VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojfleksibilnost svjetlosnih ciklusa
LEGACY

fleksibilnost svjetlosnih ciklusa

44 odgovora3,247 pregleda
calex3110ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

de ki bog! pratim vas oko godine i potakli ste me da se odlu im na vlastiti indoor.biti e i slika ali o tome drgi put i viae u dnevniku uzgoja.imam amaterski box,ali sada sam uzeo pravi,te rasvjetu 400W. u rastu je royal queen seeds-royal automatic,a pored toga i nekoliko raznovrsnih dobrih travica na ije sjeme sam naletio kroz du~e vrijeme.koristim hesijev komplet gnojiva,a sada kad su ve 15-ak cm uslijedit e i CO2 iz boce. ~elio postaviti jedno pitanje,ponajprije iskusnijoj ekipi.zanima me je li netko pokuaao prou avati utjecaje svjetlosnih ciklusa koji nisu temeljeni na 24 sata?primjerice ovako: 25 sati svjetla-8 sati mraka ili skratiti u estalost ciklusa recimo na 15 svjetla- 3 mraka? ako je tko iskuaavao to bio bi mu zahvalan da napiae koju rije na tu temu,dakle utjecaji na vegetaciju i cvjetanje.
loopAMBASADOR

mar 2013.

svega ima,samo malo prelistaa po forumu-nema potrebe za novom temom, ipak je forum star 10 i kusur godina-o svemu se pisalo... za po etak probaj ovde,ako znaa engleski dobro https://www.vutra.org/topic/9281-how-to-use-the-121-lighting-method-for-efficient-marijuana-cultivation/ ako ne,nai u ti link i na "naaki",mada mo~ea i sam da nadjea..
calex3110ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

puno hvala na linku,ja u se takoer uskoro prihvatiti eksperimentiranja i na initi dnevnik uzgoja. sorry ako je ponovljena tema,ali ja bih ~elio da se netko uklju i u promatranje utjecaja zajedno sa mnom,te da rezultate podjelimo sa svima,dakle radi li se novo istra~ivanje ono mo~e biti temeljeno i na prijaanjim iskustvima,no tema kao i objavljeni rezultati biti e novi,ako se nae zainteresiranih za eksperimentiranje.ovo predla~em u nadi da e pro itati neki botani ar i pridru~iti mi se.za po etak ja bi pokuaao sa utjecajem slijed ih svetlosnih ciklusa u fazi vegetacije: u jednom boxu 26/8 a drugi box e biti sa ciklusom 14/10 sa istom sortom,naravno i identi nim uvjetima.a trei bi trebao biti sa skra enim intervalima,mo~da ak do 6/4.navedene re~ime svetla bi primjenio na tri razli ite biljke u svakom boxu.jedna e svakako biti neka automatika,a za ostale dve molim savet za sortu koju bi obradili.

mar 2013.

mozes da se igras unutar 24h, ali za opcije 26/8 nisam siguran, jednostavno i prirodno gledajuci ciklus dan/noc ne traje 34h... ali podrzavam experimentisanje uvek, sve i da dodjemo do zakljucka da to ne valja, nesto smo zakljucili ;)
calex3110ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

naravno da ciklus od 34 sata ili viae ne postoji u prirodi,no ja sam se u procjeni vodio saznanjima da pojedinci automatike friziraju ciklusom svjetla 24/0,to je takoer ne prirodan ciklus,ali je u inkovit i dosta ljudi ga koristi i preporu uje.tada se sama po sebi namee misao zaato biljci nakon npr.24 sata svjetla ne pru~iti koji sat odmora?dakle,pojedinci automatiku od po etka do kraja dr~e pod re~imom 24 sata svjetla u 8 tjedana.mislim da ne bi bilo loae ostaviti lampu 48 sati,pa nakon toga npr.8 sati odmora.po nekoj logici barem malo odmora mo~e samo koristiti biljci.to bi trebali malo podrobnije istra~iti i ja sam odlu io za po etak isprobati utjecaj u fazi vegetacije.svakako po jednu automatiku na tri razli ita svjetlosna re~ima,a pored nje i regularnu biljku kojoj u nakon eksperimentiranja svjetlom u stadiju rasta,aktivirati cvjetanje i do kraja dr~ati na 12/12interesira me brzina rasta,koli ina ploda i kvaliteta ploda u odnosu na razli it vegetativni razvoj biljaka.
RolipopLEGENDA

avg 2013.

ova tema ima veze sa svjetlosnim ciklusima pa u pitati ovdje, zanima me da li je biljci preveliki stres naprimjer 2-3 puta u toku perioda noi ako se otvore vrata boksa i poaprica malo. Mo~e li mo~da usljed takvih radnji ~enska biljka pohermiti jer joj dovodimo svjetlo u periodu noi. itao sam u nekoj od tema ovdje da je kanabis jako osjetljiv kad je svjetlo u pitanju i da biljke mogu pohermiti ako u periodu noi "curi" svjetlo u box. Ima li tko iskustva?

avg 2013.

nece joj biti nista ako imas priguseno svetlo i budes brz, najbolje da svetlo bude upaljeno u susednoj prostoriji, mada ne vidim sta je problem orositi biljke po marku... kod mene i kada su sva svetla pogasena "vidi" se sasvim solidno u stanu od ulicne rasvete, mislim, ne mozes promasiti biljku u vlastitom boxu :)
RolipopLEGENDA

avg 2013.

znam, ali u mom slu aju biljka ima no kad je meni dan i koliko god zamra io sobu prili no je svetlo... boks troai jeftinu tarifu struje, to je bio glavni motiv za obrnuti cikluse...

avg 2013.

a svi uglavnom koriste "dan" kad je noc, ja otvorim povremeno vrata i do sada nije bilo problema, zamraci koliko mozes i budi brz :)
calex3110ISTRAŽIVAČ

avg 2013.

nisu osjetljive na zeleno svjetlo.ako gledaa pod obi nim bolje zamra i prostoriju ato viae i koristi viae difuzno svijetlo i budi brz,paljenje svjetla u toku noi,po posebnoj shemi mo~e izroditi hemafrodita,tako se radi fem.sjeme.

avg 2013.

Jesi ti siguran da se tako radi feminizirano sijeme? Koliko ja znam seed banke rade femke sa ioniziranim koloidnim srebrom u specialnim bazenima.
calex3110ISTRAŽIVAČ

avg 2013.

.za postupak tekuim srebrom sam uo na forumu,no jednostavnije je izlo~iti biljku stresu i da oplodi samu sebe.meutim,biljka mora biti izolirana jer ako oplodi drugu ~ensku biljku velika je mogunost da e potomci biti hemafroditi,a onda niata od sensimilie

avg 2013.

a sto se onda brideri pate sa srebrom kad je ovo jednostavnije... bilo je biljaka kojima sam (sticajem okolnosti a ne namerno) radio sve i svasta pa nista od hermija, samo prinos bio manji... hermija sam imao samo jednom do sada (u dosta godina u nazad) i to genetski uzrokovanog, a ne zbog stresa i da, vidim da si editovao post, brkas malo drug, polen sa hermija se kupi i sa njim se oprasuju druge cure, tada dobijes >90% fem seme
calex3110ISTRAŽIVAČ

avg 2013.

evo vidi sam :http://www.zamnesia.com/content/97-what-are-feminised-cannabis-seeds moje mialjenje je da ga tekue srebro samo poja a

avg 2013.

vidim ono sto znam:"Before these seeds can actually be sold as feminised it can take years of testing and cross breeding in order to be sure that they will produce plants that are definitely stable and consistent." dakle, nista nije tako jednostavo, a funkcija prskanja srebrom jeste upravo izazvanje stresa usled kog ce doci do pojave muskih cvetova i skupljanja polena za naredna oprasivanja zenskih biljaka
calex3110ISTRAŽIVAČ

avg 2013.

tako je,sla~em se u svemu s tobom osim toga ato smatram da biljka treba samu sebe oploditi "Feminised seeds are made by forcing a female plant to produce male plants by an application of gibberelic acid. This makes the female plant essentially a hermaphrodite and makes it possible for her to produce seeds from herself that only have XX female chromosome" a naravno da su potrebne godine da bi genetika postala stabilna.meni se do sada od 60-ak biljaka iz fem. sjemena nije zalomio ni jedan hemi ili muaka biljka

avg 2013.

ma ja sam se nadovezao na post od no joke i to kako rade seed banks, njima nije isplativo stresirati gomilu biljaka, rade drugi proces ali to je naravno za "na veliko", ovo o cemu ti prica stoji za nas sa foruma, za kucni uzgoj i licne potrebe, a ne komercijalu ;)
CrazySmokePOZNAVALAC

avg 2013.

ja sam isprva isto mislio da od hermia budu feminizirane sjemenke, a ne kad se s njim opraai ~enska. koje je onda od toga istina? i ato se dobi od sjemenki hermia?
CreativeLEGENDA

avg 2013.

najcesce ponovo hermice ;)

avg 2013.

to sam vec objasnjavao u par navrata, ako je genetski uzrokova hermafroditizam dobijas seme koje reprodukuje hermje, ako je sredinski uzrokovan dobijas fem. seme u najvecem %... ne znam sta tu nije jasno, u nekoj od tema sam i fotke postavljao (razlika izmedju jednog i drugog hermfroditizma), nemam nameru ponovo, potrazite na forumu ili na netu
CrazySmokePOZNAVALAC

avg 2013.

ja sam experimentirao s uljima dok je bila mala(a stara) i jedino se njoj sasuaio mali vrh. i bilo mi ~ao jer je extralijepa bila iako patuljak i zamolih nebesa da ako je mogue nastavi rasti i zaista nakon tjedan dana izrasla su dva glavna vrha sa strane i obradovala mi duau :) ispala hermi iako sam nju mislio opraait
CrazySmokePOZNAVALAC

avg 2013.

ma di si prije bio da me pomognea u temi. ili ato te nisu i drugi shvatili :( imao sam takvih sredinskih hermia prije, jel mogu oni sami sebe opraait isto?

avg 2013.

naravno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se