VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgoj"mini" box
LEGACY

"mini" box

106 odgovora6,279 pregleda
zlariAMBASADOR

sep 2010.

Zdravo !!! Imam box 20 x 35 x 25 :ohno: s jednim ventilatorom od ra unala, unutra sam poljepio aluminijsku foliju i sada me zanima : 1. kolko bi trebalo CFL lampi za jednu biljku. 2. dali je bolje 12/12 od pocetka ili prvo 18/6 3. Razmisljao sam o topiranju + LST (posto imam mali box)
MoxENTUZIJASTA

sep 2010.

jao, pa to je micro box... :P jedno 4-5 cfl ti treba... si siguran da ti je to isplativo raditi, osim ako ne mislia bacit unutra neki ultrastabilni lowryder? nadam se da je 35 visina, ako nije, nek postane..hehe dr~i nekih tjedan dva na 18/6, taman ti se biljka razvije i mo~ea po et s LST , onda prebaci na 12/12 da poka~u spol i guraj do kraja...
PuricaPOZNAVALAC

sep 2010.

Ne pomisljaj uopce na takavu box , mission impossible , zarulje ti oduzmu 6-7cm kad se postave , znaci to je vec 28 , pitar 10cm to je 18cm , i 5 cm do cflova koliko biljke mogu max narast i ispadne ti da imas max iskoristivu visinu 13cm..Znaci baci to u kontenjer sve i napravia novi box min 55-60cm visine.
zlariAMBASADOR

sep 2010.

ma 35 je airina al sad cu jos povisit box za jedno 10 - 15 cm skuzio sam da imam mjesta. Ovaj put ide domaja pa kad to prode mislio sam lowr. Ma nije meni tolko bitan urod, sad ce zima pa da imam sta za radit :)
MoxENTUZIJASTA

sep 2010.

LOL 35 je airina.... ja se valjam.....XD purica ti je dobro rekao, nema kruha od toga.... a ovo experimentiranje ti jedino mo~e pomoi oko sljedeeg growa... bezveze ea potroait struju, vrijeme i lovu.. nemoj ni pomialjat na neki LOW bez boxa min 30x40X60... bacit ea lovu na sjeme i terorizirat bilj icu
FalconENTUZIJASTA

sep 2010.

Pozz!naravno da bi bilo puuunoo bolje kad bi te dimenzije prosirio na sve strane:)...ali ako te to veseli,smo naprijed,sve se moze napravit (i izvest do kraja) ako zelis i imas volje!..eo ti jedan sajt pa baci malo pogled kako ovaj radi PC-boxice- http://www.youtube.com/user/rjcw2#p/u/49/GdTptYP81Uo (izvinjavam se ali nije namjera reklamiranja,ionako je preskup:))a progoglaj malo sto se tice LST-a imas podosta video materijala na netu...ako te interesira imam i ja preko 30GB video materijala u vezi opcenito,svega o uzgoju vutre,ali nema tako malih dimenzija...vecinom su veci..od ormara do dvorane:)al i dobro ti je purica natipko da bi visina trebala biti bar kao PC-box-50-60..u svakom slucaju sretno i samo polako:)
zlariAMBASADOR

sep 2010.

urod nije vazan, a i nije mi prvi grow. Gledao sam malo staru temu gdje je kolega sa foruma radio u zvucniku slicnih dimenzija, a ako bude potrebno povisit cu box. Eh da, imam rasvjetu od starog biljnog akvarija mislim da je oko 5W svaka cijev, jedna je bijele boje druga je crveno/ljubicaste. Jel to OK za pocetak dok je biljka manja od 5cm. Ili da pricekam dok mi nedou CFL lampe. EDIT : hvala na podraci falcon
upitnik???LEGENDA

sep 2010.

Pukni brale 3-4 cfl po boksu i udri odma 12/12.... Bori se ko lav hehehhe nije zezancija nego ja to ozbiljno. A ka~em ti da ea kako biljke budu rasle sve viae to volit... Mo~e se skoro svaka biljka natjerati da bude malena pogledaj moj dnevnik 12/12 p aimaa i mjere biljke sa metrom... Zraka im sredi da imaju i temp... neka je Ok. Moj predlog ti je 2-3 biljke max odma na 12/12 pa ako sve budfu } super a ako 1 il 2 opet super. Sretno !!!!!!!
zlariAMBASADOR

sep 2010.

koja je razlika izmedu 18/6 i 12/12 u mom slucaju ???
MoxENTUZIJASTA

sep 2010.

18 poticanje na vegetaciju, 12 na cvjetanje, i ka~ea, nije ti prvi grow :p
Che*LEGENDA

sep 2010.

u tvom slucaju..i u slucaju svih drugih....koji nisu citali osnove :) :) :) 18/6 faza razvoja,lisna masa...razvoj 12/12 faza cvijetanja.stvaranja hedova..onoga sto volis pusiti :D ako od pocetka stvavis na 12/12 biljka se se automatski razvijati i prebaciti na cvijetanje.i tak ce biti punooo manja od velicine koju bi inace postigla. To se radi sa domaja sjemenom kad netko nema ni prostor i neku vrstu stabilnog LowRidera ili slicno. ako stavis prvo 18/6 ,tak teoretski mozes drzati godina i nista se nece dogoditi ali cim prebacis na 12/12 , biljka c epoceti pokazivati spol,kao i u prirodi, i ako je zenska, dat ce ti predivne vrhove,samo sto moze imati i 1-2-3 metra su sebi :P
zlariAMBASADOR

sep 2010.

ovo me zanimalo i ne nije mi prvi grow prvi je bio outdoor
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Evo napravio sam novi box malo vei od prijaanjeg dimenzije su mu 30x35x40 (Dx`xV). Trenutno su unutra 2 CFL, ali sutra idem u nabavu po joa par i po reflektirajuce tapete. Slika bilj ice prvi dan (fali joj svjetla :( ) I sutra ili prekosutra u box ide jos jedna sjemenka koja je trenutno na klijanju.
PeterGriffinISTRAŽIVAČ

okt 2010.

drug moj, u buduce ti nebi preporucio da radis box na taj nacin. prvo se zbave svi dijelovi i napravis box, pa tek onda sadis biljcice. al zanemarimo sad to :D cini mi se da ti je slaba svjetlost u boxu. previse mi je zute boje (zakljucujem po toj slici koju si stavio). Mozes li nam rec specifikacije te dvije sijalice u boxu?
zlariAMBASADOR

okt 2010.

znam da je slabo svjetlo, a ~ute je boje jer mi je jedna CFL-ka malo ~utije boje. Jebiga imao sam ja box al mi se desilo neko sranje nebitno pa sam ju moro sad premjestit u novi. 1. PHILIPS GENIE 14W Energy Saver Daylight 2. PHILIPS Economy 9W Energy Saver
PeterGriffinISTRAŽIVAČ

okt 2010.

daj zlari nemoj mi to radit :D daj mi karakteristike sijalica, koliko lumina koliko K. to isto kao da ti mene pitas koji comp imam a ja ti kazem windows 7 :D kad budes isao kupovat te dvije sijalice, potrudi se da uzmes sijalicu sa sto vise lumina i da budu daylight, nikako warm light! za vegetaciju je bitno da skupis sto vise lumina, jer to je na neki nacin "hrana" biljkama (fotosinteza hu-ha ) :D bar sam ja tako pravio svoj box...
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Ma znam ja sta treba biljkama i ja sam ti dao sve spesifikacije koje sam mogo jer ja okom (a vjerujem da i vi) nemogu okom odredit kolko lumena ima O.o a to je sve sto pise na lampama Sutra dok kupim sve sta treba se mozemo razgovarat :D
slobodanAMBASADOR

okt 2010.

poz zlari,bolje je prvo citati forum,razgovarati pa tek onda kupovati.. :)) moje misljenje je da kupis philips od 23w (tacan naziv:philips turbo energy saver,isijavaju 130w).one daju 1450lu, i ako ce ti biti u vegetaciji,treba plavi spektar boja tj cdl 865.(imas i one kineske koje su od 35w isijavaju 175w daju 1550lu i 6400k). merilo bi trebalo da bude po meni, 50000lu na 1m2,tako da proporcionalno tome na tvoju povrsinu 30x35 ide oko 6000lu tj 4kom philipsove od 23w. i posto je tema o boxu,bilo bi dobro da oblozis zidove i plafon boxa sa mylar folijom,kako bi gubitak svetlosti bio minimalan. i zaboravih da ti kazem da ti je bolje da pocinjes u casama od o,5l,raseces po sredini i pri dnu pa zalepis selotepom radi lakseg presadjivanja i sto manjeg stresa. i sledeci put gledaj da stavis vise zemlje u casu,tj smesu recimo terra magma i perlita a nebi bilo lose i malo vermikulita. nadam se da sam malo pomogo,i dobrodosao...
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Ah trenutno nisam u najboljem financijskom stanju a kao sto rekoh ovo mi je trening do iduce godine kad ce bit para i kad ce bit sjemenke po narubi. Kupio sam danas philipsovu 23W 1550 lu, a brijem da su ove u boxu jedna od 1000lu a druga od 1200
slobodanAMBASADOR

okt 2010.

ma polako i opusteno zlari... samo bez pritiska i nervoze sto u startu nemoz obezbediti idealne uvjete. ako tezis ka tome,bice.. bitno je samo da znas znanje za pocetak i polako prikupljas svu potrebnu opremu... ja sam recimo izvadio termostat od ribica i postavio ga u box da bi imao uvid u temperaturu... :))))
zlariAMBASADOR

okt 2010.

7 dan od kad je provirila van iz zemlje (18/6)

okt 2010.

Ljepo izgleda!
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Zanima me ono gnojenje sa korom od banane i ostalih voa. Jel dovoljno koru samo polo~it na vrh zemlje ili se mora mjeaat sa zemljom. I jos me zanima jel bolje da radim lst pa dok popunim prostor topiram ili da ju odma topiram i da lst radim samo na grane koje izrastu tj. s kojom metodom cu popunit vise vodoravnog prostora da mi ostane vise mjesta za hedove
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Nitko nezna ?
zlariAMBASADOR

okt 2010.

LST po rubu tegle
zlariAMBASADOR

okt 2010.

17.10.2010
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

okt 2010.

lijepo izgledaju... :)
slobodanAMBASADOR

okt 2010.

pocnes raditi lst,sa trecim parom listova, i polako vijas rub saksije. mozes rub izbusiti pa pomocu rupa na njemu raditi lst. moj savet ti je da uzmes gnojiva koja su odredjena za vegetaciju ,odnosno cvetanje... jer tu nije samo u pitanju kora od banane...
zlariAMBASADOR

okt 2010.

ma na pocetku me zanimalo jer nisam ju htio gnojit s kupovnim stvarima da ju nespalim al sad uskoro cu gnojit sa ovim sta imam doma, a lst sam sad uradio bolje nisam busio rub tegle nego sam oko ruba stavio zicu za koju vezem. Cekam da se upali svijetlo pa stavim slike
slobodanAMBASADOR

okt 2010.

extra resenje,stvljaj slike i sretno growanj!!! :))) najbolje bi bilo da stavis i slike toga gnojiva sto imas kuci, pa da ti iskusni preporuce kako i u kojoj meri... al jedno je sigurno pola od propisane doze
zlariAMBASADOR

okt 2010.

e sad jebiga biljka je na 12/12 a ja radim lst, vidjet cemo kak ce ispast al ajde barem sam poceo sa savijanjem kad je bila na 18/6 :D gnojivo cu slikat sutra sad mi prehladno za ic u podrum ;)
slobodanAMBASADOR

okt 2010.

dobar fazon,nesto slicno sam i ja uradio.. evo tebi jedan rep+ od mene za sve do sad...
Che*LEGENDA

okt 2010.

..jesam ja sad nesto propustio ili sam nasao da imas samo jednu zarulju od 14 i jednu od 9W?
zlariAMBASADOR

okt 2010.

imam tri zarulje od 9W, 14W, 23W i vjerojatno uskoro ide jos jedna
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

a ta jedna ako je mislia stavit -stavi od 23w ili viae jer je malo.. pozz i sretno
Che*LEGENDA

okt 2010.

bas to.... nema stednje na svjetlu... :)
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Sto se tice gnojiva imam "FLORTIS NPK 7-8-7 za petunije" evo i link : http://www.pup.si/vrtnarstvo_ekatalog.php?cat_id=13&id=55
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Evo biljka je 10 dan na 12/12 re~imu i jos uvijek (kolko se meni cini) nikakvih znakova spola, znam da to moze dosta kasnit al jasam nestrpljiv :D evo novih slika mozd vi pronaete neato, al isto sumnjam :)
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

dobar LST :) i od proaleg puta, koliko se meni ini narasle su dosta dobro, s tako "malo " svitla , ako skupia malo para dodaa joa jednu od 23W premda ja san ju er kupia za svoj PC box koji je u izradi jednu CFL od 45w 2700 ima 2500 lumena platia san 59 kuna u chipoteke baa je odli na ta ~arulja(samo ata je dosta vea od ovih ostalih lampi pa mislin kupit poslje joa jednu dodat i to bi bilo dosta za cili grow mislim)
zlariAMBASADOR

okt 2010.

ma raste ona ko luda izgleda da joj se negdje zuri :) .. i da mislim dodat jos jednu zarulju ali kolko vidim ona bez ikakvih problema raste sa ovakvim svjetlom jedino mi je sad zao sta sam ju tak brzo prebacio u cvjetanje al dobro iduci grow ce bit bolji .
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

oprilike koliko je duga i koliko si dr~a u vegetaciji , ita san ti cili dnevnik al sam zaboravia trenutno
zlariAMBASADOR

okt 2010.

otprilike 10 cm, a u vegetaciji je bila samo 6 dana prebacio sam u cvjetanje da vidim otprilike kolko ce narast da znam za sljedeci put 4.10.2010.  24/0 (to kad je izvirila) 7.10.2010.  18/6 12.10.2010.  12/12
zlariAMBASADOR

okt 2010.

jos uvijek nikakvih znakova spola :S
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

13 dana i nije pokazala spol... hmm... a ekaj joa ata da ti ka~en haha nemoj gubit nadu
zlariAMBASADOR

okt 2010.

Evo slike pa probajte vi odredit, meni ovo vuce na zensko al kad nema pistila pa mi cudno. al glavno da ona smrdi ko velika :D
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

kako rjeaavaa smrad ... i dal ga rjeaavaa :D
zlariAMBASADOR

okt 2010.

pa box mi je u ormaru ispod televizora i u sobi se samo nekad osjeti i to skroz malo, ali kad otvorim box aupi me smrad :D. Ne rjesavam ga budem kasnije ako bude potrebno sa aktivnim ugljenom a za sad Airwick rjesava stvar :D
zlariAMBASADOR

okt 2010.

evo slika moje male djevoj ice :D (18. dan na 12/12)

okt 2010.

mala je ljepa i zdrava brao :)
zlariAMBASADOR

nov 2010.

masti se masti :D
zlariAMBASADOR

nov 2010.

evo mali photo update glavnog vrha
zlariAMBASADOR

nov 2010.

Danas sam srezo dosta listova da vrhovi dobivaju vise svjetla (17 dan cvatnje)
zlariAMBASADOR

nov 2010.

jebiga morao sam je skinut :'( http://s1116.photobucket.com/albums/k575/zlari/
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

pa nije ni do kraja sazrila amrc amrc al za prvi put je super , svaka ast, nije ni bilo problema :P rep +

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se