VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojExperiment 0.5l Grow
LEGACY

Experiment 0.5l Grow

352 odgovora26,688 pregleda
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

Kao ato ste svi primetili ovom forumu fali experimenata pa sam reaio da pokrenem jedan globalni u kome bi bilo po~eljno da u estvuje ato viae lanova foruma. Poenta experimenta je da se zabavimo pokuaavajui da uzgojimo biljku u aai ili saksiji zapremine 0.5l Ovo su pravila: 1.) Biljka se mora zapo eti iz semena. 2.) Svi moraju koristiti aau ili saksiju zapremine 0.5l 3.) Uzgoj se vrai u zemlji. (mo~e i hidroponski ali koren ne sme viriti van posude od 0.5l a rezervoar nije ograni en veli inom.) 4.) Svi morate evidentirati grow od po etka do kraja,postavljajui update jednom nedeljno svi u ovu temu. 5.) Grow mo~e biti i indoor i outdoor. 6.) Mogu se koristiti i automatici i fotoperiodne sorte. 7.) Experiment po inje 01.08.2013 i traje do 31.10.2013 8.) Navesti: seme(strain,fem/reg),zemlju,ubriva,svetla itd. 9.) Svaki lan mo~e imati samo 1 biljku. Razglasite ovo svima da vide i neka igre po nu! :)
DJFlyHighLEGENDA

jul 2013.

da imam menki na bacanje bi sudjelovao, ali ovako kada imam 10 menki, nebi bas jednu trosio da bi je uzgojio u 0.5L radi experimenta xD da se radi o nagradnoj igri i da su nagrade masne, vec bi razmislio onda :) peace out !
rKj420ZMAJ

jul 2013.

ja ucestvujem :D

jul 2013.

sto da ne, mozda piknem nekog autosa, aj'mo, everybody http://www.youtube.com/watch?v=ehib674Fg4U
BladeZMAJ

jul 2013.

Svia mi se ideja,neu sudjelovati ali pratim.
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

probao i uspjeano priveo kraju no cvjetovi budu ko u bazge imam mo~da i slikice na kompu,bila neka sativa narasla do 40cm opet velim niata ne propuatate ;) evo cvijeta te biljke nemam cjelu biljku na~alost ....sve u svemu kome se da nek se igra,prakti ki tra~i svakodnevno zaljevanje i odraeno s gnojivom 6-6-6 u terra magmi 12/12 iz regular sjemena ... :) http://imageshack.us/a/img802/4751/130220193626.jpg
thc bossAMBASADOR

jul 2013.

Ako je pola litre tipa bo ica od kupovne vode, teako da e tu ata izrast, mo~da kakav dwarf. Kad ve uzgajaa dwarf, ona 3-4 komada bi bilo ok, ina e se ne isplati recimo u pc-u troait struju. ja trenutno u pc-boxu imam jako malu posudicu ali i takva mala ima litru i po. (prera unate dimenzije iz m3x1000) A i u njoj se mu i..
rKj420ZMAJ

jul 2013.

Za neverne tome koji misle da je ne moguce, likovi na stranim forumima su vec radili cup from seed to harwest u casama od 0.5l.
thc bossAMBASADOR

jul 2013.

koja je ovo sorta na prvoj slici? udi me da uope stoji a da se ne prevrne od te~ine.
Lara CroftAMBASADOR

jul 2013.

E ne da nemam viska menki nego nemam menku uopce, pa u ovom necu sudjelovati, ali cu zato pratiti. Zvuci zanimljivo. :dada
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

Ko ~eli da u estvuje imate 3 dana do po etka experimenta da isklijate semenke. Mo~ete i kasnije nije problem ali svi bi trebalo otprilike da krenemo u isto vreme :)
JuicyJISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Ja taj test ve radim, al sad trenutno dok malo ne izraste radim u 0,2 l pa cu presaditi u 0,5 l... Sta bi dalje trebalo, ne kontam? ... btw, danas sam krenuo s eksperimentom, necu stavljati slike ovdje jer sam prije krenuo, tj. nisam ni vidio da tema postoji... Sta dalje da radim, presadim u zemlju?

jul 2013.

u kakvu zemlju? poenta je da se grow zavrsi u 0.5L zemlje, znaci mozes presaditi iz te 0.2 u 0.5, fotkati i nastaviti sa uzgojem u toj posudi, do harvesta, s tim da bar 2~3 puta mesecno okacis koju fotku (nema veze sto si ranije krenuo, neko ce kasnije krenuti, to je ok, ali fotke moraju da se stave, ti ces ranije i zavrsiti a neko kasnije, to je manje bitno, bitno da imamo fotku biljke pred skidanje, onda se moze uporediti sa ostalim, naravno sve u 0.5L)
JuicyJISTRAŽIVAČ

jul 2013.

A na ata, ahaaaaa, zna i iznesem negdje u prirodu i ostavim tako?

jul 2013.

pa pise ti gore: 5.) Grow mo~e biti i indoor i outdoor. znaci mozes nositi u prirodu, mozes u dvoriste, u basti, na terasi, na prozorskoj dasci, u box-u... kako hoces, samo je bitno da je stalno u 0.5L i da se povremeno kace fotke
JuicyJISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Znam, skontao sam ... Hvala... nego, danas kad sam posadio u 0,2 tj. stavio proklijanu sjemenku, bila joj je klica mozda 1,5 cm i nekako je uvijena bila, eh sad, ja sam nju stavio u zemlju takva kakva je, ne dole, pa zanima me, hoe li izai za koji dan na povrainu?
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

Imaa teme za takva pitanja,nemoj spamati ovde. I da,izai e ako ti je zemlja vla~na,ako je nisi preduboko zakopao i ako nisi previae nabio zemlju.
RizikISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Oooo svida mi se :DD, sudjelujem. :respect:
DrOrangeAMBASADOR

jul 2013.

Kolika visina biljozi bi se trebala ocekivati od pocetka do kraja takmicenja? Nesto oko 40-50cm?

jul 2013.

najbolje je da ne ocekujes nista a das maksimum od sebe, mozda te iznenadi na kraju... koliko kontam rubi je i pokrenuo temu da vidimo ste se moze dobiti, ja sam malo skeptican da se moze izvuci pola metra, al bice mi drago ako me neko opovrgne

jul 2013.

moja je ju e proklijala taman mogu u estvovat.... :ninja:
marley trixENTUZIJASTA

jul 2013.

ne ucestvujem al cu rado pratiti jer me zanima koliko biljka moze izrasti u 0,5 l i kako ce se sve to uopste odvijati s obzirom da je mala posuda i da se korijen nece moci razvijati mislim to i jest poenta da biljka ostane niskog rasta,nesto kao bonsai jel tako? naravno uz prihranu. uglavnom svim ucesnicima sretno i pratim
HightyENTUZIJASTA

avg 2013.

Vrlo rado bih sudjelovala da jedno od pravila ovog "eksperimenta" nije grow iz zemlje....nadam se da e bit novi ovakav eksperiment gdje mo~e bit hidroponika! Pratim vas :)
RubinstajnENTUZIJASTA

avg 2013.

Evo da zamolim moderatora da mi edituje prvi post tj ovo pravilo gde piae da se grow radi u zemlji i da samo doda da mo~e i hidroponski ali koren ne sme viriti van posude od 0.5l a rezervoar nije ograni en veli inom. Da privu emo malo i hidro growere :)
RubinstajnENTUZIJASTA

avg 2013.

Padne mi ju e aaica sa proklijalom menkom sa terase,stavljam novu ovih dana,ju e nije bio moj dan definitivno :( Ljudi ka ite slike ako je nekome nikla bilj ica :)
DrOrangeAMBASADOR

avg 2013.

Meni jos nije proklijala sjemenka hibrida :/
JuicyJISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Evo, loaa kvaliteta slike, slijedei put e biti bolja :/ Nek se makar zna da u estvujem... http://i.imgur.com/7ar9EMw.jpg

avg 2013.

ja se uklju ujem tek najesen kad ponovo upalim boks...
weedoyeLEGENDA

avg 2013.

ja bi ovde ucestvovao da je limit saksije 1 litar...

avg 2013.

a sta je problem da nabavis pivsku casu od pola ltre, il npr. ja sam zasadio u casu od politre kefira (samo jos nije nikla)
weedoyeLEGENDA

avg 2013.

zato sto imam 2 lepotice u 1L i trebalo bi da su zene, sad kad bi uzo novo seme kontam da ne bi bile zenske ai pola litre je bas malo, aj videcu imam domacicu ona je u 0.7 pa ako bude zena ucestvujem. edit. ovu u 0.7 cu pesaditi u 0.5l...
RolipopLEGENDA

avg 2013.

sad sam vidio ovo, imam sjemenku na klijanju pa ako me primite na konkurs :-) pridru~it u se za dan-dva. U mom slu aju biljka starta sa 12/12 ciklusom jer ide u box koji je u toj shemi!
DrOrangeAMBASADOR

avg 2013.

Ubacio danas sjemenku(hibrid) u zemlju u flasicu od 0.5L. Nikad nije kasno ;)
Big LLEGENDA

avg 2013.

Hihihi... Eto do ega smo doali HAHAHHA on topic: pratim, ali ne sudjelujem :P
svi su iskomentarisali skepticno i ode tema i eksperiment u kanal:( Ima li da neko jos sa fotkama da se pokrene?
weedoyeLEGENDA

avg 2013.

evo ide jedna slika od mene, naravno ako prihvatite, biljka je bila je 0.7 smanjio sam zemlju na 0.5 zbog eksperimenta :D ide za neko vreme slidza :D

avg 2013.

mislim da je malo kasno sad raditi outdoor,ali vi sigurno znate neato ato ja ne znam.smajli. pa zato sam po etnik :shit2: :rofl: u swakom slu aju pratim was,i woleo bih da swi imate diwne biljke :leafblunt: pozdraw iz wojwodine :dada ..a ewo ga i etwrti post :notnice: ha,pet,,sledei je aesti :bananallama:
JuicyJISTRAŽIVAČ

avg 2013.

A poslije aestog, pogodi ata ti ide? Moja biljka je na~alost izgorila, taman je krenula kako treba, i ostavim je malo du~e na suncu i... Tako da ja ispadam iz ovog experimenta :/
RolipopLEGENDA

avg 2013.

evo da se priklju im NL stara 15ak dana, neato ju je usporilo sa rastom ali ipak ~ivi. Obzirom da je jako mala i od po etka na 12/12 mo~da pre~ivi do kraja u o,5 limenci!
princsISTRAŽIVAČ

sep 2013.

ja sam to igrom slucaja jednom probao, ostala u posudi od pavlake 0,5 l nisam je presadio nije bilo mjesta za vecu saksiju, mogu reci da je porasla i bila ok, oko 10 grama suhog, ali samo je treba cesce zalijevati i dosta raznih djubriva. Ja pocinjem danas novi grow i ubacicu dvije u 0,5 L, ostalo mi je toliko slobodnog prostorapa, pa cu da malo obratim paznju na njih.Moram naglasiti da je bila sativa pa je i porasla oko 50 cm. OK postavljacu slike, pa da vidimo sta se moze desiti
RizikISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Moja vrlo ljepo napreduje, sutra bude neka slikica. A mogli biste i vi ostali koju staviti ;) :rofl:
RolipopLEGENDA

sep 2013.

Evo par slikica od mog projekta o,5 prve pistilice izaale 13.09.2013. skupila je 2 tjedna cvjetanja do sad, nadam se da e joa 6 tjedana pre~iviti. zeznuto je zaljevanje jer treba vodu svaki drugi dan, gnojenje jednom tjedno za sad uglavnom iza svakog gnojenja ide dva zaljevanja sa vodom. Koristim plantelu cvijet.

okt 2013.

Bravo Rolipop,reci mi samo jel joj trimujea koren ponekad ili ne? :)
GrowByLudakENTUZIJASTA

okt 2013.

cool di sam bio prije da i ja bacim jednu u pivsku flasu :D ;) bas ste cool ekipa cak i takmicenja imaju :D :D :D pozdrav pratim :)

okt 2013.

hello,,ja sudjelujem...more..0.5l,na prozoru...krecem odma sad.
GrowByLudakENTUZIJASTA

okt 2013.

kasnis majstore jedno 2. mjeseca tocno hhh al mozes ti ubacit da klijaju :P nemas sta izgubit :smoke18:
weedoyeLEGENDA

okt 2013.

Evo da nabacim koju sliku, imam 2 biljke jedna u 1l druga za eksperiment u pola litar. Cvetaju preko 50 dana, gledacu mikroskopom i idu do kraja kolko treba. 1litar posuda 0.5L posuda za eksp
GrowByLudakENTUZIJASTA

okt 2013.

brajo nesta ti ta posuda velika za pol litre :rasta1: :kenny_revenge: slabo si to osika ;) lipe su do ibera garant ce bit neki dobar dim :bale :vb_wave: :spliff:
weedoyeLEGENDA

okt 2013.

pa posuda je isecena a i nije dopunjena do kraj, mozda ima malo vise al to je sto je. biljke su napali leaf miners i ja sad odlagao, nisam reagovao na vreme i listovi su poceli da se suse, malo je pomogla voda i h202 al bilo je kasno.
GrowByLudakENTUZIJASTA

okt 2013.

i meni su napali djubrad jedna nemanska bas cekam da odstoji ova kamilica od cigara pa cu ic skuvat to i prskat...kako mislis pomogla voda? i sta ti je taj h202? ja imam problem s onim crvenim paucima pa cekam ono ulje od nim a za sad ce dobit dozu nikotina hahah :D :D :D kolko imas jos do kraja growa bas cudno izgledaju neobicno samo jedan hed :D to bi mogo mami podvalit tako u bascu nebi ni skuzila kad bi tako malo bilo i sam jedan hed ;) :D zanimljivo jako sta pol litre napravi :smoke18:

okt 2013.

zasadila,el trebam slike stavljat od samog pocetka il kad isklija.:-)
RizikISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Evo i moje ljepotice zanemarite onaj gore ljevi list to je od druge ljepotice ;)
RolipopLEGENDA

okt 2013.

Netko me je pitao dal trimam korjen..... ne trimam niata, ne znam ni kako bih to napravio, mislim da bi ju to stresiralo previae, i ovako joj nije baa najbolje :-) ali napreduje, neato se je udebljala, sad ulazi u 5. tjedan cvjetnja i nema joa puno tako da vjerujem da e uspjeti odrasti i sazrijeti. Na proalim slikama se slabo vidi ali sama se topirala prije dva tjedna kad je par zadnjih gornjih listia obgrlio 3W led chip i izgorio. Ostala su sad dva vra ia koji su ve prili no tvrdi. zaljevanje svaka 2 dana, jedan put plantela, drugi put voda. Plantelu ne dajem full dozu, jedva viae od pola doze.
RolipopLEGENDA

okt 2013.

WeeDic jel tvoj 0,5 projekt gotov, kad ju skidaa?
weedoyeLEGENDA

okt 2013.

skinuto, imam neke slike, samo sam ih malo izgubio... nista posebno, kao ona posednja slika samo suvo :D
RizikISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Evoo napokon odvojio nesto vremena , da uplodam trenutnu sliku moje experimentice ;)
RolipopLEGENDA

okt 2013.

evo i ja sti~em prema cilju :-) Problem brzog isuaavanja sam rijeaio pomou onog atapia za automatsko zaljevanje, radi odli no. Raduje me ato u dobiti i podmladak, naime 0,5 NL sam opraio sa peludom od davno skinjenog muakog orange buda, koji je usprkos svemu pre~ivio i dao nekoliko zrnca peluda.... Svidio mi se ovaj "projekti" da ak razmialjam napraviti jedan grow sa 20 teglica 0,5, toliko bi mi stalo u boks :-)
RizikISTRAŽIVAČ

nov 2013.

All se bijelii ;) , odlicna ti je :P :respect:
RolamPoKrajuENTUZIJASTA

mar 2014.

Poz, nesumnjivo da sam zakasnio da uletim no mo~da se okuaam da je metnem u ovakav experiment, ukoliko se ne odlu im za LST. Dosta sam :read: pa rekoh koliko ste gr dobili od ovih biljoza u 0.5L i koliko vode ste svaka dva dana koristili za zalivanje malo buni to. No razmialjam ako se odlu im za ovo da je treniram LST ili da li je uopate to mogue :vb_whip: da mi ne :mrtva_banana: biljka? Nadam se da nisam baa puno offtopicovao. Vidim nije aktivna tema ve neko vreme pa zato. Vredi li to cimanje. :popworm:

mar 2014.

Evo ja sam novi na forum pa malo prelistavam. Isprobavo sam sadnju u 0.2l 3mjeseca su bile u posudicama i samo u se patile, lisce je zutilo. Zemlja kupovna a svjetla 2 lampe od 15W UV LED ... Prihrana standard za cvijece :D To sam isprobavo zbog ledica da vidim kako ce se biljka ponasat. Evo nekog videa jer nemam slika: https://www.youtube.com/watch?v=eef77ZsSaAc https://www.youtube.com/watch?v=eqc4Ca8Ab9M https://www.youtube.com/watch?v=Ol-C0fwUcRQ

mar 2014.

[bez sadržaja]

mar 2014.

pa jednostavno automatic seed ...

mar 2014.

i sta sa njima da radi 3 meseca u 0.2 posudama. manje spama po forumu
RolamPoKrajuENTUZIJASTA

mar 2014.

Au bajo, po mom nekom mialjenju d~abe si troaio struju. Bez uvrede, ali te bilj ice mi izgledaju kao kopriva, ne li e uopate na vutru koliko su se istraumirale :nana: :knockknock:

mar 2014.

Mogao je da izvu e neato da je radio sve kako treba. Sad gledam na netu,po stranim foumima su ljudi organizovali "SHOT GLASS GROW CONTEST" iliti uzgoj u aaicama za rakiju :D
Veni_Vidi_Vici;ISTRAŽIVAČ

mar 2014.

pozdrav raja :D , jel ovo natjecanje vazi i ove godine , posto imam u planu 2 biljke staviti na klijanje pa u posude u 0.5l , cisto iz zezeancije ? , LP
CreativeLEGENDA

mar 2014.

tema je otvorena tako da samo naprijed i nezaboravi prokometirati svoja iskustva ;)

mar 2014.

Samo promenite ovo u pravilima pa da nastave ljudi da sade :) 7.) Experiment po inje 01.08.2013 i traje do 31.10.2013
RolamPoKrajuENTUZIJASTA

mar 2014.

HAHAHAHAHA, a jeste sad oseam da e krenuti da ih sade u epove od koka kole :ludaci_lol: Nego meni ovo izgleda realno metodom da je redovno orezivao koren ili ata ve kako su uspeli to da izvedu. `to je najgore od ovih malih bilj ica mo~e se izvui jedan d~ok i dalje gledam i nevera refreshovao sam stranicu 10 puta :smoke18:

mar 2014.

Pa naravno da je iz zezanja :)
Big LLEGENDA

mar 2014.

Da sigurno je rekao "Uf sad cu posaditi vutru i sjebat sve dilere u kraju, imat cu kile.... U sta da posadim? Ona casica od rakije izgleda odli no, DILERI BJE}ITE S CESTE!!!"
Closet freakAMBASADOR

mar 2014.

Pa svaka im ast, meni biljlka nemo~e ostat zdrava u 10l posudi, a njima uspjeva u 0.2l.. :hehe: :clap:
Mudri MudracENTUZIJASTA

mar 2014.

Veliki :respect: svima koji uspevate uzgajati u ovim 0,5 a o ovima sto u casicama za rakiju i da ne pricam : ) ) )

apr 2014.

da vas izvjestim :P ,2 sjemenke danas stavljene na klijanje u posude (ambalaza od piva) od 0.5 l , i stavljene u napusteno pticije gnijezdo , znam da nisam normalan , javim vam kroz koji dan kako napreduju biljcice :D LP

apr 2014.

stvarno nisi normalan.. :ridinghorse:

apr 2014.

ma znam druze znam :D , ali sta ces, kad malo bolje razmislim , ovako je stealth , ali malo glupo zvuci " grow u pricijem gnijezdu " haha' , malo cudno , al' sta je tu je , onako okolo ovih posudica ima one imele - mele kako se vec kaze , pa su zasticene maksimalno , pricvrscene su zicom koju sam nasao u gnijezdu , brijem da je ovo bilo gnijezdo svraka,vrana jer su one pozdate da vole sve sto sija , ,u gnijezdu sam nasao nesto slicno privjesku , ispostavila se da je srebro ,ima onaj zig 925 :D , haha' :D , svako moze radit' grow u gnijezdu pa makar i u posudi od 0.5 L , sta fali xd. , osim sto je stealth , nema mnogo nametnika , sa zemlje se ne vidi , a iz zraka jos teze :D

apr 2014.

pa sa srecom,sta drugo da ti kazem drug..

apr 2014.

hvala hvala :D

apr 2014.

Nepotrebno zanima me mogunost rasta u takvim uvijetima,ali definitivno neu probati. Jer zaato da patim biljku samo zbog znati~elje,to je kao da uzmem dijete i dajem mu vodu,hranu i ~ivotni prostor na kapaljku pa da vidim kako e se razviti tj. hoe li uope pre~ivjeti. To je tortura i sadizam nad biljkom,gadi mi se. Premda sam znati~eljan. :)

apr 2014.

Razmisli ata ea kad olista drvo,nee sunce dopirati do biljke.
Big LLEGENDA

apr 2014.

Bezveze govoria nemozes usporedjivat biljku i dijete, jer biljka u koliko god zemlje ju stavia e odli no rasti i biti zadovoljna ukoliko joj daa dovoljno vode (i gnojiva ako gnojia). Ja mislim samo da ea juu trebat ea e (mnogo ea e) zalijevati jer mala koli ina zemlje se suai br~e nego velika... i to je to.... jedina mana ovakvog na ina growanja....

apr 2014.

Apsolutno neto no,botani ar sam i znam ata govorim. Svaka biljka ima svoje ekoloake zahtijeve pa tako i konoplja. `to se ti e usporedbe s djetetom naravno da mogu to usporediti jer biljka je }IVA i to mislim doslovno,ona je sposobna registrirati i reagirati na podra~aje iz okoline,takoer biljka se mo~e bojati,mo~e biti sretna,ili imati osjeaj zahvalnosti. (Backsterov efekt) mogue je aki razviti komunikaciju s biljkom,npr. nau iti ju brojati. Biljka mo~e bez problema prepoznati svoga 'vrtlara' mo~e sama sebi dozirati svjetlo i puatati vodu po potrebi!! Takoer postoje koncerti biljaka gdje je biljka spojena na ureaj sli an Backsterovom te kroz elektrode propuata razli ite koli ine el. potencijala ato se onda pretvara u zvuk,a zvuk ovisi o raspolo~enju biljke i njezinoj VOLJI da sudjeluje,takoer mo~e ju se nau iti odreene simfonije. Sve ato sam rekao mogu dokazati. Tako da imam apsolutno pravo usporediti biljku s dijetetom. Treba misliti i na potrebe biljke,a ne samo na svoje potrebe,to dobro upamti.

apr 2014.

Profesionalni botani ar koji tvrdi da mo~e nau iti biljku da broji....LOL :respect:

apr 2014.

Da li ja to njuaim nekakvu okladu...? :ridinghorse: neu viae ''trolati'' ovu temu s mojim stavovima,tako da ako si zainteresiran za razbijanje neznanja javi se porukom da dogovorimo mjesto,vrijeme,uvijete i ulog.

apr 2014.

a sto oklada, zar nije bolje da nam to pokazes nekim licnim video zapisom, argumentujes svoju tvrdnju i to je to, cemu vise edit: koliko sam stigao malo pogledati po netu, baksterovi kontroverzni eksperimenti iz '60 bas nisu potvrdjeni

apr 2014.

Daj neki video kad te biljke do ekuju i pozdravljaju te. Meni moje niata, ja se trudim da im pjevam i pri am s njima al mi nia ne odgovaraju :)
userNomoreAMBASADOR

apr 2014.

Bespredmetno je raspravljati je li biljka ~ivo bie ili ne. Naravno da je - i samim time sigurno ima neku svijest i percepciju okoline u kojoj obitava. Ve godinama znanstvenici raznim pokusima to dokazuju i iznova se ude. Ako obi na voda zna itati, razumjeti i prilagoditi se naaem raspolo~enju, ne vidim razlog zaato jedna biljka ne bi mogla to isto, ako ne i viae :)

apr 2014.

Naravno da jeste. U biti se cijeli svemir bazira na prmanju informacja i uzvraanja istom mjerom. I dokazano je da biljke pohranjuju odreene frekvencije. Gledao sam ima ve dost godina o nekom znanstveniku koji je radio testiranja na raj icama te su raj ice koje su dnevno sluaale 2 sata ozbiljne glazbe dale 20% vei urod od onih koje nisu sluaale glazbu. ak je tip tvrdio da je ukus raj ica podvrgnutih glazbi bio druga iji i bogatiji. Ima to dosta smisla, zato ja i pjevam svojim biljozama pa me nikad ne iznevjere ;)
HempyAMBASADOR

apr 2014.

Tako je, a okrutni vegetarijanci ih masovno masakriraju i jedu. Zamisli samo njihov strah i paniku kada im prie jedan vegetarijanac s no~em. Kad vidim osuaene hedove kako vise, to je maltene ko u klaonici svinjske polovice. Dolje okrutni vutraai i vegetarijanci! :lol:

apr 2014.

:common053:
HempyAMBASADOR

apr 2014.

Nabavi smisao za humor. :signs016: :D Odoh pjevati biljkama...
ExtraPOZNAVALAC

maj 2014.

Na samom pocetku bi zamolio moderatore da slobodno prebace moj post ako nije prikladan ovdje ili ovo mozda vise izgleda kao dnevnik...stvarno sam bio u nedoumici... hvala unaprijed !! Posto sam tek danas vidio ovu temu a nisam znao za istu, mislim na growanje u 0.5L posudama a ja stavio sjemenku bas u 0.5L jos 25.03. da probam i testiram, eto na kraju i da podijelim ovo growanje s vama... :watchplant: Stavio u zemlju neku domaju, nemam pojma sta je, na rezim 20/4 prvih 20 dana pa nakon toga prebacio na 18/6 i reko ajd da isteram to do kraja u tih 0.5L onako iz zafrkancije pa da vidim jel moze opstat u toj posudi (jer to mi je prvi grow pa mi je zato tako cudno) i tako nastavio evo i danas uspjesno raste vec 44.dan i nemam nikakve zamjerke mojoj "Maloj" biljozi... Mala je zovem od milja jer sto je prva a i jer joj ide vec 8 par listova a u razmaku od 1 para je samo 3cm, stvarno je mala i jaaaako zbijena a internode koda idu jedna preko druge !! :dada Stvarno ne znam kako ce to izgledat kad krene u cvat...sve me strah to gledat...da i skoro zaboravio napisat, stavio ju u 39-tom danu, tocnije 03.05. u cvat na rezim 12/12 pa da vidimo sta ce rec i pokazat...uredno zaljevam svaki drugi dan jer brzo se susi zemlja, s reguliranim PH od 6.3-6.7 i imala tek jedno gnojenje oko 30-tog dana, neko univerzalno tekuce... Imam sve slike od prvog dana arhivirano pa cu zato i podjelit s vama ekipo... :rasta1: Evo malo i tehnikalija samog growa; Kuciste serversko dimenzija v=63cm, s=45cm, d=22, sjemenka kao sto i reko neka domaja nepoznata, zemlja obicna za cvijece, zarulje CFL 2x15w/2700k (2x850Lm) + 1x20w/6400k (1100Lm) ukupno 50w/2800Lm te improviziran cooltube od grafo-folije (temp mi bila i do 35c bez cooltuba), 3x pc-vent 80mm 2 za ispuh te 1 za unutrasnju cirkulaciju a ulaz je pasivan, reflektirajuca folija za auto i instrumenti za temp i vlagu... Znam da ce vecina pitat sto tako malo zarulja (W) ali eto iskreno nije uopce ni bio u planu taj grow jednostavno se desio prije reda a ja bio nespreman... :D !! Evo sad i slike da se vidi kako to sve izgleda; 3.dan 3.dan 8.dan 8.dan 12.dan 19.dan 19.dan 22.dan 22.dan 26.dan 39.dan 39.dan 39.dan Svi komentari i pitanja dobrodosli ! ... :wave:

maj 2014.

ma turbo, trenutno odlicno izgleda, prilicno debela stabljika za tako malu biljku, sretno dalje
StipeZMAJ

maj 2014.

pa ovo zgleda bolje neg kaj bi se nado :) sretno sa cannaminibisom ;) edit: kak to da ebay-metri razlicito pokazuju? hihiih

maj 2014.

i dospi zemlje u posudu, popuni bar pola te praznine, svaka trunka joj je bitna ;)
ExtraPOZNAVALAC

maj 2014.

@ Stipe; Pa vjerojatno zato sto ga kinezi rade pa me nista ne cudi... :icon_biggrin: ... analogni inst. ima razliku od cak 10% manje vlage pokazuje a dok su oko temp. skoro pa isti, mozda 1c samo razlike... I sad zivim u zabludi koji inst. za vlagu tocnije pokazuje, analogni ili digitalni ?? @ PowerSeed; Da znam, svakako dospim jos zemlje i to danas odmah, a debela je stabljika dosta i taj zbunj lisca me zabrinjava kak ce to izgledat kad krene cvat, bit ce neki "thick wide bud" jedan ali vrijedan, NADAM SE... naravno ako bude female !! :rasta1:
StipeZMAJ

maj 2014.

po specifikacijama na ebayu za oba pise da je ostupanje +-5% za humidity :D tak da jedino kaj mozes je uzet srednju vrijednost oba hahhaha
ExtraPOZNAVALAC

maj 2014.

Evo mali update; Slike su od danas12.05. Dva dana ju nisam pregledavao i danas kad sam ju isao zalit imao sam sta vidjet :watchplant: kuglica ko u prici, jajan... :balls: Kao sto se i vidi "mala" je postao "mali" ako se nevaram naravno, neka netko to jos potvrdi za svaki slucaj ? Bas mi je zao sto je bilo ono po uzrecici "Prvo pa musko" a ja si dao truda, mazio i pazio ju... :icon_sad: Sljedeci grow ide fem. automatik i to najvjerojatnije "White Widow" !! Pozdrav ekipi i do javljanja :wave:

maj 2014.

steta, predivno izgleda

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se