VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojProblemi????
LEGACY

Problemi????

120 odgovora6,580 pregleda

jan 2013.

Problemi na svim biljkama ima ih tri i stare su dvadeset dana od pre par dana pocelo nesto belkasto da se pojavljuje po listovima a donji listovi kao da su se osusili ili deformisali da li je to nuteburn ,ph, ili sta??????1712.IPBevo jos slika http://imageshack.us/photo/my-images/210/rsz19012013042.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/26/19012013041.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/194/19012013040.jpg 1713.IPB
zdepoISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Slabo svijetlo, i zaato pobogu dvije biljke u pitar?? Ovako od oka mi se ini da je malo zemlje i za jednu bilj icu. Koji setup imaa?? Koje svjetlo?? Box?

jan 2013.

Kao prvo samo su dve biljke u jednom potu treca je sama u drugom i sve su u 14,5l potovima svetlo 430w hps son t agro a box je 1mx1mx180cm visina

jan 2013.

treba jos informacija dzukac, sto bolji opis to bolja dijagnostika, velicina potova ok ali jako malo zemlje si stavio, pa cela saka i vise ima do vrha, sto tako plitko... koja je uopste zemlja u pitanju, da li si gnojio, koliko udaljena lampa od biljaka, koja temp. koja vlaga, jesi merio ph, jel ventilacija ok... itd. + lose fotke, npr. na prvoj ne vidim nista, na drugoj jedva nazirem neku tackicu, trecu da ne komentarisem koliko je mutna al bar se vidi koliko je plitko stavljena zemlja

jan 2013.

Power imaju jos tri slike osim ovih ovde pet imageshack stavio sam linkove.Zemlja substral tera magma perlit i vermikulit svetlo je u cool tubu dosta udaljeno od biljaka od samog pocetka i nije bilo nikakvih problema.biobiz grow root juice i heaven sam stavljao prvi put po pola mililtra 0.5 od svakog u dva litra vode i zalivao sa 300 mil svaku biljku pa posle dva dana sa po pola litre svaku biljku a poceo sam da koristim biobizz prosle nedelje pre 7 dana samo sam ih dvaput hranio.Prskao sam i leaf coat pre tri dana ili cetiri zaboravih :) od pocetka na skoro svakih dva dana sam zalivao sa vodom po malo.Sad imaju tacno 21 dan one dve zajedno biljke u potu su auto a ona sama je medical cbd.Vlaga je preko 40 dok spavaju a kad je svetlo onda je 30 ili 20-nesto ph je bio stalno 7 izgleda je merac gadno sranje stalno mi isti ph daje od pocetka promeni za 0.5 ali retko i to bas moram da ga setam po zemlji gore dole ali i kad ga pomeram skoro stalno je 7 ......temperatura je danju 23 pod svetlima je 28-30c...ventilacija je za sada samo kroz cool tube nista vise posto je jos rano za carbon i turbine.
loopAMBASADOR

jan 2013.

???????????? 'samo' 2 biljke u jednom potu? a koliko vidim,koristis 'smart potove'-sto je super,ali ZASTO nisi napunio do kraja? pravi ti se 'mikroklima' potpisujem.. precesto zalivanje,a koliko mi se cini,i prerano gnojenje(biljkama nista ne treba prvih mesec dana,ako je zemlja dobra-a dobra ti je) a i ovako,odokativno,biljke izgledaju oke,te sitne flekice mi ne deluju strasno mnogo
zdepoISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Jel one samo meni izgledaju u~asno izdu~ene, i blijedunjave!!!

jan 2013.

Donji listovi su poceli da mi se uvijaju cak i listovi poneki iznad njih i boja je drukcija na ivicama a negde na celom listu kod vecine donjih.... tri biljke dve u jednom i jedna u jednom:)
loopAMBASADOR

jan 2013.

ne,ne,lose sam se izrazio...mislio sam na te flekice-TO mi izgleda oke... a sve ostalo je posledica gore navedenih stvari

jan 2013.

od flekica je sve krenulo pre par dana Danas sam zadnji put zalivao samo vodom.Jel moze neko da mi odgovori da sacekam sa zalivanjem vodom par dana pa za jedno 10-ak dana da gnojim ponovo.I da li cemi riknuti biljke:((

jan 2013.

Bijele fleke se znaju pojaviti kad se desi problem s ph. Ph je zajebana stvar i moje iskreno misljenje je da ti imas problema s istim.
usrnameAMBASADOR

jan 2013.

Nikad nije rano za cirkulaciju zraka po boksu. Bez venta koji njiae biljke ne mo~ea ni dovoljno pribli~it 400W svjetlo da se ne izdu~uju. :) edit: Po slikama koje si postavio zaklju ujem da : 1. dio biljke koji je u bunaru (smanjena/nikakva ventilacija) se pati, donji dio stabljike izrazito tanak, tek kad proviri iznad ruba smartpota se zadeblja kako treba) 2. izgled listova odaje da nemaju "problema" sa poveanom transpiracijom - ato zapravo nije normalno u malim prostorima gdje je izra~ena suhoa zraka, zbog nu~ne ventilacije koja suai zrak ma kakve kerefeke radili. 3. "problemi" ti se manifestiraju najviae baa u bunaru od smartpotova gdje se tokom perioda upaljene lampe akumulira toplina bez obzira ato hladia CT...priroda i snaga HPS lampi je takva da je izgledno da ti je temperatura u ni~em dijelu boksa bez strujanja zraka vea od temperature kod CT uz konstantno strujanje zraka 4. ukucaj u google "hps light chart" pa ea vidit koliko lumena efektivno bljke primaju na toj udaljenosti od blizu metar (40in a) za 400W :) Po mom mialjenju, dok ne sredia biljkama balans osnovnih uvjeta ne mo~emo sa sigurnoau govoriti o manjku hrane (da bi pomogli pognojavanjem) ili okrivit nepravilan PH. To je kao da vozia auto mehani aru da ti raskopa maainu jer ti auto ne ide viae 120 km/h a nisi provjerio tlak u gumama. :)

jan 2013.

I ja mislim da mi je digitalni ph merac obicno djubre i da me zeza od pocetka a da se sad pojavljuju problemi Mogu da priblizim zato sto vent duva u cool tube a coll tube mi je jos metar skoro udaljen od biljaka......sta ce mi carbon i turbina kad nista nesmrdi i nemaju ni mesec dana
pixelISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Pa priblizi onda taj cooltube cim blize je moguce! Samo pazi da biljkama ne bude prevruce, izmjeri temp kod vrha biljke. Koji metar? gubis pun k. lumena na takvoj udaljenosti, normalno da su ti biljke izduzene.
petarpan135ENTUZIJASTA

jan 2013.

slobodno spusti to svetlo,imamo isti hps,verovatno philips:-)drzim ga na 40cm od vrhova,i taj ph proveri bolje kao sto Kali kaze

jan 2013.

Nije problem sto su mi izduzene biljke ja sve to znam oko svetla znaci tema je sto mi se sjebava biljka i pojavljuju belkaste sare nemogu to da opisem bas kako treba i sto mi lisce menja boju i kao da se susi imam osecaj da ce da pocrkavaju za nedelju dana....
petarpan135ENTUZIJASTA

jan 2013.

poremetio si ph,ne uzimaju ti N.Lisce ti bledi sa krajeva,regulisi ph. nece da pocrkavaju ne brini se,zilavi su to kucici,i nemoj da gnojis vise

jan 2013.

cemu ovo a imas ct, predaleko, drasticno gubis lumene i naravno biljke se izduzuju (jedino sad ako ti je bas to cilj, al cemu...), mozda da dobrano isperes sve, regulises ph i obavezno priblizis lampu, pustis da se zemlja isusi i onda lagano dalje

jan 2013.

ovo sto ti je user rekao... stavi barem jedan obichni kuchni/stolni /oscilirajuchi ventilator-pod obavezno.pa malo mixa zrak oko biljaka i njih njishe lagano...dodaj josh zemlje i mozhda malo spusti lampu + ne prejteruj sa zaljevanjem... ali ventilator bas mooooras staviti...ovako ti stoji vlazhi zrak neposredno iznad zemlje ( vlazhna zemlja )+ stvara se mikroklima koja ochito biljkama ne odgovara.. a sa tim jednim ventilatorom chesh si rijeshiti taj problem + mochi ces josh malo spustiti lampu + ojachati chesh stabljike...3 muhe jednim udarcem... (+ dodaj josh malo zemlje ) sretno
PinkFrojdENTUZIJASTA

jan 2013.

Ja na tim fotkama ne vidim neki strasan problem, il su fotke lose pa se ne vidi :) A to sto drzis na skoro metar od biljaka lampu, nije bas pametno, baci pogled ovde: jest da si ince u igri, ali lako to konvertujes ;) 1m tj, 100cm = 39.4 in, a tabela ima do 36in :)

jan 2013.

Hvala svima nadam se da je svetlo problem a ne ph,,,,,
usrnameAMBASADOR

jan 2013.

Da se razumijemo, PH vode ea svakako i dalje kontrolirat i dr~at u granicama, isto da ukoliko bude problema ikakvih u budunosti mo~ea rei "nije PH i sve ato zbog njega mo~e bit". :) Ne o ekuj oporavak ve oateenih listova. Sretno dalje!
KatsuPOZNAVALAC

jan 2013.

Dragi modovi,ajde da se uvede neato tipa upitnik na koji e se morati odgovoriti pri postavljanju ovakih pitanja?Ja u rado to prevesti sa engleskog i dati nekom od modova da oka i negdje.Ili kako god ve. Informacije potrbne za neku diagnozu bi bile konciznije i na jednom mjestu,umjesto u 7 postova.. Tako da se izbjegnu pitanja tipa;Ja nekad kaaljucnem a bome i prdnem:icon_sad:`to bi mi moglo biti?:signs053:

jan 2013.

nadji, prevedi, napisi, napravi, prepravi... ja cu okaciti i dobijes rep+ ;)
loopAMBASADOR

jan 2013.

postoji vec upitnik evo ga ovdi https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/1937-help-upitnik.html al' nesto ne vidim da se mnogo uzbudjuju da koriste isti.....
KatsuPOZNAVALAC

jan 2013.

He,ako e ga koristiti ko ovaj ato je naveo loop,onda uzalud vam trud svira i...A i taj je ve heftan tako da nema smisla.. Onda u odraditi bolju varijantu.Ima jedan jako dobar thread-uradak;"Kompletni vodi ,o bolesnim biljkama,ph i pests problemima." Prem da vidim da je dio toga sa (icmag) ve objavljen,budem preveo u cijelosti.
PinkFrojdENTUZIJASTA

jan 2013.

Ajd frend, informacija mislim nikad dosta, lepo od tebe, like za trud, unapred ;)

jan 2013.

Ej aj prevedi i thctalk ,420magazine,high times,.rollitup,,,,,,,itd,,,,,al gramaticki ispravno:))))pa se vidimo za koju godinu:ovca

apr 2013.

ja imam dvi, isto imam problema sa listovima, ja svoje lose ili bolesne listove sisam, broj jedan- ne crpe energiju iz zemlje, za oporavak tih vec propalih listova. i drugo, dobijaju vise svijetla ispod i iskreno to im bas nista nesmeta, cak ide nabolje, takoder moras pazit na visinu svijetla da nije previse blizu, jer je dosta zagrijava pa dosta brzo voda ispari a zemlja susi a zatim i ona, sta dolazi do susenj listova, nemoras se ustrucavat stavit svijetla malo vise, meni sve vako vec opisano dobro ide, ti probaj jednoj posisat listove i malo digni svijetlo pa ces vidit sta bude, sretno..
reizor1990ENTUZIJASTA

apr 2013.

Moze pomoc? Upropastio sam bilj sa slabim svetlom tj. koristio sam stedljive sijalice. I otishla je dosta u visinu. a u shirinu nishta. Pre tri dana sam ubacio Hps 250w u boxu 60x60 i visina 150cm. Kao ventilaciju koristim jedan kucni ven precnik 10cm i 2 kulera od kompa. I naravno uz to i tri nove biljke.. E sada posle tri dana hps ova najstarija je pocela da cveta. Devojcica. :lock: Da li je moguce nju da kloniram posto je zaostala.. Evo i nekih slicica... Unapred hvala...
CreativeLEGENDA

apr 2013.

mozes topirati sami top biljke posto nemas bocnih grana da rezes ..a zasto ju ne cropas i onda pustis da odradi svoje sa ostalima ??:....bit ce ti velika guzva s 4 kom u tom boxu ;)
reizor1990ENTUZIJASTA

apr 2013.

Ja sam mislio zbog prostora je pomeriti. Sa ovim malima planiram Lst pa ako uspem, uspeo sam. Nego jos jedno pitanje. Jel mogu proshiriti box sa ovim hps250w? Mislim koliku povrshinu moze sa hps 250w?

apr 2013.

klasika je 0.75x0.75m
reizor1990ENTUZIJASTA

apr 2013.

Hvala. Jos samo jedno pitanje. Na kojoj udaljenosti da mi bude hps-ica od vrha biljke?

apr 2013.

Na takvoj da joj ne bude prevruce...

apr 2013.

pa to sto kaze kali, moras izmeriti temp. u visini vrhova pa shodno tome podesiti, lampa ne bi trebalo da ti je dalje od 30ak cm. od vrhova jer onda gubis lumene
reizor1990ENTUZIJASTA

apr 2013.

hehe.. Mozda bude neshto od ovoga.. Raste ko besna pod hps-icom. :bananica
DzejENTUZIJASTA

maj 2013.

Zdravo dobri ljudi,dobre volje iii dobrog raspolozenja.. nzm dje da pitam,al pitacu odje posto sam novi na forumu i to,pa ne zamjerajte molim vas.. Imam problem,to jest,vise je pitanje jedno,da li da gasim ventilaciju posto ugasim svjetla????

maj 2013.

A mislim da si i malo nestrpljiv... Dam se kladit da si od 3 posta sva tri ispucao na isto/slicno pitanje u razlicitim temama. Daj probaj ugasiti pomicanje zraka u dvoristu....

maj 2013.

pozz imam problem :/ Biljka mi je u vegetaciji i htio sam ju vezat tj. LST napravit i onda mi je pukla nekih 10 centi od vrha (bila je visoka 70 cm)...Otkino sam taj dio koji je puko i bacio. Sad mi je taj dio supalj :/ Sta mislite oce prezivit ?

maj 2013.

naravno da ce preziveti, ostavi je da se oporavi, imas sad topiranu biljku umesto lst-a a onih 10cm si bas mogao probati uziliti, napraviti klona

maj 2013.

ahaaaa aj super, ....a kako da gore rupu zatvorim ? daleko sam ja od kloniranja. Prvo da se na ovoj spraksam do kraja... ;) Sad ce valjda prestat rast u visinu i pocet rast u sirinu ili ?
CreativeLEGENDA

maj 2013.

ili ce ti sad dva ili vise vrhova umjesto onoga jednog poceti rasti dalje u visinu ??? :D Ako je veliko puknuce preljepi samo izolir traku preko rupe ili zavezi komadicak pvc vrecice kako god ti je prakticnije .... bitno je da neulazi voda dok je svjeza rana... ako je mala povrsina puknuca mozes i nista ne raditi...zaljecit ce se sama :D
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

znaci problem je ovakav! izgorila priguanica, 23 dana na 12-12 vrhovi su debelo na putu,sta da napravim? kakav ce bit ishod ako ih sad bacim van,priguanicu necu jos imati barem tjedan dana! :/
fedexxISTRAŽIVAČ

jun 2013.

U 20h kada pocinje da se smrkava ubaci ih unutra u mrak, u 8h ih izbaci ponovo napolje i nastavices ciklus cvetanja zar ne, za tih nedelju dana to ce biti dobra zamena, da imaju sto vise sunca kad su van, i da ne zaboravis da ih vratis u mrak na vreme, da ne bi mozda postale hermici ako ih zezas sa svetlom... Moje misljenje.
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

joa jedna stvar je ato je meni ciklus dana po noi,ako ih sad stavim bit ce 12 dana 2 h noi i sad opet bi u dan! katastrofa uglavnom! :/
M a n d o rAMBASADOR

jun 2013.

nema veze ti zapo ni novi ciklus od kad ti paae,naravno dok ima sunca.....samo nemoj sad cirkus izvodit sa svijetlom.... ;)
fedexxISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Po mom misljenju bolje je da ostavis i 24h mraka pa da ih stavis napolje, nego da budu u fazi cvetanja 24h na svetlu, jos sa tom pauzom od 2h u mraku koju pominjes, hermici u najavi, dok ce manje stete biti ako ostanu duze u mraku, taman ce se jos vise Pr pigmenata sintetizovati sto je dobro za cvetanje. Ako ti je ove noci bilo pod svetlom, ostavi ih u mraku do sledeceg jutra pa ih izbaci napolje na sunce.
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

ma znam da nebi smjelo bit problema ali nije ih problem odnest van pa ni unutra,ali nemoguce mi je to izvest nekoliko puta! dali ce se vratit u vege s obzirom da su vec u "daleko" u cvijetu? fedexx: upravo sam tako i planiro samo jos moram razmislit i poslusat koji savjet! iskreno najrade bi ih bacio van skroz!
M a n d o rAMBASADOR

jun 2013.

frende na kojem svjetlu 24 sata,pa ovjeku je riknula priguanica.... edit: ja sam u fazi vra anja biljke iz debelog cvijetana u vege pa ti nemogu re rezultat al mislim da bude to radilo no bolje ako su do tuda dogurale da im kupia tu priguanicu,trebat ces ju za ubudue ;) a do tad nutra-van
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

dobro da! :) on je mislio da preskocim dan ako se nevaram pa da pocnem od sutra sa nanaaanjem van unutra ako sam dobro shvatio! ali to mi se iskreno nesvida,ono sta mene zanima sta ce bit ako ih stavim skroz out,stvarno sam daleko doguro i imo 1000 problema,,znate kakve su temperature vani pa s tim kakve temp mogu bit u box,daa sve od sebe i onda ti se desi takvo njesra! ;/
fedexxISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Zbog ovoga sam to pisao, jer ja sam ovo razumeo kao da mu je radilo svetlo u boxu preko noci, riknula prigusnica, bilo 2h mraka i sada da ih izbacuje ne bi bilo pametno vec bolje da ceka sledece jutro, to sam misleo. Temperature van ce biti malo povoljnije od sutra, a kao sto znas prekljuce je bio najduzi kalendarski dan, tako da ako ih ostavis skroz van moguce je da ce opet krenuti u vegu, videcemo sta ce reci i iskusniji....
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

ma neka idu u vege samo da nepropadne sa hermicima ili slicno,znam da postoji taj rizik ali sta je tu je sad! pricekat cu savjet starijeaina ovog foruma koji mozda imaju slicno iskustvo!
grga77AMBASADOR

jun 2013.

kupis prigusnicu za dva-tri dana i problem rijesen......sta kompliciras puno nece se one ni za tjedan dana vratiti u vege jer sam ja svoje tako probao jedno dva tjedna vratit al neuspjesno....
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

dali bi nastavile cvijetat ili sta bi se desilo!? ne kuzim sta hoces rec! sorry jbg! EDIT: mislim da ostanu vani!
grga77AMBASADOR

jun 2013.

po meni bi nastavile cvjetanje bez problema
LakoManENTUZIJASTA

jun 2013.

to bi bilo super ali budem priceko da joa cujem koje mialjenje! bez ljutnje! ne sumnjam u tvoje rijeci ali volio bi se joa tko izjasni! :)
CikariPOZNAVALAC

jul 2013.

problem je ovakav da je desna strana biljke di je upuh se osusila jer puse u taj dio topal zrak i sada me interesira dali mogu ja odrezati taj suhi dio lista skarama do kuda je suh a zdravi dio ostaviti ,., ukratko skratiti list za onoliko koliko je suho .. ? hvala

jul 2013.

Ja sam svojima rezao do pola liae kad mi se suailo tako i niat im nije smetalo.
grga77AMBASADOR

jul 2013.

i ja...

jul 2013.

Evo pojavile mi se neke pare tockice po listovima ima par dana ,samo na nekim listovima se pojavilo,inace biljka je posadena 20.5 i stoji pod LED svitlom,i zalivana je po potrebi nikad prisuseno nikad previse zaliveno, jel mozda vrime da je zagnjojim malo? i za koi dan je prisadujen u veliki pitar sad je u casi velikoj plasticnoj, jel preporucate pomjesat sa humuson stiropora smrvljenoga ?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se