VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPotrosnja struje pri paljenju HPS, Ventilatora... zbog agregata
LEGACY

Potrosnja struje pri paljenju HPS, Ventilatora... zbog agregata

13 odgovora3,474 pregleda

jan 2016.

Danima ganjam po netu po forumu, ali ne mogu da nadjem odgovor. Nisam bas neki strucnjak za struju, a mozda ce pitanje nekome biti glupo. Imam HPS 600 Sylvania i Turbinu Dospel WK 100 Interesuje me, ako neko zna, njihova potrosnja pri samom paljenju??? Posto planiram da nabavim mali necujni agragat za grow. Imam neke razloge zasto necu da radim grow na kucnu struju. Znam da mnogi uredjaji pri paljenju znaju da povuku i do 3X vise energije nego sto trose inace. Eto... unapred hvala.
MeskalitoLEGENDA

jan 2016.

Pa neki agregat od kilowata bi radio poso , jos da je necujan ihaaaa

jan 2016.

Ima malih agregata za jedrilice, tihi, pouzdani i naravno skupi;) Meni se čini da je jedan kilovat malo, sve če radit i na to ali sa konstantno visokim opterečenjem. Ja bi stavio 1.5-2 kw:)
H2O888LEGENDA

jan 2016.

vidi ga sto je lipi mali 2,0 kVA ,1320 eur:D
Rope73ZMAJ

jan 2016.

Ni Honda nije losa :)
H2O888LEGENDA

jan 2016.

ni yamaha nije losa,cjene su slicne oba su 2 kva samo sad treba to sve stavit na papir i vidit jel se isplati...

jan 2016.

Naravno da se ne isplati u usporedbi s električnom mrežom. Brzinski koliko sam skužio potrošnja im je 7-8dcl na sat. To je oko 12 litara benzina za 18 sati-jedan vegetacjski dan. znači 15-ak € DNEVNO goriva!!! Računice nema!
H2O888LEGENDA

jan 2016.

eto,isplati bi se jedino u venezueli di je litra 8 lipa:)

jan 2016.

Hvala svima na odgovoru. Ja kontao da li taj mali agregat od 2kw moze podrzi paljenje sijalice i ventiltora, kad on naidje na drugi problem... potrosnja goriva:upiii:
StipeZMAJ

jan 2016.

Nisi ni prvi ni zadnji koji je o tome razmisljao. Da ima i malo racunice, vecina nas bi imala agregate....a kad ono...nema nitko :D Mozda da nadjes dizelski agregat pa da nadjes i neku pecenjaru koja ce ti prodat ili dat staro ulje. To bi islo ali bi pao nakon 2 sata zbog buke i smrada auspuha :D

jan 2016.

ma napravi vikendicu pored vode pa vodeni mlin nek ti pravi el.energiju :D(testirano radi)
baobabLEGENDA

jan 2016.

Moze i vjetrenjaca u vrt. :ajnstajn:

jan 2016.

moglo bi se sa njima barem 100W izgurat

maj 2016.

Pošto i ja razmišljam o struji, kao i svi pretpostavljam, uključio bih se sa pitanjem: da li neki tamo dobro znani svima, prate potrošnju, jer 18 sati dnevno x 30 dana definitivno pravi skok. Kakva su iskustva iskusnih, da li su nekada imali problema sa tim ili znaju nekoga ko jeste? Hvala unapred i izvinjavam se što se uključujem u temu agregata, ali to definitivno ne igra ulogu. Takodje, izbegao bih magnete za brojilo i zezanje sa elektrodistribucijom.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se