VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPRVI GROW - par pitanja za iskusne
LEGACY

PRVI GROW - par pitanja za iskusne

116 odgovora9,863 pregleda
vutrauserISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Pozdrav dragi vutroljupci, Za po etak, zahvale svima na trudu, zbog vaaih dnevnika i savjeta sam se odlu io za svoj prvi grow :respect: Oprema: [*]Box 200 x 150 x 84 cm [*]Rasvjeta: SunMaster priguanica 400W ( integrirani starter ) + HPS SunMaster DualSpectrum 400W ~arulja Sjemenke sti~u za koji dan, radi se o fem. hibridu White Widow x Big Budd (auto) [ ako netko ima iskustva s ovom sortom molio bih komentar ] 1. pitanje: U box ovih dimenzija, koliko biljki za idealne uvjete rasta? Pronaaao sam masu razli itih odgovora na forumu, pa bih molio ato precizniji odgovor. Budui da mi je ovo 1. grow, planirao sam ato manje utjecat na rast biljki ( dakle bez HST, SCROG, SOG metoda ). Moja pretpostavka je da 2 stanu sigurno, ali budui da u ve dobiti 4 sjemenke, zaato ih ne iskoristiti odmah ako ve mogu :P 2. pitanje: Budui da se radi o 'auto' sorti, dali biljci odgovara 12 / 12 re~im tokom cijelog ~ivotnog ciklusa ili je ipak bolje dr~ati biljku na viae svjetla 18 / 6 ? ( radi potroanje struje bih iaao na 12 / 12 ) Don't yell at me, na ovo pitanje sam pronaaao takoer 1000 razli itih odgovora. 3. pitanje: Za box tih dimenzija i s navedenom rasvjetnom opremom, mo~e li se ventilacija rijeaiti sa PC ventilatorima ili e biti potrebno neato ja e. Imao sam na umu 2,3 upuh , 3,4 ispuh., no to u saznati sve kroz koji dan kad box bude u funkciji. Dakle ovo je isto okvirno pitanje :P 4. pitanje: Gdje nabaviti zemlju Terra Magmu u Zagrebu, google mi nije baa pomogao. Ako netko zna, vi ite. 5. pitanje: Planirao sam priguanicu dr~ati van box-a, pa me zanima dali e smetati ako ~ice budu "du~e" zbog visine box-a,kad u trebati spuatati svjetlo bli~e bilj icama ? 6. pitanje: Zbog jednostavnosti nisam planirao montiratu prednju stranu (lice) box-a, zanima me koliko e to utjecati na refleksiju svjetla, tj dali e biljke zbog toga izgubiti previae svjetlosti ? To je to za sada, Ispri avam se unaprijed ako su neki upiti besmisleni ili sam ih trebao tra~iti na drugom mjestu, ali u ovo ula~em puno truda pa ~elim napraviti najbolje stoga Vas molim za pomo. Hvala unaprijed :smoke18:

feb 2013.

[*]mogu 4 automatika ladno, [*]kreni sa 20/4 pa kad procvetaju redukuj ako hoces na 12/12, [*]okvirno, stavio bih jaci vent kod 400w, [*]nisam iz zagreba pa ne znam, [*]podesi duzinu kabla koliko ti treba jer nece smetati, [*]hoce gubiti svetlost i pozeljno je da box ima sve strane
vutrauserISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Hvala na brzom odgovoru ! Dakle u pobjedu sa 4 vojnika, mo~e :P `to se ti e ove prednje strane, znam da e gubiti svjetlost, no hoe li gubiti previae ? Nije mi baa jednostavno poklopiti to sve s ne im a da bude funkcionalno, ali ako je po~eljno, potrudit u se :P Joa pokoje pitanjce; da li je proklijalo sjeme po~eljno staviti u neku manju posudu, pa tek nakon par dana presaditi u veu, ili se mo~e odmah staviti u veliku ?

feb 2013.

Terramagma-Jankomir-Baumax:60l-79kn...proklijalo sjeme mozes odma u veliku posudu ali zbog zaljevanja dok su male ..bolje u malu;)

feb 2013.

ja isto praktikujem (i savetujem) prvo manje posude pa presadjivanje
GreenRyderLEGENDA

feb 2013.

....puno ces svjetlosti gubit tako da tu stranicu probaj nekako izmislit a Composanu i Terramagmu imas u bauhausu i baumaxu........
vutrauserISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Odli no, i mislio sam da ima bauhaus / max , ali nek ste vi to potvrdili :D Potrudit u se skombinirat neki lesonit za prednju stranu, i na neke magnete da se to lako skida / stavlja. Recite mi za oscilirajui vent sam mislio koristiti sobni kalorifer i po potrebi jos koji sobni ventilator, no dali e to biti dovoljno dok je mrak , budui da nemogu to stavit u box ( kalorifer bi mo~da i mogao ali sobne vent ne xD ) . Moram iskoristit sve mogue kune potrepatine jer mi je sav bud~et otiaao na rasvjetu. Nadam se da neu imat problema sa tempom.

feb 2013.

a da pokushash tu prednju stranu ipak nekako zatvoriti...mozhda ne fixno tj. nekakvom zavjesom od reflektirajuche folije.. + ako ne mislish zatvarati citavu jednu stanu boxa...tada ti ne trebaju ventilatori za upuh..tj. tada ti je dovoljno da neshto tjera/mjesha zrak...jer.imati chesh slobodan i dovod i odvod zraka - ako mislish jednu stranicu drzhati otvorenom stalno!!! na taj prostor i sa tom rasvjetom..pogotovo ako mislish samo automatic sorte..mozhesh i 6-7komada a shto se duzhine svjetla tiche....gle..kao shto ti i powerS kazhe..gledaj ih drzhati na shto vishe svjetla bar do cvjetanja ( iako..ja bi do mjesec dana starosti.)..a tada ih postepeno spusti na koliko zhelish..mozhesh ti i pocheti sa 12/12 rezhimom.ali morash znati da chesh imati prinos manji..i to nisu zanemarive kolichine u pitanju.. ja bi ih drzhala na 20 ili 18h svjetla do cca 35.dana...a tada ih spustila na16 tj. 14h svjetla.. a koji su konkretno rzlozi zashto nebi zatvarao tu prednju stranu boxa? imozhesh li nam rechi o kojem je boxu rijech tj. jeli kupovni ( iako po dimenzijama nebih rekla ),jesi li ga sam sklepao?dali je ormar u pitanju ili shto??? btw. ionako bi trebao malo smanjiti box jer..ta lampa je za neshto manje prostore..( zato i pitam o kakvom je boxu rijech..da ti ljudi znaju pomochi i sugerirati shto i kako..a sve kako bi biljke imale shto optimalnije uvjete ) ako je ormar u pitanju...bilo bi josh najbolje kada bi ga mogao okrenuti tako da mu visina bde 200 a sirina i dubina 150 tj. 85.. sretno kompa..

feb 2013.

Vutrauser ako planiras saditi automatike onda 4 komada ispod 400w sve ostalo je naguravanje a ovako ti ostaje prostora za eventualno nekakav trening.Oko rezima se nemoj previse opterecivati i kemijati 18/6 je klasika i tako radi i ti.Auto sortama je bitno da nije ispod 12 sati i nije im bitan toliko tocan raspored 17-18,5 sati sl.sr.Pali kada ides spavati i gasi kada se probudis hahah i harvest zagarantovan.pozz
CreativeLEGENDA

feb 2013.

vutrauser aj nam molim te malo razjasni tih 200x150x84 cm ili baci sliku ???

feb 2013.

samo da 84 nije visina ;)
vutrauserISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Tnx na odgovorima, ma debil sam zapalio sinoc buxnu i krivo sam napisao dimenzije hahaha visina je 200 sirina 150 i dubina 84 cm , dakle povrsina na koju pada svijetlo je manja od 1,5 m2 , a citao sam na forumu da bi za to bilo dosta 400 W . 4 u definitivno stavit , za ostale 2 dodatne menke koje cu dobit cu razmislit, iskreno neznam ni koje su , al one mogu pricekat :D Sklepao sam ormar od neke iverice koju sam imao doma, i na ove dimenzije sad kad se to sve sastavilo dakle bez prednje strane, smo se ja i razbu pomu ili dobro da to premjestimo koji metar, dakle stvar je odvratno teaka i ogromna, opce to nisam tako predo io dok smo rezali stranice :D .... sutra bacim sliku. Hmm ova reflektirajua zavjesa nije loaa ideja, probat cu nesto u tom stilu skombat, mo~da i neka vrata ako bude dovoljno materijala. Recite mi koja je alternativa onoj u~asno skupoj MYLAR foliji jer bi za ovaj box trebalo 100tinjak eura da to sve oblo~im., po eo sam ve stranice farbati u mat bijelu boju, da li e to osigurat dovoljno dobru refleksiju ? Pozdrav svim budnima ;)

feb 2013.

bela boja je sasvim ok
CreativeLEGENDA

feb 2013.

pa bas o tome razmisljam ko bi napravio orman da bude 150 cm dubok i 84 visok :D ovako sve pase frend peglaj po planu i programu ;)
vutrauserISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Sutra dalje u nove pobjede, farbanje i planiranje ventova :D Obradovao sam se kad sam vidio da e mi stat bez problema i sobni ventilator unutra, mislim da bi to trebalo rijeait problem sa temperaturom ( ako e ga bit ) . `to se ti e PH metra, cijena im jako varira, dali ovi jeftinij ( mada nisu tolko jeftini ) mogu poslu~it svrsi ili mi treba neato preciznije ? Ili joa bolje pitanje , mo~e li se i bez toga ?

feb 2013.

Pitanje dali se moze bez Ph metra?.........moze!...ali moze se i od kamenja burek napraviti a dali se moze jesti ha?To je kao voziti sa servom i bez serva kociti sa ABS-om i kociti bez njega;) 15-ak eura je najjeftiniji kod mene i solidno radi ...kalibriram ga svaki tjedan i to je to.pozz

feb 2013.

ja nikada nisam imao ph metar ;) al ebiga, slusaj bolje druge
BladeZMAJ

feb 2013.

Ni ja...mada ja sam se bavo vecinom outdoorom....

feb 2013.

He,he Mocni kada budem imao tvoje iskustvo onda cu i ja sa klopom regulirati ph;)...Vutzrauser ako ces imati org.uzgoj onda ti netreba Ph metar;)
vutrauserISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Pozdrav ekipa, bio sam odsutan koji dan, u meuvremenu je box pri kraju, ph metar joa nisam nabavio, nadam se da hocu, danas se zaletim mo~da joa po terramagmu. Naime ono bitno , saznao sam da sjemenke nisu automatici , vec photoperiod "normalne" jelte, a nisam se pripremao na to, pa mi recite koji re~im svijetla je najbolji u tom slu aju, te koliko dugo trebam ekati dok ne preem na cvijetanje. U box e najvjerojatnije 4 biljke, sad, dobio sam joa 1 menku, obi ni big budd feminizirani, dakle nije hibrid ww x big budd kao ostale 4. koliko je pametno posadit joa tu jednu dodatnu, budui da stvarno mislim da e bit mjesta. Joa jedno pitanjce, ato se ti e posuda, od koliko litara da ciljam za najbolji rast biljke, neki minimum / maximum. Evo i slika grdosije: http://postimage.org/image/oel4c1dvv/
CreativeLEGENDA

mar 2013.

ova crta sto imas na boxu ti je neka nepisana max granica da krenes u cvjetanje sto neznaci da nemozes i prije ...neki minimum je 20ak dana vege u tvom slucaju moze i vise posto imas prosotra ...rezim 18/6 na pocetku :D biljaka stavi koliko mislis da ti treba ;) ako pretrpas krace ces raditi vegu i one sto budu po coskovima ce manje roditi i to je to :) Dok su male cini se da imas hrpu prostora ...no kad narastu svatis da si napravio kiks ;) ovi mali ventici dalje nisu obecavajuci sa 400w a i desavat ce ti se zbog forme boxa da rubovi nece dobijati dovoljno svjetla ,presirok je prostor za 400w pa iz tog razloga ja ne bi isao sa vise od 4 kom pa rae 30, 40 dana vege ako treba ;) . bolje 4 lijepe biljcice sa dobrim uvijetima zivota ..nego 6 izduzenih i krzljavih ...no to je samo moje misljenje ...sacekaj druge :)
usrnameAMBASADOR

mar 2013.

Sla~em se sa svime ato ti je Creative napisao, joa u samo dodati da sam itao da se veli ina (finalnih) tegli odreuje prema (predvienoj) visini biljke. 4 litre zemlje za 30 cm visine/rasta biljke bi bio neki optimum - dakle biljkama od metar kona ne visine valjalo bi osigurati tegle od nekih 12 litara. Naravno mo~e manje i viae ali tu negdje. :)
vutrauserISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Hvala ekipa na odgovorima :) Ii u onda ipak sa 4 biljke, nek ova jedna se strpi :). Kaj se ti e ventilatora bolje fkt nemogu trenutno napravit, joa mi jedan 12cm gore za ispuh fali to u danas sutra rijeait. Prednja vrata su u izradi tako da e bit kompletno zatvoren box. E sad sam ja joa mislio i aibnut nutra sobni ventilator, koji nadam se da e pomo dosta za rijeaavanje visoke temperature. 18 / 6 je neki standard za vegu kolko vidim, no neki na po etku dr~e biljku i pod 22 - 20 sati svijetla; sad dali netko ima iskustva s tim, da li se time neato zna ajno posti~e ili je to viae stvar growera xD
caspeZMAJ

mar 2013.

nisam nesto iskusan, al mislim da ces najviae postic na racunu od struje
vinerPOZNAVALAC

mar 2013.

:read: da da
vutrauserISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Pozdrav ekipa, Kako i u svakom poslu i ovjekovoj namjeri uvijek neato iskrsne tako je i meni pa kasnim sa cijelom produkcijom, sad je sve upogonjeno, menke su posaene u plasti ne aae, u~ivaju na prozoru, ekaju bolja vremena. Poato Vas dugo nisam gnjavio s pitanjima, laganini za po etak, trebam li aae staviti u box i upogonit monu HPS-icu ili da to u inim tek kad bilj ice niknu na prozoru ? Koji je na in br~i / bolji ?
BladeZMAJ

apr 2013.

Pusti ih da niknu na prozoru pa onda pod lampu
Orange14ISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Kad niknu iz case u neku od 4,5 pa onda u najvecu ,a mozes i odma u najvecu ovako bih ja uradio i nemoj vise od 4 biljjke creative ti je najbolje rekao kako i zasto tako odradi tako i bice sve ok :D pozz srecno i pratim ze zz

apr 2013.

Nemoj ni stavljati automatice na 12-12 vrti ih na 18-6 ili ih drzi prvih deset dana na 24-0 preferiram 18-6 jer biljka razvija korjen po mraku

apr 2013.

nesto mislim da je koren uvek u mraku, kad je vec u zemlji
vutrauserISTRAŽIVAČ

apr 2013.

@Jack , e jebiga ja ve tutnuo pod lampu, valjda nee smetat. correct me if i'm wrong. @cj1980, nisu automatici, napisao sam to u nekom post-u, dr~im ih na 18 - 6. hahahah :hehe: :hehe:
BladeZMAJ

apr 2013.

A gle da se razumijemo lampa im ne smeta nije pogreano stavit ih pod lampu....ato se opcenito automatica tice seedbrendovi preporucuju 20/4 re~im rasvijete......ato se tice 24/0.....po meni to je glupost...al ko voli nek izvoli....

apr 2013.

je korjen je uvjek u mraku ali priliko mraka biljka razvija korjenje jer nema fotosinteze kad je dan onda sljaka na svojoj vegetaciji ako mi nevjerujes provjeri malo i vidje3t ces da sam u pravu ovako ak47 automatic rezim 24/0 temp po svjetlu 24stuponja 15 u mraku (klima radi cuda) na 150w hps dobiveno 35grama 18,6 rezim premasio 40 pa ko voli nek izvoli ja sam zamrzio automatice

apr 2013.

ajd prilozi link na kom to mogu da proverim...
vutrauserISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Mali update ekipa :] Ju er su niknule 3 / 4 bilj ice, jedna se joa mu i ali siguran sam da e i ona uskoro :] Sli ica: http://postimg.org/image/n0kftz5pt/ Pozdrav svima :smoke18:
M a n d o rAMBASADOR

apr 2013.

taj update ti je za fotogaleriju sa ili bez komentara.... al aj sretno dalje... ;)
vutrauserISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Tu~ne vijesti. Ova menka je propala. Nikako nije htjela niknuti, mu ila se s tom ljusketinom i kad sam iao a kat ve je bilo prekasno :| ... stavio sam na klijanje, northern blue koju sam dobio dodatno sa ostalim menkama, nadam se da e joj bit dobra zamjena. Pitanjce, kad bi trebao presaditi ove ostale bilj ice u vee posude ili mo~da odmah u neku od 15L. Trenutno su joa uvijek u plasti nim aaicama od 2dcl... visina im je nekih 5cm.
BladeZMAJ

apr 2013.

Ako ih planiraa dr~at u tegli 15 lit....mogo si odma stavit u tu teglu cemu u caae pa sad cekaa da presadia?...al dobro sad sacekaj joa koji dan pa presadi
vutrauserISTRAŽIVAČ

apr 2013.

pa vidio sam tu po forumu da dosta ljudi prvo sadi u male aae pa kasnije presauju u vee posude. zbog zaljevanja i jednostavnosti mo~da, neznam. nevermind, budem ih dns sutra onda presadio u velike :joint2:

apr 2013.

zaljevanje je glavni i dovoljan razlog .......za male posude prva dva tjedna;)
DzejENTUZIJASTA

maj 2013.

Zdravo dobri ljudi,dobre volje iii dobrog raspolozenja.. nzm dje da pitam,al pitacu odje posto sam novi na forumu i to,pa ne zamjerajte molim vas.. Imam problem,to jest,vise je pitanje jedno,da li da gasim ventilaciju posto ugasim svjetla????
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2013.

Pa moze i sa ugasenom, ali je boolje ako je ne gasis.
pocetnickiLEGENDA

maj 2013.

Ako zelis veselu i prposnu damu, daj joj uvijek da ima odlicnu ventilaciju. Omlitavi bez ventilacije pogotovo na 12/12 rezimu. Hej ipak je malkoc previse 12h bez svjezeg zraka, ipak treba za korijen dosta svjezek kisika. Ako mene pitas, odlicna ventilacija odlicni i punasni, te zdravo cvijece. :) A biljka isto voli pogotovo negativan podtlak :) I inace mogao si to procitati ima more toga a ne spamati covjeku dnevnik. Meni nesmeta ali mozes dobiti tzv packe ;) ONTOPIC Ako imas nesto love, isplati ti se ulagati makar i malo po malo... ct ti je najbitniji. Ali ustedio si vec jer imas box. Box ti moze biti vjecna stvar kad pogledas, jednom ulozis zauvijek ti vraca. Eto ocito da ce ti ovo biti hobby. Ako trebas savjet imas nas tu pa pitaj. Nista nemoras vise izvana narucivati hvala Bogu. Eto sretno bas mi je drago vidjeti da si se odlucio maknuti sa ulice i sto dalje od dilera i imati svoj lijek. Ormar je u pitanju koliko sam skuzio. Idealno za automatik koji imas. A za CT, imas Igrow, kupis 2xVents 150mm, i ono okruglo tj tube + 2 flexi aluminijska crijeva i evo ti jeftinog CT-a. Ako ti je skupa tuba, napravis je sam promjera 150mm. Kupis savitljivi plexi dimenzija 60cm x 1,25m ti kosta oko 70kn i urolas ga imas u baumaxa. + vezice one 9kn da ucvrstis. Moras 2 vezice spojiti da mozes napraviti krug i tako sam barem ja. Ipak volim da je cvrsto i utegnuto sve u boxu. Dakle sve se moze za relativno male novce napraviti, jedino 2 Vents vent moras kupiti. Ostali PrimaKlima su oko 700kn najjeftiniji i to samo jedan ventilator ali su i veliki tj ogromni ali navodno i tihi... A 2x Vents 150mm te izadje 2x169kn + narezana folija s vezicama 80kn. A puno je efektivnije, tise i zauzimaju puno manje prostora. Dobro vidis i najjeftinija solucija ispadne nemalih 420kn za dobar CT bez reflektora. Naravno ovo je ako si ga sami slozite i kupite dio po dio. Nije oprema nesto jeftina ali je kvalitetna. Uzivaj i redovito izvjestavaj :) Neznam jedino dali primaju diners na rate u Igrow shopovima to bi bilo dobro. Kupis opremu full opremu na 6 rata recimo da ni ne osjetis. Pogotovo ko radi. Mada ja osobno prefereiram Cash and Carry prethodno ustedim lovu i to je to. .
DzejENTUZIJASTA

maj 2013.

e jebi ga brate, nisam iskusan sa forumom,novi sam, izvinio sam se na pocetku... posto imam ventilator za izbacivanje i jedan za ubacivanje vazduha..oba da drzim upaljena??? PRASTAJTE AKO PRAVIM GRESKE I PITAM GLUPA PITANJA
BladeZMAJ

maj 2013.

+ je ako ventovi rade....al po meni...nije potrebno da rade non stop...ono ato je bitno....biljkama se nece desiti niata loae ako ti ventovi nece radit u za vrijeme mraka....cisto tvoj je izbor...mogu radit ali nije uvijet...eto
vutrauserISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Pozdrav kolege ! Dugo me nije bilo, razne aktivnosti i obaveze, siguran sam da e mnogi razumjet ;) Kako je vrijeme prolazilo tako su i moje bilj ice starile i rasle :). Danas im je 29. dan vegetacije i mislim ih ostaviti joa 2 tjedna da joa rastu i oja aju. Ona jedna biljka ato je trebala bit zamjena palom borcu joa prije mj dana, takoer je do~ivila sli nu sudbinu, kasnila s rastom, osuaila se, sve u svemu nije uspjela. Izgleda da mi je sueno ovaj grow odraditi sa 3 biljke :read: Prila~em pokoju sli icu, te Vas molim za savjete i komentare ukoliko primjetite neato na ato bih trebao obratiti pa~nju. :) Isprike na kvaliteti, trenutno ne raspola~em s ni im osim 5MPx starog HTC Desire-a :P Tek niknule: 22. dan vege: 29.dan vege: Toliko za sada dragi forumaai, molio bih Vas joa profesionalne savjete u ato kraim crtama za gnojenje koje u obavljati u cvijetanju, zbog obaveza sam slabo stigao to prou avati proteklih mjesec dana. Hvala Vam na pomoi i do tipkanja :rasta1:

maj 2013.

Drzi se propisane doze i rasporeda hranjenja s boce -> najkraca crta ;)
zagORbluntISTRAŽIVAČ

maj 2013.

poato nisam naaao bolje mjesto da uputim poneko pitanje napravit u to ovdje, nadam se da nije problem. evo ovako, dok mi se na prozoru domaja bori s loaim vremenom (nedostatkom sunca i topline) ja i frend odlu ili smo se za indoor. malo smo razmialjali, crtali, raspravljali i odlu ili slijedee: naru it emo masterkush, odli an je strain. 15-20% thc-a, prvenstveno je namjenjen indooru i easy je za growat, baa za nas noobove hehe. : ato se ti e mjesta, odlu ili smo napraviti box, nacrtali smo na papiru dimenzije -110 cm visok, 100 cm dubok i 50 cm airok box, unutra mislimo stavit 3 biljke (zasad). ato se ti e svjetla, imamo dvije cfl-ke, svaka od 160w ato bi trebalo biti i viae nego dovoljno. ubacit emo 2 venta unutra i to bi bilo to za start. zanimaju me mialjenja stru nijih forumaaa, je li nam i previae svjetla? da li da bacimo joa koju unutra? je li box dovoljno velik? i joa ato vam upadne u oko da bi mogli promjeniti/poboljaati. Hvala :)

maj 2013.

Molim da procitas PRAVILNIK u kojem ces naci da nema "mi", "ja i moj frend" ... Nema mnozine... - za pocetak. Oprema je u redu.
zagORbluntISTRAŽIVAČ

maj 2013.

primljeno na znanje! joa jedno pitanjce, poato za vege fazu sam nabavio cfl 320w(2x160), ato bi preporu ili za cvjetanje, imajui na umu da ne ~elim modificirati box? dakle bit e dva grla za lampe. hvala opet :D
loopAMBASADOR

maj 2013.

2600k /cvetanje 5200k/vege i to ti je to. HID lampe ne mo~ea stavljati bez balasta,tako da juri CFL lampe sa tim specifikacijama.mo~ea i da kombinujea oba spektra u cvetanju a ato viae lampi dodaa,bie bolje-pogotovu ato CFL ne greju toliko,i mogu se spustiti dosta blizu
zagORbluntISTRAŽIVAČ

maj 2013.

hvala na savjetu. mislia li da zaista treba viae od 320w za 2-3 biljke? box 110v 100d 50a?
loopAMBASADOR

maj 2013.

a gle,ato viae-to bolje...realno na te dimenzije 400w CFL ine uda,i sa 320w ea napraviti neato sigurno.Ako budea u prilici uzmi joa,prosto zato ato CFL (kako ve rekoh) ne greju toliko,pa neea imati problema sa temperaturom (iako sam ja uvek pre za HID lampe).

maj 2013.

Broj biljaka ti ne igra pretjeranu ulogu, bitne su samo dimenzije boxa...
disneyyyISTRAŽIVAČ

dec 2013.

pitanje, ako je recimo box;200x150x85, brine me mora li to da osvijetli hps i da li neke druge sijalice mogu da urade posao i koliko tih sijalica tacnije trebam sa obzirom na to da su biljke tek progledale
stara babaPOZNAVALAC

dec 2013.

na tu povrainu a i uope hps ce ti bit najbolje i najisplativije rjeaenje. mo~e i cfl,al ti treba gomila. o koliko se biljaka radi,da ti veterani znaju re bolje?
disneyyyISTRAŽIVAČ

dec 2013.

pa imam 6 biljki u malim saksijama i tu bi mi pomoc dosla jer neznam u kakve saksije ih prebaciti jar sam u planu imao veci box ali tako je ispalo

dec 2013.

prebaci ti to u 15ak litara i trebalo bi biti dobro, moz i u 20 ako imas ;)

jan 2014.

Pocetnik sam i imam problem: Ako mi moze neko pomoci zasto mi se ovo desilo, https://imageshack.com/i/mktdxnj https://imageshack.com/i/mjp297j Pocele mi se biljke na vrhovima prvih listova da suse, Vrsio sam gnojenje prije 1 dan nego se pocelo susiti, a citao sam na postovima da nakon deset dana treba gnoiti, ISPRAO SAM ZEMLJU SA 5 LITARA VODE DA BIH SPRJECIO SUSENJE .. Zbog ceg je nastao ovaj problem i kako da ga rjesim evo jos jedna slika od boxa https://imageshack.com/i/0jqirwj ako negdje grjesim ispravite me

jan 2014.

https://vutra.org/topic/551-prihrana-biljki/page-25#entry270024

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se