.....1g je POJAM koji kada dostignes i growas istim tempom i rezultatom bar 1-2 godine tada mozes za sebe reci ja sam MAJSTOR! U Groningenu zivi covek koji je jedan od najcenjenijih growera u ovom delu Evrope i on je jedan od prvih koji tu magicnu granicu od 1g pokusava vec par godina da nadmasi ali....BEZUSPESNO! ON je taj koji dobija prvi svaku novu supstnacu,strain,led lampu,plazma lampu ama bas sve i to mu se placa da radi jer je najbolji i na osnovu njegovih rezultata pisu etikete i objavljuju rezultate...ali taj TATA growa kaze da jos za ovih 40 godina koje provodi u ovom nije cuo za coveka koji je to nadmasio. E kako doci (po njemu) do tog recepta.....uz skoro pa SAVRESNSTVO od uslova temperature,vlaznosti,sijalice,spktra,ravnodnevnice,duzine noci,vode,folije,plastike od koje su ti napravljene saksije,fleshovanja,zalivanja i na kraju .....koliko ljubavi dajes biljci. Ako imas sve ove uslove i sve ovo mozes da u optimali obezbedis a premasis 1w/1g u konstantnom periodu od 3-4 growa ti ces premasiti i ovog TATU ali veruj mi od njega kad odem i vidim sve one biljke dodje mi da placem!!!! Skupim kurazi,hrabrosti i kazem uspecu i ako namestim 19 segmenata onaj 20 mi pokvari sve (sada je to slucaj vlage u minusu)tako da je moj optimum i grow 0.7 g/w i ja sma prezadovoljan.Ako kreces sa tom osnovicom da je na taj prostor dosta 600w onda kreni lagano da citas onu ''bibliju''od korice do korice jer jos moras da preguras dosta...a uz sve to tvoj poduhvat koji nameravas da izguras je vise nego zahtevan. Izvini na davljenju ali kreni od pocetka i osnova uskladi bar malo pa nam dodji da vidimo i cujemo...a mozda i pomognemo ako ti bude trebala pomoc...a veruj mi nema tog clana na forumu koji nije bar 5 puta trazio savet ili pomoc (ja sma redak slucaj da sma trazio isto bar 400 puta :) )Pozdrav i srecno i drzim tim palceve da grow TATU prestignes i budes najbolji u ovom delu Evrope a mozda i u svetu.Pojedinacni slucajevi prebacivanja te norme su samo slucajnost jer su cuda moguca ali ne svaki dan!
loopAMBASADOR

maj 2013.

K'a u Njegoaa ! :clap:
Z&NZMAJ

maj 2013.

Moj doseg je 0.6g/W... al ja sam osrednji grower :vb_kez:
loopAMBASADOR

maj 2013.

al' si zato MOD nad modovima :rofl: ko ne veruje,nek pita :ludaci_lol: Makedonca..
usrnameAMBASADOR

maj 2013.

Nisam siguran ali mislim da je odnos gram/watt isto orijentacioni i vrijedi za neke uobi ajene indor situacije (4 tjedna vege pa cvjetanje, indica strain itd...) Uz du~u vegetaciju i/ili viae biljaka gram po wattu se relativno lako dostigne. Vjerodostojniji pokazatelj efikasnosti nekog grow setupa bio bi gr/kWh.

maj 2013.

@ loop ja pokušavam osigrati vrhnske uvjete ( temperatura,vlaga,CO2 nivo,strujanje vazduha,dobar mix zemlje,velike posude...) i ne tražim podršku već konstruktivnu raspravu, kako konfirmativnu tako i negacijsku. Najveći problem kod pisane riječi je nepotpunost percepcije osobe koja piše. Nemojte me smatrati facom koja je došla "talasati" ili se pres****ati sa svojim šatroznanjem. Škola sam Mela i Rhosentala sa njihovim biblijama naručivanim "bookbyphone" u vrijeme dok internet nije postojao. Potpuno sam zadovoljan sobom i svojim stilom života, i nije mi histerija da se ovdje proklamiram. Indoor je za mene novitet ( zadnjih 5 godina ) i nisam se nikada obazirao na prinose, jer nisam imao grozničavog interesa. ( uvijek je bilo dovoljno ) Ova spika sa "...čitaj ,...pročitaj... " ... sve što sam stvorio za svoga života, stvorio sam doslovno svojim znanjem i rukama. Kako se nisam rodio sveznajuć, niti kao Solomon od Boga darovanom mudrošču, sve što znam negdje sam pročitao... a pročitao sam puuuno . Ono što neznam a zanima me, pročitat ću. Dakle ... ono što sam pročitao. 1. - HPS lampa 600 W = 90 000 lm / m2 https://www.vutra.or...ntenzitet/����� To je topic u kojem kaže da ova lampa u 3 m2 ima 30 000 lm ... da li se slažemo u ovoj tvrdnji ? 2. - U istom topicu se nalazi tabela potrebnog intenziteta svijetla za max efikasnost uzgoja subtropskih vrsta , i te vrijednosti su 25000 - 30000 lm ... da li se slažemo u ovoj tvrdnji ? 3. - Jedna sorta od mnogih sbtropskih vrsta ( uglavnom indica ) je Northern Light za koju su na ovom forumu mnogi oduševljeni sa jednostavnošču uzgoja. ... da li se slažemo u ovoj tvrdnji ? 4. - Proučavajući dnevnike nekoliko ću prezentirati : https://www.vutra.org/topic/8529-pc-mini-grow-auto-northern-light/ 20 gr. prosjek pot 4-4,5 lit 80 dana https://www.vutra.org/topic/2022-1212-iz-sjemena-eksperiment/ 10 - 15 gr pot 2,5 lit 12/12 od starta ... ima još, no da ne dužim... 5. - SoG je tehnika uzgoja druga po prinosima, prva je SCRoG ... da li se slažemo u ovoj tvrdnji ? ... jel kužite kuda ovo vodi ??? Sama teorija bez prakse ne znači puno. Matematika kao znanost u nekim sferama ne funkcionira kao npr u statistici. Statistika kaže da žena i ja svaki imamo qu**c dužine 7 cm, pa vjerojatno je tako i u ovom poslu. Naravno da nisam tata-mata koji će nabrudati 4 g/W , nego sam lik koji će pokšati dohvatiti sveti gral, a ovdje želim raspravu o karikama koje nedostaju sa utvrđenim činjeničnim stanjima, da bi se taj gral i dohvatio. Evo postoji prva utvrđena činjenica - ne može jer tata iz Holandije to ne može! ... hajde neka i to bude svisao razlog Respect to all
TropicoLEGENDA

maj 2013.

huh kasnje kad se dobro odvalim budem prelista od A d o} a sad u vako letimi no pa budme i editira. Gram po watu se dostii mo~e. Moj prvi "ozbiljniji" grow je bija pod 250w i prestiga sam ih sa 269 g. Vegetacija je bila oko mjesec i koji dan...strejnovi su bili unknown ali su bili do jedan abnormalan...jesma li potrefija genetiku, ili sam pak dobro skrbija o biljkama ostat ce mi nepoznanica...Isto tako nisma ima niti co2 sustav, ni ph metar, ni ovo ni ono...arc brc...ugl...g po w se moze dostici uz optimalne uvjete, odli an mix zemlje i pomalo "sree". Takoer triba dati ljubav tim biljkama...netk oce reci: sta sma manje s njima zadovoljnije su....kod mene je iskustvo druk ije pa tak o ito da se biljkama treba posvetiti ak ozelim tragat za g/w... 160 pitara? ides na 12/12 od starta? Ugl posluaaj me i ak ose odlu ia na toliko pitara ne gine ti sog a ako ea sog odmah ih od starta furaj na 12/12 iako ces dobiti savjet da ih ostavis malo u vegetaciji....to ne radi jer ce ionako narasti dovoljno velike.... 160 g mokrog? ne znam....ja se ni emu ne nadam...nada je ###### a tvoj apetit je malo velik :D
loopAMBASADOR

maj 2013.

@bimba shvati da je 4gr/1w APSOLUTNO nemoguce u tim uslovima.. sa vecim posudama,i dobrim strainom (indica dominant,a da daje "dosta"),i u skoro-pa savrsenim uslovima-mozes premasiti 1gr/1w,i to stoji. zato se i kaze da je prosek obicno 0,5gr/1w uostalom,videces i sam kad krenes.. :) ja ti kazem nabacices do 1,2gr/1w MAX a i to je veliko pitanje no videcemo sretno svakako EDIT ako ti je bas do kolicine,probaj da se igras sa "perpetuu grow". dakle-majka u vegetaciji,i svake nedelje sa nje skines,recimo,9 klonova i samo trpas u box (npr 9x9 biljaka u male 2lit-4lit posude) 9te nedelje ce ti prvi "red" biti gotov sa cvetanjem,i OD TOG trenutka,u zavisnosti od tvojih sposobnosti kao growera,mozes skidati nekih 100tinak gr. NEDELJNO.. to je najstabilnija fora za "kolicinski" grow,ali zahteva zajebane pripreme.. no kad pogledas,u proseku mozes skinuti vise nego neko drugi ko growa regularno za 3-4 meseca

maj 2013.

Bok trip... I ja sam mialjenja da g/W nije neka mudrost jer sam prije zime skoro dosegao gral... Ispravit u te u navodu , radi se o 130 biljaka jer matematika to tra~i. Objasnio sam koji su potovi i njihove gabarite. Budui da imam lampu 600 W - od nje sve po inje. Prije je pr~ila u 1m2 , za kojih par mjeseci e biti boxu 3m2 jer je to granica u inkovitih lumena za ovaj experiment. Matemati kim ra unanjem sam doaao do broja biljaka sa potovima u kojima treba osigrati dovoljno kvalitetne zemlje za 20 g suhoga po biljci. Za uspjeanost experimenta SoG je jedina mogua tehnika, jer SCrOg je nemogu a misija u tolikom prostoru. ak sam pripremio kerami ke plo ice za podstavljanje ispod potova kako bih dobio radijalnu zakrivljenost i time smanjio daljinu lampe do najudaljenijih potova u oakovima. Odabir straina nije slu ajan. Dugo sam tra~io koji strain bi bio najbli~i rezultatu . Rezultat bi trebao biti centralna cola do 50 cm visine sa masom od 120 - 160 gr ~ive vage - ne suhe. Sjeme mora biti feminizirano jer micanje muakia slabi prinos. Kada bi sve ovo ispalo i 4 puta manje od izra natog i o ekivanog, opet bih dosegao sveti gral. Dakle... ja vas molim da ovo shvatite kao moje osobno natjecanje sa samim sobom, ne kao grabe~ za koli inom u smislu posjedovanja jer za se i svoje bli~nje imam dovoljno sa samo jednom lampom, jednim kvadratom i jednom na godinu. Osobno natjecanje sa samim sobom je razlog o~ivljavanja ove teme i ~elji za smislenom i potkrepljenim, injenicama oboga enom raspravom. Do sada je u desetak postova samo jedan dao suvislo i injeni no potkrepljeno obrazlo~enje - ne mo~e jer tata u Holandiji to ne mo~e. Svi drugi ka~u "...ne mo~e " bez ikakvog objaanjenja zaato, ko da sam doaao u bilo koje ministarstvo u Hrv. Pozz i do sutra

maj 2013.

tek sad naleteo na temu... moras mi ovo malo bolje pojasniti (130x160gr=20.800 gr.) ili blaza opcija (130x20gr=2.600gr) dake pitam kakve su to "velike potrebe" kad ti planiras preko dve i po kile suvog u najmanju ruku, jasno ti je da znam koliko se godisnje popusi, tako da molim za smislen odgovor, jer tacka 16 pravilnika je jasna. 16. Zabrana komercijalnog uzgoja. Vutra.org ne podr~ava uzgoj marihuane u komercijane svrhe. Ako administratorski tim donese odluku da se radi o komercijalnom uzgoju marihuane, zna i ako netko uzgaja ili namjerava uzgajati mnogo viae biljaka nego se to mo~e smatrati da je za osobnu upotrebu, bit e banovan sa foruma. edit: "natjecanje sa samim sobom" mozes da radis i sa 5 il 10 biljaka
Z&NZMAJ

maj 2013.

Frende, ako ea radit SOG, nemoj sa sjemenkama. Matematika ti nije dobra. Mo~e se g/W bez puno mudrovanja. To je sve ato imam za rei.

maj 2013.

Evo da se opet oglasim za zadnji put,da ovo sad ne ide na siroko i duboko. 1g/w je dostizno stoji...stavis jednu boljozu na hps 600w izludis je vegetacijom od 4 nedelje ,topiras...pa pod SCROG mrezu i dobices to,samo moram da te pitam da li to sve mozes da odradis sa 10,50...ili cak u tvom slucaju 130..?? Nema teorije druze moj! Kao sto sam kazes postoji teorija i praksa ali tvoja teorija je prosto neodrziva u praksi....600w na 3 m/2...Ma moze i to ali dobices ispod prosecan prinos,izduzene biljke itd...itd.Evo ja upravo imam grow u boxu 2.1mx1.3mx2.1m stavio sma 9 super bud i 4 the doctor iz semena ici ce vege 4 nedelje,lst+toping a onda ...mars pod mrezu....rasveta mi je 600w HPS vege i u cvetanje upada jos jedna 600w i to je optimala e sad sto me razvaljuje vlaznost,temperatura to je ono sto odvlaci one grame sa watta.Moje izlaganje je islo u pravcu da jednostavno za nesto veliko i extra dobro treba da se sloze kockice 100/100 a tebi se vec prva kockica a to je rasveta (moje subjektivno misljenje) neuklapa u taj mozaik. Nisma mislio da ces moje miljenje shvatiti kao kritiku vec sam ti samo predocio neke stvari koje znam i koje sma video.Pozdrav i srecno!

maj 2013.

Power ... ... U planirani box stane 130 potova koje sam gore opisao, i u kojima bi trebalo narasti bar 160 gr ~ive vage u svakoj. ... mislim da je to formula za dobiti biljku visine 50 cm i obujma 35 cm, ato rezultira suhom masom od 20 gr. To je matemati ki rezultat izra una za max prinos sa 600 W , jer je teorijska ideja dobiti ato viae grama / Watt snage ... u ovom sul aju 600 W HPS. Nadam se da tu nije niata sporno ? ... "... potrebe su velike " :) Zar nisi u slijede oj re enici pro itao rije " aala " ? Zar nisam dao objaanjenje dva puta ? Komercijalisti su tiho i rade u mraku. Ne pokuaavaju polemizirati o ovome ili onome nebitnim za biznis kojim se bave. Kako nemam potrebu opravdavati sebe i po trei puta iznositi teoretsku ideju, kako i zaato sam doaao do... Ma dajte ljudi koji qrac meni ovo treba Ajte bok Moderator , bann i briai sve moje - lijepo molim i sretno
loopAMBASADOR

maj 2013.

nemoj se odmah drndati,nego posluaaj savete,zbog toga smo svi ovde elem.. .... 2x600w i nekako (doalo bi do ukratanja zraka,i samim tim i poja ane lumina~e) uz rotiranje saksija, i skoro-pa vrhunske uslove,naravno i SOG,i dobijaa zasigurno poja an prinos... sa samo 600w na 3m2 teako izvodljivo,pa ak i da rotiraa biljke na svakih 2 sata (u dnevnom re~imu-jer ne zaboravi,one po oakovima e SIGURNO dobijati manje svetla od onih ta no ispod lampe),da ne pri am ato opadanje lumena~e eksponencijalno raste sa svakim 'ebenim santimetrom udaljenosti lampe... tebi treba brutalan CT sistem,i (a veruj mi na ovome) 2x600w samo tako mo~ea GLAT da probijea tu granicu 1gr/1w a koliko daleko-to ve ne znam.. peace out

maj 2013.

kolicina koju spominjes / broj dana u godini = 7.1gr svakog fucking dana u godini... za osobnu upotrebu ako netko uzgaja ili namjerava uzgajati mnogo viae biljaka nego se to mo~e smatrati da je za osobnu upotrebu, bit e banovan sa foruma. kako god, ispunjavam zelju, dakle, ban na zahtev:"Moderator , bann i briai sve moje - lijepo molim i sretno"

maj 2013.

130 potova!!! damn! :D sretno s tim! :D

maj 2013.

PowerSeed@druze znamo svi da je prekrsio pravilo,covek je malo nervozan ali nemoj ban...ipak mozda i shvati ako se aktivnije ukljuci sta mu se sugerise. Naravno vasa je zadnja!

maj 2013.

cane, clan je sam trazio ban:"Moderator , bann i briai sve moje - lijepo molim i sretno", zamolio sam ga da mi objasni sta ce mu preko 2.5kg suvog, nije spominjao ulje ili medicinske razloge nego "natjecanje sa samim sobom" i kao sala "... potrebe su velike ", ja ne znam nikog kome treba preko 7gr dnevno svakog dana u godini, pre mi lici da na 2gr. popusena dnevno ima da proda 5gr, isto tako dnevno... pravilnik foruma je jasan, prica o tim kolicinama i 130 potova ne moze da prodje na ovom forumu u skladu sa pravilnikom koji je tu da zastiti kako forum tako i clanove. nervoza, ako je ima, nije opravdanje. po pravilu, postovi se ne brisu, pogotovo ako su u temi koju nije zapoceo, trebao je razmisljati sta pise pre nego sto je kliknuo na prilozi post. nije u pitanju cija je zadnja nego ko je u pravu, nadam se da se razumemo i da sam dao adekvatne argumente. Creative ga je na vreme opomenuo:"A za ovo bi mogao i ban .....stvarno si ga pretero brate." a i TripToPeru mu je spomenuo:"tvoj apetit je malo velik"... o cemu jos da pricamo... sad njega da pustimo sa 130 potova pa za mesec dana da se uglavi neko sa 500... djate bre ljudi, namena i svrha ovog foruma je jasna nadam se.
TropicoLEGENDA

maj 2013.

Meni je iskreno ~a samog bana i "nervoze" kod doti nog gospona bimbe...bilo bi divno provoditi testove, uposredbe i zaklju ke...osobno smatram da nebi nikad dostiga 4g/w jer za takvo ata je potrebno iskustvo i znanje (koje necu preispitivati). U boxu ka i izvan njega mo~e uvijek doi do manjih ili veih problema tokom uzgoja. Mislim na "probleme" tokom uzgoja. Problem po problem, rjeaenje po rjeaenje i iskustvo se skupi.neki e rei da sam "lud" ali ja volim "probleme" koji nastupe tokom uzgoja, od nedavno. Jedino tako se mo~e napredovat, oformit vjeatina i s njom u nove pobjede pa i u onu da dostignemo 1g/w ili vise. Kako je Zlo rekao 1g/w nije neka mudrost, mudrost je isfurati grow bez problema, onda i taj g/w doe nekako sam od sebe. Btw i tih 130 potova je previae...u smislu da oko njih treba paziti, maziti, i spomenute vjeatine imati. Moja preporuka je da se ide na manje potova ali vremenski du~a vegetacija uz neku od tehnika tipa scrog ili lst...za toping baa i nisam ak ogovorimo o indooru. ak je dovoljan i LSt bez scroga. ukolik ose pak ide na scrog bilo bi dobro da svaka biljka ima svoju mrezu, zbog lakae manipulacije s istima, jer mi crnina pada na o i kad zamislim kako bi bilo plesti po mrezi promjera metar i viae :)

maj 2013.

PowerSeed ...brate ja sma samo usputno rekao jer je ban kao ban drasticna mera,samo zbog toga nicega drugog.A sto se tice tih njegovih konstatacija grami,kila,tone ...avioni-kamioni tu se slazem u potpunosti. Ne branim njegov stav ili nesto slicno nego rekoh da coveku pomognem.Pravila su jasna i za sve ista pa po njima i postupaj.Pozdrav!
BladeZMAJ

maj 2013.

A sve to je li-la...kroz samo growanje se uci u hodu i stjece iskustvo...nema baa nekog pravila...mada koliko ulo~ia toliko cea i dobiti...ja u zadnji indoor nisam ulo~io niata osim sjemena...ispalo je 200g...da sam imao 600w ~arulju...skupa gnjojiva...PH metar...ventilaciju...brendiranu zemlju.....ko zna...mo~da bi bilo bar 600 g....
SLO-EraLEGENDA

maj 2013.

mo~e se posti i extra urod sa dosta pazljivosti kako bi osigurao dobre uvjete,posebno zra enje. primer-Pomagao drugu po etniku,radijo tehniku SOG,posude 5,5l-36 komada na 600w,klonovi Herijuana,gnojivo Atami prvi grow ikad-1,13 na wat, drugi je digao 1,3g na wat
loopAMBASADOR

maj 2013.

Problem je samo sto kolega masta o nekih 4gr/1w, sto zaista smatram da je u tom settup-u nemoguce / (HPS 600w na 3m2) dve lampe od 1000w (ili,eto 2x600w) i skoro pa savrseni uslovi uz SOG i mozda(ali opet mozda).. EDIT/ i to da naglasim,iz semenki,dakle nije ni spominjao kloniranje...sto isto mislim da je povuci/potegni...
SLO-EraLEGENDA

maj 2013.

4g na wat - mnogo je to kume
doomerLEGENDA

maj 2013.

To su oni sto ubace sjeme u casu od jogurta pod stednu i cekaju da naraste 4g/w ^_^ mos mislit, carobni pasulj. Mozda je mislio .4g na watt

maj 2013.

E cao decki,procitala sam ovaj interesantan post i videla da je moguce premasiti tih famoznih 1gr/wat sa posudama 5,5l- 36 komada na 600w,pa me samo zanima koje dimenzije je bio taj box??;) I kakva ventilacija???Te informacije bi dosta pomogle nama pocetnicima?? :) ;)

maj 2013.

era ce da odgovori al ja gadjam da je box 1.5m x 1.5m, tj. 36=6x6, 6 posuda po 24 cm je 144cm~150cm tj. 1.5m dakle, pokrivena povrsina sa 6x6 + 600w je za 1.5 x 1.5... nekako mi se sve uklapa, al mozda sam se zaebo ;)

maj 2013.

1g na 1W nije neka mudrost, samo ne smijea niata sje... i to je to :D aalu na stranu, doista nije toliko teako. sjetite se dnevnika Miss mrkvice pred 2 godine, cura je pod 150W dobila 180g iz prvog uzgoja u ~ivotu (skunk #1)
SkyHighatristPOZNAVALAC

maj 2013.

Sla~em se, nije (pre)teako uzgajiti 1g na 1W, ali da se to povea za samo 50% je ve ozbiljan grow, puno iskustva, sve by the book, niata na silu i niata od stick'n'rope tehnologije. Ve 2gr/w je vrlo teako, a o 4 da ne pri amo.
Z&NZMAJ

maj 2013.

Nije Mrkva sa 150W uzgajala... https://www.vutra.org/topic/7567-moje-prve-curice-skunk-1-hps-150w/
weedoyeLEGENDA

maj 2013.

Nemam iskustva pa ne mogu bas nesto pametno reci al ako pricamo o izazovima ja bi jurio da sa jedne biljke skinem sto vecu kolicinu. Evo Minkin dnevnik, cura sa 150W dobila suvog materijala 160 grama a sad sam video Mario-iv hidro uzgoj koji je naucna fantastika i lik je skinuo 700 gr mokrog(valjda mokrog, jos sam pospan) ili 200gr suvog otprilike. E kad se vidi kolko se skinulo pojedninacno sa biljke vidi se da su slicnu kolicinu skinuli sa biljke samo sto je Mario imam mnogo vise W. Mene je impresionirao lik sa stranog foruma koji je sa jednom biljkom i 400W skinuo preko 500grama suvog, radio je scrog i samo mesec dana vege.

maj 2013.

to je neki odnos koji i era spominje, realan

maj 2013.

E hvala doista puno Power Seede na odgovoru. ;) :) I ja mislim da si upravu i da je box doista 1,5 x1,5m kako si i rekao,jer uklapa se sve ... ;) :) Ali ipak ako je to tako uradjeno 1,5 m x1,5, 36 biljaka tu bas treba znanja i iskustva,sve 5 ;).Samo pitala bi jos ovo posto su posude doista male 5,5l i ima malo zemlje pa se treba verovatno rano krenuti gnojiti u vege???Koliko bi trebalo drzati biljku na vege?? A koliko na cvetanju zbog tih malih posuda?Jer sigurno da tu biljka bude niska 60 -70 cm??
loopAMBASADOR

maj 2013.

cvetaju dok ne iscvetaju svoje (mikroskop u ruke i posmatraa trihome),a vege (po meni) ato krae zbog malih posuda-pa ak i odma na 12/12 i btw 60-70cm nije baa "nisko" :D mo~e to i ni~e

maj 2013.

@maca cica, pa procitaj erin post: "radijo tehniku SOG,... klonovi Herijuana, gnojivo Atami", sve kratko i jasno napisano dakle, nije iz semena i ne moraju biti visoke, vidis da je radjen trening
SLO-EraLEGENDA

maj 2013.

:) posude su 18x18-6l,normalan box120x120 jih primi toliko. radi se taj prosek i na 4 lampe. na 4 po 600w ventilacija 1150 m3/h pretoka za van-radi na 70 posto snage i upuh 125 promera oko 430m3/h

maj 2013.

E Power Seed upravu si,evo sad sam procitala ponovo Erin post i tek sad sam videla da mi je bilo promaklo da je Era radio tehnoku SOG ... ;) Naravno znam sta je SOG metoda,uzgajanje vise biljki u manjim posudama i uobicajeno je da se to radi s klonovima a dobit je BUD od zemlje do vrha biljke ...itd ;).Nego mene je najvise interesovalo to koliko drzati biljku na vege a koliko na cvetanju ,sto mi je pomogao Loop.Hvala ;) .A ako bi neko znao o tome jos nesto bilo bi lepo??? :) ;) .Hvala Ero na odgovoru o dimenziji boxa i ventilaciji,kao i o drugim podacima to me bas interesovalo i pomocice mi svakako ...;) Power Seed naravno pozdrav i za tebe kao i uvek ;) :) Decki krasni ste sve 5. :)
loopAMBASADOR

maj 2013.

ka~em ti ja ve,vege ato krae,zbog malih posuda (mada ima i kolega koji su uda radili u malim posudama,ali zaato rizikovati),a cvetanje-ha,pa vidi,ako je indica dominant 6-9 nedelja (ra unaj odma 9-10),a ako je sativa dominant 10-15... a svakako moraa proveravati mikroskopom,nema drugog pouzdanijeg na ina
SLO-EraLEGENDA

maj 2013.

vegetacija otprilike 14dana-mozda koji dan manje. biljke sa nakon prve sedmice cvetanja, obrezuju-donje grane. cvetanje samo, traje 9 sedmica.

maj 2013.

Hvala Loop doista puno,kao naravno i Ero tebi na doista dobrim savetima,sve 5. ;) :) Samo pitala bi jos ovo Ero tebe ili naravno nekog od vas decki koji znate . ;) Naravno jasno mi je da vege u ovom slucaju otprilike traje 14 dana i da je tu ne bitno da li je indica dominant ili ti dominant sativa,ali mi samo ovo nije bas najasnije za cvetanje 9 sedmica jer to samo vazi kad je indica dominant ili kad je dominant sativa?? ili ?? :-) naravno znam da sativi treba vise nedelja za cvetanje..:-) :-)
loopAMBASADOR

maj 2013.

uslovi su ti koji odreuju,ako su ti uslovi dobri,sve se zna ajno ubrzava. ovo se,naravno odnosi na uslove TOKOM celog growa-jerbo svaki stres (niska/visoka temperatura,manje vlage,previae vlage,PH fluktuacije,problemi sa djubrenjem,treninzi naravno (HST-cropping,trimming,lollipopping,itd)) usporava malo dalji razvoj biljke,tj. treba joj neki period da se oporavi indike cvetaju oko 9 nedelja,sative viae-ali,ka~em ti,moraea da budea strpljiva i da nabavia mikroskop

maj 2013.

E hvala puno Loop :) ,sve 5 ;).A sto se tice uslova frend moram ti reci da su savrseni,ako se moze za nesto reci da je tako,salu na stranu moram reci doista su dobri uslovi od kupljenog grow boxa sa svom mogucom opremom koju box moze da ima,sve sa ventilacijom zajedno,zemlja composana gnojiva i za vege i za cvetanje od Advanced Nutrients(cvetanje Grand Master komplet i Connoisseur A/B Ph perfect) Ph metar,Ec metar ..itd..:) A samo jedno nemam a to je iskustvo u gajenju nama drage biljke a slozicete se samnom da je to i najbitnije,pa zato da nema vas decki i vase pomoci sva ta oprema ne bi mi mnogo pomogla ... ;) A da nemam jedino mikroskop ali nije problem ako kazes Loop da ce mi trebati,pa kupicu ga onda naravno ... :) Hvala decki krasni ste. :) sve 5. ;) :)
loopAMBASADOR

maj 2013.

klju na re za svaki grow - STRPLJIVO !!! i bez preterane brige,ne zato ato ea ih razmaziti-a znam da ~elia to ;) -ve- ne prija im !! ajde,sretno,verujem ja u tebe... a za iskustvo.. ha jbg niko se nije nau en rodio ali GLUP s u i na svojim,a PAMETAN na tuim greakama. budi pametna :D ECC metar,damn girl...balavim...ja nemam to... :( ali, 'u da kupim,kad-tad
Z&NZMAJ

maj 2013.

Ako su ta AN gnojiva organik ne treba ti EC :icon_lol: Ja se ne ku~im u fancy gnojiva, mene grand masteri ne impresioniraju, pa ne znam ata je u tom kompletu :) Htjedoh na njihovoj stranici pogledat, al sam odustao ve na prvim postotcima :icon_lol: `to ga kenjaju :ludaci_lol: Onaj Jungle juice koristim i mogu rei da je bullshit... al dobro, kol'ko para tol'ko muzike :) Eto, sa hesi vodicama sam na malo viae od pol kvadrata ubrao 300-tinjak g, dakle onih pol kile na kvadrat ato ga seed banke uvijek spominju ;) Grand master :icon_lol: ideaaaaaaaaaa :rofl:

maj 2013.

E Loop moram ti priznati da si upravu da doista i previse brinem o biljcicama,pa kao i svaki pocetnik ;) A to za savet hvala frend i trudim se sto vise da citam po forumu i da sto vise naucim tamo gde su drugi pogresili kad su pocinjali :) .E Zlo frend sto se tice tih AN gnojiva nisam ni ja inpresionirana jer gnojiva ko gnojiva i to me ne moze bilo da je kakvo inpresionirati,jer za bilo koje da sam uzela bila bi podeljena misljenja,ovako kao nesto hvale kod nas u Spanjolskoj ...A i u jos nekim zemljama. A taj Grand Master sam uzela jer na pocetku sam postavljala pitanja o gnojivima a jedan kaze jedno a drugi pa drugo i onda mi je frend Marko Polo poslao tabelu od AN sa svim njihovim gnojivima i kako se ona koriste koja sa kojim i sve lepo i detaljno napisano hvala puno Marco ;) .I tu sam odlucila da uzmem taj komplet.Kao sto sam i predhodno rekla da je ovde iskustvo najbitnije,a ti iskustva Zlo imas mogu reci i previse :) i tebi je sve jedno koje je gnojivo i te sitnice tako da i ne sumnjam da si na pol kvadrata ubrao 300-tinjak gr ipak su to godine iskustva... :) ali nadam se da cu i ja ali posle par godina growanja postici nesto slicno ;) :) Naravno frendovi uz vasu pomoc. :) :)
CreativeLEGENDA

maj 2013.

Maco a kad ce taj dnevnik vise ????????? :) Sto si sve nabrojala od opreme i gnojiva ja nesumnjam da ce biti 1g/1w ;) Al trebalo bi kreniti :D
SLO-EraLEGENDA

maj 2013.

gnojiva su jedna zadnjih stvari,koja e nanjeti dobar urod! uslovi rasta i nacin su mnogo vazniji. Uzgoj je za nas hoby,za brandove sve: semenke,gnojiva... je to posao!!! sto vam vise vode prodaju-dodana vrednost -vise e zaraditi.
jesamZMAJ

maj 2013.

istina, postaje hobby
crunkisiLEGENDA

maj 2013.

meni su opcenito gram/watt usporedbe glupe... to se vecinom samo gleda u komercijalnim growovima bitno je da je tvoje i da tocno znas iz cega je naraslo :smoke18: uostalom nema ni svaki strain isti "prihod"

maj 2013.

Ja bez ijednog wata dobijem brdo grama (sunce) , pa me ovo ne zabrinjava :)

maj 2013.

triba od svog znanja, biljke i opreme iskoristit maximum.. recimo 2g/w bi bia neki plafon.. kojemu bi te~ila kad bi se bavila s tim..
SkyHighatristPOZNAVALAC

maj 2013.

^_^
loopAMBASADOR

maj 2013.

vidju potrosnje,SUNCE ti 'ebem... :D

maj 2013.

E cao frend Creative,moram priznati da sam uradila jedan grow ali hidroponik,naravno ne sama nego sa jednim frendom koji se tom vrstom growa bavi vise od 5 godina,moram priznati da se u Spanjolskoj mnogo vise radi hidroponik,jer mnogo vise se dobija grama po biljci a i krace traje vremenski ...moram priznati da sam ja tu vise nadgledala i ucila kako to treba raditi nego sto sam sama radila ;) :) Moram priznati da se hidroponik doista razlikuje od obicnog grova pocev od gnojiva pa do opreme i samim drugacijim nacinom uzgoja...Samim tim sam videla da hidroponik nije bas dobro da radi pocetnik jer doista nije lako,i tako da se ne bi smela za sledeci grow usuditi da to radim sama pa sam posle toga otisla i kupila opremu i gnojiva koja sam gore navela pa kad budem imala iskustva u tom growu posle par godina onda cu tek preci na hidroponski uzgoj...Da kazem da dnevnik nisam mogla otvoriti ovde zato sto je moj frend sedam-osam godina clan jednog drugog inostranog foruma pa nije ovde hteo da otvara a i ne zna nas jezik...moram priznati da mi nije bas ni hitno sad pocinjati jer mi je jos ostalo od proslog hidroponika ;) Naravno da cu sad kad budem sledeci put sama radila grow otvoriti i ovde dnevnik ali se isto tako nadam frende Creative uz tvoju pomoc kako i drugih frendova sa foruma Powera,Zla,Ere,Loopa..itd ...;)Naravno i drugih krasnih decki koji zele pomoci.. ;) :)
travahrENTUZIJASTA

maj 2013.

Baci pogled na ovog profesioonalca - http://www.youtube.com/watch?v=GKB1pFsIQCU 1.1g/w
doomerLEGENDA

jun 2013.

slabo je to trava, taj jedva da je amater. A i biljke mu ne izgledaju najzdravije i dosta su im spigani listovi i tuzne su.
loopAMBASADOR

jun 2013.

ma pazi,hidro je, da se razumemo opasna stvar,i uz dobru kontrolu parametara, uda se mogu initi..... evo,poato mi je trenutno u boxu GHS "el Nino"(nemam vremena da vodim dnevnik,al' baciu uskoro par slika u galeriju ;) ) gledao sam skoro ovaj klip,i,jbg,iako ih dosta ljudi ne podnosi (Arjana & Franca),oni ipak ZNAJU da gaje,i ovo je odli an primer razlike izmeu "hidro" i "soil" gajenja. pogledajte klip. http://www.youtube.com/watch?v=lPGMJw31aFk dakle,bez treninga (bar ja ne vidim ),u identi nim uslovima,ista litra~a posuda,i razlika je takva,da svaka rasprava STAJE. :D Napravia dobar "hidro" sistem sa klonovima,i to 1gr/1w se probije o as posla.Samo.... "hidro" ne trpi greake,i moraa da razradia sistem,to traje bar 2 growa,da sve "upicania",i da ato eae budea tu. :smoke18:
BladeZMAJ

jun 2013.

Potpisujem.

jun 2013.

E ja se slazem to sto si rekao Loop ti i sto je potvrdio Jack-Sparrow u vezi hidro,jer stvarno sto se tice kolicine prinosa koji daje hidro je mnogo,mnogo veca ,da samo malo pojasnim to,ne kazem ja kao pocetnica vec moj frend koji se doista dugo bavi hidro uzgojem...pre nego sto je presao na hidro uzgoj on je jedno tri godine gajio na ovaj nacin koji i mi gajimo,a hidro uzgojem se bavi tacno pet godina i kaze da ne moze da se porede jer hidro je mnogo,mnogo bolji i mnogo vise se dobija grama po biljci Ali tu doista treba puno znanja i doista dosta iskustava... :) ;)

jun 2013.

sve je to fino, ali u ovom videu gore jednu pune svim ~ivim u hydro, dok druga raste u zemlji uz minimalno prihranjivanje... da su biljci u zemlji davali neka organska gnojiva, ne bi puno zaostajala za onom iz hydro...
loopAMBASADOR

jun 2013.

ne,ne i ka~u oni u jednom trenutku da je "organic soil" u pitanju,a koliko sam razumeo ,svi ostali tretmani,pa i ubrenje kasnije,su identi ni za obe ;) piae sve dole u "kajronu"..
Z&NZMAJ

jun 2013.

Frende, ja u duplo manjim posudama imam skoro duplo vee biljke od te njihove mraavice... prozirni su :) Znaju oni itekako uzgojit biljku, samo ova nije trebala biti ni blizu one koju su hranili svojim "vrili vrili" dobrim instant gnojivom, koje vjerujem da je takoer odlino :)
SkyHighatristPOZNAVALAC

jun 2013.

Few differences between the earth, not feeding plant and the full hydroponics, full fertilised El Niño. Advertajzing je čudo :icon_rolleyes:

jun 2013.

pa o tome ja pri am, ipak sam dobro pratio video kad je franco rekao da ovu u zemlji ne gnoje... test im ne dr~i vodu nikako, kad bi tog klona u zemlji hranio koprivom i ostalim organskim gnojivima bila bi mo~da i jednako dobra kao ona iz hydro...
SkyHighatristPOZNAVALAC

jun 2013.

Dada, ispao si gore iz quota, i stavio sam ovo da podr~im tvoju primedbu... Ali tako je sa veinom "magi nih" novih proizvoda i uporednim testovima, bilo da su ubriva ili magi na zemlja ili arobne saksije, ata god :)
usrnameAMBASADOR

jun 2013.

Nisam siguran, ali mislim da jedan od zna ajnijih razloga veeg hidro prinosa u odnosu na zemlju je taj ato se korijen br~e i lakae razvija u zraku, te u kona nici u npr 10 litara zraka stane viae korijena nego u 10 litara zemlje. Koliki korijen, toliki plod. :)

jun 2013.

ima logike...
TropicoLEGENDA

jun 2013.

ima logike ali ova dva panja iz videa sa logikom veze nemaju...kapu im skidam samo u kategoriji marketing.....
SkyHighatristPOZNAVALAC

jun 2013.

Objasniotm:
crobiggENTUZIJASTA

jun 2013.

Prije 5 godina napravio sam experiment koji se sastojao od 10 zrelih lijepih velikih sjemenki, sjemenke su bile od iste majke nepoznate sorte. Toliko su bile lijepe da bi ih bio uramio, ok aalu na stranu. 10 njih je raslo pod istim svijetlom (150w cfl), isti box, 6 ih je bilo muakih, 4 su ostale ~enske. Ista zemlja (teramagma) ista veli ina pitara od 4 litre.. LST i toping odraen sa istom koli inom grana i znate ato? Grami su bili razli iti. 40, 30, 22, 18 jedino objaanjenje je genetika u tim sjemenkama... nije bilo kukaca, stresa, niata... tako da ovo g/w ne igra ulogu ako nema genetike koja e to i isporu it.
loopAMBASADOR

jun 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=qapnkd4N-AA PRO's and CON's ;) EDIT @VelikiG - zato se i spominju KLONOVI u pri i,jerbo onda imaa dobru "uniformisanost" biljaka :)
crobiggENTUZIJASTA

jun 2013.

tako je loop! :)... zato je meni ~ao nekih sorti koje su davale kvalitetu i koli inu a klonovi nisu uspjeli..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se