LEGACY
Prezalijevanje/ H202 ?
26 odgovora2,814 pregleda
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
dec 2007.
dec 2007.#1
Bok svima,
mislim da sam prezalijevao biljku! Nekako je sva sfrkana i po~utjela, ne izgleda baa veselo i bojim se da ne rikne. itao sam po forumima i vidio da je to sindrom prezalijevanja - kak najbolje to rijeaiti?
Koliko tu koristi H202 tj. hidrogen peroksid i kako bi ga trebalo koristiti/kakav kupiti i gdje?
Naime neato sa
itao da h202 poma~e jer stvar viae kisika za korijen.
Ako netko mo~e pomoi bio bih zahvalan.
Fotku kad se napune baterije...
Boz :sad2:
P.S. Vrsta je Hashberry nalaze se pod 115watta CFL 6000K i mislim da je re~im 24/0 i da neato timer nije radio... Ju
er sam prebacio na 20/4 i nadam se da to funkcionira jer ne mogu provjeriti jer radim u vrijeme kad bi se trebalo ugasiti svjetlo...
Proklijale su sve 4 sjemenke, ali jedna nije uspjela izrasti. Druga je po
ela super brzo i ve razvija skoro 4. set listova, ove ostale su trenutno na prvom setu i uskoro e 2. set listova. Pod svjetlima su ve 10ak dana... Jel' to ok?
Zemlja mi je neka Compo sana za za
ine (Gewurze)
elephant0r
AMBASADOR3.331 REP52%
→ Legenda
elephant0rAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#2
Za pocetak odi u apoteku i kupi 3% peroksid.
Stavi negdje 60 kapi na 1.5L vode (tako ja radim otprilike).
Ako ti je zemlja u takvom stanju da mislis da ce ostat blatnjava pre dugo vremena mozda bi cak trebao odmah zalit peroksidom da korijen dobije bar nesto kisika dok se zemlja ne osusi i biljka pocne oporavljati.
U slucaju da ti je mix zemlje takav da nemas dobru drenazu vode zelim ti puno srece jer ce ti i trebati.
Inace biljka se nikad ne zaljeva dok se barem gornji sloj zemlje na dodir ne osusi do kraja.
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
dec 2007.
dec 2007.#3
Kupit u onda sutra peroksid i presadio sam biljkice u veu posudu od 5l i tu e ostati do kraja. Kupujem sutra i joa svjetla... Zemlja nije baa neato, ali poslu~it e... Nisam imao perlita ni nia sl. pa u probat bez toga.
b r a i n c h i p
AMBASADOR3.453 REP56%
→ Legenda
b r a i n c h i pAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#4
Jako mi je ~ao ali to je 5 simboli
nih bodova zbog ne koristenja pretrage koje ti zbrojene sa starih 45 bodova daju 50.
http://forums.vutra.org/unutrasnje-uzgajanje/745-h2o2.html
Bezze_Sa
AMBASADOR4.416 REP83%
→ Legenda
Bezze_SaAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#5
@Bozga - Prvo provjeri jel se stvorilo "blato" oko korjena, gurni neki stapi, do pola saksije (posude) i onda raairi lagano rupu i pogledaj, tj. izvadi i pogledaj atapi kakav je... ako je blatnjav onda je to TO o
emu pri
as. Ako nije onda nema potrebe za H2O2... joa jedna dobra caka za provjeru je, da kad zalijea, voda bi trebala odmah da "proleti" dole, i ako malo viae stavia, trebala bi proi dole tj. kroz saksiju... Ako se voda du~e, zadr~ava na povraini prije nego ato zemlja upije onda zalij sa peroksidom, al' pazi (to ti je klasi
ni hidrogen, i ako budes puno stavio, spr~iea korjen....)
@ B r a i n - hehehehehe odma' pa udri!!! :) Ne moze tebi nista da "proleti" :) heheheh
hashberryboy
ENTUZIJASTA375 REP44%
→ Poznavalac
hashberryboyENTUZIJASTA
dec 2007.
dec 2007.#6
ajde bozga postaj slike...bas me zanima tvoj hashberry....:watchplant: moj ide nekako lagano...al sigurno...... :icon_cool:
dataa
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
dataaISTRAŽIVAČ
dec 2007.
dec 2007.#7
iskreno ti preporucam h2O2... od kad ga koristim ne trebam ni razmisljat kad sam zadnji put zalio... cim prmjetim da se listovi pocinju lagano spustat i da je zemlja suha zalijem i evo hi opet gore... biljka sretna...
elephant0r
AMBASADOR3.331 REP52%
→ Legenda
elephant0rAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#8
Kad se biljka pocne spustati to je vec stres za nju.. cak i nakon sta je zalijes rast ce biti usporen sljedecih dan/dva..
Trebas zaliti prije nego se to desi..
Ako je mix zemlje dobar odlican indikator je to kada se gornji sloj zemlje potpuno osusi, a dno posude nije mokro il u gorem slucaju blatnjavo.
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
dec 2007.
dec 2007.#9
@ Branichip - samo za tvoju informaciju, pro
itao sam i taj thread, ali sam ~elio imati vlastitu temu o jebenom hidrogen peroksidu jer sam mislio da bi tak dobio bolje informacije.
A tko si ti da mi dajea nekakve usrane bodove?!
Sad viae nemam ni privatne poruke jer vjerojatno imam previae bodova koje su mi dali napuaene budale poput tebe i stonera i briaem account s ovog foruma jer je pun klinaca, kvazi growera i licemjera.
Jebea ovakav forum gdje dobijea kaznene bodove za stvaranje nove teme... Kenja mi se od ovakvog paranoi
nog i bezveznog foruma.
Prvo pogledaj kakve ti gluposti piaea pa bi mogao sam sebi zabiti par bodova u guzicu jer si nekompetentan pri
ati o bilo
emu.
Totalni disrespect.
Hvala ostatku na odgovorima, ali snai u se i bez ovog smrdljivog foruma.
Adios.
:wave:
LucidDream
AMBASADOR3.067 REP45%
→ Legenda
LucidDreamAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#10
Dok nisi dobio bodove bilo ti je u redu...Kazi mi forum na kome neces biti kaznjen zbog otvaranja identicne teme...ako takav postoji verovatno je i "mnogo" trazen i posecivan...
Brain je moderator koji se stara o odredjenim oblastima i postova u njima...
Izbrisaces account?Mislis da se ne moze bez tebe...?Grdno se varas...
mr.skunk
AMBASADOR2.403 REP26%
→ Legenda
EXARP
POZNAVALAC1.275 REP75%
→ Ambasador
b r a i n c h i p
AMBASADOR3.453 REP56%
→ Legenda
b r a i n c h i pAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#13
Moderator.
Word.
Jedan manje.
Drago mi je da smo pomogli da izbacis to iz sebe.
Word.
dec 2007.
1 / 14
dec 2007.
dec 2007.