VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPotrosnja el. enegrgija tokom unutrasnjeg uzgoja!
LEGACY

Potrosnja el. enegrgija tokom unutrasnjeg uzgoja!

40 odgovora3,424 pregleda

feb 2009.

Kolika je potrosnja el. struje ukoliko se odlucim za varijantu unutrasnjeg uzgoja? Dakle, recimo da mi je BOX velicine 1x0.5x1.5 m. 4 lampe, 2 ventilatora!
ChehehePOZNAVALAC

feb 2009.

koje lampe???
FreddyFAMBASADOR

feb 2009.

CFL pretpostavljam... ako ti te 4 zajedno imaju recimo 100W znaci da toliko trose na sat.... ako su ti ukljucene 18h dnevno, to ti je 1,8kW potrosnje...provjeri cijenu kW (po danu i noci jer su tarife razlicite) u tvojoj zemlji i izracunaj. odgovor na pitanje si mogao naci na forumu bez otvaranje nove teme, sve vec pise ali dobro... pozz EDIT: neznam kakve ventilatore mislis stavit ali to ti je neznatan trosak (osim ako nije neka gamad sto nevjerujem obzirom na velicinu box-a)

feb 2009.

Aj kad ste vec kod porosnje mene bi zanimalo ako netko zna koliko od prilike moze potrositi kuna HPS-250w kroz cjeli mjesec kada radi 12sati i dali je struja na vecer jeftinija ili je isto kao po danu.
FreddyFAMBASADOR

feb 2009.

pogledaj si cijene struje u svojoj zemlji i izracunaj
TarkiPOZNAVALAC

feb 2009.

od 21 do 7 ujutru ti je jeftinija tarifa pogledaj negdje na sajtu od hepa kolko kuna dodje kwh i malo kaljkuljiraj

feb 2009.

HPS-250w bi trebala po mojoj racunici trositi 2,9kw/h kroz 12h rada ako se nevaram
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2009.

skoro pa se ne varaa, 3 kWh na ispravnom kaljkuljatoru. i nije kW/h nego kWh. iako se mo~da tebi tako ne ini, ali velika je razlika
bongashLEGENDA

feb 2009.

kilowatt NA sat i kilowatt sati ... ?
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2009.

ovo bi zna ilo da lampa od 250W troai 2.9kW na sat, dakle kroz 12 sati bi potroaila 34.8kWh, ato je previae. 250W je 0.25 kW, dakle kroz 12 sati bi ta lampa potroaila 3kWh. kWh je jedinica po kojoj se mjeri i napla uje potroaena el. energija. na to sam mislio

feb 2009.

Ok. Znaci recimo da imam 4 lampe po 100 W, skupa su 400 W, tj. o.4 kW i recimo x 12 sati ispada, 4.8~5 kW. 5 kW x (neka bude 60 lipa, kW/h) sto je dakle oko 3 kn! sto je mjesecno oko 90 kn plus ventilator i ostala pomagala 100- ...??? I sad kako to sve skombinirati da mi stara ne skuzi!'?
ponudi se da ti pla aa ra une. :)

feb 2009.

HAHA...naravno da cu i ja placati racun...imam i plan i program, samo eto nebi me ni bila trta da me nije uvatila 2,3 puta kako drzin biljku na prozoru a od tad je sumnjicava ka sam vrag!
richsmokeAMBASADOR

feb 2009.

Fakat mi nije jasno kako mislis uzgajati indoor pod lampama a da ti ukucani ne skuze? :) Ajd, mozda zivis u zaista velikoj kuci, pa je moguce
pa ono modje se nije da se nemodje.... al to ono sta ja znam neisplati se jel kontam ono da je stress bolestan i da si u laganoj panici cijelo vrijeme.... i nemodjes nigdje otic na tri cetri dana jel nemos to samo tak ostavit a tko zna kad ce ti stara upast u sobu i napravit generalno spremanje :D a ond da ti je box nevidlljiv i da visi s plafona gestapo ga nadje...... hehhe al neka ko zna modje se modje ak imas svoju sobu di ti niko mir nedira... zashto ne...

feb 2009.

Ljepo ti to iskombinir da svjetlo ne izlazi iz boxa i bubnes lokok na vrata i nedaj nikome blizu, a kad racun stigne pravis se glup kao da nemas pojma.:sun2:

feb 2009.

E nisam ja mislo da u jednom satu potrosi 3,0kWh (2,9kWh malo sam zezno u matematici) nego sam odmah racunao za 12h rada. To bi trebalo znaciti da u 1. mjesecu po 0,75kn potrosi 69,75kn a posto meni je svjetlo upaljeno preko noci onda bi trbalo biti jeftinije.

feb 2009.

Imam svoju sobu, stara povremeno ude i drka i psrema i sve to....ali...imam box za robu dimenzija 150x50x110 cm. Stara nije upadala u taj box(inace je namjenjen za staru robu, i kojekakve deke dekice:P) dosta dugo, sad na njemu stoji televizija i dvd i 5.1 sustav tako i da zeli ensto neznan jeli luda da mi sve dize i tako to a i dosta je "ofucan" tako da nevidin razloga zasto bi otvarala...u stvari nije ni bitno, odluka je vec pala a valjda sina nece policiji cinkat :P....uglavnom ukoliko stavim ventilaciju ulaznu i izlaznu, koliko ce se osjetiti miris biljke u vrijeme cvjetanja??

feb 2009.

Valjda te stara nece cinkati murji i ako skuzi (barem mene nece, hihi), a sta se tice mirisa za to si mozes napraviti filter od aktivnog ugljena, ima bas tema o tom filteru sta je Stoner sve ljepo objasnijo
discomisicISTRAŽIVAČ

feb 2009.

barem jedan dio! ;) ...a fino reci da si nabavija joa jedan comp!! :sun2: i da e ti radit 24h na dan! ;) da si adinistrator na nekom forumu! ovo ono ...jednostavvno da ti comp mora radit 24 sata! i ponudi 100tinjak kn za ra un! .. eto ti jedne od ideja. a staroj e sigurno bit drago! i nee te viae propitkivat! ;) ve e bit ponosna kako vodia ra una i bbrige oko kunih troakova :D pozz
badger badgerENTUZIJASTA

feb 2009.

ma vidi koko ti je racun za struju pa joj ond daj dio te cijene (pazi da nebude previse ni premalo da se necini sumnjivo.) ono ipak starci nisu ludi kad se neko tak ponudi odma se zapitaju... (ovisi kako koji moz tvoji nisu taki) al ono ak tije struja 200kna daj jedno 40tak jel netrosi to pol kucne upotrebe struje..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se