VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojSjemenke nece proklijat
LEGACY

Sjemenke nece proklijat

178 odgovora26,560 pregleda
SvjetloIstineAMBASADOR

feb 2009.

postovanje, nemam pojma u cem je problem, stavio sam ih na klijanje 29.1., sjemenke su PPP fem od nirvane. prvo sam ih stavio medju par listova wc papira smocenog i u vrecice i na toplo i bla bla, pa su tako bile tjedan dana i nista... onda sam preselio u onaj papirnati rucnik, koji bi trebao bit malo laksi kao , tj. manje gusci (mislio sam da im mozda smeta pretjerana tezina wc papira, i gustoca koja bi onemogucila prodiranje korijencica.. ), i opet isti rezim (zadnjih par dana cak ostavljam laptop da radi u ormaru gdje su one kako bi im digao temp. za par stupnejva, na nekih 26, 27 max. ) i jos uvijek nista. jedna sjemenka je pukla malo i pokazala korijen prije tjedan dana, ali taj korijen nikako da izadje imalo van. vec su toliko dugo na vlazi da smrdi sve i da kao da gube boju (onako ima zuta flekica oko svake sjemenke na maramicama)... lose sjeme? da se nadam jos cemu? jel nekaj krivo radim? (sto bi mi cudno bilo jer su mi ovak vec 2 runde proklijale bez nekih problema)... sto da radim, pomagajte.
NoTrippinAMBASADOR

feb 2009.

}ao mi je ali bacaj sve a i probaj novo sjeme, jer ako nisu u 15 dana pukle onda ni nee.Ve si znao ovaj odgovor jel da.Viae sree drugi put :) Eventualno poslikaj sve i aalji nirvani sa opisom kako si klija, mo~da je stvar u sjemenu pa se joa netko ~alia i mo~da neato izvu ea jer stvarno ateta, joa feminizirano.
dominoENTUZIJASTA

feb 2009.

Izgleda da su ubudjale :( Rekao bih da nema nishta od te ture semena... I meni je jednom propalo desetak semenki bash tako, od tada klijam seme u zemlji ili koko starteru... mada, mnogima je ova metoda sa papirom najvishe rezultata dala. Kako kazesh da si vec klijao seme na ovaj nachin, verovatno je da nisi nishta zajebao, vec to niravanino seme... sorry i srecno
BrenerPOZNAVALAC

feb 2009.

Moram te razocarat i obavjestiti te da si sam kriv sto ti niti jedna nije proklijala. Kako? Istu gresku sam (debil) napravio 3 puta. U cemu je kvaka? Siguran sam da si koristio mirisni wc papir. Postoje i mirisne papirnate maramice i sto kao i mirisna vata. Sva ta mirisna cuda treba izbjegavat u sirokm luku jer sta mislis da mirise u tim pairima?- Kemija. E upravo je ta kemija ubila sve tvoje sjemenke. Sam kazes kako se jedna malo otvorila i pokazala znakove zivota no ostala je tu di i je tj mrtva je, nazalost ubio si je :( Moja teorija: Na sjemenku je djelovala vlaga/voda dok je namocena i zasad sve stima. Kasnije kad se sjemenka pocne otvarat unutra pocne ulazit ta voda "obogacena" kemijskim mirisom i to je kraj za klicu. Jednom (od ta 3 puta) stavio sam na klijanje 8 sjemenki i svaka je bila ziva tj svaka se otvorila i pustila klicu mozda pola mm. Nakon toga niti jedna vise nije bila ziva i moro sam sve pobacat. Zakljucak : Koristiti samo obicne maramice bez ikakvog mirisa. Danas gotovo da i nema wc papira obicnog koji ne mirise...:ohno:
TarkiPOZNAVALAC

feb 2009.

Ma na kraju ionako smrdi :D
BrenerPOZNAVALAC

feb 2009.

:ludaci_lol:
freakxISTRAŽIVAČ

feb 2009.

nije to nego svakih 8 sati treba pusitti malo zraka i ponovo zatvoriti... uvjek mi uspije... a tko zna...mo~da i wc papir sudjeluje u tome... ...drugi puta uzmi salvete...ja mislim da nema mirisnih salveti...
peri.leeISTRAŽIVAČ

feb 2009.

al ima obojanih
FukmondoAMBASADOR

feb 2009.

ma atomska fizika
badger badgerENTUZIJASTA

feb 2009.

ma vatica fino ona medicinska sterilna i rokaj... ionak je to izdrzljivije od wc papir pa ti se nece pokidat tak dok je mokar i provjeravas jel izaslo...

feb 2009.

zamisli raspravu ... tak ti vam je svejedno ... vata , wc papir, u casu s malo vode ..u vrecice ..izmedu tanjura rezulatat je uvjek isti ako je sjeme dobro , a ako nije nece proklijat ...
SvjetloIstineAMBASADOR

feb 2009.

wc papir nije bio ni obojan niti mirisljav. isto kao i papirnati rucnik. kad skupim volje probat cu napisat neki srcedrapaljni mail nirvani, mozda posalju druge. a mozda su u sumi. ugl. hvala svima na savjetima. btw. jel moguce da im je previse vlage smetalo?
BrenerPOZNAVALAC

feb 2009.

Meni su se najbolje pokazale obicne najjeftinije nemirisne maramice. Jednom mi je u vati propalo svih 5 komada, drugi put u maramici koja je trebala bit "kemija free" ali kljucna rijec je trebala. Ako su neke kupovne sjemenke u igri do kojih vam je stalo posto ste ih platili, jel, koristite provjerene salvete ili wc papire.

feb 2009.

Edit moderator poruka: reklamiranje zabranjeno!
4herbsPOZNAVALAC

mar 2009.

Ja bi ti reko ovako,poato sam ja isprobo ovu tehniku i ozvaljo masu sjemena na ovaj na in napravi sljedee,bai to sjeme i idi do nekog velikog super marketa,imaa odjele za aute i kupi si digitalni termometar za auto koji ima onu ~icu i mjeri na dva mjesta,on samo i tamo gdje smjestia ~icu,doe oko 20 kuna,kupi jednu tacnu za kola e i plasti ni poklopac,moa i dva to e te sve skupa iza 40 kuna,i imaa inkubator za sjeme,naljepia taj trokuti od termometra negdje na tacnu u blizinu gdje ea stavljat sjeme,uzmea sjeme stavia izmeu wc papira,recimo 5 reda papira,malo namoia i dodaa joa 5 redova papira i njih poprskaa ravnomjerno,malo stisnea rukom da sjedne na sjemenke i ostavia u inkubatoru,mo~ea inkubator stavit na toplo mjesto da ti temperatura varira izmeu 23-26 stupnjeva...napomena:sjeme nesmije plivat u vodi a nesmije ni bit premalo namoena,ali na pvaj na in vlaga+toplina cirkulira unutar nkubatora i sjeme br~e klija,meni sve proklije za 2 dana maksimalno,btw sjeme mora bit tvrdo i tamno smee boje!pozz
maSeISTRAŽIVAČ

mar 2009.

dobar dobar jarane; s tim mirisnim papirima i ja sam tako isto drzo 7 dana i nije se ni maklo 5 sjemenki: al kad sam poslije stavio u obicnu amramicu kroz 24 sata svaka ono lagano napukla
DuxkgISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Pozz svima,moj ortak je pre dan-dva nabavio white widow seme,ali mu se cini da nije to to posto je malo ,e sad mene interesuje da li mora da bude veliko i koje boje treba da izgleda seme white- widow-a?
3ananasa2ENTUZIJASTA

mar 2009.

a i ti ea u provale :D

mar 2009.

Da nije samo ime govori - White(bijela)-???:lml_spam:
brendPOZNAVALAC

mar 2009.

Tako ti i treba kad stavljas semenke u maramice i vlazne papire.Najbolje je da ih potopisu u casicu sa vodom da stoje na dnu i to ti je sigurica,i vodu da menjas svaki dan. A ti sto pitas kakve su boje semenke white widow,nemam reci udavi se od smeha.Ali nije strasno pomoci cu ti imaju ljubicasto narandzaste kruzice ili ti tufne.Ako nemaju te tufne ko zna sta su ti uvalili,mozda lale ili ljubicice.
GeluISTRAŽIVAČ

mar 2009.

najbolje i najsigurnije je staviti direktno u zemlju,ne preduboku(0.5-1.0 cm) i izai e ti u roku od 4 dana
SvjetloIstineAMBASADOR

apr 2009.

lol, poslao sam im bio jos onda mail.. i nije mi nitko odgovarao. sad sam ponovno poslao mail iz zajebancije.. da bi mi se zena tamo ispricavala da nisu uopce dobili moj prvi mail.. i pazite ovo.. da naravno da ce mi poslati nove sjemenke. zapravo, dodati ce jos i par promocijskih radi pretrpljene dusevne boli. kaze da su imali problema sa tom posiljkom i da su sve po spisku breederu pa je sad ok. jupi! uglavnom, meni stize novo sjeme. al sad imam pitanje/problem: naime, zemlja mi u teglama stoji od onda kad su morale proklijat (kraj prvog mjeseca)... zemlja je terramagma bluemenerde, pomjesana sa virulitom... uglavnom, naravno da nije nikoja druga biljka bila unutra, i naravno da nisam zaljevao prazne tegle ili tako nesto (zapravo, u mracnom ormaru je konstantno bila).. ali takoder naravno da se od samog stajanja osusila. e sad mene zanima, dali to moze stetit? odnosno dali bi bolja zemlja bila friska? neznam dali ti minerali i npk hlape iz zemlje, ili postoji li neki drugi razlog zasto bih trebao promjeniti zemlju? (zapravo to mi uopce nije problem jer se radi o jako malo zemlje, al kad sam vec sve lijepo slozio prvi put, ako nije potrebno, cemu) btw. hvala na odgovorima , cak i ovih par pacijenata ;) inace - tko god da je pitao za WW, ako pitanje jos uvijek vrijedi - po sjemenkama nemozes bas prepoznati vrstu. sve sjemenke su dosta malene (zapravo to "malene je relativan pojam, ajmo bit precizniji pa rec da su nesto cirka 4*3*2mm) ali ako si narucio iz nekog poznatijeg seedshopa, nema shanse da su ti krivo poslali, jer im to nije bas u interesu.
NoTrippinAMBASADOR

apr 2009.

A ata san ti ja reka:cool44:
SvjetloIstineAMBASADOR

apr 2009.

*bow. hvala. al bio je to plan i prije nego si mi reko ;) a izgleda da cu morat novu temu otvarat za ovo pitanjce a.
brendPOZNAVALAC

apr 2009.

I pazi sad,ostavi se maramica i papira i uzmi obicnu malu casicu napuni je vodom potopi semenke i to je to i samo svaki dan promeni vodu.Drzi casu gde je najtoplije ali da voda ne prokuva,nikakako na bilo koji izvor svetlosti. :))
ZOKIAMBASADOR

apr 2009.

joj filozofija ako ti je to takav problem onda direktno u zemlju u kojoj ces odpocetka do kraj i reseno samo gledas da se vrh zemlje neosuzi mnogo i reseno... al to ja tako radim nikad nekljijam semenke...
brendPOZNAVALAC

apr 2009.

radi ko kako voli,meni je ovako najbolje pa preporucujem,ali neka radi svako po svojoj volji
SvjetloIstineAMBASADOR

apr 2009.

ma napravit cu sa maramicama kao i ovaj put i dva puta prije toga. Prije mi je uspjevalo bez greske, sad su bile krive sjemenke pa nije uspjelo, nisam ja kriv. ali dajte mi molimvas odgovorite ono sto sam za zemlju pitao, sad me to vise brine.
VirtuousISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Imam pitanje. Da ne otvaram sada drugi topic. Pred 3 dana uzeo sam nekih 8 sjemenki neke domae. Koristio sam metodu onih vatica sa brisanje lica. Napravio sam sranje u samom po etku jer sam ih stavio u neku limenu posudu, navla~io i stavio pod svjetlo. Onda sam negdje naletio da moraju biti u mra nom prostoru pa sam nakon 24 sata napravio greenhouse effect ali bez svjetla. Sada stoje ve 3 dana u tome i stvar je u tome ato su se ljuske razlomile i peteljke su izaale van, ali ne previae. Stvar je u tome da se ve 24 sata ne mi u iz tog stadija. Jel radim neato krivo?
badger badgerENTUZIJASTA

apr 2009.

paaaaa moguce da su stagnirale rast zbog.... ko zna ega.. inace cim vidis da ti sjeme pukne i izviri klica (ono malo bilo) odma bacas u zemlju na nekih pola-cent u zemlju... bar ja... ito mi je ono nepogrijeaivo... a sad moguce da im je bilo prevla~no pa se usaftale (u ata isto sumnjam) a i moguce to sto si ih cimo vamo tamo da ih je to ubananiralo... probaj ih u zemlju stavit pa vidi ata bude a za svaki slu aj stavi novo na klijanje..
VirtuousISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Niata, bacam ih u zemlju koju pritom mijeaam sa stiroporom. Re~im: 18 sati svjetla, 6 sati mraka, right?
HightyENTUZIJASTA

apr 2009.

Ja zbilja preporu ujem stavit u obi nu aau vode i za 2 dana je klica vani, meni nikad isto tako nije uspjelo klijanje sa ubrusima, vatom, vla~enjem i ovo i ono.... aaa, napunia ju vodom, bacia unutra sjeme ujutro, ako do nave er ne potone, onda ga pogurnea na dno aae i za 2 dana ti je klica vani, to je najbr~i i najjednostavniji put do klijanja - po meni :)
badger badgerENTUZIJASTA

apr 2009.

jeste 18/6 ili 24/0 iako osobno se zala~em za ono prvo... a sto se ti e klijanja svako ima svoje... mogo bi bas isprobat to s aaom i vodom..
GrassyISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Opet isto pitanje jedni savjetuju na svjetlo drugi u mrak!! Pa jel netko zna sta je dublja istina u svemu tome.. Stvarno nema smisla da ljudima propadaju sjemenke bzv... Vjerovatno sve pali ali hmmm...mmm :gband:
BeyondLEGENDA

apr 2009.

Nema veze da li kliju na svjetlu ili u mraku. nema nikakve veze i jedno nije bolje od drugoga. to je ato se tie samog svjetla, meutim ionako uvijek kliju u mraku ako se ne radi o postupku sa aaom vode. Pa ako vam klijanje izvan zemlje tolika kvantna fizika onda stavite sjeme direktno u zemlju. emu toliko filozofije? nee vam niata bolje proklijati vani ili u zemlji. Bitno je jedino da je medij konstantno vla~an i da temperatura nije preniska (normalna temperatura sobe je sasvim ok).
gargamelPOZNAVALAC

apr 2009.

kao sto rece Weedran bitna je vlaga i temperatura. svatko preporucuje svoju metodu, istina, ali svaka ta metoda koja ukljucuje vlagu i finu temperaturu radi. tako da nitko nije u krivu. ja uzmem vlaznu maramicu, stavim u vrecicu da se ne osusi i to na monitor ili napajanje od kompa, ko mali inkubator... cini mi se da malo brze klijaju kad je toplije..
orbitLEGENDA

apr 2009.

ja sam ih prvih 3 dana drzao na 24 i onda prebacio na 18/6 . .
maSeISTRAŽIVAČ

apr 2009.

zavisi u kakav si papir stavljo?ako si stavio u onaj mirisljavi ima neke hemije u sebi i zna ubiti sjeme? a ako si stzavio u obicne maramice to je ok? ipak je najsigurnije staviti direktno u zemlju i zaliti dobro?a ne stavljati duze od 1,5 cm
maSeISTRAŽIVAČ

apr 2009.

nece ti to nista stetit naime bolje je da zemlja malo odstoji prije sijanja nego da je friska
SvjetloIstineAMBASADOR

jun 2009.

Off topic: mislim da bi trebali promjeniti ovaj izraz "kvantna fizika" u neki drugi, jer je kvantna fizika puno laksa od svih mogucih hipoteza kod uzgajanja marimahuna.
najbolje je da pomognes toj jednoj semenci sto je pukla. . .tako sto ces je malo stisnuti da se otvorio(kao pistaci) ali pazi da ne ostetis koren iz semenke.SRECNO!
euforijaAMBASADOR

avg 2009.

e bas to mi je reko frend jucer.. svaka sjemenka mu uvijek proklije jer ju malo otvori na pocetku.. to ce mi bit tehnika
tester667ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Reci frendu ako mu to ne upali neka onda sa pajserom proba.. Pa mislim stvarno imate neke fix ideje.
pljuga2ENTUZIJASTA

mar 2013.

ako je sjeme ispravno proklijace na sve nacine a isto dobar nacin naspes casu vode i stavis na toplo radjator il slicno i ubacis sjemeneke koje nepotonu za 2 do 3 h ih bucni prstom da potonu i proklijace sertno svima a ovo sa otvaranjem sjemenki je perverzija pa ako je otvoris onda je pojedite hahahahaha
crunkisiLEGENDA

mar 2013.

Ako nece proklijati mozete srolati komad smirgl papira u cilindar... unutra ubacite sjeme i par puta izmedju prstiju prodrmate lagano.. izgrebe se povrsina sjemenke i voda moze lakse uci unutra, ne treba samo pretjerivati. Dovoljno je malo samo Sretno
super kushENTUZIJASTA

apr 2013.

ovako kad ste kod toga bi li netko mogao objasniti sta mi se dogodilo, situacija je ovakva ... sjemenke su mi proklijale i stavio sam ih u zemlju i nako 2 tjedna nisu izasle toplina super... mozda previse vlazna zemlja? sjemenke su propale, u pitanju su sjemenke iz ulice...
weedoyeLEGENDA

apr 2013.

Evo i ja imam problem sa semenkama, isklijao u maramici, pustila malu klicu, stavio u zemlju nakon dan dva sam malo pomerio zemlju i sklonio ljusku na semenki i zatrpao, evo sad je treci dan i ne mrda, u zemlji je klica tj koren i malo zuto iz koje bi trebalo da porastu kotiledoni, mislim da sam sam zaebo sto sam dirao ljusku, sto mislite, dal moze iz tog zutog da izadju kotiledoni? Pouka price, ne prckajte mnogo i pustite da priroda odradi poso :D
Vu ing.POZNAVALAC

apr 2013.

Ovo se brate radi samo kod semenki koje imaju debelu ljuspu (npr ginko) i kod takvih "tvrdih" semenki nije potrebno da se radi nego se samo tako ubrzava proces klijanja a kod konoplje su ti vece sanse da upropastis semenku nego sto ce da ti pomogne. Samo ljudi malo u vodu cim izadje klica u vlaznu zemlju, klica nanize obavezno i ostaviti na miru da sama izadje. Ne proveravati kako joj je, ne pomerati zemlju i td. I kad se stavlja u zemlju uzeti pincetu i drzati semenku lagano i nezno da se ne pritiska da se ne bi nesto slomilo.
JumperBtENTUZIJASTA

apr 2014.

Sigurno sjeme ne valja! Nema se tu ato puno pogrijeaiti. Ja sam naru io Super Skunk na *******.org i poslao mi je blijede sjemenke od kojih niti jedna nije nikla!!! Prevara! Idem ovo ljeto u Amsterdam i kupiti u direktno u seed shopu kao i prije.

apr 2014.

a sta su ti odgovorilim kada si ih obavestio mejlom i objasnio situaciju

apr 2014.

https://vutra.org/topic/11813-lo%C5%A1e-sjeme/#entry285282 Ti si nevjerovatan..pa vec su ti rekli ljudi da kontaktiras B i sigurno ce ti poslati nove i najvjerovatnije ces dobiti i poklon. Neznam o kakvoj prevari pricas ili mozda bolje da odes u "Amsterdam" pa tamo kupis sjemenke.
JumperBtENTUZIJASTA

apr 2014.

Zapravo me odbio, nece poslati sjemenke, ka~e ja sam kriv...teako mi je u to povjerovati jer imam iskustva i do sada NIKAD nisam imao ovaj problem. Nemojte odmah slati nadrkane odgovore, zar neznate normalno komunicirati, hvala.
TantorAMBASADOR

apr 2014.

A ako nisi to imao do sada onda je vrijeme ;) Ma zezam se.Nepostoji grower komu su proklijale sve sjemenke .. Lutrija je to...
JumperBtENTUZIJASTA

apr 2014.

Evo update, od 5 sjemenki Super Skunka niti jedna nije nikla, dobio sam Tutankamon feminized na poklon jer sam prilikom naru ivanja dobio probuaenu vreicu s gnojivom (BigBud). Tutan je niknuo preko noi, koristei istu metodu! Meni do sada nisu nikle samo neke iz "pizeva", a svaki put kad sam bio u Amsterdamu po sjeme, imao sam 100% klijavost. Radim to ve 15 godina, oko 100 biljki!!!

apr 2014.

ne znam sta hoces od nas, ako ti je bolje u amsterdam idi tamo pa kupuj, nema smisla da smaras vise jer su ostala iskustva koliko vidim pozitivna, uz to forum nema nikakve veze sa tom stranicom koju si spominjao a ko ce odakle da porucuje njegova je licna stvar, izneo si svoje misljenje i da stanemo sad sa tim i smanjimo spamanje teme
JumperBtENTUZIJASTA

apr 2014.

Ne ~elim ja niata od tebe pogotovo, niti od nikog drugog. Samo ~elim upozoriti ljude, postoji mogunost ako naru e sjeme s x.org-a da sjeme nee biti dobro, ja sam spuaio 400kn, ne ~elim da se to dogodi drugima. Pozdrav svim grow-erima, sretno s vaaim curama, ~enama, ljubavnicama, kako god gledate na njih, a vama gosp. Moderator ~elim puno, puno novih ~ivaca i puno, puno "pljugica" tako da se smiria i nastojia postati objektivan moderator koji nee postati ovako izdrkane odgovore!

apr 2014.

nemas srece drug, ja sam jedan od najneobjektivnijih moderatora na forumu, tako da iako ne zelis nista od mene dobijas 30 negativnih

apr 2014.

do sada samo pozitivna iskustva sa x.org... obično sa kolegama uzimam sjemenke od njih, nas nekoliko napravimo jednu veliku narudžbu (obično preko 2000 kuna) zato jer redovito dobijemo punu kapu poklona. prošli put nam čovjek poklonio 6 komada Reserva Privada OG#18 koje koštaju 90€ i još nekih sitnica. do sad se nitko od nas nije žalio na kvalitetu sjemenki, tako da ostajemo vjerni kupci...
Z&NZMAJ

apr 2014.

Usporite malo i dosta viae promocije za taj "X". Nije do prodava a! Ne pakuje on sjeme. Imao sam i ja slu ajeva da 50% ne nikne i ata sad. Desi se.

apr 2014.

Ranije je jedan spomenuo da je lutrija to sa sjemenkama,mo~da,meni su iskustva ok a ove godine sve sam naruivao od B.toliko su profi i avezano za poklone dobio sam dva Tutankamona od pyra.seed.naruba je iznosila 400k.Toliko o tome,pozz svima groverima :ridinghorse:
IlluvatarISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Narucio sam semenke iz jednog NL seedbank-a, fem.Critical Kush je u pitanju, ubacio ih u casu vode i tu ih drzao 48h i ni jedna nije pukla, a kamoli pocela da klija. Posto nisam hteo da ih drzim u vodi vise od dva dana premestio sam ih u tanjir preklopljene vlaznim ubrusom. Bile su na toplom mracnom mestu i dnevno ih proveravao. 3 od 5 su samo napukle posle nekoliko dana i na 2 se pojavila mala klica od par milimetara i to je to... drzao sam ih u nadi da ce bolje proklijati i presaditi ukupno 20 dana... posle tog perioda sam digao ruke i zasadio samo one dve sa malom klicom. Drzao sam ih nedelju dana u casi sa zemljom i nista se nije desavalo... onda sam se iznervirao i iskopao ih iz cese da vidim da li su uopste pocele da rastu ali kako sam ih zasadio tako si i ostale.... bacio sam sve semenke i kontaktirao growshop mailom da se pozalim na problem... naravno malo sam preuvelicao i rekao im da ni jedna semenka nije uopste ni pocela da klija posle 20 dana i ljudi se kulturno izvinuli... rekli su mi da nije problem do njih jer oni samo prodaju semenke i ne bave se uzgojem i da kontaktiram direktno farmu i njima se pozalim, ali sve jedno ce mi poslati nove semenke istog straina za dzabe.. tako da smo se fino dogovorili i sada ocekujem da stignu i ponovo ih stavim na klijanje pa sta bude bice..

maj 2014.

nemoj ih dr~ati u vodi 48 sati, mogue je da si ubio sjemenke. dosta je 12-24h u vodi i onda u zemlju, bez obzira je li proklijalo ili ne...
IlluvatarISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Hvala na savetu. Ja sam isao metodom prvo u vodu da sve puknu i pojavi se klica, pa onda u vlazan ubrus na par dana da se klica jos malo razvije i onda u zemlju... Znam da ne bi trebalo duze od 3 dana da se drze u casi sa vodom.. Ali eto probacu ovog puta malo drugaciju metodu... ne znam da li da koristim destilovanu vodu ili obicnu cesmusu? razmisljao sam o 50-50, cisto ako ima dosta hlora u vodi da je razblazim destilovanom..
hotnspicyAMBASADOR

maj 2014.

pa koja 3 dana..kolega, poanta vode i vlaznih maramica je da sjemnka lakse i brze proklije (a da mi to vidimo). i mislim da nema potrebe da ih drzis u maramici jos malo da se razviju...samo direkt u zemlju kad probije i to ej to :)
IlluvatarISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Tako cu i uraditi... stavicu ih u vodu 24h pa direktno u zemlju posle toga. Hvala na savetima posto sam iz prosle ture imao 0/5 uspeha sa semenkama... nadam se da ce sve 5 sledeceg puta proklijati :) onoliki box mi zuji prazan vec danima... greota :)
Smokey McPuffAMBASADOR

maj 2014.

Samo strpljivo. Kada klica imam minimalno 1cm onda presaujea. Ostalo je sve lutrija
IlluvatarISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Jedno pitanje u vezi toga... ako mi semenka stoji u vodi recimo 48h a klica je mala, tj manja od 1cm, svega par milimetara, sta da radim? ne mogu da je drzim duze od 2-3 dana u vodi a ne mogu ni da je presadim u zemlju s'obzirom na malu klicu...

maj 2014.

a kako oni koji zasade direkt seme u zemlju, klicu ni ne vide, u najvecem broju slucajeva kad semenka napukne u vodi krenula je, nemoj preterivati sa drzanjem u vodi, ako bas hoces duzu klicu prebaci menku u vlazan papir/ubrus/maramicu. ako je napukla nastavice u zemlji ili nece, ali tada ne bi nastavila ni u vodi
IlluvatarISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Imas pravo, cista logika :) drzacu u vodi max 48h i odatle direktno u zemlju... samo koje je vase misljenje da li da koristim obicnu iz cesme ili destilovanu vodu?

maj 2014.

nemam iskustva sa destilovanom, nikada je nisam koristio, al 2 dana sumnjam da ce smetati, tj. ne vidim neku razliku, drugo je da ces zalivati biljku sa ovom ili onom, tu ne bih savetovao destilovanu nikako
IlluvatarISTRAŽIVAČ

maj 2014.

ok. hvala na odgovoru. sada samo cekam da stignu semenke i konacno da napunim box.. mesec dana sam ga pravio jedva cekam da ga isprobam :)

maj 2014.

kakva ti je to logika? im sjemenka napukne, odmah u zemlju s njom. ako ti iz sjemenke ve visi klica od 1 cm, imaa dobru aansu da slu ajno otkinea klicu i uniatia sjemenku, i ata si onda napravio?

maj 2014.

a postoji i dobra sansa da biljka ne odbaci kako treba ljusku menke, onda moze biti ebade kod neiskusnih, treba joj zemlja da lepo skine tu "ljusturu" ;)

maj 2014.

Max 12 sati u vodu pa u zemlju, ili direkt uz obilnije zalijevanje i ja u temperaturu da ne trune. Uvijek komplicirane metode za pro itati a ata manje petljaa jednostavnije je. Treba par puta da se shvati jbga, puno nas je tako radilo.

maj 2014.

Ja to direkt u zemlju bez komplikacija.ovo dode ko carski rez pa u inkubator pa tek onda u majku zemlju pa onda ubacis naopacke pa krene na noge pa ovo pa ono. Tap u zemlju i za pet dana se pojavi cvrsta ,jaka,zdrav bez kojekakvih kaciga na glavi i maski za ronjenje haha...heben je ovaj S#1
Ena&ModelsyAMBASADOR

maj 2014.

I ja sam direkt seme u casu napunjenom teramagmom pa sipala vodu dok dole ne procuri na rupicama na dnu case...i nista nisam dirala ,fajtalicom dva puta poprskala vrh zemlje i to je to..i sve do jedne proklijale..mislim da sve zavisi od semena ,ako je sveze ce da proklija na bilo koji nacin da se klija..

maj 2014.

Mene ove godine isto prca klijavost dobrano, srea nije do mene. Od prvh 5 K2, 4 zavraile u smeu danas. Izvire i nemrdaju danima, niti u zemlji niti u maramici, dok je ova jedna ato se nije predala prili no lijepo olistala ve ;)
Big LLEGENDA

maj 2014.

Joj kad se ja sjetim svog Jet47, sjemenke su stajale nekih godinu dana cca, i sredim ja box, idem posaditi, stavim 3 sjemenke, maramica, tanjuric (uvijek mi je tako klijalo u roku 48 sati) i nikako, 5-6 dana, niata i niata stavim sjemenku u zemlju i u box reko mozda oce mozda nece, ne kosta me nista da stoji tamo. U medjuvremenu sam imao u boxu domaju koja je vec bila u vege nekih 2 tjedna i stavim teglu u kojoj je domaja NA teglu u kojoj je sjemenka od Jeta tako da mi domaja bude bli~e lampama, i stajalo tako jos par dana, idem ja zalijevati domaju, maknem tegli kad ono, imam sta vidjeti, jet proklijao ISPOD tegle od domaje, klicu pustio OGROMNA je bila hahaha nisam mogao vjerovat, znaci prakticki je mjesec dana skoro trebalo da proklija... Pouka: strepljenje, strpljenje i samo strpljenje :) (jet bio mudonja na kraju :D)

maj 2016.

Moja taktika klijanja sjemenki to jest ato stavim sjemenke u vodu ( aau) i uvjek proklija.

jun 2019.

Ne mogu da nadjem nigdje ovakav slucaj. Sjemenka je bila u papiru(wc) namocena,jednom je papir ostao suv na kratko skroz. Pukla je i pocela malo da klija i onda se zatvorila i klica se povukla unutra. Tvrda je i vidi se samo mali rascjep gdje je pocela tada da klija. Ima li ista od nje?

jun 2019.

pa stavi je u saksiju/zasadi je. evo i slike, jes da je stari post al' valja se :D dva hejza i jedan limun mi unazad dve nedelje ovako :GRRR krene malo i zakuca??? stavio treci hejz u nadi da ce biti ok.

jun 2019.

Veri tenk ju

apr 2020.

Pozdrav svima, ovako imam jedan problem, stavio sam 3 sjemenke glueberry og automatic da kliju u maramici( cista bezmirisna) i obicno ni proklije kroz 24h, medutim sada je proslo 3-4dana i nista se ne dogaa, ne puata klicu, pa me zanima jel ima nade tomu, ili da je probam staviti u saksiju sa zemljom pa ako pusti pusti klicu? Hvala unaprijed

apr 2020.

ja bih sacekao jos par dana, ako ne izadju to je do lose serije semena, Hit hepend.
FreshexenAMBASADOR

apr 2020.

e pre neki dan procitam negde da je sa aspirinom i vodom seme 99 posto kiljavost ko hoce neka proba i proveri poz :)

apr 2020.

Moze nesto malo detaljnije, koja razmera sta kako, imam ulicnih semenki pa bih vrlo rado zrtvovao za probu.
FreshexenAMBASADOR

apr 2020.

stavi 100 mg u bocicu za prskanje ili u casu vode ali ga prvo izmrvis i ostavis jedno 12 sati pa naprskas wc :) papir :) bar sam ja to radim sa nekim semekama tako da i ja to sad probam.

apr 2020.

a ima klipova na youtube vecinom pozitivna misljenja, ja isao sad da trazim lek ima svega al aspirina ni jedan, eto javi nam onda ti rezultate bas me zanima to jer sam i sam imao problema sa klijanjem.
FreshexenAMBASADOR

apr 2020.

ma ti je jedino da pobas i kamilice u sa sto boljom vodom voli i seme da se opusti haahha
FreshexenAMBASADOR

apr 2020.

RJxupOfKvWg evo i ova so morka valjda pomaze u klijanju

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se