VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojOrezivanje biljaka
LEGACY

Orezivanje biljaka

20 odgovora3,437 pregleda
dr_greenthumbISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Zamolicu strucnije clanove cenjenog foruma da mi pomognu, buduci da nisam sposoban sam to da izvedem... Nadam se da ce neko od vas biti u mogucnosti da mi pojasni kako pravilno orezati biljke, bio bih zahvalan ako bi mogla i koja slika... Weeeeeeeeeeeeeee ! SMOKE SOME WEED ! xD
TarkiPOZNAVALAC

apr 2009.

a nemas sta pametovat uzmes ostar predmet i cvak! onda ona na mjestu di si je cvaknuo pusti 2 cvijetna nastavka umjesto jednog

jun 2010.

moze mi neko rec kaj je pravilno, neki kazu da sam odrezes treci kat a neki da zare~em sa obadvije strane ? ata je bolje ????'
krasta-zgPOZNAVALAC

jun 2010.

kakvo zarezivanje,samo odrezes :)

jun 2010.

ok tnx !!!!

jun 2010.

e sam mi jos recite u cem je razlika, znam da ako ju orezem da ce biti manja a gusca sto je bolje za mene, ali neznam sta bi se dogodilo da ju ne orezem neg ju pustim sam da raste ??? ocu dobit manje uroda ili sta ????? koja je bolja opcija ???
desperadosISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Ovisi,skines joj samo listove koji smetaju(dojnji listovi koji nemaju dovoljno svjetlosti,mozda par listova ako je pregusta da sunce moze do grana lakse doci).Ali niukom slucaju previse,mislim da to nije bas dobro.Pozeljno je savijati grane(LST),radi veceg i boljeg uroda.Uglavnom ima masa toga na forumu o ovim stvarima,pogledaj neke dnevnike uzgoja,ljudi su odradjivali savrseno

jun 2010.

okk hvala !!!
lešENTUZIJASTA

nov 2010.

pozdrav ljudi molio bi iskusne growere da daju svoj savijet ili svoje iskustvo u vezi obrezivanja. znam da je ve bilo rasprave oko obrezivanja biljke ali sve se vrti oko istog ,neko ka~e da neko ka~e ne. pa sada moje pitanje kad smo stavili biljke na cvijetanje dali je u redu odrezat lia e koje je na stabiljki da bi mo razrijedili gu~vu u boksu i s time dobili viae svijetla na ostale vrhie,znamo da se radi o dosta velikim listovima e sad dali to jako ateti biljama ,i dali emo puno izgubiti na masi vrhova. to jest dali emo dobit urod. volio bi da momci koji su rezali ka~u svoje dve tri rije i. a znam da nas ima dosta s tom dilemom. pa pucajte.

nov 2010.

Sve je to individualno , ako sjeea listove koji su stari , oateeni ili ~ute onda je to po meni 100% ok , ali ako sjeea zdravo liae samo da bi svjetlo prodrlo do donjjih grana .... e tu je ve zajebano . Ako je biljka jako grmasta onda je prorjeivanje neizbje~no . Ja preferiram lolipop metodu jer donji dio biljke tako i tako nee biti neato posebno plodan pa usmjeravam energiju gore u kole . Mo~ea se poslu~iti i LSTjem i raairiti biljku tako da dobije viae svjetla , a ako je tvoj problem isklju ivo gu~va u boxu ...onda si sjebo u startu i sada odaberi jednu od metoda da to rijeaia.... pozz
lešENTUZIJASTA

nov 2010.

A znam ija sam pohlepan nasadio 20 kom stiskale se jebeno a sad jebiga odero ih poateno lia e je bilo zdravo,sad ata da o ekujem e bit ata od toga mislim ploda jer znamo da vrhovi poslije uzimaju hranu iz lista.dali je to veliki stres za biljku. svaki komentar je dobro doso.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se