LEGACY
dali je ovo sve uredu ? iskusni realizirajte***
14 odgovora2,103 pregleda
djoksa
ISTRAŽIVAČ61 REP7%
→ Entuzijasta
djoksaISTRAŽIVAČ
okt 2012.
okt 2012.#1
ovako imam ormar(box) 0.55 cm x 0.83, imam hps 210 osram(mislim da je 18000 lumena) stalno mi radi 12-12h imam coltube(sam izradio) i jedan veliki ventilator sto puse sa vrha boxa na dno i tako ventilira cijeli prostor. jedna mi je pokazala spol(ženska) jos moraju cetiri. lisce mi ne zuti, ali ove ostale biljke se sporo razvijaju.imam tekuce mineralno gnojivo asef(sastav:dusik,fosfor,kalijev oksid i ostala nekakva mikrohranjiva).pa me zanima jel bi mogao ovu najvecu sto je pokazala spol pocet gnojit iako je sve uredu za sada.biljke imaju zemlju teramagma,kazu ostali da je odlicna zemlja??
Evo slike
inace nije ovako slabo svijetlo
evo sve
slika ženke i ne znam koja je sorta kaze kolega white skunk.drzao sam ju u maloj posudi pa je tako nekako minijaturna,sada je u kanti od 11 L .kolko ce trebat jos vremenski da bude gotova??neko moze reci jel to indica??dali trebam u boxu stvarat co2 ??i kako da ju obrezem(valjda nece smetat ako je krenila cvjetat)?
bio bih zahvalan kada bi dobio odgovore :)
Ovakvu lampu imam:
polovna je.ali cu sada uzet hps 250 w(25000 lumena)
evo sve
slika ženke i ne znam koja je sorta kaze kolega white skunk.drzao sam ju u maloj posudi pa je tako nekako minijaturna,sada je u kanti od 11 L .kolko ce trebat jos vremenski da bude gotova??neko moze reci jel to indica??dali trebam u boxu stvarat co2 ??i kako da ju obrezem(valjda nece smetat ako je krenila cvjetat)?
bio bih zahvalan kada bi dobio odgovore :)
Ovakvu lampu imam:
polovna je.ali cu sada uzet hps 250 w(25000 lumena)PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2012.
okt 2012.#2
ako je taj asef za cvetanje mozes vecu poceti gnojiti, ali nemoj ako je zeleni asef za vegetaciju (mislim da je kod zelenog n-p-k odnos 8-4-4)
nisam video hps od 210w al svejedno, moras pribliziti lamu biljkama, ove manje digni da budu u visini vrha ove vece i lampu drzi na 20~30 cm, proveri temperaturu u visini vrhova i natempiraj da ne prelazi 27~29C, dakle, priblizi lampu sto blize ali tako da ne przi vrhove, i polago odrzavaj tu razdaljinu kako biljke rastu, ajd sretno
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2012.
okt 2012.#4
uf, pa naravno da sporo napreduju, ne bi trebalo da ti je temp. ispod 17~18C, bacas ih u stagnaciju na 14... zeleni asef koristi za vegetaciju, dakle, moze za ove koje jos nisu procvetale... ne mogu da verujem da ti hps toliko greje na toj daljini, jos uz ct, jel imas ovaj osram -> Osram Vialox NAV-E 210W... ma svejedno, onda ti nije ventilacija dobro regulisana, ti zapravo duvas toplotu u biljke umesto da je izvlacis napolje... citaj malo forum i preuredi box
loop
AMBASADOR4.835 REP95%
→ Legenda
loopAMBASADOR
okt 2012.
okt 2012.#10
hoce stagnacija i od prekisele zemlje...proveri ti PH zemlje isto tako...a nemoguce mi da ti toliko greje 210w,meni moja 250w HPS stoji na 10tak cm od biljki,i nikakav problem nemam....ventilaciju bolje pozicioniraj,ubaci jos koji vent mozda....
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
okt 2012.
okt 2012.#11
ukratko...shto sto ti ljudi zhele rec..
digni ove malene da budu na razini ove velike-da im vrhovi budu poravnati.zatim spusti lampu da im bude blize.
promjeni mjesto ventilatoru+dodaj jos jedan vent.
jer...koliko ja vidim..ti imas jedan vent koji pushe po CT-u tj. u cjevi.. i josj jedan veliki-kao oscilirajuchi-KOJI JE NASTIMAN DA PUSHE KAO SHTO PUSHU ONI KUCHNI PLAFONSKI.tj. OD GORE PREMA DOLJE..gle...topli zrak je lakshi od hladnog..i on se penje gore.a ti ga sa tim ventom gurash natrag dolje..te mi nije jasno shto si zhelio postchi time??
taj veliki -kuchni-stolni-oscilirajuchi vent spusti dolje-da bude u ravnini sa biljkama i da pushe paralewlno sa ct-om ali nizhe tj. taman malo po biljkama a mrvicu po prostoru izmedju ct-a i biljaka.
+ mozhesh dodati josh jedan vent-jachi pc vent...ali.mislim da chesh rijeshiti problem i chisto ako preselish taj kuchni vent...
Tarki
POZNAVALAC1.040 REP49%
→ Ambasador
TarkiPOZNAVALAC
okt 2012.
okt 2012.#12
Inače, Osramovi HPSovi su prilično loši. Vidi ako možeš (barem u budućnosti) zamijeniti samo sijalicu.
Ovaj vent odozgo prema dole nema smisla, obrni ili stavi da ti puše po biljkama.
Nemoj okretati vent da puše kroz tubu, dobro si napravio, mora vući kroz nju.
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
okt 2012.
okt 2012.#13
da...to shto kazhe tarki...za vent u cijevi...ali..mislim da bi trebao nekako malo izravnati cijev...naime..chitala sam koliko to utjeche na snagu ventilatora tj. uchinkovitost...pogotovo kada su neshto slabiji ventilatori u pitanju..cijev bi trebala biti sa shto manje oshtrih zavoja/kutova...dakle-shto ravnija..
( u svojoj potrazi za pravim ventilatorom...saznala sam masu podataka...bitnih,manje bitnih...i ..nevazhnih...a ovo za cijev je dosta bitno-da bude shto ravnija i shto je moguche kracha-kada su u pitanju ventilatori do 450-500m3/h )
okt 2012.
1 / 15
okt 2012.
okt 2012.