VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojAlkalna Voda
LEGACY

Alkalna Voda

14 odgovora1,858 pregleda
Sasha.ENTUZIJASTA

dec 2012.

evo ko i ina e moje teme su za groblje pa evo joa jedne,nego ima li tko kakva saznanja o upotrebi te vode za zaljevanje biljoza.... naime itajui po netu ka~u kako je to tajna za ogromne cvijetove,to navodi jedan grow-er u svojoj knjizi za uzgoj marice... kao koriste i vodu iz pipe biljoza ima neki "umjetni" okus i miris...a i klor i mikroorganizmi ne idu na biljozinu stranu nego je naprotiv ko e u razvoju... ta voda se dobiva prlaskom kroz neki karbonski filter pa ultraljubi asto zra enje pa u elektroliznu komoru gdje se platinskim elektrodama razdvaja na Alkalnu vodu(vodu za pie) i kiselu vodu(voda za vanjsku uporabu),kao u filteru ostaju klor i ostale stvari a i mikroorganizme ubija to zra enje,dok u ovom je neki bolji filter koji i te mikroorganizme zaustavlja....ovako izgleda jedna od jeftinijih maainerija bez ultraljubi astog zra enja: 1633.IPB jel bi se ko usudio bacit u ovakav troaak pa da vidimo te vrhove ko ova moja hedina od 250g na slici.....:ludak evo nekih dobrih strana te vode.... http://youtu.be/aiXuwkrPoJk
BladeZMAJ

dec 2012.

e salko salko....
Sasha.ENTUZIJASTA

dec 2012.

kaj...kenjam ga a....a ata ea dosadno...a to su,ajmo re male tajne hahahah...
Z&NZMAJ

dec 2012.

Koja je poanta ovog posta? @ Salko100 Nisi uope glupu temu pokrenuo i moje mialjenje je da nije za groblje. O vodi i kvaliteti iste se ve pisalo, ali nismo pisali o ovakvome pristupu. Osobno koristim sustav za pro iaavanje vode na principu filtera od komprimiranog aktivnog ugljena + UV lampa u unutraanjosti filtera i voda je izuzetno ista i nema nikakav okus ili miris, kao ina e kada samo iz slavine pustim. `toviae, niti kada je remont vodoopskrbnog sustava, ne moram kupovati vodu za pie, jer filter odradi posao odlino. Voda je strahovito zagaena i kada uzmemo u obzir koliki je postotak iste potreban u naaem tijelu, vrijeme je da se zapitamo ato pijemo. Ako ne radi biljaka, pribavi si neki od vrhunskih pro ista a radi sebe ;) :wave:
BladeZMAJ

dec 2012.

Koja je poanta?.... -karbonski filter -ultra ljubicasto zracenje -komore za elektrolizu sa platinastim elektrodama Nisam apelirao da je tema bezvezna nego da je "to hors shit" eto najiskrenije uzgajamo samo biljke ljudi moji...stoji da je voda loaa...al postoje i potoci bunari rijeke ili kianica...a ovo sve skupa postaje nuklerna fizika smatram nepotrebnim za bilo kojeg growera koji uzgaja za osobne potrebe pod nekom ~aruljicom....poato sam protiv extremizma u bilo kojem obliku..a to vec ulazi u extreme tako sam i reagirao..."e salko salko" ...a jel tema za groblje il ne..znate vi moderi :vb_wave:
Sasha.ENTUZIJASTA

dec 2012.

A onda moderirajte jer ima toga o Alkalnoj vodi i Kiseloj vodi ato mo~e bit od izuzetne koristi u ~ivotu.. e tu nastaju financijski problemi,ovaj gore je na slici cirka 500 eura a vidio sam i onih po 10.000 i 13.000kn oni imaju ugraeno uv svijetlo,ovaj od 500eura nema no mislim da bi se isplatilo ulo~it 500 eura u neato dugoro no i zdravo za tebe i biljoze ;),iskoristivost je 100%-tna... ali zasada se moram zadovoljit i ovom is hravih cijevi....
Z&NZMAJ

dec 2012.

@ Blade Pa tako reci onda :P To ato si sad napisao se neda is itati iz onog prvog posta :) @ Salko100 Uvijek neato fali :D Evo, moj filter je bez elektrolize. Mogao bih malo prou iti to, pa vidjeti mo~e li se tu neato dodati, ako je potrebno naravno :) Btw, cijena je bila oko 750e :D Zamjenski ulo~ak filtera doe oko 160e, a mijenja se svakih 5000l :) Djeluje puno na prvu, ali s obzirom da i tako moram kupovati vodu, isplativije mi je ovo, a i sigurnije, jer voda u plasti nim bocama zapravo uope nije dobra za pie. Vjerujete mi, znam kako se skladiate palete sa vodom i ostalim piima, a o temperaturama u kamionima da ne pri am. Sve to utjee na kvalitetu i istou sadr~aja boce, koja usput pri viaim temperaturama u vodu otpuata atetne tvari. Plastika je bulshit... E sad, o isplativosti takvog sustava za potrebe uzgajanja bi se dalo diskutirati. RO sustavi se koriste za hidro uzgoj i puno su jeftiniji od ovih...
Sasha.ENTUZIJASTA

dec 2012.

evo bilo je copy and paste....valjda nije bad.... NOVA GENERACIJA VODENIH IONIZATORA Mikrofiltracija, ultraljubièasti tretman, ionizacija: ultra-èista, ultra-zdrava voda Tehnološki proces: Jedinica vodenog ionizatora, koja nije veæa od enciklopedijskog rjeènika, povezana je na izvor kuhinjske vode i provodi elektrolizu slavinske vode prije uporabe. Unutar jedinice voda se prvo filtrira kroz karbonski filter, te se na taj naèin apsorbiraju klor, teški metali i drugi kemijski agensi. Zamjena karbonskog filtera nužna je nakon proizvodnje otprilike 6.000 litara vode. Nakon toga voda prolazi proces ultraljubièastog tretmana radi uklanjanja mikrobioloških agenasa te prelazi u elektroliznu komoru gdje se na platinskoj elektrodi premazanoj titanijem zbiva proces elektrolize vode i nastaju alkalna (namijenjena internoj uporabi), te zakiseljena voda (namijenjena vanjskoj uporabi). Pozitivni uèinci: alkalna voda efikasna detoksikacija organizma superiorni antioksidativni kapacitet izrazita hidracija organizma bolja distribucija vitamina i minerala dobar okus Prednosti: brza ugradnja u roku 30 minuta ugradnja na slavinski dio, bez diranja cijevi proizvodnja 4,5 litre vode u minuti dostupnost u svakom domu i na svakom radnom mjestu u svakom trenutku dostupna svježa, biološki i kemijski sigurna voda povrat uloženih sredstava u roku godine dana u usporedbi s kupovinom vode u staklenoj ili plastiènoj ambalaži Uporabom vodenog ionizatora umjesto jednog, dobivamo dva izvora vode. ALKALNA I KISELA VODA Alkalna (lužnata) voda izvrsna je, ne samo za piæe, veæ i za kuhanje. Primijetit æete bolji okus sokova, kave, èaja, kao i juha, tjestenine i riže, pripremljenih u alkalnoj vodi. Veliki broj ljudi odmah primijeti porast energije i smanjivanje kiselosti u organizmu jer se smanji potreba za antacidima. Aciditetna (kisela) voda, je voda s nižim pH vrijednostima i ona je dobra za vašu kožu i kosu, ali i za atletsko stopalo, akne, ekceme i druge kožne iritacije ukljuèujuæi i ugrize insekta i opekotine. Dobra je i za ispiranje usne šupljine. Koristite kiselu vodu za sve tipove èišèenja: èaše, zidovi, tapeti… Vaše biljke æe je voljeti. Koristite kiselu vodu za vanjsku, a alkalnu za unutarnju primjenu! Neuredna kiselo-lužnata ravnoteža može biti uzrokom pojave mnogih zdravstvenih tegoba i ošteæenja zdravlja: reume, osteoporoze, ekcema i kožnih osipa, glavobolje, prehlade i gripe, kao i mnogobrojnih želuèano-crijevnih tegoba i poremeæaja. Najveæi i gotovo neizostavni preduvjet za ozdravljenje od akutnih i kroniènih poremeæaja jest normalizacija ravnoteže izmeðu kiselina i lužina. Što može uzrokovati pojavu zakiseljenja - kiselosti? prehrana bogata namirnicama životinjskog porijekla zagaðenje okoliša-zraka kisele kiše koje minerale potiskuju u niže slojeve tla rezanje, obrada i kuhanje hrane PIJENJE PREMALO KVALITETNE VODE alkohol, pušenje premalo kretanja, stres vanjski èimbenici koji dovode do demineralizacije organizma – visoke temperature i pretjerano znojenje uzimanje lijekova, posebice salicilata, koji su sastavni dio svih analgetika i tableta protiv gripe. @ ZLO isplativo definitivno nije ugrađivat ako je samo za bilje,ali ako ga ugradiš a valjda češ ju i pit....evo upravo pročitah da imaju nekakve kapi za kupi ali da je ionizator vode puno bolje riješenje...evo ovdje je test na životinjama rađen pogledajte rezultate i sad zamislite da za taj postotak svaka vaša biljoza rodi više...pa računaj....a kiselu vodu koristit za špricanje protiv svih gljivica i nametnika,za dezinfekciju,rane osipe i sl.... http://youtu.be/BGtQSgGkDgs

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se