LEGACY
Help!!!pomoc!!!
16 odgovora1,164 pregleda
SASKE
ISTRAŽIVAČ122 REP48%
→ Entuzijasta
SASKEISTRAŽIVAČ
avg 2010.
avg 2010.#1
Drustvo,caos....
Vec skoro 20 godina sam ljubitelj nase zajednicke predivne prirode,ali tek od juce sam u vasem drustvu i vec skoro 10 sati listam ovaj strasan forum....SVAKA CAST!!!Godinama uglavnom kupujem,jer radim zahtevan posao pa nisam imao vremena za gajenje sopstvene....Sada imam vise vremena i uslova i zelim ja nesto licno za sebe da malo podgajim,pa vas molim za strpljenje i pomoc.Procitao sam da netreba ponavljati sa pitanjima i temama,stvarno ih ima dosta detaljnih i raznovrsnih,citam vec satima,skapirao sam sve ali neznam sta je najbolje....Znaci,molim strucnog brata sa iskustvom da mi odgovori na sledeca pitanja>
>Imam 10 semenki sledece biljke -HQS Original Haze X Skunk-a,pretpostvaljam iako su originali da se nece sve primiti,tj.nici...recimo da mi se primi 5 biljki su sledeca pitanja.......
1.Dimenzije boxa
2.Koju rasvetu da nabavim i za cvetanje i za rast....normalno,jeftiniju varijantu sa normalnim prinosom...
3.Sta jos od opreme da ubacim?,,,,mislim na ventilaciju vezano za strujanje vazduha i neku varijantu dodatne opreme da nemirise puno po komsiluku...intersuje me i timer za noc-dan...
4.Posto sam iz Srbije,gde to sve najpovoljnije kupiti?
IZVINITE,jos jednom i zamolio bih iskusnog brata da mi da prave i tacne odgovore....Procitao sam vec ovde dosta o tome,i vec mi se muti u glavi od razlicitih informacija i mnogo strucnih i tehnickih saveta....pa zbog toga molim za pomoc....
Hvala unapred i zelim vam mnogo radosti i uzivanja.Zelim da porucim mladim generacijama,da nemaju razloga da se hvataju za hemiju...jer nam je Bog dao najdivniju biljku!20 godina je uzivam,uspesan sam u poslu i zivotu i nikada nisam-niti cu,niti imam potrebe za drugim necim....Sve najbolje...pozz
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
avg 2010.
avg 2010.#2
Teako da
e ti netko to tipkati kad je milion puta napisano,ima sve po vodi
ima i istaknutim temama.Pro
itaj malo,dimenzije boxa odre~ujea ti,pa odredi onda se mo~e ostalo dodavati,iako ima koliko treba svjetla za koju dimenziju,kolike kante,du
ani s opremom.
itaj polako,uhvati se svjetla pa
itaj o njemu,kad skapiraa uhvati se ventilacije pa
itaj dok ne skontaa i tako redom.Sretno!
SASKE
ISTRAŽIVAČ122 REP48%
→ Entuzijasta
SASKEISTRAŽIVAČ
avg 2010.
avg 2010.#3
Druze,samo treba neko od iskustva da mi sastavi konfiguraciju potrebne opreme za 5 biljki i neko da doda gde da to kupim....ako neko zeli da mi pomogne....operisan sam od tehnike i svega vezano za struju i elektroniku.....
slobodan
AMBASADOR2.743 REP36%
→ Legenda
slobodanAMBASADOR
avg 2010.
avg 2010.#4
evo ja cu ako smem,mada nije praksa da se novopeceni mesaju:icon_lol:
samo da ti napomenem da se moje znanje temelji iskljucivo na ovom forumu
1pitanje dimenzije boxa:
1m u 1m ti je sijalica od 400w i tu normalnim uzgojem staju 4 bijoze (mada sam u nekim dnevnicima video da stavljaju i vise)
1,5m x1,5m ide sijalica 600w i tu u normal nim uslovima staje oko 10 bijoza (mada sam u nekim dnevnicima video da stavljaju i vise)
2 pitanje rasveta
za vegetaciju se koriste mh sijalice a za cvetanje hps sijalice.
idealno bi bilo da krenes sa cfl sijalicom posto su malo slabije, a kasnije prebaciti na mh u vegetaciji,a zatim u cvetanju stavis master green pover sijalicu koja u sebi sadrzi pored crvenog spektra i malo plavog spektra boja,koji su potrebni bijozi.
3pitanje dodatna oprema
ventilacija ti je jedna od bitni stavki posto sa njom regulises vlaznost i temperaturu unutar boxa. dole stavljas ulaz vazduha tj ulazne ventilatore a gore posto je vazduh topao i penje se gore stavljas izduvne ventilatore koji bi trbali da su jaci.gledas da su razdvojeni zbog bolje cirkulacije vazduha. donji ulaz moze da bude i pasivan ali se ne preporucuje.potreban je i jedan ventilator koji duva na bijoze i tako pravi vestacki vetaza
za ciscenje vazduha ide karbon filter, ali ti onda on smanjuje kapacitet izduvnog vazduha za oko 30%
potreban ti je merac temperature i vlaznosti vazduha koji je idealno da postavis izmedju bijoze i reflektora i na njega stavis neki karton da nebude direktno izlozen grejanju sijalice
naravno tajmer sa kojim regulises dan/noc u vegetaciji 18/6 i cvetanju 12/12
ako ne zelis da se petljas i sam pravis imas u beogradu u hidroponici vec gotove boxove sa svim potrebnim elementima,a mozes i posebno da kupujes.
napominjem da sam to sve nauco citajuci sa foruma,tako da i tebi preporucujem da se dobro informises pre nego sto napravis prvi potez.
lep pozdrav aktivni clanovima :bananallama:
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
avg 2010.
avg 2010.#5
Naravno da smijea,nije u tom kvaka toliko,samo se itanjem dolazi br~e do osnovnih odgovora:)
SASKE
ISTRAŽIVAČ122 REP48%
→ Entuzijasta
SASKEISTRAŽIVAČ
avg 2010.
avg 2010.#6
Druze,hvala...i ja sam malo nestrplijv....bio sam upravo na sajtu,video sam komplet rasvete,ali ne i box?Mozda sam pretrcao ili box nije na sajtu?
slobodan
AMBASADOR2.743 REP36%
→ Legenda
slobodanAMBASADOR
avg 2010.
avg 2010.#7
gledaj pod grow box
zadnj stavka pise ti kompleti
tu imas sa 400w 29500dini a sa 600w 39500din,i sa svim potrebnim stvarima
jedino sto umesto koko kocki bi bilo bolje da stavis zemlju,posto je manje zahtevna
lep pozdrav aktivni clanovima
slobodan
AMBASADOR2.743 REP36%
→ Legenda
slobodanAMBASADOR
avg 2010.
avg 2010.#8
Home > Grow Box > Kompleti > Komplet 400W - Complete Grow
lep pozdrav aktivni clanovima
SASKE
ISTRAŽIVAČ122 REP48%
→ Entuzijasta
SASKEISTRAŽIVAČ
avg 2010.
avg 2010.#9
Hvala ti puno...dosada sam detaljno snimao.....vrlo fino uradjeno....koliko sam primetio fali mu filter....neznam samo iskustvo ljudi,tj.ko ga je kupio,kakvo mu je iskustvo?Od kog materijala je napravljen mislim da probija miris?
avg 2010.
1 / 9
avg 2010.
avg 2010.