VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojGolublji izmet
LEGACY

Golublji izmet

216 odgovora38,677 pregleda

feb 2008.

Danas sam pricao sa jednim uzgajacem ruza... koji mi je rekao da ruze zahtevaju isto toliko nege kao i nama draga biljka kad se uzgaja u indor okruzenju... On za djubrenje-prehranu koristi iskljucivo GOLUBIJI IZMET... kaze da je to savrseno djubrivo i da se lako moze naci kod negog GOLUBARA??? Da li je to moguce?? Tj da li funkcionise to u praski sa nama dragom biljkom??
LucidDreamAMBASADOR

feb 2008.

Nisam cuo za tako nesto...hmm..Interesantna stvar...
BloodspillerPOZNAVALAC

feb 2008.

uz toliko substrala na ovom svijetu neea valjda u box trpati govna, neznam ato se ti e ovakvog gnojenja totalno sam protiv. Podr~avam seljake koji imaju toga na bacanje a i kupnja umjetnog bila bi im preskupa, ali tebi zbog par bilj ica po meni je smijeano.. ali tko sam ja da sudim ako se ~elite s tim zajebavati :thumbsup:
LucidDreamAMBASADOR

feb 2008.

Tako je...Ali ne bi bilo lose da se malo experimentise...Mozda bude pozitivna reakcija na biljku...Ipak kazu da je priroda najbolji lekar... Uleteh u post b3-u...Samo da znate obraca se Bloodu...:rasta1:

feb 2008.

NE...NE...NE!!!! sasvim si pogresno shvatio... Golubiji izmet mozes naci za Dz... kad i gde hoces... A covek mi lepo kaze da ruze zahtevaju savrsenu negu... i da on njih djubri golubijim izmetom... probao je svasta (uzgaja ruze u plastenicima + rasveta vec 6 godina) i da je to provereno najbolje za prehranu biljaka... i najjednostavnije...
choki123POZNAVALAC

feb 2008.

Interesantno je kako ljudi vole komplicirat stvari,shvati da to nije nikakvo otkrie ili neato od ega e ti bijka rasti nekako nevjerojatno il atajaznam,uzmi preporu eno gnojivo u trgovini i amen.
OgrazISTRAŽIVAČ

feb 2008.

:hehe: e pa probao sam djubrit sa izmetom suhim od goluba. Rastopio sam jednu malu zlicicu u pola litre kisnice i super su rasle. Jedino sam imao visak mudonja, valjda zbog kiselosti takog gnojiva. :(
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

a zasto ne u box trpati govna ? dobro priznajem, nije ni blizu najboljem rjesenju ali tko zna kako upotrijebit takvo gnojivo i kako ce utjecati na biljke , zasto ne ? barem znas da je 100 % prirodno....samo treba znati da li se moze i kako iskoristiti . pa nije tu u pitanju samo golublji izmet...sta sa kravljim ? npr. s tim gnojivom uspijeva svaka biljka ! ! priroda rules ! :)) cisto sumnjam da je gnojivo utjecalo na spol biljke .....
gloss_zelenkyAMBASADOR

feb 2008.

Da se gnoji sa drekom goluba mislim da bi hobisti vani vriatali na sav glas PIDGEN SHIT, PIDGEN SHIT!!! JEA MEN, DET IZ D BEST `IT IN D VRLD FOR AUR PLENTS... Pa mislim, kakve veze imaju ru~e i marihuana? Ili je taj uzgajiva ru~a neki komercijalista, a ru~e su preneseno zna enje za travu? Ili je ta trava talijanski ljulj koji je tu da nam poljulja mir na forumu??? Imajte me u molitvama da nikada ne dobijem supermoderstvo, ina e e biti mrtvih. Ozbiljno. :maryjane:
DoktorPOZNAVALAC

feb 2008.

Ma batali gov-na! To je otrov! :) Golublji izmet je testiran i sadrzi 100 zaraza u sebi! Dobar je za outdor! Unutra nema potrebe da se zezas sa tim! Ima tih prehrana za cvece i to koristi ako nemas nista specijalno za ganju!
nocna_pticaISTRAŽIVAČ

feb 2008.

de bokte zamisli, ides skidat sa spahtlicom govna golubova sa poda ono eee.....xD jer nie jednostavnije uzet gnojivo NPK i sipat...xD govna golublja...a neka sta probaj pa da vidimo ^^ Dx

feb 2008.

kada pocnem uzgoj... a nadam se uskoro... izdvojicu jednu biljku (tj saksiju) i djubricu je Golubijim izmetom, a ostale sa preparatima iz radnje pa cu videti rezultate....
hempmanISTRAŽIVAČ

feb 2008.

I za prirodna djubriva postoji neko pravilo sta,kako,kad i koliko.Ako nesto prija jednoj vrsti biljaka ne znaci da ce prijati i drugoj.U ostalom cekaj da se javi Slo Era on zna dosta o prirodnim djubrivima pa poslusaj njegov savet.
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

mislim da nebi smjelo bit tako lose ko sto pricate. samo ta gnojiva od peradi imaju puno suhe tvari pa su jaca nego recimo stajsko gnojivo, gnojiva od peradi su za vege fazu, jer imaju par puta vise dusika nego svinjsko ili govedje gnojivo. dok svinjsko i govedje gnojivo ima vise fosfora pa je bolje za fazu cvjetanja. sad neznam ovo sto kaze doktor za zaraze, ali malo pilecih govana, zas ne? ekoloski uzgoj, hehe
redwildENTUZIJASTA

feb 2008.

*ebi ga taj covjek svoje ruze ne pusi... haha, za razliku od nas, sto se tice tog izmeta ne znam i nisam za, jer prije nekih godinu dana imali smo na balkonu u nekoj bezveze saksiji biljku za koju na pocetku nismo ni znali i vidjeli smo da je se ko nesto razbolila,,, nisam imo pojma o tome,kako, sta, vec to je bilo sasvim slucajno iskustvo, i mi smo od kunica izmet poceli da ubacujemo.... Kad je pocelo cvjetanje budovi su se osjetili na GOVNA.
triggerISTRAŽIVAČ

feb 2008.

kakve veze ima ste ne pusi ruze, radje bi pusio travu uzgojenu organskim putem nego uzgojenu uz gomilu kemikalija, pa makar ona bila za nijansu slabija. Citam postove i nevjerujem da nema nikog koji djeli moje misljenje; svi bi samo Ja u svakom slujaju ne poricem da se s danasnjim gnojivima koja su usavrsena i optimalizirana za uzgoj ganje nemoze uzgojit kako treba- moze! ali meni je sladje a mislim i kud i kamo zdravije i privlacnije uzgojit bez ili ako bas mora sa jako malo dodatka umjetnih gnojiva. Kako su groweri to radili prije? sto se meni tice jebes umjetna gnojiva, golublja govna i dobra priprema zemlje su zakon!!!
BloodspillerPOZNAVALAC

feb 2008.

Priprema zemlje puno zna i, ali ne mo~e zemlja stalno sama od sebe odr~avati svoja svojstva.. Dajte ljudi malo, pa pisalo je puno o tome ovdje!
BloodspillerPOZNAVALAC

feb 2008.

Priprema zemlje puno zna i, ali ne mo~e zemlja stalno sama od sebe odr~avati svoja svojstva.. Dajte ljudi malo, pa pisalo je puno o tome ovdje!

feb 2008.

jel se ti salis???? @ drzim se onoga sto prirodnije to zdravije, ali sto se tice hemije nemam nista protiv ako daje bolje prinose :icon_biggrin::icon_biggrin:
DoktorPOZNAVALAC

feb 2008.

E druze a koliko si puta stavljao govna u svoju ganju i pusio to??? Pa dali si svestan sta pricas coveku koji je pocetnik! Ako znas toliko reci mu koju kolicinu govana da stavlja, koliko puta u kojoj fazi itd! Kontam ja sta ti pricas ovo ono hemija priroda ali brate sta ako zajebe nesto? Kako da ispere substrat od viska govana? On bre oce WW da radi! Dace za seme 110e i da ga izjebu govna od golubova! Na toj hemiji ti pise koliko cega kad i kako a to je njemu kao pocetniku najvaznije! A sta je hemija? To je ono sto biljka uzima iz tih govana! To ti je isto ko tebe neko da pita jeli volis vise da jedes suncokret recimo oljusten ili ociscen! Isto sranje samo se ti manje drkas! E tako se i biljka verovatno manje drka da to pokupi iz zemlje kada su u pitanju Govna i hemija!
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

i opet smo tu na mojim rjecima : ako netko zna kako upotrebljavati izmet kako gnojivo tj. tocno koliko i kada , zasto ne ? ? :)) ali cisto sumnjem da se netko time pozabavio da bi dao tocne instrukcije kao sto to daju firme kemijskih i bio gnojiva . pozz
NishikenISTRAŽIVAČ

feb 2008.

Ne mozes uspredjivati organski (golublji izmet) i neorganski uzgoj, samo baci pogled na bocice gnojiva pa ti pise da udovoljava pravilnike (ovisi u kojoj drzavi zivis) o kolicini teskih metala unutri. Znaci oni SADRZE teske metale, a nisam bas upoznat da neciji izmet sadrzi teske metale osim ako bas ne hranis sa zivom kadmijem arsenom i sl.. Al sumnjam da bi onda i zivotinja bila na zivotu :D Ali dobro kazes da ako je pocetnik - bolje kemija zbog lakseg doziranja.
terribleISTRAŽIVAČ

feb 2008.

kemijski elementi su isti i u kemijskim gnojivima kao i u prirodnima. ne postoje 2 razli ite vrste duaika, fosfora ili kalija (izotopi su neato drugo).
DoktorPOZNAVALAC

feb 2008.

Bravo terrible!!! A druze Nishiken daj zemljiste iz prirode na analizu da vidis dali ima teskih metala! Sta ti je Fe Mg itd? To su metali ali je fora da nesmeju prelaziti odredjeni nivo da bi sve bilo ok!
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

ako ima zeljeza u krvi zasto nebi bilo metala u govnima? sad kolko to je upitno. evo sta ja mislim. kemija ima uputstva i zato je lakse s tim. ali mislim da je prirodno isto u redu, samo treba malo kombinirat, isprobat doze, itd. malo iskustva. na bocama sve pise a ja sam i tako uspio svoje biljke pregnojit. u zadnje vrijeme sve zivo vani, pa tako i kod nas, kosta 4 puta skuplje ako je ekoloski proizvedeno. i to nije bezveze tako. vise nigdje nema recimo paradaiza za kupit koji ima okus. sve je voda. moja mama kad ubere paradaiz iz vrta on mirisi na 3 metra prije nego ga prerezes. i ne smrdi po govnima. a vidio nije kemiju. evo tu ima cak i otprilike NPK za koje (prirodno) gnojivo, i dosta o gnojivu opcenito: http://www.agr.hr/cro/nastava/bs/moduli/doc/ag1114_gnojiva.pdf

feb 2008.

od pti jeg izmeta br~e e rasti ali viae u visinu i bie tanane ja sam jednom koristio od galeba govance i bilo je jedno od boljih,galeb jede i ribu i sve ostalo ali sam koristio outdoor sto se ti e saksije ne pretjeruj ako ve nemaa iskustva sa piu piu pljuc stavi ali ne mnogo ako vidia kasnije da biljke tra~e hranu dodaj slavol mikrobioloako ubrivo ja sam ga otkrio prije par god i super je chmaka ga je koristio (ja mislim jedini na forumu) i rezultati su mu pored ni~e temperature da mu skinem kapu u hydru sam experimentisao sa kombuhom i zelenim ajem i drugim biljkama koje su sadr~avale potrebne sastojke od nekih pravia aj neke potopia u vodu i pustia da odstoji,pa cijedia i bilo je super,sa standardnim je samo viae i ko zna ata je ualo u sastav biljke
NishikenISTRAŽIVAČ

feb 2008.

krivo sam se izrazio, mislio sam na toksicne metale, one koji nemaju nikakve bioloske funkcije nego su otrovi: aluminij, ziva, kadmij, olovo...
OgrazISTRAŽIVAČ

feb 2008.

Teski metali? Uopce nije bitno, ako ne upotrebljavate kisnicu u gradu kao recimo ja, ali opet ja ne zelim zivit 100 godin. Dok obolim od neke bolestine promjenice se zakon i moci cu koristiti medicinsku vutru ahahahaha :). I dosta svadjanja jer su bolja organska govna ili umjetna gnojiva. Organsko je organsko, umjetna gnojiva ce uvijek biti u prednosti jer ce imati bolje omjere NPK i mikroelemenata, ali nikad necete biti sigurni glede nezeljenih elemenata. Umjetna gnojiva mogu imati razne polutante koji nisu prisutni u hrani golubova/peradi itd. (bakrene spojeve, kadmij, elemente rijetkih zemalja, razne ugljikovodike itd...). Dochem jetra u zhivih bicha i ostali organi ipak izfiltriraju takve gluposti u organskih gnojiva. Peace. :)
StonerLEGENDA

feb 2008.

e tu se nebi slo~io da kod organskih gnojiva se nezna to an NPK omjer , ne pri aj gluposti nemoj da se moram argumentirati ...
SLO-EraLEGENDA

feb 2008.

Ja bas nisam shvatijo, oko ega se sporite: Sad koje je gnojivo bolje: organsko ili mineralno? tesko je odgovoriti... naprimer na razpolo~ljivost mineralnih gnojiva uti e: kemijski dejavniki: ukupna koli ina,kemijski oblik,vezivanje mineralnoh hranila na druge ione ili na matriks tla. prostorski dejavniki: mobilnost elementa,kako su razporedjeni u tlima... mineralna hraniva delimo u etri grupe: 1. mineralna hraniva koja tvore organske spojine:N,S 2. mineralna hraniva koja su va~na u strukturnim i energetskim molekulama: P,B,Si 3. minerlana hraniva u ionskom obliku: K,Na,Mg,Ca,Mn,Cl 4. mineralna hraniva koja su prisutn au elektronskom transportu:Fe,Cu,Zn,Mo,Ni Ina er ja nisam koristijo golubji izmet... Ne znam o njemu nista verovatno dolazi u obzir priprema substrata-zemlje koji treba odle~ati neko vreme... Ina er mogu re i,da iz iskustva prirodno gnojivo ima bolji ukus potrudit u se napisat obairniji topic mineralnim i organskim djubrivima. osobno poslednje vreme posve ujem najvise u enju o biodinami nom kmetovanju-koje temelji na znanju o"eteri ki formiraju im silama).Pored fizi kog nivoja,postoji takodje eteri ni i astralni nivo. Po etnik i utemeljitelj je bijo Rudolf Steiner-rodom iz okoline Karlovca :)) ina e nemojte se prepucavati ko je upravu: svi mi smo upravu + svi gresimo
unknowerAMBASADOR

feb 2008.

*all nutrients*
dupla-stotkaENTUZIJASTA

sep 2011.

izmet goluba sadrzi preveliku kolichinu dal N ili P nisam siguran... uglavnom malo veca kolichina toga mozhe da ti sprzhi biljku ochas posla.. bolje uzmi izmet nekih kucnih ptica( manjih ) napr papagaj vrabac prepelica (prepelica je izuzetno dobra ) stiglic i slichno ... mozhe i kokoshka da dodje u obzir ali i one su za***bane... xD
TropicoLEGENDA

sep 2011.

https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/8985-organski-uzgoj-sve-%9A-trebate-znati.html tu sam pisa o organskom nacinu gnojidbe...imam jos za ubacit teksta al s vremenom... Gnoj od peradi ima u usporedbi s veinom drugih vrsta gnoja visoki sadr~aj kalija. Njegovo glavno hra*njivo je, meutim, fosfor (do 12% kod guana). Va~an je i udio duaika. Budui da se taj duaik u gnoju od pe*radi izuzetno brzo razgrauje, mo~e kod suviane gnojidbe doi do opeko*tina. Gnoj od peradi je vru! Potreb*no ga je kompostirati pomijeaanog sa zemljom ili ga koristiti kao gnoj. Postoji kokoaji, pa ji i golublji gnoj. Golublji izmet koristi mi prijatelj koji ima vrta pa s njim gnoji sezonsko voce....nikad nije ima neke negativne efekte...kod golubljeg a i svakog drugog gnoja od peradi triba paziti sa doziranjem....npr na 10 L zemlje treba staviti od pola do 1 L gnojiva od peradi...ne svje~eg vec suhog....i nikad ne stavljati sjemenku i tek mladu biljku(par dana) direkt u taj mix jer mo~e doci do "paljenja" biljke...idealno bi bilo kad bi se takav izmet kompostira, al za dobar kompost treba od 6 do 9 mjeseci stajanja... Spomenut cu joa i to da je jedan od jako dobrih, mo~da i najboljih prirodnih organskih gnojiva dostupno nama u hrv gnojivo od Galeba... sadr~e visoku kolicinu fosfora i kalija, takoer i sadr~i i duaik stoga je to gnojivo idealno za cvjetajuu fazu...e sad kako ga dozirat...kod organskih gnojiva idealno bi bilo kad bi se to radilo u "fazama" i velikim posudama, od 30 l pa na vise...tako da donji sloz zemlje bude mix galebljeg/golubljeg izmeta i zemlje tipa terra magma ili composana, a gornji dio zemlje da bude mix recimo komposta kalifornijskih glisti i druge zemlje i stiropora i pijeska (zbog prozracnosti)...takvim "fazama" ( gornji dio kompost kal. glisti i zemlje, a donji mix galebljeg/golubljeg izmeta i zemlje) dobivamo to da biljka u fazi vegetacije ce uzimati vise dusika i elemenata potrebnih za vegetaciju a kad "popuni" gornji dio mixa (recimo da u gornjem djelu ima nekih 15 L) u nekih 20-30 dana biljku prebacivamo na cvjetanje a samim time korjenje dolazi do donjeg sloja zemlje i pocinje uzimati vise fosfora i kalija a dusika manje jer ga manje ima i u samom gnojivu od ptica.... nadam se da ste skuzili tekst :P ....pozz
TropicoLEGENDA

sep 2011.

negdje sam procitao da se ne preporucava izmet kucnih zivotinja...zbog male i neravnomjerne raspodjele elemenata u njima...ispravi me ako grijesim...e da i istina...moze sprziti biljku ovaj izmet od goluba ali jedino ak ose pretjera....omjer na 10 L zemlje max 1 l gnoja od goluba
dupla-stotkaENTUZIJASTA

sep 2011.

pa shta znam dosta mojih drugova growa vutru i svi ugl koriste papagajev izmet pa msm da nije shkodan.. napr papagaj (tigrica) onaj najobichniji mali papagaj ima super izmet za biljke i sushi se vrlo brzo... 2h na suncu i suv je kao barut.. :) nznm za ostale kucne zhivotinje ali papagajev izmet je ok. to sa sigurnoshcu tvrdim. naravno da treba da se pazi na kolichinu kao shto si reko na 10l 1l max chak je i manje pozheljno... bolje staviti manje nego preteratii a ako vidite da mozhe josh... sachekajte 10ak dana pa grunete josh jednom :) inache ja sam reshio da kad krenem sad indoo da growam kupujem 2 tigrice da mi kenjaju xD
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Da se uklju im u raspravu , poato sam dan danas na selu i odrastao uz ~ivotinje imam dosta iskustva sa organskim gnjoivom od ~ivotinja . Ne mislim na iskustvo u sadnji marice ve iskustva sa voem i povrem . Od svoje pokojne bake i djeda sam nau io da sve gnjivo koje proizvodi perad treba dobro pomijeaati sa zemljom kako nebi spalilo voe ili povre . Tako poato imam kokoai i purice dan danas uz treanju , tikvice , pome, krastavce , itd stavljam vrlo male koli ine peradarskog gnjoiva . Bit svega je da to pomijeaano gnjoivo sa zemljom stavimo iznad korijena te da polijevanjem (zalijevanjem ) kad se otopi lagano doe do korijena , kako ga nebi spalilo . Ujedno koristim i ov ije gnjoivo , to jest eg se do epam ili ega bude dovoljo . Ali da skratim priu , znam da dosta vas ~ivi u stanovima i da nemate baa puno doticaj sa doma im ~ivotinjama . 03.09.2011. sam bocnuo u zemljanu posudu 3 sjemenke , jedna je ve nikla . Kupio sam zemlju za cvijee 6 kila i pola zemlje sam pomijeaao sa suhim ov ijem gnjoivom u cijelim brabonjcima bez da sam ih mrvio . omjer 1/3 gnoiva od 6 kg zemlje . Sve sam to izmjeaao i sad biljka raste . Ne mislim zalijevat sa nikakvom kemijom , niti dodavat tijekom cijelog perioda rasta i sazrijevanja viae niata osim vode . Kad bude berba javim kako je proalo i budem slike stavio na forum . Ov ije gnjoivo koristim ve 10 godina za svoje voe i povre , pa sumnjam da e bit neato loae i sa maricom .
TropicoLEGENDA

sep 2011.

UFFFF...nadam se da ti nece previse biljku opaliti taj gnoj jer ne radi se o biljci koja je stara 20ak dana vec o biljci koja ni e iz sjemena, a ponekad tek nakon 10-ak -15 dana vidis ucinak prekomjernog doziranja gnojiva...nadam se da ce biti sve 5!
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Nee je jer sam pomjeaanu zemlju stavio na dno posude , a na sam vrh je obi na zemlja bez gnjoiva .
TropicoLEGENDA

sep 2011.

Pametno, dobro razmialjanje. Jednako razmialjamo :) !samo da ti re em...ov je gnojivo ima veci postotak duaika od fosfora i kalija pa ne znam kako ce ti biljke reagirat kad pocnu cvjetat i crpiti fosfor i kalij a imat ce visak duaika ....bilo bi bolje da si stavija neko gnojivo od peradi jer on imaju povecan postotak fosfora i kalija a manji dusika...vidjet cemo...obavjestavaj nas!
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Ovo ato sam ja napravio je neki omjer gnjoiva i zemlje je po svemu sudei dovoljno da dovede biljku do cvjetanja i samog sazrijevanja . To jest nema daljnjeg gnjojenja i presaivanja , ato bude bie. Radim mali eksperiment pa se nadam da bude uspjelo . Nekad nevalja niti previae prtljat po biljci da je ne dovodimo u stres bez veze . Priroda nekad najbolje radi samo za sebe .
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

Evo meni je frend rekao da je negdje u njemackoj ili nizozemskoj covjek strugao golublji izmet i s tim hranio biljke te da su njegovi potrosaci koristenjem te trave dobili neku emboliju pluca odnosno sad im je kapacitet 15 posto.na kraju se ustanovilo da su ti golubovi imali neke bolesti jer su testirali izmet.sad ja cu ga pitat di je to nasao (ak mi ne baca krafne) pa cu stavit tu.sad kolko ima istine u tome jer ja nisam vidio taj clanak. @slo-era,rekao si da ti biljke sa organskim gnojivima imaju bolji okus.a kakav je urod,potencija?jel kak bi se reklo,jaca trava,urod,kvaliteta?jer ja bi presao na organska a ne zelim izgubit na nicemu.
sharpLEGENDA

sep 2011.

probat cu biti sto razumljiviji(sebi a mozda i vama): postoji izreka da su divlji golubovi leteci stakori, koji su imuni na sve bolesti koje su smrtonosne za domacu perad, samim tim i za pitome golubove. ovaj opisani iz njemacke ili nizozemske vjerovatno je strugao izmet u nekom tavanu gdje obitavau ti golubovi.bijka nije stigla to "svariti" i pretvoriti u nesto "korisno". sdruge strane, domaca perad ukljucujucii pitome golubove , hrane se kuruzom,psenicom,glistama,crvima, kamencicima,travom... 1-2 godisnje preventivno dobiju antibiotike protiv bolesti koje su tipicne za perad. zato njihov izmet ne moze uzrokovati nekavu "virtualnu" bolest kojom se mozes zaraziti puseci vutru uzgajanu na taj nacin. neko je spomenuo i galebov izmet. i tu treba nesto bitno uzeti u obzir. izmet galeba koji se hrani na splitskoj,zadarskoj(bilo kojeg grada na moru)rivi je sigurno dobar za uzgoj vutre. ali za izmet galeba koji svoju hranu nalazi na SMETLISTU - JAKUSEVAC u Zagrebu ne bih bas stavio ruku u vatru i rekao da je ok za uzgoj bilo cega a kamo li vutre.
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

To i ja velim.meni su isto govorili da su golubovi leteci stakori.valja to od zdrave ptice,al ja osobno nikad nebi koristio od goluba i da valja,jer su mi od djetinjstva usadili da je golub prenosioc bolesti.ti sa kokoskama doma znas di se krecu i sta jedu,a sa divljim golubima ne.
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Svatko tko ~ivi u gradu ima nekog negdje iz obitelji na selu ili neki frend ~ivi na selu . Moj savjet je da se posjeti taj roak ili prijatelj , proaeta se malo selom i nanjuai domae gnjoivo . Uvijek se mo~e uzet vreica tog gnjoiva pod izlikom da je potrebno za ~enino ili mamino cvijee . Bilo od peradi ili od stoke sitnog zuba to jest dvopapkara . Ovca koza , pomijeaan stajski sa obi nom zemljom itd . itam ovo ovaj topic i vidim da ekipa koristi izmet od golubova i papagaja , ja se nebi usudio znaju i i sam koliko bolesti prenose te divlje ptice . Ali svak se snalazi kako zna i umije . Zato i postoji vutra.org kako bi podijelili iskustva pa bila ona dobra ili loaa .
BladeZMAJ

sep 2011.

Ja se sla~em sa upotrebom npr manje koliine odstajalog kravljeg gnjojiva u outdoor-u to je OK.Ali ove gluposti sa govanima od guluba i ata je znam od ega sve ne u box-evima u kui ili stanu ne samo da je NADASVE GLUPO nego i opasno po zdravlje. Extremizam je jako loaa stvar u svemu pa tako i u growanju ajde nemojte izmialjat toplu vodu to su samo biljke joa ete na kraju poeti shrati i piaati u tegle. A ovi ato su toliko protiv inustriskih gnjojiva poruujem da je to OK do neke mjere ali nemojte shrati po neemu o emu nemate tri iste,brijete na prirodu i to a higijenu ko j... a? Joa jednom napominjem,growamo BILJKE i to je to ljudima to uspjeva ve stotinama godina vjerovali ili ne!
TropicoLEGENDA

sep 2011.

Blade guraa nos di ti nije misto (a sad nek dobijem jedna infraction od stafa). Ukoliko se u neato ne razumia to lagano zaobii!Kad sma govorija o golubljem i galebljem izmetu, mislija sma na domae golubove, koji slu~e u svrhu sporta...golubovi leta i...zna i doma i uzgoj... nikakvi graski golubovi itd...ovi domai pogotovo ako su u svrhu sporta prolaze "veterinarske kontrole"!!!! Sta se ti e galebova mislija sma na obalne galebove...DRUGO..blade govoria o piaanju u tegle...ja cu ti reci da je NASA dokazala da je urin jedan od najboljih organskih gnojiva na svitu...koristila ga je i u hidroponskim uzgojima/testiranjima. isto tako ako ko bude koristija urin kao gnojivo taj e prije svega nesto o tome pro itat pa ce saznat i to da nikad direktno ne piaa u teglu nego da to razvodnjava u omjeru 1:10 ili 1:15....ima na stotine primjera di ljudi koriste urin kaoo gnojivo u svitu....google i youtube ce ti puno vise utome pomoci!TAKO DA ne stoji tvoja teza da je glupo i opasno po zdravlje koristiti organska gnojiva od golubova i galebova!NIko ne brije ode na nista vec se razmjenjuju informacije a da si ita po guglu onda bi vidija i pusta istra~ivanja pojedinih instituta, fakulteta itd da je organsko gnojivo neusporedivo bolje od mineralnog ukoliko se ravnomjerno koristi...Biljke uzgojene pod organskim gnojivima su neusporedivo boljeg okusa, plodovi znaju biti i do 30 % veci u odnosu na mineralna kemijska gnojiva!Niko ode ne izmialja toplu vodu, ve ljudi prou avaju o e i prosljeuju informacije....viae poatujem ljude koji e neato i sami nau iti, probati, istra~ivati i itati nego ljude koji ce koristiti samo mineralna gnojiva jer su tako pro itali da su za ganju najbolja ta kemijska gnojiva naprimjer!al moram priznat da u necemu imas pravo a to je: da growamo biljke, i da to ljudima uspjeva STOTINAMA GODINA...pa da te ja pitam di je prije STOTINU godina bija jedan HESI i ostala armija....Nemam niata protiv "kemijskih" gnojiva ali ukoliko mi je neato pred nosom, ukoliko razni ljudi tvrde da je bolje nego ova gnojiva, ukoliko postoje i dokazi, ukoliko je to jefitnije 10 puta nego ovo, tj. skoro pa besplatno, zaato nebi prova?No Hard Fellings! I o kakvoj higijeni pri aa? nemoj mi reci da je sigurnije da dodes oralnim putem u doticaj sa kemijskim gnojivima nego sa ovim organskim? hehe... Golublji izme koristen u indooru nadasve glupo a kravlji izmet OK? hehe
BladeZMAJ

sep 2011.

Tropico,kao prvo odmah da te ispravim bilo kakav organski izmet je NADASVE GLUPO koristiti u indooru(bar se potrudi proitati ato sam napisao pa onda komentiraj napisao sam u OUTDOORU,vezano za kravlji izmet) golublji,kravlji,kokoaji galeblji ili koji god hoea,ne pada mi napamet objaanjaviti ti zaato,ako ti s tim nevidia nikakav problem samo naprijed brate,ato se mene tie doslovno mo~ea piaati i shrati u saksije i sve to ljepo staviti pod 400w HPS pa u~ivaj u kui ili stanu ili gdje ve radia indoor.Sla~em se sa tobom da je organosko gnjojivo u nekim domenama bolje od industriskog,ali samo u nekim domenama da se razumijemo. `to se tie NASE i urina,OK ne ka~em da nije tako,ali negdje treba povui granicu,vidim da ti nemaa problema s govnima i piaalinom pa ti samo u~ivaj brate nemam ja niata protiv,samo sam komentirao,ovo je joa uvijek FORUM na kojem je dozvoljeno komentirati i obznaniti svoje maljenje. A kada se s nekim u neemu ne sla~ea onda iznesea svoje argumente na jedan pristojniji nain od "Blade guraa nos di ti nije misto"joa u ti samo ovo rei deko,svaka budala mo~e uzogojiti Cannabis i nemoraa biti nuklearni fiziar da zbrojia dva i dva i donesea zakljuak zaato ne trpati govna u kuu u saksije pod HPS rasvijetu. I joa samo ovo,znaa li ata trebaa npraviti poslje velike nu~de u WC-u ili ti i za to treba GOOGLE??Niata osobno...
TropicoLEGENDA

sep 2011.

1. NE pada ti na pamet objaanjavat zasto je glupo koristiti organsko gnojivo od galeba, goluba, kokosi u indor uzgoju? Zasto? zato sta nemas pojma zasto ga netko koristija nebi! 2.koje su to domene di je jedno bolje od drugog? u samo nekim domenama? reci mi u kojima i zasto? neznas! 3.nemam problema sa pisalinom i govnima jer su sastavni dio mene? ti imas? 4. Ako negdi triba povuci granicu onda je to sa kemijskim gnojivima a nikako s organskim? zasto? zato sta su organska postoja od kad je zivotinja na planeti a kemijska su izmisljena! 5. Da se MENE pita, takvima kao tebi nebi dopusta da iznose svoje misljenje! pitas me zasto? pises dezinformacije( u biti nikakve kontra informacije ne dajes) koje ce korisnici foruma u buducnosti citat i onda ce vidit nekakvi "komentar" od nekog BLADEA koji govori protiv ne eg o emu blage veze nema. iz prilozenog svi vidimo da ti argumente PROTIV nemas...tvoj najveci argument je u nekom globalu "zato sta je to tako", "to je *****, a ***** je ***** i to je tako" "gllupo je koristiti *****"....itd... (s tobom ovjde zavraavam)!!! Dragi i poatovani korisnici vutre foruma, Ukoliko tko ima kakvih pitanja o organskom nacinu uzgoja nek me pm-a i sl pa cu sve objsniti onoliko koliko znam, isto tako cu i pisat...i zapamtite...organski nacin uzgoja je jednostavan, besplatana ono sta mozete dobiti kao rezultat koristenja organskih gnojiva su: veci plodovi (do 30%), biljka otpornija na bolesti, ja a i zdravija bijka, nepotrebno trosenje novaca na kemijska gnojiva itd...isto tako ponavljam nemam nista protiv kemijskih gnojiva al mi je uvik vea ar prirodno!
BladeZMAJ

sep 2011.

Tropico evo ja ti se ispriavam TI si u pravu ja nisam.Samo ti u~ivaj i evo joa jednom javne isprike uz naklon i poatovanje.
TropicoLEGENDA

sep 2011.

Ma nema potriba za isprikom .Ok? nit sam se uvridija nit bilo ata...sve 5...samo volim konstruktivnu kritiku! da nebi bili offtopic evo 3 slike biljoza starih 7 dana! Prva i druga zasaene u mixu: tera magma, kompost kalifornijskih glista, galeblji izmet, pijesak.... Trea biljka zasaena u asu od litre, a raste samo u terra magmi koja je pomjesana s pijeskom! iako ova ima 3 para listova a ove prve dvije 2...ne dovodite u sumnju da slabije raste jer ima 3 para listova.... Obratite pozornost na ove koje su u organskom mixu a obratite pozornost na ovu trecu...prve 2 napreduju puno brze 2 kat listova je duplo veci a treci kat izbija, dok kod trece biljek u obicnom mixu je drugi kat listova na pola puta a treci kat se jedva jedvise nazire 1 i 2: 3.
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Da se nadove~em na Bladea i Tropica , oba dva ste u pravu i imate pravo prezentirati svoja iskustva . Istina je sljedea ato se tie urina : Objaanjenje za urin je vrlo jednostavno , naai bubrezi su prirodni filteri krvi u naaem tijelu . Odstranjuju viaak natrija , kalija , fosfora , ureje , proteina i ostalih hranjivih tvari iz naaeg organizma . Kad pogledate malo bolje istih je sastava i sva zemlja oko nas to jest priroda (organsko gnojivo ) . Postoji mana kod urina ako nije na odreenoj temperaturi ak i kad je pomijeaan sa zemljom , u~asno smrdi . To nebi nikom preporu io imati u stanu . Vjerovatno bi prilikom cvjetanja biljke sami vrhovi pokupili miris urina , jer je naaa biljka dosta vodenasta . Naravno sve ato izlazi iznaaeg tijela ili tjela ~ivotinja , mislim na sve izlu evine i izmet , urin i fekalije obi no smrde . Zbog raspada(razgradnje )truljenja hrane u naaim crijevima uz pomo raznih bakterija . Tako je i sa svim ~ivotinjskim gnjoivom , bilo one od doma oh ~ivotinja ili divljih . Da prijeem na stvar , ve sam negdje opisao ato sam napravio sa ov ijim gnjoivom . Najprije sam ih skupio kod susjeda dok su bila friaka (nije bilo smrada ) , zatim sam ih osuaio na suncu dva -tri dana . Potom sam ih smrvio u praainu i pomjesao sa jednim dijelom humbusa za cvijee . Taj pomijeaani dio sam stavio na dno posude , tako da kad biljka razvije ve dobar korijen , krene crpit ato joj treba . Ostatak zemlje bez dodataka sam stavio na vrh posude da pokrije gnjoivo , kako zalijevanjem nebi puatalo svoj miomiris . ak toplo preporu am svim po etnicima kao ato sam i sam da se najprije pozabave organskim gnjoivom , zato jer je manja mogu nost spaljivanje biljke . Ne ka~em da kemija ne valja daleko od toga , ali za nas po etnike je bolje organsko . Ja sam spalio iz istog neznanja ove sezone 7 biljaka od 35 cm i na kraju mi je samo mudonja ostao . Sla~em se sa sa obadva i svako mialjenje je dobro ako to donosi dobit i lijepi rast naae bilj ice .
tinitusENTUZIJASTA

sep 2011.

a sta je guano nego ***** od aismiaa (bat guano) ili npr galebova i srodnih ptica koji jedu ribu (seabird guano) i jedno i drugo je vrhunska stvar za cvetanje..
TropicoLEGENDA

sep 2011.

Istina. A taj isti guano od divljih ptica ili aiamiaa se mo~e naruciti online tipa ebay i sl....sve su to nadasve udni i glupi ljudi koji koriste i koji prodaju takvo neato! ;)
TropicoLEGENDA

sep 2011.

evo za kolegu BLADE-a jedna pobjedni ka: "Stored Human Urine Supplemented with Wood Ash as Fertilizer in Tomato (Solanum lycopersicum) Cultivation and Its Impacts on Fruit Yield and Quality"The new study found that plants fertilized with urine produced four times more tomatoes than non-fertilized plants and as much as plants given synthetic fertilizer. Urine plus wood ash produced almost as great a yield, with the added benefit of reducing the acidity of acid soils. "The results suggest that urine with or without wood ash can be used as a substitute for mineral fertilizer to increase the yields of tomato without posing any microbial or chemical risks," the report says."
SiDAMBASADOR

sep 2011.

neu puno njatke.. ali .. ljudi, UDRITE PO ORGANICI bio to indoor ili outdoor
BladeZMAJ

sep 2011.

Tropico kao ato sam rakao sve ima svoje vrijeme i mijesto,moje mialjnje je da govna i piaka nemaju ato radit u kui ili stanu koliko god dobri bili (u ato uope ne sumnjam) taman da nikad ne dobijem ni jedan vrh neu to uiniti,a ovo je 21 stoljee pa ko voli nek izvoli. Mi ne sadimo rajice frende nego Cannabis kad bi ovako gledao krumpir bolje uspjeva u kombinaciji bio-industriskog gnojiva neg zaseno samo a jednim ali to nije mjerilo i za naau biljku. PS ni rajica ni krumpir ne rasti u stanu ili kui pa nije ni bitno,ja ka~em u indooru nikad govna u outdooru naravno da mo~e.
TropicoLEGENDA

sep 2011.

hehe golube moj :D....o ito nisi ita od Marie-Luise Kreuter- Bio vrt...pa bi skuzija da krumpir a i sve druge biljke u biti mogu rasti i davat plodove bez ikakvih gnojiva itd....pro itaj...knjige ponekad znaju iznenaditi.... gle glupo je vise da ovo bude dijalog mene i tebe...opusti se, nevolis organski uzgoj u indooru? nema beda, al ne siri "paniku" i pomutnju clanovima koji zele pokusat sa organskim uzgojem pa makar i u indooru jer im tribaju kvalitetne informacije a ne subjektivno misljenje nekoga tko to nikad u indooru nije pokusa...ima nas ode koji znamo nesto ili puno o tome pa cemo mi uputiti ljude u to!

sep 2011.

Pozdrav tropicu :wave: Drveni pepeo prvenstveno se sastoji od kalcijevog karbonata, koji e podii pH vaaeg tla ato je viae alkalna (za razliku od viae kiselinski). ovdje je pH skala da vam da ideju pada: Uploaded with ImageShack.us Drveni pepeo pada na ovaj grafikon negdje izmeu 9-13. koristei drveni pepeo je ekvivalent za koriatenjem 0-1-3 (NPK) ubriva za vaae biljke. `to zna i da ima vrlo blagu opskrbu fosfora i kalija u njemu, ali ne i duaika. p.s. nije sve u kakici i bljakici :kackepieksen: :wave:
TropicoLEGENDA

sep 2011.

Wood ashes will raise soil pH because the largest component of wood ash (about 25 percent) is calcium carbonate, a common liming material that increases soil alkalinity. So generally use them only if your soil pH is under 7.0 based on a soil test. Terra magma ima 5.7 ph vrijednost stoga. to je to :*. isto tako za drveni pepeo se preporuca da se koristi od 7-9 kg na 92 kvadratna metra, tako da nitko nebi triba na svojih 0. nesto kvadratnih saksija staviti pola kile ili kilo pepela :). neznan dale se to osvrces na onaj doli post di je nesto sitno pisalo o drvenom pepelu al tu sam ju navea u kombinaciji s urinom pri uzgojupomidora...inace biljke koje bolje reagiraju na pepeo su pomidore, borovnice itd. nije sve u kakici i bljakici naravno, isto ka npr kod kemijskih gnojiva. predoziraj zemlju i prominit ea ph zemlje a samim minjanjem biljke nee moi koristiti neke elemente koji su jojpotrebni pa dolazi do s.anja.

sep 2011.

Evo ako znas nekakve sheme koje se mogu naci u prirodi koje bi pomogle da vuvica bude kvalitetnija :icon_lol: slobodno javi mozes i pm.
sharpLEGENDA

sep 2011.

za outdor: je bez sumnje bolji organic. mozda se ne dobije kvantitativno vise, ali kvaliteta je sigurno puno bolja. za indor:vrijedi isto kao za outdor, ali osim higijenskih(smrad), postoje i prakticni razlozi zasto nije preporucljivo koristiti bilo koji izmet i urin za prihranu. naravno ukoliko se uzgaja u prostorijama di obitavaju ljudi. ako je spajza ili podrum u pitanju onda nije problem. svi moguci nametnici ostavljaju svoje potomstvo u tom "govnu". pri idealnim uvjetima za uzgoj biljke i ti nametnici se pocinju izlijegati i normalno napadnu prvo zelenilo koje im je dostupno(ode biljka). i onda udri sa otrovima? ili .... mozda ubaciti u box vezicu osusenih cvjetova lavande? ako tjera moljce mozda je efikasno i za ostale insekte.
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

Ja mislim da nije pocela prepirka organsko il ne,nego da je rizik koristit kakicu od divljih ptica koje jedu ko zna sta.ja osobno bi volio probat organsko,ali nikako izmet.jer ja npr(i ko zna kolko ljudi jos)nebi mogao nabavljat od zdravih ptica izmet jer nemam od kud.
tinitusENTUZIJASTA

sep 2011.

ko moze nek nabavi kozjih brabonjaka, potopi ih u vodi u nekoj npr carapi, ubaci malo melase da nahranis bakterije, nek odstoji dan dva, i tom vodom zalijevaj, kad vidis kako biljke to vole, odmah postanes fan organike :cow_yellow: ali ne kozju kakicu direkt u zemlju jer je prejaka, moze izgorit korijen.
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

cervantes u svom dvdu namace platnenu vrecu sa izmetom od ljame i ovce.kaze da je to dobro za vegetaciju.a za cvjetanje od ljame i sismisa.to se namace par dana u vodi i to cirkulira kroz pumpu da bude dobro zmjesano.
MarcoPoloLEGENDA

sep 2011.

znate sta...citam ove rasprave i sve si nesto mislim da se zatvorim u kucu sa brdom hrane i vode...uzgajam biljcice i lagano gnojim...kad mi dodje jel'te ;-)

sep 2012.

golubje djubrivo je nesto najbolje sto sam u zivotu dao biljkama:) preporucujem dva puta u vegetaciji i dva puta u cvetanju..sa razmacima izmedju zalivanja od dve nedelje,prica se odnosi na out! sto se tice in-a,nema razloga da bude lose,100%.. Pokusao sam u prosloj turi,a i u ovoj cu. ispere se standardno i skroz opusteno iz biljke posle dva-tri zalivanja cistom.. Ja ga doziram tako sto koristim dva prsta(po sirini naravno:))u koju god ambalazu da ga sipam,a ostatak balona(od 5l najcesce)napunim cistom vodom. Nema niko nista da se zezne i upropasti,sve se lepo vidi u boji kad odlezi par dana i prokuva. niiiiiiiikako crnom bojom zalivati biljke. Znaci posle par dana ako je crno dodavajte vode dok ne postane braon,blaaago providno,to je po meni idealno i bez rizika da cete zapaliti sve sto imate,(a golubije djubrivo to moze vrlo lako). p.s.dok vam stoji tih par dana u balonu obavezno popustite zatvarac na balonu,da ne bude BUM kada odvrnete,kao drugaru pre koju godinu,ha ha covece nikada necu zaboraviti taj smrad,strasno.
BladeZMAJ

sep 2012.

Nisam ni goluba vidio 5 god...brijem svi su u zg...hahah cjela tema posvecena golubljem govnu hahahah aj odlicno nek je dobro
PappiISTRAŽIVAČ

sep 2012.

ja ove sezone za cvetanje koristim golublji..videcu kako ce da ispadne..za sad je dobro.

sep 2012.

o ito nitko od vas nije itao kako se od golubljeg izmeta lako mo~e otegnuti papke poato on esto sadr~i u sebi svu silu virusa i bakterija (golubi su letei atakori, zapamtite to), osim ako imate domae golube koji su stalno zatvoreni...

sep 2012.

pa,ja imam tu srecu...dobar drug je golubar i uvek bude sveze osusenih govana za mene:).

sep 2012.

druze sa tim nema greske..samo pazi na boju:)! ganja ce ti biti kao nikada do sada(bice i vise i bolje),golub je moj omiljeni leteci ubica,koji daje mnogo dobro djubrivo.
PappiISTRAŽIVAČ

sep 2012.

nemam nikakvog kontakta nisacim sto moze da ima razlicitu boju xD nabacao sam govana po povrsini zemlje i kad zalivam,po malo se razredi i udje u zemlju..po nekoj mojoj logici :) iskreno se nadam da su male sanse da se predjubri/pregnoji ovom metodom,al nije iskljuceno..a lepo napreduju..sve 5 :D priroda je cudo :)

sep 2012.

koliko ja znam..pticiji shit je jedno od najboljih prirodnih tj organskih djubriva..imam tih govana na dzakove po tavanu,mada za uzgoj ih nikad nisam koristio..svi mi kazu da su previse jaka!! prosle godine sam tretirao sajt sa pilecim izmetom..prezimilo je,dalo lepe rezultate..ali kad vec pocene vegetacija,cepam klasicno stajsko..od konja i bikova..prednost zivota na selu :p nemam hrabrosti da bacim na devojcice golublje..ne mislim na viruse i bla-bla..taj golublji izmet stoji godinama,dodje mi kao neka izolacija na tavanu,jedne godine smo skidali na dzakove sa tavana bacali po travnjaku,basti,ispred kuce..divlja vegtetacija od toga..samo operzno sa dozom..
usrnameAMBASADOR

sep 2012.

Dnevnik.hr - Pti?ji izmet joj pao u oko pa obolila od virusa Zapadnog Nila!

sep 2012.

druze ti imas blago na tavanu:)!

sep 2012.

slazem se,tako sigurno neces zeznuti stvar. dogodine probaj onako kako sam predlozio i neces se zeznuti,a koren uzme puno vise.. jos kada bi samleo izmet,nebi moralo da kuva par dana nego bi se usaftalo za dan:). pozz

sep 2012.

Od aiamiaa je najbolje, mo~ete ga nakupiti po nekim spiljama ili grobljima. Ja sam iz hercegovine dovukao punu vreu proale godine, tamo aiamiaa ko u pri i, a stvarno odli no gnoji. nebi to ni znao da nisam pro itao na jednom stranom forumu.

sep 2012.

da,cuo sam za sismisa. kazu da je i od goluba dosta jaci.. mogu da zamislim kako radi i koliko se dozira,bolesno. mada,zab.sam da sam na forumu i da mogu da pitam sve sto me interesuje:). pa kako ga dajes..? tecno ili..? koliko cesto.. .

okt 2012.

U vegetaciji sam svega 1 zagnojio sa njime, nikako razvodnjavanje, samo nabacam oko stabljike i zalijem dok ga ima na povraini i otprilike nakon 3 naredna zaljevanja proe u zemlju i onda opet tako. ista majka priroda i nikakvo kemijanje. Biljka ima finu tamno zelenu boju ato zna i da puca od zdravlja i vjerovatno joj paae. Joa da vrijeme poslu~i i bit e do jaja :)

avg 2013.

to je cista laz

avg 2013.

dobro da si mu rekao nakon skoro dve godine :)
sharpLEGENDA

jul 2015.

da mi je znat di se gnijezde:( , zaletio mi se u fasadu usred bijela dana , valjda je ciljao potkrovlje. prezivio je . ubacio ga u kutiju za cipele i oslobodio ga pod okriljem noci .

jul 2015.

pa kad vec u vodu stavljas valjda mozes provjerit ph prije sipanja i korigovat
L0oDZMAJ

jul 2015.

E nek si mu rekao amnezia... a on nije aktivan na forum vec 6 sta godina :D

jul 2015.

a tek sam sad vidio klikno na novi postovi i slucajno na prvoj stranici zavrsio sta cu sad kad nema delete opcije :(

avg 2015.

GNOJIO SAM PROSLJE GODINE GOLUBLJIM I KOKOSJIM DJUBRIVOM PRVO POPARIO SA VRELOM VODOM OSTAVIO 48H.I DOBIO BILJOJEDE PREKO 3,METRA A UROD JE BIO DA SU SE GRANE LOMILE TAKO DA I DO DANA DANJASNJEG KORISTIM SAMO TO EVO SAD IMAM 8,KOM.I STRAVA SU MORAM IM GRANJE PODUPIRATI JER SU NA ZEMLJI GARANTUJEM TI TERAJ TO AL NIKAKO SAMO DJUBRITI NEGO POPARITI VRELOM VODOM ODSTOJI PA P...I.I VIDECES INACE SAM DIP.AGROTEHNICAR..SRETNO Jasam proslje god.stavljao golub.i kokosji gjubrivo i imo sam biljojede preko,3metara a urod je bio da su se dgane limile budovi ko debljina ruke.1,5gjubriva rastvoris sa 15l.KIPUCE VODE OSTAVIS 48H.PA P...I.I NE BRINI I OVE GOD. Imam,8kom,nema nikake razlike od prosljih biljaka..inace sam DIPLOMIRANI AGROTEHNICAR kad prelijes kipucom vodom onda poubijas sve sto je stetno i nemas brige.u labar.sam ispitivao i doso do zakljucka da u 15litara rastvorenog gnojiva imas..15%azota,45%fosfora,56%kalijuma,9%kalcija itako dalje..
L0oDZMAJ

avg 2015.

Kao prvo pozdrav kolega... lepo je znati da ima diplomiranih agrotehnicara na forumu ;) kad je vec tako,ne vidim zasto ne bi dao tacne informacije (koji su golubovi u pitanju) divljaci ili oni koje covek gaji... razlika je velika,divljaci se hrane svim i svacim i njihov izmet je pun bakterija i veliku su prenosaci bolesti,cak ako bi na posekotini od tela doslo do dodira sa takvim shitom,doslo bi i do bolesti,trovanja i cega vec a da ne pricam sta bi bilo sa pusenjem takve trave... zato i pitanje koji su golubovi. A kao drugo kolega,golubiji izmet od mikroelemenata ima samo azot,fosfor i kalijum ostali mikroelementi tu ne postoje,tako da nznm u kakvoj si to labaratoriji proveravao... ako vec dajes informacije,imaj u vidu da budu tacne ... 1.5 gram shita od goluba na 15litara vode,ima uticaja minimalnog... i kakav shit je u pitanju suvi ili svezi? Ni to nisi naveo ili moram i tu razliku da pisem... Imaj u vidu da je ovaj forum stvoren da pomogne ljudima sa tacnim informacijama,kako sta gde i po zelji da bude slikovito objasnjeno da bi kolege groweri sto jasniji uvid imali na pravljenje nekog organskog gnojiva... Pravilnik 4.Piaite kvalitetno i ozbiljno Ne piaite poruke nepovezano, tek da i Vi neato ka~ete! Ako tra~ite pomo, budite precizni. Ukoliko odgovarate na ne iju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite ata ete napisati, proverite da li ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Ne zbijajte aale kada tome nije mesto na ozbiljnoj diskusiji (a naj eae nije). Budite spremni da stojite iza svoje tvrdnje. Peace and no hard filings

avg 2015.

Pozdrav kolega ja sam to gajio Veliku pozdravi za moji kolega e posto si toliko siguran moracu realnije da ti otvorim ko smo i od gde smo ja sam iz ednog sela blizuLAZARAT ALBANIJA se nadem si cuo ovde proizvedemo i do 20toni GANJA ima 6MAJSTORI I nasa trava se iskjucivo od pocetka HRANI I GNOJI..68%,GOLUB.IZMET,20%OVCI I NESTO 15-20%,GARLONOFLORIKS PA VIH TE POKANIO DA DOGES U GOSTE I DA MALO UZIVAMO U POLJIMA GANJE.A STO SE GOLUBLJEG IZMETA TICE MOZDA SI XUO ZA SELO VASILEVO,U MAKEDONIJU STRUMICA POZNATO I DO JAMAJKE ZA TRAVU KAD SE OVDE SIJAO AFION I SADILA NAJKVALITET GANJA OD TIH HEMIJA NISU NI FABRIKE POSTOJALE PA JA BILA NAJKVALITET TREVA U CELOJ EVROPI.A STO SE GRAMAZE TICE PIS.GRESKA 150GR,12L.VODA ILI 150KG.NA 1.200L VODA. Pozdravlam te. I cenim svako ima svoj stil odgajanja..al je nas stariji i od.100godina.. Nije bitno ko je kolko aktivan ja forum pratim od smo pocetka a trk se sada uclanio.tako da to i nije nesto,POÇITUJEM SVKOG KO NA SVOJ NACIN ODGOJI PA JE NEKAD I DOBRO NAUCITI I OD DRUGIJU LJUDI I POCITUJEM SVAKOG.POZ. @doon koristi mala slova jer se velika tretiraju kao GALAMA !!!

avg 2015.

aj se sad odlucite jel gram ipo ili je 150 grama jesu svjeza govna ili suha govna? da li mora drugacije koristit za kokosija ili je potpuno isti recept za koke i golubove?
L0oDZMAJ

avg 2015.

Hvala na pozivu kolega i drago mi je da tako lepo gajite vutru :) cuo sam za ta mesta,mslm da je tamo trenutno opasno dolazit ;) ja sam pristalica organica i drago mi je da neko to koristi 5+ samo nastavi da cepas sa tim tonama :) mi smo ovde sitni groveri koristimo za licne i medicinske upotrebe :) peace i zelim ti sve naj ;) amneziaHaze ja nema sta da odlucujem,jednostavno kako bi rekli stari znam znanje :)

avg 2015.

znam lood da znas vec si me savjetovo za gliste.ali sad niste nista napisali koji je omjer? i kad si se vec ovdje javio da te pitam posto cini mi se ona tema je davno zaboravljena. napravio sam u kanti od 20 litara od raznih biljki "gnojivo" ubacio sam sta cvjetova sta koprive i ostalih zelenih popunio do pola stavio vode,secera,algi ... da li bi u tu smjesu mogao staviti kokosije dubre i koliko bi ga trebalo za 10-20L?(ne trebalo nego smjelo) vise vjerujem tebi nego momku iz "lazareta"
sharpLEGENDA

avg 2015.

Momak 99% posto nije iz Lazarata:thumb: , a iz Vasiljeva?? lako moguce. Naime tamo se nekad gajio afion i industrijska konoplja . Kad se vec dublje ulazi u temu, bitno je i u koje doba godine skupljas golublji izmet , dali za vrijeme kad hrane mlade ili u "mrtvom" periodu tj. zimi .
L0oDZMAJ

avg 2015.

O temi golubiji izmet sam napravio vodic... a to sto si ti pravio amnezia,nznm sta si stavio ni koliko svega,a od prilike da bi rekao nesto,ne mogu da stojim iza toga. To je na tebi,ima vremenski proces koji mora proci sa tim... na 20l "zemlje" mozes ici sa jednom lopatom(suvog)...

avg 2015.

Tung şoç àpó dí şhíp,mú më ĽÓDËR 3,5KM.ŃË LÀZÀRÀTI ŞCÓ TË AĽBÀN.ZELEO BI DA ME BUDES GOST I NEBI IMAO PROBLJEME A LOZEM EVO JEDAN POZDRAVI ZA TE. Izvinjavam
sharpLEGENDA

avg 2015.

@doon malo si mi cudan prijatelju , spominjes Lazarat a prosle godine su ga izbunarili . Tamo se vise ne uzgaja :whato:: . jos i selo iz kojega navodno jesi ,ne mogu uopce nac na karti . Onda spominjes Vasilevo kod Strumice koje je nekih 600 km daleko od Lazarata:D. Uglavnom malo si mi nelogican . Uopce nisi Albanac,posto si me na PM kontaktira onekim cudnim dijalekton albanskog jezika (recimo google translate : sa Makedonskog prevedeno na Albanski) vjerojatno si Makedonac a siguran sam da nisi zavrsio za agrotehnicara, prije bi rekao da si zavrsio nekavu vrstu policijske akademije pa.... Nista stari, budi mi pozdravljen :banana_rasta::thumb:
MarehISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Ove godine raste paradajz u organic DWC ju na balkonu-jupol 15lt. Obrao sam 6 kom. I jos rastu 3 komada a ima jos i cvjetova. Paradajz je dobrog mirisa i okusa. 9 komada nije bas nesto, ali za prvi put... Koristio sam vodu, "heisenbergov"caj od kokosjeg izmeta i root power ( na pocetku). Ali mu fale neke stvari. Koristio sam i plantellu vita i mljeko-foliarno. A za vutru nema mjesta, pa ga vjerovatno ni nece bit.

avg 2015.

ali nisi rekao cemu one dve sake zemlje :GRRR pitao sam te to. komsija mi ima pismonose, i reko daj da se dogovorim sa covekom, a on ni 5 ni 6, kaze donesi dzakove nakupicu ti, lol, kao da mi treba u tolikoj kolicini, ne mozes coveku objasniti :D
L0oDZMAJ

avg 2015.

3 sake :) da razgradim malo gnojivo i ublazim... zato kopriva i zemlja... kopriva da mi pojaca gvozdje malo :) najbolje je sa (gavez ili dinja) s tim sto je dinja bogata sa kalijumom,kalcijumom,gvozdjem,itd... a negde je i koriste protiv kancera,mada to nije naucno jos dokazano sto se tice kancera... pomesat umesto koprive... al dosta ljudi se ne moze snaci sa gavezom i dinjom,pa sam ovako uprostio :) ako je ok prihrana golubovima od tog tvog komsije,onda uzmi... al prvo se raspitaj kako ih hrani... peace bro

avg 2015.

Bok stari daleko da j odgajim tonazu radio sam nekoliko meseci tamo i sad gajim kod kuce nekih 5-8kom.za svoju upotrebu samo,pozdravcina. sreno respekt
Dim92ENTUZIJASTA

dec 2015.

https://www.vutra.org/threads/mentor-cili.12244/page-157#post-416213 Eto vam ga izmet.
L0oDZMAJ

dec 2015.

Kazu za seljaka nije zvaka ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se