LEGACY
Zanima me samo jedno....
15 odgovora956 pregleda
Belladonna
ISTRAŽIVAČ126 REP51%
→ Entuzijasta
BelladonnaISTRAŽIVAČ
maj 2019.
maj 2019.#1
Znam koliko je svetlo bitno... mene zanima samo jedna stvar, a nisam uspela da pronadjem na forumu da o TOM bilo ko pise ili je napisao. Svi pricaju o jednim sijalicama za veg a druge sijalice za cvet i u redu, meni je jasno da je za biljku bolje...
Mene zanima, ako nekom nije mrsko odgovoriti i ovo pitanje ne smatra smesnim, sta ce se desiti sa biljkom ako je ostavimo ceo njen zivotni vek pod neonkama TLD 36w/54 2 komada, a da pritom dosta dobro napreduju pod ovim svetlom u vegetaciji!?
Hvala na odgovoru;)
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#2
Dosta dobro je relativan pojam...iz naziva fotke zaklju
ujem da su 2 mj. stare. Ako je to slu
aj,nebih se slo~io sa tvrdnjom da je dosta dobro.
U cvjetanju ti treba viae svjetla, a 36w fluo nisu neato skupe,pa poduplaj i gledaj da te dodatne imaju oznaku 830 ili
ak 930,no te su rijee dostupne i skuplje.
I nije istina da se o tome nije ve pisalo. Ja sam pisao :)
Badi
ZMAJ177.232 REP
BadiZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#3
ako su ti te neonke 865, plavog spektra (day light), onda su te samo za vegetaciju, a za cvjetanje ti trebaju 827, ~utog spektra (warm white) ili joa bolje u kombinaciji oba spektra :thumb:
Belladonna
ISTRAŽIVAČ126 REP51%
→ Entuzijasta
BelladonnaISTRAŽIVAČ
maj 2019.
maj 2019.#4
Izvini Zlo&Naopako;) i naravno... hvala ti na odgovoru.
Badi, to je odgovor koji sam trazila... Znaci mogu ostaviti ovaj panel, samo da za cvetanje promenim cevi.
Dodacu jos jedan panel sa dve cevi, tako da cu imati ukupno 4 cevi. Imam ove panele, ostali mi iz lokala... steta da bacam na HPS, a znam da bi rezultati bili puno puno bolji... Ne zanima me kolicina dobijenog cveta, samo njegov UDARACKI kvalitet...
Da li ce raditi cvetici svoj posao kada se sve zavrsi;)?
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#5
i na sve to slabo svjetlo zemlja ti izgleda koma ko da si neku skrtu 100 preoranu glinu stavio koju si nakupio iza kuce biljke izgledaju dosta dobro za uvjete u kojima jesu ali to ne znaci da su u globalu dobre dapace ako je to krenulo cvast nece na tome bit po biljci vise od 10 g max ako i toliko
a nece ni udaracki kvalitet bit nesto ako ostanu u tim minimalnim uvjetima za zivot..
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#6
i na sve to slabo svjetlo zemlja ti izgleda koma ko da si neku skrtu 100 preoranu glinu stavio koju si nakupio iza kuce biljke izgledaju dosta dobro za uvjete u kojima jesu ali to ne znaci da su u globalu dobre dapace ako je to krenulo cvast nece na tome bit po biljci vise od 10 g max ako i toliko
Belladonna
ISTRAŽIVAČ126 REP51%
→ Entuzijasta
BelladonnaISTRAŽIVAČ
maj 2019.
maj 2019.#7
aha...
Zemlja je pomesana da, i iz baste i iz prodavnice...
nisu u cvatu jos su u rezimu 16/8
jbg... izgledaju zaista zdravo dok ih posmatram, a vidis na fotografiji to vama deluje skrto, mrsavo... nzm
Badi
ZMAJ177.232 REP
BadiZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#8
tako je...zamijeni cijevi i ako imaa dodaj joa sa strane poneku malu atednu CFL- ku, da poja
aa svjetlo malo...takoer obrati pa~nju na druge stvari i sluaaj ata ti ka~u iskusniji od mene... kako ka~u zemlja ti i nije baa najbolja, mo~da ne bi bilo loae da ih presadia u kvalitetniju zemlju :)
maj 2019.
1 / 9
maj 2019.
maj 2019.