VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojGnojivo - koje, kad i koliko?
LEGACY

Gnojivo - koje, kad i koliko?

2,865 odgovora443,558 pregleda
BIG DEVILAMBASADOR

mar 2024.

a sto drug bloombastic osim sto je jaci, citam za plagron da je 4 u 1 pa bih rekao da je bolji zbog toga i zbog toga sam u nedoumici. I kako se koristi, da li moze svako zalivanje ili da idem svako drugo ?

mar 2024.

Napisao si gore da radis organic pa je ovo logican izbor. Nista specijalno od zelene senzacije nisam vidio, booster kao booster svi su tu negdje.
BIG DEVILAMBASADOR

mar 2024.

Ok hvala drug Reci mi jos kako se koristi, mislim da li da idem svako zalivanje ili svako drugo ?

mar 2024.

4,5,6 eventulano 7 tjedan ako je 9-10 week biljka. Pune doze idu sa baznim bloom gnojivom, jednom u 7 dana. Za ostalo pogledaj na njihovoj stranici.
ProENTUZIJASTA

jun 2024.

Ekipa dal da dodajem melasu uz biobiz?,Ako da kada i koliko? I nemam microbes dal bi mi dobro došla organic nutrients mikoriza? Naviko sam isusivat zemlju i ko da mi pokrepaju bakterije otkad radim sa biobizom..ima koji savjet?

jun 2024.

Može - ne mora :) BioBizz je već baziran na šećeru (ekstrakt šećerne repe), ali neće škoditi. Ako ćeš već u tom pravcu, onda možda bolje voćni šećeri/biostimulansi/boosteri, poput Hesi Boost ili nešto slično Nemoj skroz da se osuši zemlja, ono barut suvo, nije da se potamane baš sve bakterije, ali to ih desetkuje i uspori I ako imaš mogućnost dodaj ih naravno (Slavol npr, mikoriza moze isto) neće škoditi ni to

jun 2024.

Nasao sam se u nedoumici. Imam visegodisnje iskustvo u indoru, obe tri sorte:thumb:. I sve je islo preko zemlje nisam nikad zeleo da je prskam,da je folijalno hranim. E sad imam autdoor i cesto su kise,znaci nemapotrebe za zalivanjem,a jos su i male za neku prehranu jer imaju 60 %zemlje sa sajta i 40%zute florabele. Biljke su stare 17 dana i izduzile su se puuuuno ko suncokreti se pokrivile neke, presadjene su pre dana 3 sa m pokrio busnim balonima odod 5L ,razlika je dupla. Ove bez balona su juce zaduzile po jedan ::listomahanje::508203508204 vidite i sami razliku sa i bez,ali me ne interesuje to,ja volim sa objasnim lepo.:banana_rasta: Zanima me prehrana preko lista,kako to ids. Znam da uzmem vodu dodam na 10L H2O 75ml vode,. E sad posto je zemlja mokra nema tu puno zalivanja nego dal trebam da svaku samo poprskam i ostavim. Dal mogu da uznem,necu jos,ali bas cesto zadnje vreme padaju kise ,da uzme m tipa 2l da razmutim i samo poprskam i ostavim? Da u zemlju ne sipam nista jer je kisa padala. Ona bi trebalo da pojede to brzo. Dal je potrebno da sacekam malo da se to osusi,rano ujutru,pa opet poprskam? Ili je jednom sasvim dovoljno? Koliko dana to treba da se radi ako se zemlja tesko susi zbog kise,bar za sad. Hvala Pozdrav iz Shumadije

jun 2024.

Trebao bi iskusnije u organic uzgoju. @RAOZA. ,@Ćyro ,i ako još netko zna,njih dvojica rade sa istim gnojivom.... Dali mješate bakterije i Seeweed ili cannom? Tj,jel mogu zajedno? Jer onda bi trebao rotirat cannu,pa Seeweed,pa bakterije. Recimo Kraken mikoriza mora iči bez gnojiva,tako se bolje primi,a bakterije nisam koristio u ovakvom obliku! Radi se o Azos bakterije

jun 2024.

@Igorče Treba da uzmeš gnojivo za list i da dobro zaliješ, evo ne pada više kiša, a slobodno možeš i da poprskaš sa nekim aminokiselinama, da lakše prebrode taj stres - puno kiše, pa toplotni udar..

jun 2024.

Sinoc su ispeskane sa 20% NPK aminoflexom,malopre sam butnuo prst,jos je vlazno,tek cu sutra da zalivam,mozda. Imam sad mentora za aut,pa ce mi neke stvari biti jasnije. Danas nisu nista klonule,idemo dalje,osim dve koje se mozda i nece izvuci

jun 2024.

Bio sam danas,nisu pogorele,nisam primetio ni da su buknule,ali nisu klonule. Mentor kaze bez mnogo hemije na dalje. Vodu bar imam,doduse mnogo mi veliki uspon,moracu iz 2-3 X. Ja bi im dao i hidrogen,jer sam Florabelu mesao sa smonicom,masna zemlja koja ne zadrzava vodu i kad se osusi mnogo ,postaje ko kamen i treba joj vremena da krene da pije vodu. Pa rekoh da joj dam malo kiseonika,videcu sa mentorom.

jun 2024.

Mentoru noćas budi drug,cele noći vodu toči i tako u krug :D
AragamiPOZNAVALAC

jun 2024.

Evo prošlo je već 7 tjedana i dva dana i tek mi je sada jedna biljka u nekoj ranoj fazi cvijetanja, dok su ostale dvije još u fazi vegetacije. Jedna koja još vegetira izgleda vrlo dobro, druga koja je u ranoj fazi cvjetanja izgleda OK, ali ova treća koja je u vegetaciji je sva nekakva jadna, svijetlozelene boje. Sada ih mislim početi prihranjivati zbog toga što je zemlja u koju je posađena ta svijetlozelena u samom startu bila nekako suha, dok je zemlja za druge dvije bila vlažna. Radi se o Plantella Balconia zemlji i mislim da je definitivno iscrpljena. Riječ je o RQS Northern Lights Auto biljkama, proklijale su 10.05., presađene su iz čašica u Jupol kante od 15 litara početkom ovog mjeseca i eto, za sada samo jedna tek procvjetala. Da li bi 4 do 5 litara vode i standardna količina Plantella gnojiva koja ide na tu količinu vode po jednoj biljci (Jupol kanta 15 litara zapremnine) bila previše ili OK? Plantella list koristio bi za br. 1 i 2, dok bi Plantella cvet koristio za br. 3. 1. Žuta jadnica u fazi vegetacije 509942 2. Dobra biljka u fazi vegetacije: 509943 3. OK biljka u fazi cvjetanja 509949
Keksolino3003AMBASADOR

jun 2024.

Jel se ko radio s ovim soilom ili zna nesto vise ? NPK 2-3-2 + calcium: - 2% nitrogen evaluated as total nitrogen - 3% phosphate evaluated as total P2O5 - 2% potassium evaluated as total K2O - minimum organic matter content of 60% on a dry matter basis. 2% N Total nitrogen (organically fixed). - 3% P2O5 Total phosphate - 2% K2O Total potassium - 2% CaCo2 Total calcium - 0.6% MgO Total magnesium - 0.5% S Total sulphur 510129
ŠtekoAMBASADOR

jun 2024.

Pozdrav, imam automate u Biobizz All Mix + Biobizz: Bio Grow, Bio Bloom, Top Max i Bio Haven (Njega imam još samo trun u dnu boce). Čitao sam da nebi loše bilo dodati i neke bakterije da se poboljša mikrobiološka struktura u zemlji pa sam kupio Slavol, jel OK dati Slavol pred sami kraj cvjetanja da mikrobi bolje razgrade zemlju?
ivan333POZNAVALAC

jul 2024.

Automati taman poceli cvijetat nazalost ostali su manji zbog pocetnicke greske..jel moze neko preporucit neka gnojiva za cvijetanje da se napumpaju

jul 2024.

Nećeš sad sa slavolom ništa da postigneš. Nema potrebe. BioGrow i Heaven već boost-uju mikrobe plus što si u Allmixu gde su odavno sve te kulture aktivne.
ivan333POZNAVALAC

jul 2024.

Pozz..koje tekuce gnojivo preporucujte za automate u cvjetanju..da ih napumpa

jul 2024.

@Ivan333PK(fosfor-kalij)+magnezij (epsom salt) +malo melase
ivan333POZNAVALAC

jul 2024.

Hvala na odgovoru..npr pomjesam gnojivo s vodom 2 litre napravim..jel mogu prvo zaliti 2 litre ciste vode pa odmah nakon toga 2 litre s gnojivom Jbg kasno vidio,sutra mi dolazi bio bizz bloom i top max.

avg 2024.

Pozdrav ekipa! Treba mi savjet za kolegu.... Radi se o Plagronovom green sensation i negdje piše da se daje 3.tjedan cvata,negdje 4-6 zadnjih tjedana cvata, uglavnom biljke su mu bombon. Evo stavit ču,napominjem to je prvi grow od @Kukastuka ,jedino nas malo muči taj sensation,ja bi ga uveo več sada,ali ako ga je netko koristio, najviše što je skup ko zlato,pa da ga kolega ne baca Da je bar moj prvi grow bio ovakav:) 513665 Tko je pratio,svjetlo ih ubije za par dana,ako se pretjera,baš sam imao istu situaciju,ali ja sam forsirao strain,da ne zeznem veču biljku. A i krivi sam mjerio,na converteru za lux u PAR sam odabirao high cri, umjesto low cri,ali to je za drugu temu,ako netko može dat svoje iskustvo sa green sensation,bio bi mu zahvalan!!
BizzzoZMAJ

avg 2024.

Slobodno od trećeg. I Do kraja. Medjutim, od boostera samo njega. Pojak je sam po sebi, osim ako kolega ima 4m biljke :)
ivan333POZNAVALAC

avg 2024.

Pozdrav...ekipa kakav vam se pokazao zadnji par tjedana atami bloombastic isplatili se kupovat radi li razliku

avg 2024.

Nisam ga osobno probao,ali hvale ga na sva zvona,da se tako izrazim! Sve ovisi koju liniju koristiš? Ako koristiš Atami onda ne može bolje,ako Advanced nutriense nešto od dvokomponentna gnojiva,ja bi rađe uzeo Big bud i Overdrive. Big bud od 2.tjedna cvata,a Overdrive zadnja 2 tjedna gnojenja,cca 3.tjedna do kraja.
ivan333POZNAVALAC

avg 2024.

Aha a moze li bio bloom i top max do zadnjeg zaljevanja ili se mora zadnji par samo s vodom?

avg 2024.

Teško je na to baš dati precizan odgovor, da znaš @ivan333 Mislim, umnogome zavisi od toga da li si svako zalivanje davao hranu i kako izgledaju biljke... preporuka jeste poslednjih desetak dana samo voda - za mineralna đubriva obavezno, zbog gomilanja soli, a za BioBizz već zavisi :) zato kažem Ja lično bih ti preporučio samo vodu poslednjih nedelju dana recimo, pa i više, al daj sliku bolje
ivan333POZNAVALAC

avg 2024.

Nazalost nemogu slikati,paranoican sam i ne nosim mobitel na sajt...imam 6 i na 4 su vecina dlacica posmeđile..ali znam da bez slike nema smisla određivat vrijeme

avg 2024.

A gle, guglaj "cannabis nitrogen toxicity", i "nutrient burn" slike - jer to te najpre zanima Dakle ako su baš baš tamno zeleni listovi, to je višak N, ako su pecnuti ovako na vrhu listovi 514713 Znači na ivici si, smanjuj lagano :) Teško je spaliti biljke sa BioBizz, ali nije da se ne dešava Top Max tehnički nije đubrivo već humična kiselina i svašta nešto što pomaže da se bolje đubrivo razradi, tu ne brini, a za Bloom već...to je do tebe :) Smanjuje znatno unos nutrijenata na kraju, tako da svakako ne moraš pune doze, pogotovu ako si pumpao pune doze pre toga, i posebno ako si svako zalivanje dodavao i NPK Ali opet, pričam napamet :) nadam se da će pomoći koliko toliko Sretno do kraja!

avg 2024.

https://vutropedija.com/nedostatak-nutrijenata/ Malo si ovo pročitaj,a slika je točna,ali suficid i deficit se jako slično manifestiraju! 514715 Ake te to ne zanima, barem nauči koji su mobilni,a koji nemobilni elementi,jer tako češ prije naučit čitat biljku.
GrmgrmicAMBASADOR

sep 2024.

Pozdrav ekipa nije me dugo bilo zanima me jel bi ovo sluzilo 515582515583
BizzzoZMAJ

sep 2024.

Sta točno od toga?

sep 2024.

P&K Dobro za cvetanje, posebno ko ima veći grow, pa pobacaš pre kiše oko biljaka ili rastopiš i zaliješ.. I za povrće je super.. 516032
ĆyroZMAJ

sep 2024.

Vec nekoliko iskusnijih growera mi je pricalo o guanitu, @Čupčupava jel ga nabavljate gdje lokalno ili preko kakvog web shopa?

sep 2024.

https://www.drijen.hr/product/phenix-kompletno-organsko-gnojivo/ Može se i doći, a može i online..
ProENTUZIJASTA

sep 2024.

Dal funkcionira root od biobiza sa bio canom? Koristio bi ga umjesto bio rhizotonic..ostala mi litra pa mi šteta da propadne.
BizzzoZMAJ

sep 2024.

Samo krkaj.
ĆyroZMAJ

okt 2024.

Sve ove dane mi je u glavi ostala misao dok sam citao onu temu za iGrow, gdje su pisali kako nisu nabavljali Advanced Nutritions liniju jer sadrzi teske metale i da nas ne zele trovati istim. Mislim se ma dali je moguce i odem guglat i naidjem na citav clanak direkt na AN official, kako se rijesiti teskih metala prije berbe :zvezda:: Na forumu u temi zemlja citam u vise navrata da ni slucajno nebi smjeli koristit odredjene zemlje, uglavnom za ukrasno cvijece bas iz razloga jer sadrze teske metale i nisu za uzgoj neceg sto bilo kako konzumiramo. Pa se vracam u mislima i ne kuzim zasto AN linija sadrzi iste, kancerigene, da se doslovno izrazim uzase i truju ljude njima? Neznam, to je ocito van shvacanja mog jednostavog razmisljanja.. neka me netko ospori i nauci ako grijesim, isprobat cu vjerovatno sve linije gnjojiva kroz buducnost, ali AN i slicne, koji sadrze te otrove, necu ni blizu sebe i svojih.. i dalje ne kontam jel sam u kakvoj zabludi i nisam sve dobro skonto, ali mislim da nisam… :( https://www.advancednutrients.com/articles/heavy-metals-in-plants/

okt 2024.

Nije toliko dramatično @Ćyro :) ja koliko sam ispratio, samo pojedine boce iz linije (ako se dobro sećam Bud Candy, Bud Factor X i možda još nešto), i to neznatno povećanje teških metala u odnosu na deklarisano - i dalje je to daleko od štetnog po zdravlje ljudi, u smislu da - lupam sad - 30 ppm je štetno, njima na analizi piše 5 ppm, a pronađeno 8 ppm prilikom kontrole, tako nešto (zapravo vrlo verovatno je ta razlika mnogo veća nego što sam naveo :D) Problem sa AN je druge prirode, a to je želja za profitom :D i pored toga što su zaista dobra đubriva, pola stvari može i da se izbegne, a za neke proizvode cena definitivno ne opravdava učinak u odnosu na konkurenciju... Meni je npr Nirvana njihova skoro pa nezamenljiv input u growanju, eno su promenili etiketu (sad se zove 'Tasty Terpene') i digli cenu puta 3 (ali bukvalno), a isti sastojci u njoj ::sex:: stoka obična :D Rade ljudi studije, zato što teški metali mogu biti problem, to se dešava 518717 Ako je za utehu, u kanabis industriji se sad jako pazi na to i zbog ljudi koji koriste kanabis u lečenju, a i zbog konkurencije :) A drugo, to je problem sa mineralnim đubrivom, ko god fura organic - jedino oko čega se treba brinuti su gnatovi i to :D Ma dobar je AN :) Voodoo juice (i cela ta paleta - Tarantula, Piranha), Nirvana, Big Bud i Carbo Load su mi odlični :)

okt 2024.

Slazem se wendigo, preparati za korijen su im top i to sva tri. Malo jesu skupi (3x20€ za 250ml) ali traje dvije sezone sigurno. Toliko mogu i trajat otvoreni ako se pravilno skladiste. Medutim moze se i na drugi jeftinij nacin odraditi sve to ali ako se netko ne zeli zezat ovo je dobar izbor. Imao sam 90% njihovih flasica i dobro je gnojivo u globalu. Mene je u jednom trenutku toliko smorio broj flasica da sam ih prestao korisiti. Bez biljeski je bilo nemoguce growat. Od dodataka bi izdvojio rhino skin pokazao se dobar a recimo x factor moze i bez njega nije mi bio nesto.
ĆyroZMAJ

okt 2024.

Fino objasnjeno Wendigo, hvala!
BizzzoZMAJ

okt 2024.

Pušeći zadnju kg i 400 napravljeno s AN, bez čitanja podatka o ovome svemu mi prisjelo. Doslovno. I to je zadnji mineralac koji ide u moj box. :rasta:
sone1ZMAJ

okt 2024.

Joj :D teski i toksicni metali su: kadmijum, olovo, arsen, itd Laki metali su gvozdje, bakar, molidben, itd Obe vrste mogu biti prisutni kako u organskom, tako i u ne organskom uzgoju, u zavisnosti od naseg odabira soila-djubriva :) Takodje preterivanjem sa vestakom i prevelikim talozenjem, moze doci do reakcije i kao nuspojava se mogu stvoriti drugi teski metali ;) Previse generalizujete, jer tako ispada da se trujemo svakodnevno kupujuci u supermarketima :confused: Sve moze biti jasnije ako uzmete i detaljno uporedite sastav djubriva ili soila za cvece i za agrokulture, pri tom google pomaze najvise, tipa Pb ili Cd biljke :)
BizzzoZMAJ

okt 2024.

Djelomično pretjerujemo a djelomično se trujemo kako kazes jer Nemozes izbjeci. Pricamo o razinama ovdje jel :rasta:
noela420ENTUZIJASTA

okt 2024.

? Mislimo da sam sigurni od corone ako se cjepimo hahahaha
RapidLEGENDA

dec 2024.

Jutro svima, Evo vrtim po portalima i zapne mi za oko clanak o Plantella organskom gnjojivu.Je li je mozda ko koristia pa da napise par rici. Koliko sam skuzia do sada Plantella gnjojiva su mineralna gnjojiva pa me ovo sad malo iznenadilo. Znam da se triba drzat provjerenih gnjojiva i da tu nema greske, ali kad naletim na kakvu novitadu grijota bi bila ne pitat. https://maslina.slobodnadalmacija.hr/maslina/maslinarstvo/zasto-ne-smijemo-izostaviti-plantella-jesensku-organsku-gnojidbu-u-masliniku-vocnjaku-i-vinogradu-1437840
drmare13POZNAVALAC

dec 2024.

Ne znam jesam li pogodio temu, ali imam pitanje. U pitanju je klon Tropicana Cherry, koji su upuceni bilo je manjih problema oko zalivanja al sad je sve super. Pitanje glasi: pri pressdjivanju je dobila prstohvat mikorize po korenu, mislio sam dati mikorizu opet u 1. Nedelji cvetanja sa djubrivom u dozi 1g/1l , da li je dobro i jel moze biti stetno? i da li mogu ponoviti isti proces jos koji put do berbe, Hvala :)

dec 2024.

Ja dajem na tjednoj bazi zajedno sa bakterijama. Mala zlicica ko u kafani za espresso i dobar si.
drmare13POZNAVALAC

dec 2024.

Aha, super do koje nedelje ides tako i jel mislis kafena kasikica/1L vode? Ne koristim nikakve druge dodatke sem nje i SILIC Atami boost. Canna Terra liniju koristim. I da super sam se setio, na Silicu pise doza 1ml/10l vode, da li i ta doza moze da se povecava kako biljka raste ili da ne idem preko te granice?

dec 2024.

Jedna takva zlicica na 7 dana nema potrbe vise jer to je dovoljno. Od prvog do zadnjeg predzadnjeg tjedna dodajem. Kada se rasire u zemlji to su cifre u milijadama jedinki. Vidim da koristis mineralno gnojivo pa te bakterije koje dodajes onda budu ponistene nekim od preprata pa nema bas nekog smisla. Medutim mozes dodati ako zelis nece se nista drasticno desiti. Silikon dodaj kako pise u uputama.
drmare13POZNAVALAC

dec 2024.

Opet ja, ne bih da nesto zas**em pa uvek pitam, sad nesto razmisljam, naurozao sam se sa PK momacki, koristim Cannu i naravno da sam uzeo PK 13/14 jasno mi je kad se daje al ovaj grow sam uzeo i od Atamia - Bloombastic i Rokzbastic(prvi put) Blomb- cu koristiti 5,6 nedelju a Rokz- 7,8,9 sve zavisi. Da li je Cannin pk 13/14 uopste i potreban ili ga mogu izostaviti ili nesto trece? ::kauboj::

dec 2024.

Canna 13/14 ili bloombastic zajedno ne jer je isti proizvod.
drmare13POZNAVALAC

dec 2024.

Pa da zato i pitam, hvala ti na potvrdi
drmare13POZNAVALAC

jan 2025.

Pitanje jedno za iskusne, da li je izvodljivo mesati Canna i Hesi liniju? Konkretno ubacio bi Pk 13/14 od Canne za hesi liniju? Neki osecaj me radi da bi to bila super kombinacija pa reko bolje prvo pitam nego da za***em :banana_rasta:

jan 2025.

Moje misljenje je da moze,ali tipa kad dajes (cana 13/14?), preskocis Hesijevu tablicu za taj period kad dajes samo PK. Samo potrebno je da ubodes pravo vreme za PK i maximum moze 2x da se da biljci. Po meni je sve preko toga nepotrebno. Nemoj nikako i jedno i drugo. Nisam radio sa Hesijem i sa tim skupocenim preparatima,ja se snabdevam u polj. apoteci. Osim PK koga nemaju,tj imaju ali jos trazim odgovarajuci. Skrenuo sam sa teme, nemoj da hranis sa oba preparata u isto vreme,ili jedno il drugo, kako pise razmeri. Ako neko misli drugacije ili ima iskustva nek me ispravi,jer i mene zanima.
turpijantLEGENDA

feb 2025.

Da li konkretno ovo moze da izgura jednog automatika, od pocetka do kraja? I koju litrazu zemlje preporucujete, 140w led i box 50x40~ Gorilla ZkitllesAuto od BF je u pitanju.528304

feb 2025.

Deluje tesno. Mislim, niko ne može reći napamet da ti neće zafaliti, zavisi i od kultivara koliko srče nutrijenata, i od zemlje koju koristiš, koliko je neophodno davati pune doze...mada kažu za autose i ne valja pune doze, šta znam Evo neka osnovna matematika: ne bi trebalo da ideš ispod 20 litara sa zapreminom pota, možda 15 recimo minimum, što znači da ćeš u piku zalivanja davati cca 4 litre (ako je pot od 20 litara), ako se dobro sećam maksimalna doza Plagrona je 4ml/L, znači ako budeš davao pune doze, to 16ml po zalivanju. Obzirom da je to 250ml boca, znači imaš za nekih 15ak zalivanja. Ako zalivaš dva puta nedeljno, to mu dođe 7 nedelja po boci. Znači vege bez problema, cvetanje kako rekoh, može biti tesno, ne mora :) @turpijant
turpijantLEGENDA

feb 2025.

Ma okej, mogu uzeti jos jedno pakovanje, samo mi bitno da je ovo Plagron ok.. I hvala za savet za pot. Otvoricu dnevnik svaakako

feb 2025.

A to, ma super je Plagron, nema greške :)
elchaENTUZIJASTA

mar 2025.

Imam biljku, automat je u pitanju (Green Gellato), počele su prve pistile da se pojavljuju, a biljka se još nije dovoljno razvila, mala je. Dajem plantellu list kao gnojivo, sad sam u nedoumici da li da nastavim za list jos malo, ili da predjem na plantellu cvijet? Šta kažu iskusni?
BizzzoZMAJ

mar 2025.

Nastavi još 2 zalijevanja i lagano prebaci na Cvet. Imas kakve slike?
elchaENTUZIJASTA

mar 2025.

Hvala na odg, postavio bih sliku, ali sam pokusao da uradim neki lst (jos nemam nekog iskustva), smjesno je ispalo, ali cvjeta, bice nesto od nje. Ima još dvije Sveet Skank i Purple Queen, sve automati. Rastu lijepo, zdrave biljke, bice slike kasnije dok se fino formiraju, nema smijanja
BizzzoZMAJ

mar 2025.

Nadam se da do kasnije neće biti pravih problema :) nemaš se sta stiditi, svašta i ti. :)
selectioLEGENDA

jun 2025.

Pitanje za cenjene kolege.... sme li se hesi boost da se skladisti u frizideru? Edit: Takoder isto pitanje vredi i za suplement calcium i magnesium 2-0-0 Hvala unapred!

jun 2025.

Ne sme. Mora :) To su voćni šećeri i stimulansi cvetanja, ergo - organski input, uvek je bolje na hladnom čuvati Mada važi i za mineralna đubriva isto, sve se to drži na hladnom mestu Btw piše ti na boci da se čuva u frižideru obavezno :) baci pogled nekad i na nalepnicu :D
selectioLEGENDA

jun 2025.

Hvala wendigo :)

1. sep 2025.

Pozdrav svima! Jučer idem dati svojim biljčicama prvi puta AN Tasty terpens i kada sam otvorio bočicu čudno mi smrdi nešto. To mi je ostalo od prošlog growa još, te je otvoreno godinu dana, ali ne sjećam se da je tako gadno smrdilo. Također sam vidio kada sam izlio u vodu neke mrvice da plivaju...jel moguće da se pokvarilo to i jel sigurno u tom slučaju davati bijozama ili da obustavim radnju?
BizzzoZMAJ

1. sep 2025.

Moguće je medjutim biljkama ne škodi. Ako ne smrdi na truplo, možeš im dati. Patogene bakterije imaju taj gadan miris za koji odmah znas da Nevalja.

1. sep 2025.

Hvala na informaciji, nastavim onda davati, bitno da im ne smeta, a ja ću istrpit smrad tih 2 min dok smućkam, vuče mi najviše na mokraću, al ajde, barem nije leš kako kažeš :)
BizzzoZMAJ

2. sep 2025.

Dok nije leš, sipaj :rasta: :popcorn::

2. sep 2025.

duga vega, 40ak litara pot, Hawita profesional zemlja-supstrat, perlit, glistinjak, mikoriza,trenutno u 2 tjednu cvjetanja Do sada sam davao Hesi bloom 4ml, dva puta boost po 1ml, plantela list 1ml 3 i 4 tjedan bi davao samo Hesi bloom 4ml i calmag 2ml (njega svako drugo hranjenje) 5,6,7 tjedan bloom, boost i phospor+ E sad, imam još i plagroon sugar royal (nesto kao bud candy od AN valjda) i Green Sensation za koji sam čuo da je super i da baš otvrdne cvjetove na kraju, slično kao Atami bloombastic samo manje koncentrirano i ne ostaje loš taste kao od dotičnog. Koliko je moje skromno znanje i logika pohvatala u međuvremenu, ja sam zaključio da "booster" ima svrhu mijenjanja odnosa NPK u baznom gnojivu + enzimi, aminokiseline, šećeri... Da koristim boost ili green sensation radije? ili je to sve isti k drugo pakovanje

2. sep 2025.

Koliko ja znam to ti je kombinacija do jaja, znači oba slobodno. Green sensation tamo negde beše od treće nedelje cvatnje, a royal sugar ranije negde pred flip otprilike... :)

2. sep 2025.

ma dvoumica je bila između green sensationa i hesi boosta :) Al ok, imam još 2 tjedna fore prostudirati što i kako Vjerojatno cu skroz izbaciti Boost i phospor+ , samo green sensation od 4 tjedna pa do flusha

3. sep 2025.

Nemam pojma, meni je lično svaki strain isto mirisao na hesiju, između ta dva uvek bih plagron izabrao...
BizzzoZMAJ

3. sep 2025.

Slična priča je i kod plagrona sto se tice mirisa. Opcenito je to karakteristika svih mineralaca. Ako popiješ Colu i podrignes osjeti se Cola a ne Sprite, jel :)

3. sep 2025.

Dobro sad, to je ona logika kad prdnem u ekipi meni najmanje smeta, al ja pišem moja iskustva. Evo sad sam na Plagronu isterao dve sorte, i svaka svoju priču vozi što se mirisa tiče, a na Hesiju od dva growa po dva različita straina sve mi je naginjalo na isti, holandski coffee shop miris. Ko zna, možda se i tripujem :)

3. sep 2025.

Također prije uvođenja green sensationa tamo u 4. tjednu, mislio sam napraviti jedan mini flush sa čistom vodom i reguliranim pH na 6.3 , da malo isperem soli od plantele, pa nastaviti po programu.

4. sep 2025.

Pozdrav ,da li je bolje dati gnojivo plantella citrus npk 6- 8- 8 , nego cistu vodu ,outdoor 5 tjedan cvijeta? Nisam u mogucnosti nista drugo da joj dadnem

4. sep 2025.

Bolje išta nego ništa. Pročitaj upute sa flašice, mislim da je 7ml/l doziranje i nahrani.
Fumar FrenkiENTUZIJASTA

6. sep 2025.

Imam jednu outdoor biljku koju sam dosad zaljevo sa plantellom. Nedavno je krenula u cvat i gnojiva koja imam za cvat su top max(biobizz)i pk juice(organics nutrients) jos trebam nabaviti neko bloom gnojivo to cu napraviti sljedeci tjedan. Sad me zanima kako obaviti tranziciju sa mineralnog na organsko gnojivo? Trenutni plan mi je danas otic na site i zalit sa slavolom, biobizz grow, pk juiceom i mikorizu u prahu dodat u vodu ili po zemlji prije zaljevanja. do sad sam gnojio sa 300ml plantella list na 18l vode koliko mi cega preporucujete da stavim u 18l vode

6. sep 2025.

od svega što si tu nabrojao , koliko vidim tebi fali bazno bloom gnojivo. Plantela cvet ako nema ništa bolje, Hesi bloom bi mogao biti relativno dostupan i jeftin
JackTrbosjekENTUZIJASTA

24. dec 2025.

Pozdrav, biljke mi izgledaju ovako. Prvi tjedan cvatnje. Jesu lampe preblizu? Jel šok za biljku što sam dao punu dozu odmah? Dal da idem jedno zalijevanje samo s vodom? Hvala na pomoći i odgovorima! 547797547798547799

24. dec 2025.

Druga slika fali magnezija, ako imas cal mag dodaj kod sljedeceg zalijevanja. Svjetlo nije pre blizu mozda evetualno da jos priblizis. Na kojoj visini se nalazi i koje svjetlo je u pitanju?
BizzzoZMAJ

24. dec 2025.

Punu dozu čega si dao?
JackTrbosjekENTUZIJASTA

24. dec 2025.

547823Dao sam ova gnojiva kako ide po tablici doziranja, ali očito moram naručit CalMag. Grow gnojivo također. Zaboravio sam da moraju ići sva tri do kraja uzgoja.
BizzzoZMAJ

25. dec 2025.

Nemoj Revive zaboraviti s CalMag.
BluesyKushPOZNAVALAC

27. dec 2025.

Pozdrav dobri ljudi. Hteo bih da vas pitam za savet koja još gnojiva, aditive i ostale boostere bi trebalo-bilo preporučljivo da uzmem. Prvi put se susrećem sa ovim sportom a predznanje imam osnovno koliko sam mogao da pokupim po ovom forumu i youtube za par meseci. Pošto sam sklapao neki komplet pri kupovini boxa u paketu su mi dali i Plagron easy pack terra koji sadrži terra grow 250ml, bloom 250ml i green sensation 50ml, pored toga su mi dali i plagron power roots od 100ml. Za supstrat sam uzeo plagron light mix od 50l. Plan je da u box 80x80x160 idu dve plastične saksije od 25l za dve fotoperiodne biljčice pod LED od 360W(nisu imali lumatek:plac:). Ono što sam shvatio iz čitanja foruma je da mineralna gnojiva ne bi trebalo mešati sa bio gnojivima, e sad da li se to odnosi na druge aditive. Da li bih mogao npr. biobizz fishmix da koristim uz gore dobijena gnojiva od plagrona? Ako je neko voljan nek mi predloži šta bih još mogao uzeti, dostupni su mi Plagron, Biobizz, Hesi i AN. Izvinite, nadam se da nisam prekršio pravila reklamiranja.

27. dec 2025.

Pozdrav, Taj starter što imaš je super. Slobodno možeš da dodaješ i fish mix sa tim plagron setom tamo negde do druge, treće nedelje cvetanja. Ako si u mogućnosti možeš da dokupiš plagron purezym i royal sugar, a i ne moraš :) Baš u dnevniku koji trenutno vodim možeš da pogledaš kako izgleda biljka i kako doziram sličnu kombinaciju gnojiva i aditiva, sve plagron, ali alga umesto terra i biobizz fishmix.
BluesyKushPOZNAVALAC

27. dec 2025.

Hvala ti puno na savetu. Pogledao sam tvoj dnevnik i definitivno ću ga ispratiti do kraja. Uzeću onda purezyme i royal sugar od plagrona i biobizz fishmix. Predpostavljam da će mi trebati i neki cal-mag?

27. dec 2025.

Nema na čemu, tu smo da se pomažemo. Pa vidi, nema pravila, zavisi od mnogo faktora. Možda ti ne zatreba nikako, ali dobro je imati ga kad zaškripi, relativno se lako dijagnostikuje deficit :)
sone1ZMAJ

29. jan 2026.

Canna CalMag Agent nije isti kao i ostali calmag dodatci. Ima veci odnos Ca vs Mg, tako da se kod mene odmah pokazao manjak ili blokada Mg. Uglavnom ne ide uz AN, dok mislim da bi se savrseno poklopio uz Hesi Pro Line Root, jer on ima zavidno puno Mg u sebi ;) U mixu gde je bilo Si, jednom prilikom sam pokusao da spustim PH sa limunskom kiselinom i nikad vise :D smiley9934 PH prvo nije isao lagano dole kao inace, pa posle kada je dropao, samo je odjednom otisao u minus pingvin :eek:
JackTrbosjekENTUZIJASTA

3. feb 2026.

Večer. 6ti tjedan blooma. Nešto ne štima. CalMag i Revive od AdvancedNutrinets se čekaju, dolaze sutra. Kada i kako će biljka poceti pumpati budove ili je ovo maksimalno? Svaki savjet dobrodošao. Ovo mi je treći grow i uvijek se patim sa finišom. Hvala i Lp.

3. feb 2026.

Dobro veče, Džeče :) Nisam poneo tarot karte nit kristalnu kuglu da pogađamo, pa ako nije problem - Koja zemlja? Koja litraža potova? Koliko često zalivaš, čime (koje đubrivo)? Meriš li pH? Koje svetlo, koliko udaljeno, koliko snage? Temperatura, vlaga? Ventilacija? I sve ostalo :) Ovako na prvu, malo svetla - ne radiš trening, nije ti krošnja u ravni, ta top cola uzme sve, još i ljubi panel, a ovo sa dna tavori u mraku negde, bez lollipopa još, troši energiju ni na šta Hladno im je po svemu sudeći (ljubičasti listovi) al opet napamet bez tebe da kažeš koja je temperatura Paneli nisu na istoj visini koliko vidim, nije najbolje rešenje Ventilaciju koliko vidim ni nemaš, isto jako loše rešenje, taj plavi tarp qrcu ne služi, taj beton ih noću verovatno zaledi osim ako ne greješ prostor, što nisi naveo jbg pa sad ja pogađam Ovako na prvu, loše svetlo pa još i udaljeno mnogo + preniska temperatura, nesređena vlaga, manjak CO2 zbog ustajalog vazduha u krošnji (ne vidim vent da mrda) I tako :)
Saint GLEGENDA

4. feb 2026.

Uh kako ga je majstor "identifikovao" hehe čak i bez kristalne kugle.. ::umirem::Bravo Wen.. u pravu si sve.. bez info nema pomoći..zeznut je ovo sport..svaka sitnica bitna i opet na kraju možeš sve ukakiti kao i ja sa light stresom u 4-5 sedmici... 5 fotosa pobananilo :rofl::D
JackTrbosjekENTUZIJASTA

4. feb 2026.

Imam sve od AdvancedNutrients(cijeli set) Grom Bloom Micro Big Bud Bud Ignitor Bud Candy B-52 Overdrive CalMag Revive Živim u nadi da gnojivo koje koristim samo reducira PH jer tako piše ( i na tarabi piše P pa nemoš J) Što se tiče treninga nisam imao vremena, jel kasno da sad povežem grane? Potovi su 15L. Zaboravio sam koja je zemlja, ali je udio perlita postojan i propusna je. Lampe: 3X Spider Farmer SF1000 Samsung LM301H EVO LED Pflanzenlampe Temperatura i vlaga variraju jer nemam VENTILACIJU ( btw pun pogodak). Razmišljam da odem ovo kupiti danas https://www.pevex.hr/elektricna-grijalica-rovus-harmony-medium-fan-heater Moje pitanje. Hoću li biti u mogućnosti završiti grow s ovakvim uslovima? Planiram za sljedeći grow uzeti komplet box od SpiderFarmera. Nadam se sensei Wendigo da sam dao dovoljno informacija da mi se može pomoći. Lp.

4. feb 2026.

Razmena gasova se dešava tik milimetar od površine lista, ma I manje Nužno je da svaki list pomalo igra, ne mora orkan u boksu, ali dovoljno jako da konstantno meša vazduh - time se rešavaš plesni I napasti, jačaš stabljiku na vetru - deblje stablo (teoretski) više nutrijenata vuče I tako To je baš baš kritična stavka, jer biljkama najpre treba CO2, koga nema toliko u vazduhu i brzo potroše ako nemaš konstantni dotok svežeg. U zatvorenim sistemima se možeš igrati sa CO2 tankom, mada u malim postavkama (4-6 biljaka) groweri ugl izbegavaju. Svetlo je zapravo dobro, znači samo ubuduće trening na vreme, skidaj donju trećinu biljke posle streča jer neće dobijati dovoljno svetla, troši energiju bzvz, defolijacija da prodiše krošnja, I to je to. Ne vidim vrata, nadam se da su autosi, jer hoće da se prolongira cvetanje kod fotosa ako nije mrkli mrak, ali ono MRKLI mrak - znam da je uobičajena logika "kako u prirodi" ali tamo ima vremena da se privikne na hemijske promene u vazduhu I postepeno smanjenje dana, u boksu samo rkneš jedan dan sa 18 na 12 - I onda hoće da pobenave I odugovlače, a ako je curenje svetla dovoljno snažno, bude i hermaphrodita očas posla. Opet, valjda su autosi :) ako nisu, i to rešavaj obavezno Đubrivo je ok, meri Ph čisto da precrtaš sa liste da tu nije drama. Ja merim/regulišem sa Biobizz iako zaista zaista ne mora obzirom da je organic, ali jače od mene, stare navike teško umiru i tako :)) Meri pH! Koliko ih sad možeš izvući ili ne, ne znam. Imaju neki svoj ritam, usporen metabolizam nažalost, bojim se da bi neke drastične oscilacije, tipa sa 15C na 30C izazvale stres, a hebiga sad ti najmanje stresa treba :) Izguraj ovo nekako do kraja, pa za sledeću turu pritegni tu I tamo i eto ga :) Ne izgledaju loše btw, ok je to. Kriminal za trening, ali i lepo ih je videti u prirodnim pozama, retkost je :D Ajd sretno u nastavku!
jakasspeech31ISTRAŽIVAČ

10. feb 2026.

Odlično objašnjeno, Wendigo! Ljudi često podcijene cirkulaciju zraka i CO2, a to je doslovno "gorivo" za fotosintezu. Bez dobrog miješanja zraka oko samog lista, biljka stvori mikrosloj stajaćeg zraka i metabolizam stane, koliko god gnojiva joj mi davali. Baš koristan post za svakoga tko se muči s "usporenim" rastom u finalnim tjednima.

pre 22h

Molim savjet - pomoć 🙏 Okušavam se u prvom full organik uzgoju, vegetacija je išla odlično (klonovi su u pitanju), dva su u 15L jedna u 40L. Biljke se nalaze u mixu: Potgrond H Perlit malo vermikulita Polina pellatio (kokošje peletirano gnojivo) - velika šalica na 40L Stallacio pellatio (konjsko i goveđe peletirano gnojivo) - dvije velike šalice na 40L soila Od gnojiva i suplemenata imam: Morske alge (ascophyllum nodosum) Slavol- bakterije Asco- hume K 0-0-8 (organsko tekuce gnojivo za smilje , Kalij) Biljke su dobro posute mikorizom prilikom presađivanja (2x) pretpostavljam da ce mi sada na flipu na 12/12 zatrebati više fosfora kojeg imam jedino mineralno Hesi p+. Alternativa mi je Guanito (6-15-3), ali koji se prodaje samo u vrecama od 25 kg i malo mi je poskupo , a treba mi doslovno par šaka za top feed Ukoliko dojde do nekog P deficita, koja mi je alternativa? Guano mi je teško dostupan u bih... Koliko sam istraživao, kombiniranje mineralnog gnojiva (ukoliko zatreba P+) , nebi trebalo ubiti biologiju u zemlji jer je izuzetno mala količina (hesi p+ se daje 0.5 ili 1ml /L) , a bakterije bi trebale djelovati kao buffer i mogu raditi u sinergiji sa malom količinom mineralnog gnojiva?
JJKPOZNAVALAC

pre 5h

Jel radio ko grow autosa sa Hesi bloom i Hesi Fosfor? Ako jeste ,jel ste se drzali tablice ili ste pojacavali kolicinu djubriva kako se priblizavao kraj grow-a? Vidim da se prica kako autosi ne traze hrane kao fotoperiodne ,pa ne bih da ih sprzim bas 😂 Ako ima neko iskustva neka baci misljenje
Pocetnik30ISTRAŽIVAČ

pre 1h

@JJK

Jel radio ko grow autosa sa Hesi bloom i Hesi Fosfor? Ako jeste ,jel ste se drzali tablice ili ste pojacavali kolicinu djubriva kako se priblizavao kraj grow-a? Vidim da se prica kako autosi ne traze hrane kao fotoperiodne ,pa ne bih da ih sprzim bas 😂 Ako ima neko iskustva neka…

Ja sam odradio 2 grow sa Hesi na auto, oba dva grow sam dao oko 60-70% od 100% kao sto pise na tablici, nisam imo nekih velikih problema.
Saint GLEGENDA

pre 1h

I ja sam radio autose sa Hesijem. Samo se drž tablica u punom cvatu ili eventualno malo smanji doze jer zaista autosi ne trebaju toliko.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se