dali je netko ovdje na forumu probao posaditi koprivu u istu saksiju sa vutricom (companion plant)?
kolko vidim po netu moglo bi bit jako veliko iznenadenje :)
edit:
ovdje mozete vidjet prvi dio, a ima do 6.
edit: uz ova gore 6 videa pogledat i ovaj:
tu pokazuje kako sadi koprivu. prereze korjen. mora se trenirat/topat da ne preraste.
nemam nista osim gore navedenih videa jos (dobri su, pogledajte ih).
zainteresiralo me pa sam zato stavio tu da se raspisemo o tome i da vidim dali je neko probao vec.
ocito je to dosta nova-neistrazena stvar.
teorija je, da se posadi vutrica i uz nju kopriva (u istu saksiju) koja hrani kanabis bez dodavanja ikakvih nutrijenata.
e sad kako ce to utjecat na raznorazne vrste ko to zna, al nek i prepolovi potrebene nutrijente ja presretan jer kostaju ko svetog petra.
ovaj lik gore u videu cak tvrdi da je imao i lagani nute burn od koprive...
lp
Nekad mi prosto zao sto ne radim indore... al nadam se u skorije vreme da cu moci,a onda ce biti eksperimenata :) lepa tema i zanimljiva,bar s' mog gledista :)
ne znam koliko je stvar nova, ja godinama outdoor sadim u njivi koja je kompletno pod koprivom. ove godine nisam djubrio tokom cvetanja ni jednom. jesam nesto kao planirao al nisam stigao a i ne smeta koliko vidim. ova fotka je prilicno losa, aparat je jedva fokusirao u mrklom mraku, al biljka je prakticno polegla po koprivi koja je visine izmedju 1.5m i 1.8m. slazu se 100%, provereno godinama ;)
pokusacu sledeci put po danu napraviti bolju fotku ambijenta
U outu ima smisla jer gdje raste kopriva je plodno tlo ali za indoor ne vidim smisla jer imamo kvalitetne zemlje.Ako hoćete pravu simbiozu onda su to gljivice - Mikoriza
Grahorice se takodjer sade uz biljke koje trebaju viska dusika jer je poznato da stvaraju one loptice dusikovih spojeva na korjenu i gnoje tlo. Jedino sto bi to bilo vise za out. Mahune i vutra :)