VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPresađivanje
LEGACY

Presađivanje

40 odgovora2,609 pregleda
kreudISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Bok ekipa trebao bi presaditi male biljke u kalice od deset litara, kupio sam perlit i zemlju di da nadem kako da napravim smjesu i treba li mi sta osim toga? Hvala unaprijed
funky weedLEGENDA

dec 2015.

sacekaj da se osusi zemlja ,pazljivo izvuci biljcicu iz male posude da ne ostetis korjen ,malom posudom napravis otisak u zemlji u velikoj posudi i presadia ima na forumu mali milijun tema i vodica za presaivanje .sto se tice zemlje i perlita pomjesas par aaka perlita u zemlju i to je to haha nema velike filozofije zavisi kolika ti je posuda ,stavia 20-30 %erlita ;)
KlikLikPOZNAVALAC

feb 2016.

Ajd da ne otvaram novu temu a zanima me sljedece.. ima stain pod imenom lowryder i izraste genetski mali.. sad mene zanima dal ja mogu umijesto 10lowrydera uzgojit jednu amnesiju drzat ju 3tjedna u vege poskidat klonove..klonove zapiknut u 10limenki pive dok se ne prime i dat ih na cvijetanje..dal cu dobit slicne rezultate i na sto bi trebao pazit.. jel moguce na ovakav nacin napravit jezero of green

feb 2016.

da
KlikLikPOZNAVALAC

feb 2016.

Heheheeh.. dobro mi onda ide ta logika.. hvala power..

feb 2016.

jedino ces morati malo duze vege da bi skinuo 10 klonova ;)
KlikLikPOZNAVALAC

feb 2016.

Ma ne brine me to.. hehheehe.. razmisljao sam o takvom podhvatu nije jos u planu.. znaci ja sa ogranicavanjem posude mogu bilo koji stain minimalizirati na cca 30-50cm bez vecih problema za biljku..a ona bi zavrsila period cvijetanja ranije ili genetski kako je odredjeno..

feb 2016.

ne moze zavrsiti ranije ali manja moze biti, ne treba ti posuda veca od 2l

maj 2016.

E cao ljudi Novi sam ovdje Zasadio sam dva sjemena pre oko jedan mjesec i one su narasle puno u visinu imaju 4 lista ne bas velika i dva mala koja tek rastu mislio sam ih presadit Prosli put sam isto zasadio jedno sjeme naraslo je ali bilo je visoko i prelomila se gore je imala listova bila visoka listovi je otezali i slomila se Uglavnom ove dve zelim presaditi i neznam kad presadim dokle stablo smijem zatrpati zemljom ??
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

U oba slucaja si imao premalo svetla zato ti rastu toliko u visinu sa tankim stablom... A zatrpavas ih skroz do onih oblih prvih listica, znaci nek ostane 2mm do njih sve ostalo pod zemlju :)

maj 2016.

Hvala na odgovoru Pocetnik sam ali bas me cudi malo svjetlosti Ovde bas ovih dana ima sunca drzim ih na prozoru a preko noci lampu upalim
Bobo ShantiENTUZIJASTA

maj 2016.

Moj bi ti savet bio da ne po injea poduhvat sa velikim brojem biljaka (preko 10) ukoliko nisi osmislio neki sistem za navodnjavanje (npr. kap po kap), jer mo~e ti biti velika muka zalivati ih.
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

Ima sunca za tvoje oci ali za biljku to nije dovoljno, kakva je lampa, koliko je drzis na prozoru, koliko je drzis u mraku?

maj 2016.

Obicna lampa ali kupio sam bijelu sijalicu na prozoru je citav dan a preko noci lampa je upaljena citavu noc Mislio sam kasnije kupit one UV sijalice ili kako got vec da se zovu
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

Ne valja ti to nista, mora biljka da ima period mraka, fotoperiodna obavezno a automatik po mom misljenju isto treba da ima period mraka makar 4 sata. Ta lampa sa jednom sijalicom ti ne pomaze nista, sunce na prozoru je preslabo, uv sijalice se ne koriste u uzgajanju marihuane... Tesko od toga ista moze da bude.. Uz rizik da potencijalna zenska biljka moze postati hermic zbog svetlosnog stresa...

maj 2016.

Sta bi bio tvoj savijet ?? ,koju sijalicu da koristim i tako...
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

Prvi savet nemoj citirati ako odgovaras na poruku iznad te koju kucas :) Pa ili prebacuj napolje negde gde dok je sunce bice sunce kako valja, ili pravi grow box unutra, mozes sa stedljivim sijalicama za male pare da napravis nesto solidno :) I malo dodaj citanje foruma i koriscenje pretrage :idea:

maj 2016.

Oke ,jel mogu stedljive ili moraju bit neke posebne za to?
StipeZMAJ

maj 2016.

@sinisa666 ajde se baci malo na citanje foruma. Sve ima napisano. Lijenost is a bitch. U temi se presadjivanje.....tako da.... kakve pak sad lampe. https://www.vutra.org/threads/svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet.9121/ Pogledaj dnevnika pa ce ti sve bit jasno
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

Mogu stedljive, to je isto sto i cfl, ako si citao dnevnike, a trebalo bi, tako se obicno zovu :) Pazi hps/mh rasveta je puno bolja da me ne shvatis pogresno, sve zavisi kakav si sa novcem, mada ako hoces po dve biljke, tu treba gomila stedljivih i na kraju se vise isplati kupiti hps/mh rasvetu :)

maj 2016.

Hvala na odgovoru svima :) A sto se tice novca nije problem :watch:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se