VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPrezalijevanje/ H202 ?
LEGACY

Prezalijevanje/ H202 ?

26 odgovora2,814 pregleda
bozgaLEGENDA

dec 2007.

Bok svima, mislim da sam prezalijevao biljku! Nekako je sva sfrkana i po~utjela, ne izgleda baa veselo i bojim se da ne rikne. itao sam po forumima i vidio da je to sindrom prezalijevanja - kak najbolje to rijeaiti? Koliko tu koristi H202 tj. hidrogen peroksid i kako bi ga trebalo koristiti/kakav kupiti i gdje? Naime neato sa itao da h202 poma~e jer stvar viae kisika za korijen. Ako netko mo~e pomoi bio bih zahvalan. Fotku kad se napune baterije... Boz :sad2: P.S. Vrsta je Hashberry nalaze se pod 115watta CFL 6000K i mislim da je re~im 24/0 i da neato timer nije radio... Ju er sam prebacio na 20/4 i nadam se da to funkcionira jer ne mogu provjeriti jer radim u vrijeme kad bi se trebalo ugasiti svjetlo... Proklijale su sve 4 sjemenke, ali jedna nije uspjela izrasti. Druga je po ela super brzo i ve razvija skoro 4. set listova, ove ostale su trenutno na prvom setu i uskoro e 2. set listova. Pod svjetlima su ve 10ak dana... Jel' to ok? Zemlja mi je neka Compo sana za za ine (Gewurze)
elephant0rAMBASADOR

dec 2007.

Za pocetak odi u apoteku i kupi 3% peroksid. Stavi negdje 60 kapi na 1.5L vode (tako ja radim otprilike). Ako ti je zemlja u takvom stanju da mislis da ce ostat blatnjava pre dugo vremena mozda bi cak trebao odmah zalit peroksidom da korijen dobije bar nesto kisika dok se zemlja ne osusi i biljka pocne oporavljati. U slucaju da ti je mix zemlje takav da nemas dobru drenazu vode zelim ti puno srece jer ce ti i trebati. Inace biljka se nikad ne zaljeva dok se barem gornji sloj zemlje na dodir ne osusi do kraja.
bozgaLEGENDA

dec 2007.

Kupit u onda sutra peroksid i presadio sam biljkice u veu posudu od 5l i tu e ostati do kraja. Kupujem sutra i joa svjetla... Zemlja nije baa neato, ali poslu~it e... Nisam imao perlita ni nia sl. pa u probat bez toga.

dec 2007.

Jako mi je ~ao ali to je 5 simboli nih bodova zbog ne koristenja pretrage koje ti zbrojene sa starih 45 bodova daju 50. http://forums.vutra.org/unutrasnje-uzgajanje/745-h2o2.html
Bezze_SaAMBASADOR

dec 2007.

@Bozga - Prvo provjeri jel se stvorilo "blato" oko korjena, gurni neki stapi, do pola saksije (posude) i onda raairi lagano rupu i pogledaj, tj. izvadi i pogledaj atapi kakav je... ako je blatnjav onda je to TO o emu pri as. Ako nije onda nema potrebe za H2O2... joa jedna dobra caka za provjeru je, da kad zalijea, voda bi trebala odmah da "proleti" dole, i ako malo viae stavia, trebala bi proi dole tj. kroz saksiju... Ako se voda du~e, zadr~ava na povraini prije nego ato zemlja upije onda zalij sa peroksidom, al' pazi (to ti je klasi ni hidrogen, i ako budes puno stavio, spr~iea korjen....) @ B r a i n - hehehehehe odma' pa udri!!! :) Ne moze tebi nista da "proleti" :) heheheh
hashberryboyENTUZIJASTA

dec 2007.

ajde bozga postaj slike...bas me zanima tvoj hashberry....:watchplant: moj ide nekako lagano...al sigurno...... :icon_cool:
dataaISTRAŽIVAČ

dec 2007.

iskreno ti preporucam h2O2... od kad ga koristim ne trebam ni razmisljat kad sam zadnji put zalio... cim prmjetim da se listovi pocinju lagano spustat i da je zemlja suha zalijem i evo hi opet gore... biljka sretna...
elephant0rAMBASADOR

dec 2007.

Kad se biljka pocne spustati to je vec stres za nju.. cak i nakon sta je zalijes rast ce biti usporen sljedecih dan/dva.. Trebas zaliti prije nego se to desi.. Ako je mix zemlje dobar odlican indikator je to kada se gornji sloj zemlje potpuno osusi, a dno posude nije mokro il u gorem slucaju blatnjavo.
bozgaLEGENDA

dec 2007.

@ Branichip - samo za tvoju informaciju, pro itao sam i taj thread, ali sam ~elio imati vlastitu temu o jebenom hidrogen peroksidu jer sam mislio da bi tak dobio bolje informacije. A tko si ti da mi dajea nekakve usrane bodove?! Sad viae nemam ni privatne poruke jer vjerojatno imam previae bodova koje su mi dali napuaene budale poput tebe i stonera i briaem account s ovog foruma jer je pun klinaca, kvazi growera i licemjera. Jebea ovakav forum gdje dobijea kaznene bodove za stvaranje nove teme... Kenja mi se od ovakvog paranoi nog i bezveznog foruma. Prvo pogledaj kakve ti gluposti piaea pa bi mogao sam sebi zabiti par bodova u guzicu jer si nekompetentan pri ati o bilo emu. Totalni disrespect. Hvala ostatku na odgovorima, ali snai u se i bez ovog smrdljivog foruma. Adios. :wave:
LucidDreamAMBASADOR

dec 2007.

Dok nisi dobio bodove bilo ti je u redu...Kazi mi forum na kome neces biti kaznjen zbog otvaranja identicne teme...ako takav postoji verovatno je i "mnogo" trazen i posecivan... Brain je moderator koji se stara o odredjenim oblastima i postova u njima... Izbrisaces account?Mislis da se ne moze bez tebe...?Grdno se varas...
mr.skunkAMBASADOR

dec 2007.

Dovienja. Vratit ces se ti brzo.
EXARPPOZNAVALAC

dec 2007.

Tako hashberry triba i i :icon_wink:

dec 2007.

Moderator. Word. Jedan manje. Drago mi je da smo pomogli da izbacis to iz sebe. Word.
Bezze_SaAMBASADOR

dec 2007.

Ne moze korisnik brisati svoj account !!!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se