VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojProblemi sa temperaturom prostorije
LEGACY

Problemi sa temperaturom prostorije

34 odgovora2,150 pregleda
kreudISTRAŽIVAČ

nov 2015.

Bok ekipa, Imam box od 2,5x1,5 i sad me zanima kako da rijesim preko zime temperaturu u sobi imam ovu grijalicu malo stariju i termostat koji ipak nece pomoci sa tom grijalicom ima te li nekih propruka kako da namjestim automatsko paljenje grijalice cim padne temp ispod 30c, slike: http://i.imgur.com/C3MiCVE.jpg http://i.imgur.com/FdfvpNW.jpg http://i.imgur.com/fy3qm40.jpg http://i.imgur.com/am9rZu5.jpg http://i.imgur.com/9eznGHH.jpg Mislim kako cu morati kupit novu grijalicu ima li neko neku pametniju preporuku ili ideju... ?

nov 2015.

Pa imaa tu taj digitalni termostat... Koliko je ampera grijalica jer termostat radi do 5A, jesi ve pokuaao spojit i kako si spojio? ak i ako je prejaka grijalica vidim da ima tri prekida a iza, ne moraju sva tri radit, mo~da e tad raditi. Imaa i opciju da stavia tajmer na grijalicu pa da se pali kad je lampa off. Imaa i jeftinih uljnih radijatora po veim duanima. Ful jeftnih, npr u konzumu sam vidio za 79,99kn haha Netko od glaveaina e ti vjrv o itat bukvicu za otvaranje teme, pripremi sad na vrijeme pametan odgovor :D
kreudISTRAŽIVAČ

nov 2015.

ma ja ne vidim svrhu foruma ako si necemo pomagat ja imam unikatan problem i zbog tog sam otvorio temu, kako bi ja tu uopce trebao spojiti da radi ? i ta prostorija je sigurno 6x4 treba to zagrijat.. jel ima neki pin na toj novoj grijalici da lakse spojim ovaj termostat? mislim da cu staviti ovo paljenje kad je lampa off samo trebam vidit jos kad tocno i kak podesit ovaj moj termostat,uskoro cu otvorit dnevnik uzgoja a iducu turu planiram racunalom kontrolu..

nov 2015.

Eto, problem rijeaen u svakom slu aju :) Termostat spajaa tako da na prekida od termostata spojia samo fazu a nulu direktno. To radi pod uvjetom da je grijalica manje od 5A. Obavezno spajaj i uzemljenje ako imaa tu mogunost. Nemoj neato zapalit hehe. Sretno Tema se mo~e preimenovati pa da se tu postaju sli ni problemi al takva vjerovatno ve postoji.
kreudISTRAŽIVAČ

nov 2015.

a kak da znam koji je faza koji 0 i kak cu to spojit sa grijalicom aj malo mi pojasni u praksi hvala jos jednom

nov 2015.

Pa gore je slika, neznam kako da ti to bolje objasnim. Pitaj nekog eletri ara da ti to napravi ako se ne snalazia, jer sam ti predstavio najbolje ato znam. Faza je smea, nula je plava. Faza ide kroz prekida (jedan kraj iz uti nice u jedan utor prekida a na termostatu, drugi kraj sa grijalice na drugi utor prekida a na termostatu.) a nula ide direktno iz uti nice u grijalicu. Tako da na kraju imaa shemu prema kojoj termostat uklju uje i isklju uje smeu ~icu, a plava je cijelo vrijeme spremna/spojena. Nemoj se zaj*bavati ako ti nije jasno ata radia, moraa i uzemljenje spojit kako valja... pitaj nekog elektri ara, on e to napraviti za 5 minuta, ma ne mora bit ni elektri ar samo da zna puke osnove. Npr starog pitaj, brata ili sli no. evo specijalno za tebe
kreudISTRAŽIVAČ

nov 2015.

brte zavrsio sam elektrotehniku, ali stvar je u tome sto nisam ucio teoriju, ja to u praksi spojim lijepo npr lampe i prigusnice .. ali ovo prvi puta vidim ovako a elektricar moram ja bit ako ne zelim u zatvoru biti. :))

nov 2015.

nemoj pisat post za postom, koristi opciju edit dole u kutu. Budi ti elektri ar onda, al budi pa~ljiv, dobro to sve izoliraj i sli no. Mada ne mora nitko znat zaato ti spajaa grijalicu na termostat

nov 2015.

Napajanje termostata je na 12v dc-jednosmerna, ako pove~ea ovako izgore ti termostat....
yusernamePOZNAVALAC

nov 2015.

Ne znam zaato forsiraa 30C? Meni je soba na 19-21C, dok je lampa ugaaena u boxu je 18,5-20C, a dok je upaljena 25-27C. `to se ti e grijalice...100-tinjak KN, 2000W, podesivi termostat, ugraen ventilator i miran si.
Space_LuluLEGENDA

nov 2015.

- Mislim da ima negde posebno uputstvo kako ka iti slike na forumu. - Kao ato su ti rekli, 30C je mo~da previae osim ako ne radia neato sa CO2. - Ako ti ugraen termostat nije dovoljan, a nisi siguran u svoje elektrotehni ke sposobnosti, kupi odvojeni termostat ne bi trebao da bude skup. Nemoj da se igraa sa strujom nepotrebno. - Bez obzira na sve, ja se ne bih igrala sa tim grejalicama, jer mislim da su jako osetljive na vlagu, plus veliki rizik od po~ara nose sa sobom, posebno ako su nenadgledane. - preporu ila bih onu grejalicu koja ujedno u duva, tj. ima ventilator, mislim da ea sa tim imati mo~da malo bolje rezultate.

nov 2015.

Dobra ta neka jednosmjerna struja, nisam joa probao haha. Ina e, to je radna volta~a termostata, dole ti je ozna eno 5A/220V ako bolje pogledaa.

nov 2015.

U pravu si!
mtranAMBASADOR

dec 2015.

Meni se cini da je napajanje uredjaja 12 v kao na slici sa crnim flomasterom. Kontakt relea moze da radi na 220,a i ne mora. Faza ti je ona zica sto na njoj svetli glimerica.

jan 2016.

Bok kod mene je temperatura 14 c kad je svitlo izgaseno a vlaga58 sta da radim

jan 2016.

pa povecaj temperaturu, nemas sta drugo raditi. i procitaj pravilnik

jan 2016.

Bok kod men je temperatura14c a vlaga mije50 izgaseno a kad je upaljeno 21c a vlaga od 57 c do64 jeli to dobro

jan 2016.

a nisam li ti iznad odgovorio. ti ne citas ni postove a ne pravilnik. ajmo malo ozbiljnije i bez spama

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se