VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojVoda+gnojivo koliko dana?
LEGACY

Voda+gnojivo koliko dana?

22 odgovora1,681 pregleda

jan 2009.

Mene zanima koliko dana moze stojat zagnojena voda npr.u kanti? moj je problem sto zalijevanje vrsim pomocu pumpe koja se nalazi u kanisteru jer nisam u mogucnosti po sedmicu dana bit uz moje drage koristim plagron gnojiva koja se daju sa svakim zalijevanjem I sada kada dodem nakon sedam dana iz tog kanistra ta zagnojena voda smrdi bas primijetim da se to usmrdilo nije onako svjeze kao kad sam spremio vodu?! dali je to u redu i sta da radim ? jos jedna stvar proslog tjedna sam postavio zracnu pumpu za akvarij spojenu na porozan kamen i njega ugradio u kantu cirka sat vremena radi na dan neto prije zalijevanja u nadi da se mozda nece toliko usmrdit ta faken voda dali je to u redu? Uf sam zabrijo nisam toliko piso od osnovne.!Unaprijed zahvaljujem Llonca

jan 2009.

uf nikako tako nemam kad sad da piaem kasnije u edit

jan 2009.

Hvala ti Balkane kad budes uhvatio vremena napisi rec dve nije tolko hitno ali do vikenda bim trebo znat
ZOKIAMBASADOR

jan 2009.

obavezno maora biti cirkulacija vode i nebi se trebala usmrdeti to sam video na jednom dokumentarcu
tamburaENTUZIJASTA

jan 2009.

kupila to gnojivo i rekao mi prodavac da nesmije da stoji.znaci umutis, zalijes ili bacis ostatak otopine.

jan 2009.

U sranje onda ako je to tako,onda sam u kurc.,
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

Valjda nece nista biti... Ali zato ubuduce Sa sobom nosi Gnjoj i neku litru dvije vode pa zamjesas i zagnjojis i zalijes sa ostatkom vode.. Ja imam ovaj bidon od 25 lit. koji ima u sebi sistem za zaljevat ali bi i taj trebo radit samo stavi i u njega onoliko vode koliko trosi da ne stoji visak, voda svakako nije dobra kad odstoji...poz.

jan 2009.

Chehe sta si pusio? Gdje da nosim vodu i gnjoj sa sobom?ja se nalazim 300 km od biljaka svakih sedam dana nekad i vise mi treba da se vratim kuci gdje su biljke takav mi je poso jebiga sta da radim
bongashLEGENDA

jan 2009.

Ako je gnojivo organsko nekako je logi no da e se usmrdit nakon 7 dana, dobro je da te nisu napale kolonije bakterija kad si otvorio tu kantu. :vb_kez: Kupi mineralno gnojivo ako mislia da stoji zamjeaano ili mjeaaj svaki put kad doea ako ostanea pri organskome, a ja bi ti preporu io ovu drugu varijantu ...
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

bongash moze li mineralno gnjojivo kroz tih 7 dana u vodi zacepit i pokvarit pumpu? A ilonca neces nosit 25 litara vec koliko ti najmanje treba za zamjesat gnjojivo... ja sam nakon 3-4 ljeta uspio sve lijepo poslozit da dolazim svako 10-15 dana i da im nista ne fali tako da mislim da ces i ti jednom uspjet (mozda cak i ovaj put) pozdrav.
bongashLEGENDA

jan 2009.

Nisam nikad razmialjao o tome, valjda zavisi i o tome kakva je pumpa, neka heavy duty ili jeftina akvarijska, u svakom slu aju, mineralne soli e se talo~it na dno ako se voda ne mijeaa ili ne cirkulira. Samo da napomenem, ovo ne govorim iz vlastitog iskustva, selja ka logika progovara iz mene ...
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

ma i pitam zbog neke seljacke logike...Ma u svakom slucaju ako zelis imat vodu u necemu 7 dana i da se iz toga navodnjava bilo sto pokusaj zadrzati tu vudu cistom...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se