VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPh vrijednost
LEGACY

Ph vrijednost

70 odgovora5,647 pregleda
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

pozz ljudi malo da se javim ja ovdje stranica se jako dobro sredila :D nisam bio bruku aktivan, sad imam jedno pitanje mozete mi reci sta je po vasem misljenju najbolje koristit za ph minus ako nemamo profi stvar pri ruci(mislio sam limunska kiselina ali brzo isparava, i sta mislite za ocat) unaprijed hvala, tj da li poznaje neko neku dobru kiselinu koja ima dobar sastav...

feb 2015.

Kupi teku inu baa za to i miran si.

feb 2015.

Limunska je zakon za te stvari ako nema neki Ph- ionako koristis vodu poslije korekcije ph tako da je nebitno dali "ispari"ili ne ;)
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

Mhhh super, ali da budem iskren malo mi je crnjak narucivat, da li se puno kontrolisu takve stvari? Hvala opa cupa, jbg vratio sam se na brdoviti balkan iz uredjenih zemalja sa grow opremom, pa sad gledam najbolju opciju posto sam uvijek izbjegavao limunsku kiselinu neznam ni ja zasto XD stranica je ludilooo svaka cast svima koji vode!!!! me so happy :)
SmellsZMAJ

feb 2015.

PH minus se koristi i u akvaristici,neznam zasto si paranoican oko ph minusasmiley9934
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

Paranoican sam zato sto sam do nedavno koristio ph minus za vegetaciju i ph minus za cvijetanje ali daleko daleko, ako vi kazete da je ok koristiti ph minus iz akvaristike onda super, vishe sam mislio na NPK sastav kiseline, da ne sjebem mikro elemente..... @ smells de mi reci jel se moze to naci u svakom pet shopu, da li mozda znas je li ima uzeti u centr. BiH
StipeZMAJ

feb 2015.

kakav NPK kiseline ? :) Nema kiselina npk. Bilo koja kiselina(al nisu sve neotrovne) ce spustit ph. Te ph minuse kaj kupujes su obicno kombinacija 2-3-4 razlicite kiseline. ....al nista ne fali ni octu. Ja radim sa alkoholnom octom i sve je ok. Neces ubit nikakve mikroelemente. Brom, Zeljezo, magnezij.... nemres to "ubit". Ak si mislio na bakterijske kulture u mikrobioloskom gnojivu....onda ne brini za to ni najmanje.
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

Sry gledao sam vishe da pojednostavim a samo jos vishe zakomplikujem, naprimjer za cvijetanje sam koristio fosfornu kiselinu (nisam hemicar), a za vegetaciju sam koristio azotnu kisleinu.... pa sam vishe na to mislio da mi je naci tako neke dvije kiseline koje mi odgovaraju uz djubrivo.Nadam se da sam sad pojasnio, i da si me shvatio :) i hvala stipe najvishe me to brinulo da ne sjebem mikroelemente, strasno sam se navikao na dijasporu gdje imash sve tako jednostavno pri ruci, ovdje vec moras puno vishe da se potrudis da bi nasao adekvatne stvari, HVALA JOS JEDNOM PUNO!
StipeZMAJ

feb 2015.

Pa di nadjes fosfornu i dusicnu kiselinu? :D Ak se ne varam oboje znaju bit u ph- sastavu. Za fosfornu sam siguran. Kao sto rekoh, sve kiseline skidaju ph, samo treba pazit da su "jestive" u tim kolicinama. Postoje i ph minusi za bazene, kupke itd...i nekim zna biti dosta "neobican sastav" tipa klorovodicna kiselina i jos neke koje nebi koristili u uzgoju. Slazem se da kod nas nema bas sve "na gotovo" i nekad mi je zao kad gledam videa iz USA npr.....ali opet....nekako je grow sladji kad si moro ic na 5 mjesta da kupis sve potrebno i jos DIY nesto napravio. Jbga za mene je ocat i limun dovoljno :D
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

Upravo tako stipe, jbg druze bio u zemljama gdje je to skoro pa legalno, da naravno da su obje za ph- samo sto sam koristio razlicite kiseline za vegetaciju i cvijetanje, mogu ti samo reci da sam uzivao pravo sa svim tim preparatima, i original opremom bila je prava gotivaaaaa :) i ja cu sada da te poslusam i vidim kako ce da ide, ali lijepo je kad sve imas pod konac pa izvuces max. i sto se tice kanabinoida i sto se tice kolicine, zato sad zelim da se potrudim da mi ovdje sto bolje ide iako nemamo tako veliku ponudu, hvala drago mi je da ovaj forum postoji. Vidim malo ozbiljniji groweri su vec informisani oko svega i imaju literaturu pri ruci, ugl ako mogu pomoc nekako tu sam za sve, i Stipe nisam bio los u hemiji nikad samo nisam inzinjer :) znam i ja da sve kiseline smanjuju ph a da baze ili alkali povecavaju ph, meni je bilo vishe koje nece da stete :) ali zahvaljujem sto ti nije mrsko pomoc, i sto se tice USA gotiva im je kolega mi jedan uzgaja u Michiganu pa mi da par savjeta ali drugacije uzgaja pa mi bash ne odgovara, ja sam sea of green fan :) ¸Nista, ocat i limun dok ne nadjem nesto dobro. :vutra::makaze:

feb 2015.

ja nisam korisnik tih minusa al ne znam sta vas buni, postoje hesi ph minus growth i hesi ph minus bloom i ne morate ici u druge zemlje po to ;)
StipeZMAJ

feb 2015.

Ma ja sam vise generalizirao kako nemamo previse toga gotovog. Tipa soiless mix pa razliciti oblici. Kisele zemlje, luznate zemlje, ovi oni substrati. I hrpa razlicitih substrata namjenjenih za cannabis. Kod nas eventualno po grow shopovima...dok u poljo ljakranama nemres nac soilless substrat. ili kokoks ili perlit ili vermikulit ili treset. prakticki osnovne stvari a nemres ih nac tamo di bi trebo nac. Glavno da ima sve za uzgoj loze i kukuruza :) no da....odemo u off.

feb 2015.

sto je dobro za kukuruiz dobro je i za vutru, rastu jedno pored drugog samo tako ;) off

feb 2015.

Meni je ph vode ravno 7...zemlja ima ph od 5.5 do 6.5...a kad dodam bio-gnojivo ph se ustabili na 6.5...tako da nema potrebe za korigiranjem ph..bar je tako u mom slucaju
PicVajZPOZNAVALAC

feb 2015.

Limun zakon :) A PH metar je bio nabolja investicija od kako se bavim gorw-om.
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

precizno radim ako cemo uzet Takodje mislim isto tako i mislim da je to nesto najbitnije.... pusica
SmellsZMAJ

feb 2015.

Zaato postoje PH minusi za cvjetanje i vege? U emu je razlika? Tek sam sad skuzio da sam uzeo za BLOOM,jel to mogu koristit i za male biljke u vege?

feb 2015.

A u sastavu. Mislim da bi mogao i minus za bloom koristiti za vege. Pa ne mo~e biti loaije od limuna itd.

feb 2015.

Bloom obicno spusta Ph ..nemojte to zaboraviti :vozdra: edit. ustvari prvi put cujem da ima - za cvjetanje i za vege
BizzzoZMAJ

feb 2015.

I to ne samo da spusta. Nego ako ga se stavi u omjeru kako piae na deklaraciji odnosno naljepnici na boci atima ga na 6.5. Definitivno limunska kiselina. Zamiksam si 2 deci u onu farmaceutsku bocicu i ne izhlapi nista. :D PH booster jedino za hydro ili DWC kako god. Bez njega tamo ne ide.
redwildENTUZIJASTA

feb 2015.

i vege spusta ph, samo razlika je sto je jedna kiselina boljeg sastava za vege a druga boljeg sastava za bloom, i drago mi je da ste eto nesto novo culi :) ja sam radio prije sa kokosom pa ti je jako bitno da ppazis na ph, sa zemljom nije toliko strasno ali ja cu ipak da to odradim pro. :D
trubabubaLEGENDA

feb 2015.

nitko nije spomenuo da sa organic grow-om nebi trebalo koristit te pH podesivace na bazi kiseline? ja osobno koristim jabucni ocat za sad. nisam drugo probavao. voda sa slavine mi je nekih 8 najcesce. lp
StipeZMAJ

feb 2015.

Treba vidjet o kojim se kiselinama radi. Ak se ne varam, organski je sve sto sadrzi atom(e) ugljika. Npr. Octena i limunska kiselina su organic tzv karboksilne kiseline, dok npr fosforna, dusicna, klorovodicna itd nisu.

nov 2017.

moze li se koristiti limunska kiselina ako nije u tekucem stanju ? znaci kristalizirana ili u prahu kako vec ?

nov 2017.

Moze, al bolji ti je Hesijev PH minus jer duze drzi PH stabilnim.

nov 2017.

okej hvala znaci posluzit ce dok ne nabavim pravu stvar

nov 2017.

Pazi samo koliko doziras da ne pretjeras.

nov 2017.

https://www.vutra.org/threads/ph-metar-bez-ph-metra.13410/
hazeriZMAJ

nov 2017.

Limunska kiselina-1 kn Hesi PH minus-?kn:D

nov 2017.

Mislia hazeri koliko puta godianje sadimo, trebali bi biti direktno spojeni na fabri ku cisternu od HESI firme za taj pH minus da bi nam bilo dovoljno jel :D `alu na stranu, ma limunska kiselina ili sire od jabuka najjeftinija solucija i najisplatnija, a radi svoj posao...

nov 2017.

Mislim da je litra Hesija oko 10 eura, a to ne mozes potrosit dok si ziv jer ga ide malo, a stabilniji je od limunske.
HercegovinaAMBASADOR

jan 2018.

Pozz svim vutraaima :) Imam par bilj ica posaenih u mjeaavinu od coco suptrata i perlita ( pola/pola) i uz njih koristim Hesi hydro ubrivo koje dodajem po tabeli koju sam dobio uz starter box Koristim obi nu , malo topliju esmova u jer je vani ve hladno i ostavim satak da se smanji temparatura i da ispari hlor i nakon dodavanja ubriva Ph je 6,9-7,0 Biljke su stare oko 25 dana i odli no napreduju ali me malo brine ovaj Ph jer mi se ini da je prevelik za ovu kombinaciju Po tabelama koje sam vidio Ph za hydro bi trebao biti od 5,5 do 5,8 Imam Ph i EC mjera i Ph minus pa mi nije problem uraditi korekciju ali ne znam koji Ph da naatelim Ostaviti ovako kako Hesi preporu uje ili smanjiti na 6 ili manje ?

jan 2018.

Hercegovina neka ti pH "igra" izmedju 5.8 i 6.2. Znaci svako ili svako drugo zalevanje sa razlicitim pH u skali navedenoj. Koliki ti je EC vode pre dodavanja gnojiva, i velicina pota?
HercegovinaAMBASADOR

jan 2018.

Hvala dru~e :) Ve par godina ponekad izmjerim Ph svoje esmova e i veinom je 7,2 do 7,4 a kad su u pljuskovi i voda se zamuti sko i i do 8 U zadnje vrjeme je oko 7,3 Danas je iala obi na voda spuatena na 6,3 pa u sljedei put joa malo spustiti

jan 2018.

Ok , nisi napisao koliki ti je EC obicne vode, takodjer napisi koliko litara ti je saksija i koliko cesto zalevas, da li imas run off ili ne. Daj taj info , pa da se " razdivanimo". I nemoj nikada sa obicnom vodom poremeti se Cation Exchange Capacity( jbg ukucaj u google , neznam kako postaviti link:fuck:).
HercegovinaAMBASADOR

jan 2018.

Napisao sam gore da je Ph obi ne vode ( esmova e ) oko 7,3 , saksije od 12 L a zaljevam manje a eae jer joa nema potrebe za obilnim zaljevanjem Bolje eae a manje radi dizanja vlage u boksu

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se