VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojMoj prvi uzgoj
LEGACY

Moj prvi uzgoj

44 odgovora2,718 pregleda
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

Pozdrav ekipa :D Eto prekju er posadila prva 4 sjemena i ve drugi dan sve niknulo i danas druga tura od 7 komada koje sam ju er posadila i izraslo istu ve er :D Prve 4 sam preko noi stavila u veliki boks koji sam neki dan napravila,i dvije ~arulje od 40w,bez ventilatora kojeg cu danas nabavit.Ne znam da li je on uope sad potreban kad su biljcice tek niknule,jer ih drzim na tavanu preko noci di je prozracno jer napravim lagan propuh...htjela bih sto je vise moguce struje presparati da mi starci po racunu ne otkriju moj novi hobi :DD `to se ti e svjetlosti,koliko sati mogu biti na suncu?procitala na forumu da 5 najmanje,a zanima me da li postoji max broj sati...Primjetila sam na jednoj ~u kaste rubove listica al sad vise nema,nakon sto je bila oko 5 sati vani na suncu...ne znam da li je to od toga il je to normalno na pocetku,ili mozda slabo zalijevam,mada uvijek pazim da se zemlja ne osuai i ne zalijem puno,par epova vode. Eto otvorila ovu temu da imam sve na jednom mjestu jer ve nekoliko dana lutam po forumu i youtubeu trazeci informacije koje mi trebaju a nikad sve ne naem,pa onda bolje da pitam nego zabrljam negdje...:d
rKj420ZMAJ

jul 2013.

:signs046: nisi rekla sta planiras sa njima da ih vegetiras malo u boxu pa bacis out?sto se tice sunca sto vise to bolje,a sto se tice struje i te 2 zarulje od 40w tesko da nesto mozes da uradis sa jednom, a kamoli sa 11biljki :)
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

Imam jos oko 10 sjemena za posadit,12 ih stane u box a ostalo cu van.Tek su izaale pa mi dvije zarulje za njih 4 izgleda dovoljno.Danas cu dodat jos tri,nemam vise lampa :D
DJFlyHighLEGENDA

jul 2013.

objasnio ti je rakija :) jer nemozes ih drzat malo vani malo unutra ako si to planirala plus nisi rekla o kojim lampama se radi... kako god , ako ne planiras nove lampe uzimat i sredit taj box , radi outdoor :) imas sve na forumu, samo ga pregledaj malo :) sretno ! peace out !

jul 2013.

naravno da postoji.. a to je od izlaska do zalaska.. :) mogla si koju fotkicu nabacit.. ;)
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

ovo je sa foruma...:) ''Sunce kao izvor svijetlosti, najjeftinije i najbolje ato biljkama mo~ete priuatiti. To ne zna i da ga umjetna rasvjeta ne mo~e dobro zamijeniti. Po mojem iskustvu biljke koje se uzgajaju pri dobroj umjetnoj rasvjeti, rastu br~e, i openito izgledaju bolje. No Sunce je besplatno, pa se samo iz tog razloga isplati koristiti ga kao osnovni izvor svijetlosti koristei umjetnu rasvjetu kao dodatak kako bi te produ~ili dan u toku vegetacijske faze. Biljke koje rastu pri nedovoljnoj koli ini svijetlosti imaju vei razmak izmeu internoda, a sporedne grane slabo ili nikako se ne razvijaju dok nisu u fazi cvjetanja. Da bi biljke rasle u lijepo formiran grm potrebno im je pet sati ni im neometanog direktnog sun evog svijetla. S dva do tri sata direktnog Sun evog svijetla dobiti ete dobro razvijen vrh u kona nici uzgoja. Veliki nedostatak Sunca kao izvora svijetlosti je npr. ako se koristite balkonom, vaae biljke vidljive su ne~eljenim o ima, zatim tu su i ne~eljeni nametnici poput crvenog pauka, koji mo~e uniatiti vaau biljku za nekoliko dana. Svakako najvei nedostatak je ato se Suncem mo~ete koristiti samo u razdoblju od proljea do kraja ljeta, jer naai krajevi dobivaju svijetlost slabog intenziteta tokom jeseni i zime, da biste vaae biljke uzgajali na balkonu ili pak u dnevnom boravku. Ako kombinirate Sunce i umjetnu rasvjetu, onda to inite samo u vegetacijskom razdoblju. Kada su vaae biljke u fazi cvjetanja, a sezona je kasnog ljeta, jeseni ili zime, koristite samo jaku umjetnu rasvjetu. Kada je u pitanju umjetna rasvjeta onda je njen nedostatak njezina cijena. Oprema ili lampe za uzgoj esto su skupe, a tu je i troaak elektri ne energije. Ja osobno koristim floroscentne cijevi i atedne ~arulje, jer po svojoj cijeni i lake dobavljivosti, te manipulacije prilikom uzgoja daju dobre rezultate.'' Joa su male pa se ne vidi najbolje :)
DJFlyHighLEGENDA

jul 2013.

ok ovo mi je malo cudno sta pise,... 5 sati direktne sunceve svjetlosti i jos neka dva do tri sata?? :signs053: valjda misli na kombiniranje kad ti je vec 12 sati pod lampom ili neznam xD a ovo sta dole pise stoji, tako da te odma pitam gea kako mislis cvjetanje odradit ako nemas lampe koje ti trebaju... peace out !
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

Ako ka~e da je kombiniranje dozvoljeno u vegetacijskom razdoblju onda cu ih tijekom dana stavit van na sunce a kroz no pod lampe. Kupit u ih s vremenom,ove koje sad imam mislim da su dovoljne,porasle bilj ice preko noi :D
TarzanZMAJ

jul 2013.

ma najbolje ih rokni van negdje, nemas opremu za indoor pa ak vec zelis tak sadit prvo si to nabavi,a dotle ove odradi vani pa sljedecu turu mozes in..
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

Da to bi mi bilo najpamatnije :D

jul 2013.

jedan sasvim nepotreban post.
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

djevojko mo~emo li mi vidjet te biljke,da potvrdimo da je cannabis a ne paradajz ;) ovo ti nevjerujem,nemoj se ljutit,posadila ih dan prije u zemlju a drugi dan ve izaale...a pogotovo ove ato su ti istu ve er nikle...wtf....

jul 2013.

Istina, meni bez prethodnog klijanja najranije za 6-7 dana izbiju iz zemlje. Malo udno kako tak brzo. By the way nisi nam spomenula o kakvim se ~aruljama radi, i koliko kelvina imaju?
TarzanZMAJ

jul 2013.

mo~da je mislila na ve proklijane sjemenke.. MO}DA..
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

posadila sjemenke koje su pustile korijencice i drugi dan nikla biljcica,a neke i istu vecer :) zarulje sam stavila koje sam nasla doma haha,jedna je obicna od 40w a druga stedna(broj vati nepoznat hahah xD )
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

uz ovakav neozbiljan pristup grow-anju savjetujem ti da odustanea ili posluaaj savjete ali prvo se uhvati itanja... ;) a ovo za sjemenke si trebala napomenut na po etku dnevnika da se ljudi ne bune sa takvim izjavama i ako je ovo dnevnik zamoli Moderatora te prebaci u Dnevnike Uzgoja.... sretno
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

itam ve tjedan dana :D nije neozbiljno nego samo koristim ono sto imam...sto se tice svijetla ove zarulje zasad dobro sluze,listii se po eli lijepo razvijat i nema problema :)

jul 2013.

pa znaa da neea dobiti niat drugo osim liaa pod tim ~aruljama, cvijetu se nemoraa ni nadati.
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

Stavit cu ih van kad porastu,kako je tarzan rekao.
CreativeLEGENDA

jul 2013.

prva pametna :vb_kez: :signs046: :cvetak
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

:thankyou: :vb_kez:
SikSTiENTUZIJASTA

jul 2013.

Treba prvo sve proucit i nabavit, pa onda krenut u "biznis"... :) ...Ja sam ove godine isao forsirati outdoor i na kraju sam imao tolko hitnih stvari za napraviti (sto prethodno nisam) i sva ta "sila" i "forsiranje" su doveli do prekida u samom startu - puzevi pojeli sve mladice, tek izasle iz zemlje.... :/ Sretno!
Gea.POZNAVALAC

jul 2013.

slazem se :) Nadam se da cu imat srece i da ce mi barem pola njih uspjet kako treba.Trenutno imam problema sa mjestom za box,a i moji doma skuzili sto sam sadila...:D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se