LEGACY
Advance Gnjoivo: HESI vs. BIOBIZZ
112 odgovora18,140 pregleda
Smokemashine HR
ENTUZIJASTA422 REP56%
→ Poznavalac
Smokemashine HRENTUZIJASTA
nov 2005.
nov 2005.#1
nakon sto sam nedavno zavrshio special o growboxu,sam upravo ishao gnjojit biljke moje..i mislio malo o gnjoivima...i dok ne zaboravim chu malo opisati.....
za paradajz( ::histerija ) indoor growing su nizozemci konzipirali par vrsta umjetnih i prirodnih gnojiva(Hesi,BioBizz,Canna)..dosta ljudi gnjoje sa Canna...i hvale ga..ja ga josh nisam izprobao..pa nemogu nishta rechi....
ja osobno imam Hesi(trenutno u uporabi)i Bio Bizz...Hesi(biljni+minimalno sytetike) me jako zadovoljava...paradajz raste kao lud....dobio sam od frenda(vlasnik growshopa)i biobizz za testiranje...ali gnjojim jako oprezno sa hesi pa imam josh dosta toga...za 5 growowa....i biobizz(na biljnoj bazi)che morati josh malo da sacheka.-.
Hesi ima razne produkte...
1.HESI ROOT KOMPLEX(za razvoj korijena u svim fazama)
2.HESI TNT KOMPLEX (za biljku u fazi rasta)
3.HESI BLOOM KOMPLEX(za bilku u fazi cvatanja)
5.HESI PHOSPHOR PLUS (da se cvjetovi bolje i veche razviju)
6.HESI SUPER VIT (u svim fazama,aminokiseline i vitamine za biljku)
BIOBIZZ ima isti program samo malo drugachije nazvan i sa nekim malim promjenama...
bez takvih gnjojiva i dobre zemlje nebih pochinjao growat nikad...biljkice che biti amaterski dok god to sve ne izpostujete sta je bitno za njih...i jedan dio toga je tochno gnjojenje...
p.s.
samo da izbjegnem pitanja....sva ova gjojiva iz komercionalnog porekla...mozhte otrovat slona stime...a tek nashe slatke biljke... ::zidoglav
LP
SM
Smokemashine HR
ENTUZIJASTA422 REP56%
→ Poznavalac
nov 2005.
nov 2005.#3
nema ih ni blizu Ex jugoslavije...ali od 1.1.2005 ches moch na hrvatskoj/srpsko/slovenskoj indoorgrow stranici...www.adria-garden.com naruchit....morat ches chak izabrat koji ::histerija (u odnosu na nashe 5 drzhava,di nema niti jedan od njih)
39 REP78%
→ Istraživač
nov 2005.
nov 2005.#4
nema ih ni blizu Ex jugoslavije...ali od 1.1.2005 ches moch na hrvatskoj/srpsko/slovenskoj indoorgrow stranici...www.adria-garden.com naruchit....morat ches chak izabrat koji ::histerija (u odnosu na nashe 5 drzhava,di nema niti jedan od njih)
ljepo, ljepo!!!
a sta je s nama nesretnicima koji nemamo kreditnu karticu; ce bit kakav stvarni ducan koj se moze posjetit i platit keshovinom? ::placko
Smokemashine HR
ENTUZIJASTA422 REP56%
→ Poznavalac
nov 2005.
nov 2005.#5
ljepo, ljepo!!!
a sta je s nama nesretnicima koji nemamo kreditnu karticu; ce bit kakav stvarni ducan koj se moze posjetit i platit keshovinom? ::placko
neche biti opcija plachanja kreditnom karticom(iz razloga ,jer je na balkanu malo ljudi posjeduje)...
mozhe se naruchit putem uplate na rachun...nakon sto pare sjednu,roba kreche...
josh neche biti fizicki duchan,posto je trzhiste premaleno za takvo nesh....
LP
SM
speedball
ENTUZIJASTA312 REP28%
→ Poznavalac
too_liquid
ISTRAŽIVAČ60 REP7%
→ Entuzijasta
too_liquidISTRAŽIVAČ
nov 2005.
nov 2005.#12
Bolje jedno vruce pivo nego chetir' 'ladna...bolje stara baba nego pi*ka mlada
brend
POZNAVALAC756 REP17%
→ Ambasador
brendPOZNAVALAC
nov 2005.
nov 2005.#13
Bas se pitam sta ce ti toliko djubriva za biljke?Zasto biljke bildujes djubrivom,zar neznas da je vestacko djubrivo cista hemija ?
Smokemashine HR
ENTUZIJASTA422 REP56%
→ Poznavalac
0 REP0%
→ Istraživač
nov 2006.
nov 2006.#18
vjeruj mi growmire da to ne zelis! nije tako bajno kako zvuci!
radije ti i dalje prolazi, pa nek trava raste, pa kakva-takva! \o/
Smokemashine HR
ENTUZIJASTA422 REP56%
→ Poznavalac
nov 2006.
nov 2006.#20
weedomatic....ja chu tebe otet kad se vratim :twisted:
unknower
AMBASADOR2.158 REP19%
→ Legenda
Clarence
ENTUZIJASTA516 REP79%
→ Poznavalac
doomer
LEGENDA10.053 REP51%
→ Zmaj
doomerLEGENDA
dec 2006.
dec 2006.#29
Nabavih neka gnojiva iz inozemstva koja ce uskoro ic u pogon pa me zanima dali je netko imao iskustva s:
1. BioBizz 100% Organic, Bio-Grow 8.0 2.0 6.0
Opis: To be used during the whole cycle (vetetative and flowering period) of the plant.
2. Biobizz 100% organic, Bio-Bloom 2.0 6.0 3.5
Opis: To be used during the whole flowering period of the plant.
3. BioBizz 100% Organic, Top-Max 0.1 0.01 0.1
Opis: As an additive to the regular nutrient or plant water. To be used during the whole blooming period of the plant. Generates explosive flower production. Suitable for all substrates and mediums.
jos jedno pitanje BTW covjek mi u grow shopu reko da osobno koristi Bio-Grow i da je odlican za vegetaciju al to mi je bilo malo sumljivo posto znam ranije s foruma da se pricalo o npk 20 20 20 za vegetaciju a bio-grow ima drugaciji raspored npk vrjednosti....
i dali je to troje dovoljno za uspjesan paradajz?? vidio sam jos od bioBizza ekstrakt ribe i ekstrakt morskih algi al nisam uzeo, rekoh probat cu s ovim za pocetak ! :roll:
doomer
LEGENDA10.053 REP51%
→ Zmaj
doomerLEGENDA
dec 2006.
dec 2006.#31
Ma kad bi uzeo uzeo bi ovo s dodatkom algi..
Nego, u Biobizz uputama pise 3-5ml i koristit prilikom svakog zaljevanja... Dali se vi slazete s tim? mislim da cu pocet s 2ml i lagano pojacavat ali sto kazete na ovo da djubrim svaki put kad zaljevam kako pise na uputama, hm ? nije bas pametno ?
btw kolko ste bili zadovoljni s biobizzom oni koji ste ga isprobali..
doomer
LEGENDA10.053 REP51%
→ Zmaj
doomerLEGENDA
dec 2006.
dec 2006.#34
Sva 3: Bloom, Grow & Topmax imaju isti opis :
2-4ml per 1 liter of water, use with every watering :)
Inace ja imam naviku da zaljevam biljke svaki dan ali po malo, mislim da to nije bitno.
Baloteli
AMBASADOR2.531 REP29%
→ Legenda
BaloteliAMBASADOR
avg 2013.
avg 2013.#45
Pozdrav
Jel mo~e neko od ekipe da mi ka~e odgovor na sljedece pitanje ako nije problem .
Znaci zamjesao sam prije nekih 15 ak dana hesi gnojiva za mlade biljke i shvatio sam da sam ih umalo sprzio ... sada kada su malo ojacale jel valja ta smijesa samo da regulisem malo ph - a !? Nesto kontam da u biti moze biti samo bla~a od stajanja ili mozda grijesim !?
Hvala
Kenny Dalglish
LEGENDA8.184 REP32%
→ Zmaj
Kenny DalglishLEGENDA
sep 2013.
sep 2013.#47
bloom i fosfor su jedini bitni u toj pri
i
root, zyme i vit po ~elji,
TNT slobodno zaobii
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
sep 2013.
sep 2013.#48
Starter kit je starter kit i uzima se u kompletu. Ili kupujea posebno.
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
sep 2013.
sep 2013.#49
uzmi citav kit .....nista se nece baciti ;)
koristenje tnt ovisi o duzini vege i kolicini zemlje....
ja znam jos prva 2 tjedna cvjetanja dodavati tnt .
Kenny Dalglish
LEGENDA8.184 REP32%
→ Zmaj
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
feb 2014.
feb 2014.#53
Sve ide u istu vodu. Naravno ne
ea mjeaati hranu za rast sa hranom za cvijet. Ako za cvijetanje idu 3 komponente stavit
ea sve 3 u istu vodu.
SiD
AMBASADOR4.379 REP82%
→ Legenda
SiDAMBASADOR
apr 2014.
apr 2014.#54
sve u istu vodu, samo nemoj mijeaati gnojiva zajedno... npr ako koristia "aprice" prvo stavia grow, onda bloom, ili kako se to ve zove u tvom slu
aju...
mo~e ti se desit da ti se sve "zabetonira"... ali naravno sve stavljaa u istu vodu, bez ikakvih problema....
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jun 2014.
jun 2014.#56
obracas se coveku cija je zadnja aktivnost bila: Zadnja aktivnost Jan 13 2007, da si pogledao teme koje sam ti dao naleteo bi i na ovu tabelu:
UNDERCOVER
POZNAVALAC913 REP35%
→ Ambasador
UNDERCOVERPOZNAVALAC
jul 2015.
jul 2015.#57
Uzeo sam Biobizz outdoor pack, znai Fish mix, Bio Bloom i Top Max.
Dali ga je netko koristio outdoor i kolku je dozu stavljao? dali je neko sipao duplu dozu ili viae od propisane? poato je njihov raspored vjerojatno napravljen za indoor.
radi se o automaticima koji su u 2. tjednu cvjetanja i visoki oko 45cm i sipao sam oko 1 do 1,5 dozu od propisane, no svaki tjedan mi se po~uti jedan-dva lista odozdola, a gornji listovi su stalno tamnozeleni. E sad neznam jel ~ute zato ato ~eli joa hrane ili zato ato ti dolnji listovi jako slabo primaju svijetlost.
Nisam nikad prije koristio Biobizz ve Hesi, a Hesi sam trpao stalno duplu dozu, kad porastu preko 1,30m troduplu i rasle su ko lude bez gorenja.
Na netu sam pronaaao 3 rasporeda, jedan je orginalni od Biobizza a druga dva je mislim neko sam pravio, i prili
no se ne poklapaju.
Pa molim neku iskusnjaru koja je koristila biobizz da me savjetuje. Pozz
nov 2005.
1 / 57
nov 2005.
jul 2015.